Asus Striker / Striker Extreme (775, nF680i SLI)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
radikator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radikator »

Čau. Tak jak je to s tou deskou. Je dobrá, nebo ne? Ještě jsem nenarazil na někoho, kdo by řek, že je fakt dobrá. Uvazuju o koupi, ale nevi nevim. MámGigabyte GA-965P-DS4 a z taktováním jsem spokojen. E6400 na 3.36Ghz. Chtěl bach ale zprovoznit SLI. a to me moje deska plnohodnotně neudělá. Myslíte, že si kromě SLI polepším i z přetaktováním procesoru?
Díky za odpověd.
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Ja by som nemenil, pokial nechces uplne high end zostavu zo SLi - napr. 2x8800GTX (nic slabsie sa do SLi neoplati davat)
.
radikator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radikator »

To právě chci. Jen mám obavy, aby mě šel tak dobře přetaktovat procesor jako na DS4. Uvidíme, už jsem to obědnal. :wink:
radikator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radikator »

Tak už jí mám a hned me uz leze na nervy! Nechce se normálně restartovat. Musím to vždy udělat ručně na PC. A to jsem ještě nic netaktoval. Zkoušel jsem nahrát taky nový BIOS a nic. NEví někdo co s tím?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

radikator píše:Tak už jí mám a hned me uz leze na nervy! Nechce se normálně restartovat. Musím to vždy udělat ručně na PC. A to jsem ještě nic netaktoval. Zkoušel jsem nahrát taky nový BIOS a nic. NEví někdo co s tím?

koukam dalsi reklamacka :) doufej ze nebudes menit 4x jako lubrikant
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Stratos píše:
radikator píše:Tak už jí mám a hned me uz leze na nervy! Nechce se normálně restartovat. Musím to vždy udělat ručně na PC. A to jsem ještě nic netaktoval. Zkoušel jsem nahrát taky nový BIOS a nic. NEví někdo co s tím?

Hehe, on uz ji nema vzdal to a poridil si Commando ...
Ja vsem rikal - nekupovat je to kus pro maximalni fajnsmekry ...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

OBR píše:
Stratos píše:
Hehe, on uz ji nema vzdal to a poridil si Commando ...

jo ma ji znova commando dal pryc prej bylo pomaly na ramky :)
radikator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radikator »

Tak už jsem jí vyreklamoval. Ted testuju novou. Tahle má restarty v pořádku. Uvidíme jak si pude taktování.Přiznávám, že deska od Gigabytu měla BIOS jednoduší. Ale člověk se musí pořád něco učit. Když jsem měl Gigabyte P965-DS4 a E6400 a pamět A-DATA Extreme 1066+ tak jsem z toho vyždímal 3.36Ghz a paměti 1117Mhz 5.5.5.15. Ted mám tuhle novou desku a E6600, tak doufám že za ty prachy bude výsledek lepší. Když se ale kouknu na recenzi týhle desky, tak mám pocit, že si to můžu jen přát. No uvidim pánové.
radikator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radikator »

Takže zatím můj výsledek 3.46Ghz s E6600 a paměti 1132Mhz . Je me divná teplotaa volty. Core temp ukazuje 1.325V a 29C. Přitom v BIOSU mám nastaveno 1.525V. Everest ukazuje 1.46V a 29-30C . Co vy na to? Já myslím, že ta teplota je nějak malá. Chladič Noctua NH-U12F 2x větrák.Čekal jsem víc.Snad to ještě pude. Jinak neporadí někdo jak sem hodit sejmutej obrázek? Nevim jak na to.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

radikator píše:Takže zatím můj výsledek 3.46Ghz s E6600 a paměti 1132Mhz . Je me divná teplotaa volty. Core temp ukazuje 1.325V a 29C. Přitom v BIOSU mám nastaveno 1.525V. Everest ukazuje 1.46V a 29-30C . Co vy na to? Já myslím, že ta teplota je nějak malá. Chladič Noctua NH-U12F 2x větrák.Čekal jsem víc.Snad to ještě pude. Jinak neporadí někdo jak sem hodit sejmutej obrázek? Nevim jak na to.
a meris to v core temp?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Stratos píše:
radikator píše:Core temp ukazuje 1.325V a 29C.
a meris to v core temp?
:oha:
na ty volty nekoukej, to neměří snad žádnej program správně, ale ta teplota je minimálně dost podivná protože takový teploty nedosahuje nikdo ani s vodníkem
radikator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radikator »

Ja na to právě taky koukám jak blázen. V klidu mám 29-31C a když jsem dal plnou zátěř v PRIME tak jsem mel 51C. Při napětí 1.525V je to fakt divný. Jinak zatím stabilních 3.2Ghz 1090Mhz RAM 15hod V PRIME. Neměl jsem na to zatím víc času. Snad se najivně nedomnívám, že budu mít 3.6 - 3.8Ghz s E6600 a paměti nekde kolem 1150Mhz, nebo snad 1200Mhz. Umět by to měly.
Rossi46
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rossi46 »

OBR píše:Hehe, on uz ji nema vzdal to a poridil si Commando ...
Hele co ctu, tak ta deska "kdyz je v poradku" tak je fakt narez! Ale co tu vidim je to totalni srot a naky keci ze je pro fajnsmekry si nech :-) Dit kdyz si to clovek koupi normalne nastavi tak to musi jet proste! Sam tady nekdo pise ze mnel problemy s tema restartama dostal jinou a je OK.
Tak ze tahle deska TOTALNI SHIT! Co se tyce kolik jich je v poradku.
Jde videt ze vubec neni doladena! Az bude v poradku nebo spravnej majitel bude mit dobrej kus, tak je to best of! ale jinak... si podivej jak to tady hani lidi, a to neni o tom jestli to ma 20funkci navic nebo nema, musi to jet i bez nich..
CPU:Intel C2D E6700@3.6GHz, CPU Fan:Scythe Infinity, MB:Gigabyte GA-965P-DQ6[bios F13], Pamet:Corsair TWIN2X4096-8500C5D, VGA:Sapphire Radeon HD 5850 1GB GDDR2, SB:Creative Labs X-Fi Fatal1ty FPS 64MB X-RAM, HDD:2xWestern Digital Raptor WD1500AHFD[RAID0], Krysa:Logitech G5+fUnc F10S Large, Klavesnice:Logitech Media Keyboard, Case:Thermaltake Kandalf Supertower VA9003BWS, Zdroj:Seasonic M12-700, Monitor:Samsung SyncMaster 215TW, Mechanika:Samsung SH-W183A black.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Presne tak...tahle deska je nejvetsi srot co Asus mohl snad vydat.Pro fajnsmekry jo? :lol: tak se oznacuji desky ktery funguji a ne desky na ktery je 80% reklamace.
Zatím jsem měl 6 kusu techto desek v ruce a stavel na to PC.Z toho 3 byli death hnedka z fleku, dalsi 2 chcipli po 14 dnech provozu a jedna funguje uz 3 tydny snad normalne a v klidu......
Vetsi šrot Asus snad nemohl dat do prodeje....
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

fsak je to pro fajnsmekry , pokud nechcete aby vase pc bylo na poprve nudne slozeno a pretaktovano :)

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Highlander píše:Presne tak...tahle deska je nejvetsi srot co Asus mohl snad vydat.Pro fajnsmekry jo? :lol: tak se oznacuji desky ktery funguji a ne desky na ktery je 80% reklamace.
Zatím jsem měl 6 kusu techto desek v ruce a stavel na to PC.Z toho 3 byli death hnedka z fleku, dalsi 2 chcipli po 14 dnech provozu a jedna funguje uz 3 tydny snad normalne a v klidu......
Vetsi šrot Asus snad nemohl dat do prodeje....
jj ty desky umiraj jak svine nechapu jak neco takoveho vubec mohlo projit testama a nasledne se dostat do prodeje
Teffel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teffel »

s BIOSom 1002 ze vraj uz ta doska funguje normalnejsie
radikator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radikator »

Bios 1002. Zatím zcela stabilních 24Hod v Prime s E6600 3,3Ghz a paměti 1100Mhz 5.5.5.15. Paměti jsou A-Data Extreme 1066+.
Teffel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teffel »

radikator píše:Bios 1002. Zatím zcela stabilních 24Hod v Prime s E6600 3,3Ghz a paměti 1100Mhz 5.5.5.15. Paměti jsou A-Data Extreme 1066+.
Radikator:nevies otestovat pamäte Cors 6400 C4D v2.1.(mozno ze mas k nim pristup).ze vraj sa neznesu velmi s touto doskou.mozno s biosom 1002 budu fungovat lepsie.
radikator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radikator »

Přístup k nim nemám. Zkus se podívat na QVL od ASUSU. Je to seznam podporovaných pamětí pro tuto desku.

http://cz.asus.com/420/download/product ... 439_10.pdf

Je tam toho ale nějak málo. Myslím, že ta deska umí víc typů.
Odpovědět

Zpět na „Asus“