Sestava do 100 000,-

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

www.pcmasters.de - Western Digital: Neue Raptor mit 150 GB
Obrázek
Obrázek
3x 7200 disk bude rychlejší než 2x Raptor!
Přístupová doba může pomoci u malých souborů, ale celkově to bude pomalejší. Jestli Raptory, tak jedině 150GB, ale vzhledem
k ceně bych je nebral.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Caderom píše:Co máte všichni s těma Raptorama? 3x obyčejný disk v RAID0 je rychlejší než 2x Raptor v RAID0 a stojí stejně. Postněte sem někdo nějaký test, který to vyvrátí.

to je demagogie,RAPTORi v RAID0 jsou rychlejsi,nez 4 Seagaty v RAIDu0...

Jinak to jessie:ja vim,ze to umi jedna deska z deseti (kvalitni P965 CF - ASUS P5B Deluxe),proto navrhuju P5B Deluxe + CF,sam OBR to testuje a potvrdil mi,ze je to stejne vykonne,jak 975X chipsety,obcas P965 prevysuje vykon X975 a je tu uplne bezproblemove (teda na te ASUSce),proste nove ovladace a jedes....,navic je to novejsi a min topici,dale mas vetsi OC potencial...takze jednoznacne ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

2*56 = 112MB/s > 4*45 = 180MB/s ?
2*56 = 112MB/s > 3*45 = 135MB/s ?

Nemám osobní zkušenost, prosím postni sem nějaký test, já to pořád nedokážu pochopit. Jasně, že xkrát disk není xkrát rychlost, ale tak velký rozdíl tam není, takže to bude asi 3x 7200 = 2x 10000, 4x 7200 > 2x10000. Pořád píšeš o demagogii, ale já chci důkaz, mně se to z těch testů nezdá.

Dokážu pochopit, že 2x Raptory 150GB budou rychlejší než 3x Seagaty např. při načítání systému (malá přístupová doba, malé soubory). Pokud jde ale o např. práci s videem (potřeba propustnosti), budou rychlejší Seagaty.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“