Asus Commando (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
ezechiel1917
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ezechiel1917 »

myslim ze vzduchem se chladit nad 3,6 pri rozumejch teplotach (<60C orthos small ffts) moc neda, zalezi ale i na kousku cpu - nektery topi min ale nektery zas primo dabelsky :)
Hlava1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlava1 »

To ja vim, ze jsem mel smulu na spatnej kousek, ale to uz je zivot. Ale i tak se mi ta ASUSka libi vic. Uz kvuli tomu cekani pri nabihani raidu a zadny blby cyklovani - normalne se 2x restartuje, napise bad OC a zkousim dal. Ted se tomu zkusim chvili venovat, ale asi si pockam na poradnou recenzi v pondeli, kde bude ten OC popsanej nejak detailne.
EDIT: A ted mam teda problem, orthos testuju pri 350x9(1,4V) pameti 1080Mhz a orthos ne a ne projit, u dq6 nebyl problem, nejaky napady?...
CPU:Intel C2D E6600, CPU Fan:Scythe Ninja rev.b, Pamet:4xA-DATA Vitesta EXTREME EDITION DIMM 4096MB DDR II 1000MHz, MB:Asus COMMANDO, VGA:PALIT NX8800GTS, SB:Creative Labs X-Fi XTREME MUSIC, HDD:2xWestern Digital Raptor 74GB 16 MB cache raid0(chladic silentmaxx rev.2)+WD 500 GB 16 MB cache, Mys:Logitech G5+Razer exectmat, Klavesnice:Logitech G15, Case:Thermaltake ARMOR, Zdroj:TAGAN 480W, Monitor:Samsung SyncMaster 225BW + Samsung 971P, Mechanika:LG GSA-H12L + fdd: teac ctecka 7v1, TV: Hauppauge 1300 pro, Ovladani : Imon Inside, Repro:Logitech 7.1
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Hlava1 píše:To ja vim, ze jsem mel smulu na spatnej kousek, ale to uz je zivot. Ale i tak se mi ta ASUSka libi vic. Uz kvuli tomu cekani pri nabihani raidu a zadny blby cyklovani - normalne se 2x restartuje, napise bad OC a zkousim dal. Ted se tomu zkusim chvili venovat, ale asi si pockam na poradnou recenzi v pondeli, kde bude ten OC popsanej nejak detailne.
EDIT: A ted mam teda problem, orthos testuju pri 350x9(1,4V) pameti 1080Mhz a orthos ne a ne projit, u dq6 nebyl problem, nejaky napady?...
s pametma je problem, me nejely vic nez 1120MHz a k tomu na evga mi jedou i 1300MHz .... Asus P965 a pameti nikdy nebyli kamaradi ...
Hlava1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlava1 »

Tak 1080 Mhz snad neni pro 1000Mhz vitesty extreme edition zadnej problem. Ale zkusim je podtaktovat, ale moc tomu neverim. Spis bude proble nekde jinde, slabej zdroj to asi taky nebude. Ja uz fakt nevim...
CPU:Intel C2D E6600, CPU Fan:Scythe Ninja rev.b, Pamet:4xA-DATA Vitesta EXTREME EDITION DIMM 4096MB DDR II 1000MHz, MB:Asus COMMANDO, VGA:PALIT NX8800GTS, SB:Creative Labs X-Fi XTREME MUSIC, HDD:2xWestern Digital Raptor 74GB 16 MB cache raid0(chladic silentmaxx rev.2)+WD 500 GB 16 MB cache, Mys:Logitech G5+Razer exectmat, Klavesnice:Logitech G15, Case:Thermaltake ARMOR, Zdroj:TAGAN 480W, Monitor:Samsung SyncMaster 225BW + Samsung 971P, Mechanika:LG GSA-H12L + fdd: teac ctecka 7v1, TV: Hauppauge 1300 pro, Ovladani : Imon Inside, Repro:Logitech 7.1
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Hlava1 píše:Tak 1080 Mhz snad neni pro 1000Mhz vitesty extreme edition zadnej problem. Ale zkusim je podtaktovat, ale moc tomu neverim. Spis bude proble nekde jinde, slabej zdroj to asi taky nebude. Ja uz fakt nevim...
mozna tvuj cpu nesnasi vysoky FSB ...? ja nemam problem jet na commando 500MHz bey problemu ...

jinak taktovani na tyhle desce je uplne stejny jako jinde a je velice jednoduche ...
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Rossi46 píše:To je uplne normalni bych rekl, me na DQ6 taky jsem dokazal 2x do 1.3V dostat CPU az kolem 3.6GHz a pak to restartu a zacala cyklovat :))
co to znamena ze "zacala cyklovat"
pls vysvetlit > definovat
thx :oops:
ezechiel1917
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ezechiel1917 »

sTano11 píše:
Rossi46 píše:To je uplne normalni bych rekl, me na DQ6 taky jsem dokazal 2x do 1.3V dostat CPU az kolem 3.6GHz a pak to restartu a zacala cyklovat :))
co to znamena ze "zacala cyklovat"
pls vysvetlit > definovat
thx :oops:
misto postu se pc vypne a znova zapne, furt dokola.... u dq6 pri "nekamaradskem" nastaveni vcelku bezny jev :evil:
Hlava1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlava1 »

Pameti jsem zkousel podtaktovat a nic. Taky jsem premyslel, ze muj kousek CPU nebude uplne overlock friendly, ale kupovat kvuli tomu novej se me nechce. Jedine, ze bych sel do 6700, ale to se me zdalo jako vyhozenych cca 7000 z okna. Nebo existuje nejakej argument proc do neho jit? Jestli jo, tak ho kdyztak koupim.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Hlava1 píše:Pameti jsem zkousel podtaktovat a nic. Taky jsem premyslel, ze muj kousek CPU nebude uplne overlock friendly, ale kupovat kvuli tomu novej se me nechce. Jedine, ze bych sel do 6700, ale to se me zdalo jako vyhozenych cca 7000 z okna. Nebo existuje nejakej argument proc do neho jit? Jestli jo, tak ho kdyztak koupim.
Ne, ja mam 6600 (mel jsem jich uz asi 5 ruznych serii) a 6700 a oba maji podobny OC potencial .... musel bys narazit na bombu ktera dava stabilne 4GHz, kdybys takovej nasel koupim ho klidne hned ...

Ted instaluju vodnika a jsem zvedavej kam se svyma procesorama dostanu ... jestli zustane jejich takt tam kde je ted se vzduchem a nebo si rapidne polepsim ... chci totiz 4GHz ... ale jestli i vodnik bude na prd, tak ho strelim a necham si to co mam na vzduchu - i to je dostatecne ...
Hlava1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlava1 »

Me by stacilo 3,8 Ghz k plne spokojenosti. Jeste me napadla jedna vec, nestihnul jsem preinstalovat win po vymene commando za dq6. A taky se me uz stalo, ze jsem dal vse na default a nechal jsem bezet orthos 5 minut, vypnu ho, dam kopirovat film z cd na hdd u toho jsem spustil CS a pocitac zatuhnul. To uz neni normalni, kde je chyba?
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

OBR píše:
Hlava1 píše:Pameti jsem zkousel podtaktovat a nic. Taky jsem premyslel, ze muj kousek CPU nebude uplne overlock friendly, ale kupovat kvuli tomu novej se me nechce. Jedine, ze bych sel do 6700, ale to se me zdalo jako vyhozenych cca 7000 z okna. Nebo existuje nejakej argument proc do neho jit? Jestli jo, tak ho kdyztak koupim.
Ne, ja mam 6600 (mel jsem jich uz asi 5 ruznych serii) a 6700 a oba maji podobny OC potencial .... musel bys narazit na bombu ktera dava stabilne 4GHz, kdybys takovej nasel koupim ho klidne hned ...

Ted instaluju vodnika a jsem zvedavej kam se svyma procesorama dostanu ... jestli zustane jejich takt tam kde je ted se vzduchem a nebo si rapidne polepsim ... chci totiz 4GHz ... ale jestli i vodnik bude na prd, tak ho strelim a necham si to co mam na vzduchu - i to je dostatecne ...
s vodnikem muzes mit vic V na prociku ale ted jestli to OC pomuze no.
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

Hlava1 píše:Me by stacilo 3,8 Ghz k plne spokojenosti. Jeste me napadla jedna vec, nestihnul jsem preinstalovat win po vymene commando za dq6. A taky se me uz stalo, ze jsem dal vse na default a nechal jsem bezet orthos 5 minut, vypnu ho, dam kopirovat film z cd na hdd u toho jsem spustil CS a pocitac zatuhnul. To uz neni normalni, kde je chyba?
no jako nevim jak ty ale ja bych winy reinstalnul po takovym zasahu do HW - zakladovka je preci jenom nejdulezitejsi
Hlava1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlava1 »

Tak urcite bude format hdd a cista instalace win, ale jeste jsem to chvili potreboval takhle kvuli par programum.
thunder.m
Nováček
Nováček

Příspěvek od thunder.m »

Je nějaká jiná deska s chipsetem i965, případně i975, která má 4xPCI, nebo víc? Nikde jsem nic jiného nenašel, raději bych například gigabyte, nebo originál intel, ale jak jsem hledal, tak jsem našel jen tuhle, bohužel mam k ASUSu určitou averzi.
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

Co se ti na Asusu nelibi? Obzvlast Commando je jedna z nejlepsich desek pod C2D. A stejne jina neni co by mela tolik PCI. Ja ti doporucuju tuto :wink:
Hlava1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlava1 »

Taky nechapu co se ti na ni nelibi. Asus je jedna z nejlepsich desek, nebyt tenkrat toliku humbuku kolem dq6 tak bych jinou nekupoval. Ale pravda, ze predtim jsem mel original intel p875bz nebo jak se to jmenovalo a byl jsem velice spokojenej. Sice temer nulovej Oc, ale stabilita jak nikde jinde. Taky jsem koukal pri vyberu po INTEL BAD AXE, ale kvuli OC jsem zvoli jinou. Ikdyz par lidi taktuje i na original intel.
Jinak jsem zatim stabilne rozjel jenom 385x9 pri napeti 1,52 podle A.I. suite - v biosu mam 1,56(teploty az 69 stupnu, ninja nestiha), dal se nejak zdraha jet stabilne, ale verim tomu, ze po nejakym lepsim nastaveni ci novym biosu se dostanu na svych vysnenych 3,8GHz
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

osobne bych si ji nekoupil, neni nicim lepsi nez jakakoliv asus s p965 nebo gigabyte ....je to uplne prumerna deska .... a s tim biosem ktery ted je ani pretaktovani neni zadna slava ...

pokud chces to nejlepsi co existuje jdi do asus striker, to je fakt delo ...
thunder.m
Nováček
Nováček

Příspěvek od thunder.m »

Hlava1 píše:Taky nechapu co se ti na ni nelibi. Asus je jedna z nejlepsich desek, nebyt tenkrat toliku humbuku kolem dq6 tak bych jinou nekupoval. Ale pravda, ze predtim jsem mel original intel p875bz nebo jak se to jmenovalo a byl jsem velice spokojenej. Sice temer nulovej Oc, ale stabilita jak nikde jinde. Taky jsem koukal pri vyberu po INTEL BAD AXE, ale kvuli OC jsem zvoli jinou. Ikdyz par lidi taktuje i na original intel.
Jinak jsem zatim stabilne rozjel jenom 385x9 pri napeti 1,52 podle A.I. suite - v biosu mam 1,56(teploty az 69 stupnu, ninja nestiha), dal se nejak zdraha jet stabilne, ale verim tomu, ze po nejakym lepsim nastaveni ci novym biosu se dostanu na svych vysnenych 3,8GHz
No nelíbí se mi na ní značka ASUS a to že má Marvell síťovky, možná ještě bych za tu cenu uvítal 8 SATA portů, potřebuji to na server, který poběží stále a pod Linuxem a bude ukládat kritická data, žádné přetatkování, problém je že tam musí být 4 PCI sloty a Core 2 Duo, a musí to být fakt rock rock stable, ani ve snu by mě nenapadlo koupit znovu ASUS + NVidia, to byl ten nejnestabilnější počítač hned po KT133 při použití SATA disku. Normálně kupuju Intel Bad Axe, případně Gigabyte DS4, obě to jsou podle mě povedené desky, Bad Axe je až nechutně stabilní, za poslední tři měsíce pod skoro plnou zátěží ještě nedošlo k jedinému problému, u Gigabyte byl nějaký podivný reset jen jednou za 2 měsíce a spíš myslím že to byla chyba SW (slouží jako gameserver se spoustou her). O starých deskách asus jsem měl jen to nejlepší mínění, bohužel u nových desek mam názor asi takový, že je to ještě horší, než MSI. Ale pokud není na výběr tak se nedá nic dělat, zcela jistě tam musí být i965, nebo i975, budu to hold muset risknout.
Hlava1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlava1 »

A proc by mel byt asus striker lepsi nez commando? Vzdyt chipset 680i neni zadna vyhra, porad nejaky problemy a to by se me resit nechtelo. Ja teda nevim, ale za top desku jsem povazoval commando. Taky jeste doufam na nejakej lepsi BIOS, ale treba se pletu, tak mi napis proc bych mel jit do strikeru.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Hlava1 píše:A proc by mel byt asus striker lepsi nez commando? Vzdyt chipset 680i neni zadna vyhra, porad nejaky problemy a to by se me resit nechtelo. Ja teda nevim, ale za top desku jsem povazoval commando. Taky jeste doufam na nejakej lepsi BIOS, ale treba se pletu, tak mi napis proc bych mel jit do strikeru.
nF680i zadne problemy nema, mam s nim dve desky a striker neni problemovej, je super uz nikdy bych nechtel desku bez oddelene ram a fsb sbernice, jako ma nF680i a RD600, commando je stejnej kram jako P5B de luxe, nic na nem neni ...
Odpovědět

Zpět na „Asus“