-!- ATi CrossFire - problémy a jejich řešení -!-
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Roman X2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: -!- ATi CrossFire - problémy a jejich řešení -!-
No přece nebudu kupovat desku bez jinak bych byl zase omezenej možnostma desky v budoucnu.
MB:Asus P8Z68V-Pro CPU:Intel Core i5-2400(4x3,1GHz) RAM:Kingston HyperX T1 (2x4GB)1600MHz VGA:Sapphire HD7850
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak si přece novou desku můžeš koupit, až když budeš CrossFire chtít/potřebovat, ne? Zatím ti bohatě postačí ta co máš.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Naprosto souhlasím, radši bych koupil 1x HD4870 než 2x HD4850 do CF. V tom rozlišení 1680x1050 (22") CF stejně moc nevyužiješ, nemluvě o vyšší spotřebě, vyzařovanému teplu (jak psal míra) a problémech s CF.Lukfi píše:CrossFire pro tebe nemá smysl, když bys kvůli tomu musel měnit desku. Kup jednu HD 4870 nebo HD 4850, ta bude taky na většinu věcí stačit...
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já bych vzal jenom 4850, 4870ku jsem měl a při nižším rozlišení, např. těch 1680x1050 byl rozdíl oproti 4870 mizivý (hlavně když se 4850ka přetaktovala). Dále u 4850 se dá v pohodě zvednout tužkou voltáž na GPU, což u 4870 možné není. Radši bych teda volil 4850 a pokud by výkon nestačil, tak pak později vzít druhou 4850.
- Ice69
- Začátečník

Víte někdo proč se mi v GPU-Z nezobrazuje, že je crossfire enabled ale disabled (CrossFire available)? Přitom v catalystech je crossfire aktivovaný a zdá se mi že normálně funguje. Máte někdo stejný problém?
- viky58
- Černá karta

-
Ice69 : asi je to normální , mně piši vece programu CrossFire disablet : Ajda , everest , 3dmarky 03 05 06 , a jine ,, ale CrossFire mi fachá normálně 
- Ice69
- Začátečník

asi mas pravdu, ale stejně me to štve, že to nezobrazí ani v jednom programu krome CCC, že je crossfire enabled. Taky se mi stala podivná věc, že po nainstalování cat. 8.8 se mi snížilo skóre v 3DMarku06 ze 17800marků na 16000marků, což mi přijde docela divnéviky58 píše:Ice69 : asi je to normální , mně piši vece programu CrossFire disablet : Ajda , everest , 3dmarky 03 05 06 , a jine ,, ale CrossFire mi fachá normálně
- LeMarc
- Nováček

-
Zdravím, posledních pár měsíců jsem nějak neměl čas sledovat vývoj IT, tak jsem trošku mimo. Když jsem si - dneska už je to dlouho - kupoval novou sestavičku, plánoval jsem si svojí ATI RADEON 2900ku dát do CF. Během dlouhé doby jsem na to ale zapomněl a dneska se dívám a 2900ka už je dávno stáhlá z prodeje. Tak by mě zajímalo, jestli jí můžu kombinovat i s novějšíma kartama z řad:
HD 3450
HD 3470
HD 3650
HD 3850
HD 3850 X2
HD 3870
HD 3870 X2
HD 4850
HD 4870
HD 4870 X2
atd.
... nebo by bylo nejlepší, kdybych si raději sehnal ještě jednu, tu samou. Díky za objasnění. Btw je to tahle, akorát od ASUSu, což je vlastně celkem nepodstatné:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45688
HD 3450
HD 3470
HD 3650
HD 3850
HD 3850 X2
HD 3870
HD 3870 X2
HD 4850
HD 4870
HD 4870 X2
atd.
... nebo by bylo nejlepší, kdybych si raději sehnal ještě jednu, tu samou. Díky za objasnění. Btw je to tahle, akorát od ASUSu, což je vlastně celkem nepodstatné:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45688
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Bohužel to nejde, není to povolené v ovladačích. CF HD2900XT podle mě dnes nemá smysl, vysoká spotřeba atd...
Tabulka kompatibility CF

Tabulka kompatibility CF

- LeMarc
- Nováček

-
Oki, díky moc. Ale našel jsem eshop kde ještě prodávají HD 2900ku, takže si jí asi objednám a hodím je do CFka (protože koukat po slabší řadě 2600 asi nemá cenu). I na dnešní dobu mám stále nadupanou sestavu (kupovanou v srpenu, minulém létě) a dlouho si nehodlám kupovat zcela novou sestavu, takhle podle mě srovnám krok s hi-end dobou =) O spotřebu mi ani moc nejde, horší už to nebude... ona moje sestava není žádnej šetřílek ^_^.
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
HD 2900 fakt raději nekupuj. Lepší je jí někomu prodat a koupit novou HD 4850 (třeba) - kromě té spotřeby si ušetříš i problémy s ovladači pro crossfire.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- LeMarc
- Nováček

-
Tak jsem si nakonec stejně objednal ještě jednu 2900ku, momentálně mám tuto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45688 a k ní jsem objednal tuto: http://www.europocitac.cz/sapphire-vga- ... -pci-e/dp/ to by spolu mělo šlapat ne? I když je jedna XT a druhá PRO...
- Lesha
- Začátečník

-
No pokud jde o zobrazovani CF tak ja se s timto problemem nesetkal.GPU-Z,EVEREST,3DMARK,CCC vsude mi hlasi ze Crossfire mam aktivovany.Kolik mate zapojenych mustku?2 nebo 1?Sic mistr Obrmaier ve svem clanku tvrdi ze ATI doporucuje oba ale ja na krabicich od svych GPU mam napsano ze pro CF potrebuju jeden mustek a ten i mam.Zkousel sem i druhy a CF se mi po kazdem restartu PC deaktivoval,nesel overdrive a delalo to celkove rotiku.A catalisty 8.8 bych rekl stojej za prd,propad vykonu o cca 10%,spotreba a teplota stejna a nejhorsi je strasne lagovani obrazu.Pripadal sem si jak kdyz sem hral na 386 DUKE NUKEM 3D.Takze rychla zpatecka na 8.7 a naprosta spokojenost.Sem zvedavej na 8.9 zda aspon tady bude zlepseni.
//edit Don: Promaz OT
//edit Don: Promaz OT
- Haveja
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak mám CF hd3870, ale chci zapojit vic monitoru a při CF to nejde, a kdyz vypnu CF tak muzu mit vic monitoru. a ja jsem si mysel že to umi vic monitoru pri CF?
MACBook Pro 2012, DELL LATITUDE E5250.
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/[/size]
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/[/size]
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
CF enabled = 2 monitoryHaveja píše:tak mám CF hd3870, ale chci zapojit vic monitoru a při CF to nejde, a kdyz vypnu CF tak muzu mit vic monitoru. a ja jsem si mysel že to umi vic monitoru pri CF?
CF disabled = 4 monitory
- Ice69
- Začátečník

No mě to pořád ukazuje v jakémkoliv programu ať je to GPU-Z, Ajda nebo Everest, že CF: disabled (Crossfire available). Nedávno jsem dělal kompletní reinstal systemu s formátováním disků a stejně mi to pořád píše to samý. Je teda pravda, že mám zapojený oba dva CF můstky, nikde jsem se nedočetl, že by to tak nemělo bejt. Jinak když má bejt zapojenej jenom jeden CF můstek, tak na jaký pozici?Lesha píše:No pokud jde o zobrazovani CF tak ja se s timto problemem nesetkal.GPU-Z,EVEREST,3DMARK,CCC vsude mi hlasi ze Crossfire mam aktivovany.Kolik mate zapojenych mustku?2 nebo 1?Sic mistr Obrmaier ve svem clanku tvrdi ze ATI doporucuje oba ale ja na krabicich od svych GPU mam napsano ze pro CF potrebuju jeden mustek a ten i mam.Zkousel sem i druhy a CF se mi po kazdem restartu PC deaktivoval,nesel overdrive a delalo to celkove rotiku.A catalisty 8.8 bych rekl stojej za prd,propad vykonu o cca 10%,spotreba a teplota stejna a nejhorsi je strasne lagovani obrazu.Pripadal sem si jak kdyz sem hral na 386 DUKE NUKEM 3D.Takze rychla zpatecka na 8.7 a naprosta spokojenost.Sem zvedavej na 8.9 zda aspon tady bude zlepseni.
- Lesha
- Začátečník

-
No to je podle me jedno,ale ja mam zapojeny v tech blize k vystupum na monitor.
- Ice69
- Začátečník

Tak to hned jak budu mit čas vyzkouším a rovnou nainstaluju i catalyst 8.9.Lesha píše:No to je podle me jedno,ale ja mam zapojeny v tech blize k vystupum na monitor.
- Lesha
- Začátečník

-
No ja bych s tema novejsima ovladacema byl opatrnej.Zkousel sem 8.8 a ty mi delali desnou neplechu jako cukani obrazu,po restartu vypinani CF.A 8.9 sic CF nevypinali ale cukani obrazu trva a pokles vykonu taky,takze jedu na 8.7 a super
- Ice69
- Začátečník

Co myslíš tím cukání obrazu? Něco takovýho mi to dělá ve Warhammer 40.000 Soulstorm, že když posouvám obrazovku tak se to pocukává a celkem divně funguje crossfire, někdy jo někdy ne, ale spíš vůbec. Asi taky přejdu zpátky na 8.7, protože novej Stalker Clear Sky mi běží na crossfire fakt divně, hůr než na jedný kartě. A spoustu jiných věcí. Hold ovladače dokažou někdy dobře zatopitLesha píše:No ja bych s tema novejsima ovladacema byl opatrnej.Zkousel sem 8.8 a ty mi delali desnou neplechu jako cukani obrazu,po restartu vypinani CF.A 8.9 sic CF nevypinali ale cukani obrazu trva a pokles vykonu taky,takze jedu na 8.7 a super