Arctic Cooling Accelero S1 a S2

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
maestro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maestro »

no tak to je jina :)

oni ty pasivky na pameti od arcticu maji divnou tu lepici "pasku", od zalmana (takovy ty modry, urcite znate) drzi bez problemu, maji tam takovy mekky polstarecek.

ja zkousel jen na 1950pro, a pro tu je to super chladic a montaz taky v poho.

zkousel to nekdo na nvidie?
maestro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maestro »

ja mam na X1950Pro pri zatezi na 53°C
a pruvan ve skrini dela jeden regulovany 90x90mm
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

To EfineSS: Osobně kartu vytěžuji v programu Att, tam karta dostane zabrat jestě více jak v 3DMarku. Pasivně regulátory pečou to jo, ale už třeba pouze s 12cm fanem na 5V, ti jde teplota na regulátorech dolů o cca 15C. Me ty pasivky na zacátku taky moc nedrželi, ale po tom co jsem je tam chvíli podržel se chytli a drželi, samo po očištění pamětí. Musim říct, že mě ten pasivek na regulátory nekoliduje, sedne presne, je tak sice mista, tak na vlas, ale sedne(karta X1800GTO). S tim místem jsem na tom podobně(deska viz. podpis), po osazení 12cm fanem, se už žádná přídavná karta nemá šanci vejít. Jinak, kolik ma default napetí na jádře X1800XT?1,3V?

To kupca: Ty teploty jsou az moc velké. U X1950Xt jde kolik do jádra? 1,5V? V tech grafech co uvádíš je pochopitelný rozdíl, páč do X1800XL jde standartně 1,1V. Koukal jsi na moje vysledky postnuté v minirecenzi? Kdy do jádra dávám 1,45V? Myslim, že podstatný rozdíl už v tom nemůže být. Včera jsem provedl ještě jeden test:

Jádro 1,45V, frekvence 500@750Mhz

teploty: po 10min. zatížení v Att: jádro - 56,8C , regulátory 76C
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Sory toho XT jsem si nevsim.... Nainstalovany je urcite dobre, jelikoz celkove je chladic hodne teply kdyz na neho sahnu, co se tyce toho chladice VRM tak ten mi sedl presne mezi zebra hlavniho chladice. Co se tyce pameti, tak to je kapitola sama od sebe, me po 5 hodinach tvrdeho testovani zacali vsechny pomalu odpadat :) .
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Pasiv napetoveho regulatoru sice s hlavnim pasivem primo nekoliduje, ale je tam tak mala mezirka, ze pri instalaci to opravdu vadilo - preskakovalo to mezi zebra apod. Asi tam taky hodim 12cm FAN hlavne kvuli tem pecicim regulatorum. X1800XT ma default napeti ve 2D 1,3V, ve 3D je to pak 1,4V.

2 kupca: Mas k dispozici testy chladice HR-03 vs Accelero S1?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

No testy nejake mam, ale ted jsem nanesl jinou pastu a nechal stary chladic na napetovych regulatorech a na S1 jsem pridelal dve 120 fany vedle sebe a teplota se snizila na jadro 78 a regulatory 80st. Jinak HR-03 jsem mel jen pujcenou, je tak minimalne 2x tezsi nez S1, pasivne moji kartu v 3D, stejna taky nedavala, a s prilozenym uchytem pro 92 fan se teplota nedostala pres 75st, jinak si stejna myslim, ze u vykonejsich karet nema smysl nic jineho nez hned teply vzduch odsavat pryc z case. Protoze jak u S1 tak i u HR-03 se mi celkem hodne zvedly teploty ostatnich casti v PC.
semtex
Nováček
Nováček

Příspěvek od semtex »

takze som dnes namontoval accelero S1 na x1950xt od saphiru

tu su predbezne výsledky z everestu bez pridavneho ventilatoru mam tu jeden na odskusanie 120mm takze neskorsie sem dam aj s nim testy
IDLE
gpu vrm 59 stupnikov
gpu prostredie 42-43 stupnikov
grafický procesor 42-43 stupnikov

BURN - 10 min Test Drive Unlimited
gpu vrm 81 stupnikov
gpu prostredie 61-63 stupnikov
grafický procesor 61-63 stupnikov

po hodine zamrzol komp vrm to nezvladol. :x

skrinku mam Chieftec GX-01B
http://www.svethardware.cz/art_doc-4442 ... C25B8.html
v predu 80mm ventilátor a v zadu 120mm. zdroj Chieftec 400w
este teplota zakladnej dosky asi čipset 40 stupnikov

s pridavným 120mm ventilatorom

IDLE 120mm fan tichulinky

gpu vrm 49-50 stupnikov
gpu prostredie 38 stabilne stupnikov
grafický procesor 39 stabilne stupnikov

BURN 120mm fan tichulinky two worlds po 60min hrania

gpu vrm 60-62 stupnikov
gpu prostredie 48 stabilne stupnikov
grafický procesor 49 stabilne stupnikov

v pohode :D

A TO TICHO PRI 3D jedna báseň . chladič môžem len doporučiť.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Vyse uvedeny post jenom potvrzuje, ze kupca udelal nekde pri instalaci na svou kartu chybu nebo mel vadny kus.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

semtex píše: gpu vrm 60-62 stupnikov
gpu prostredie 48 stabilne stupnikov
grafický procesor 49 stabilne stupnikov
Nezlob se na me, ale ja ti ty teploty neverim, takove teploty co tu pises mam s vodnikem. Si procti zahranicni fora, a nikde jsem nevidel, ze by se dostali pod 60stupnu. Nebo mas extra dobry kus!!!
semtex
Nováček
Nováček

Příspěvek od semtex »

verit mi nemusis ale je to tak skrinku musis mat dobre vetranu a ked si pozres rozne fora ako tvrdis tak z 120 mm vetrakom su tam este lepsie vysledky.
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Presna tak ty teploty jsou ze vzduchem nemozne, za normalnich podminek, ale jestli mas v pokoji tech 8-10st tak to snad mozne je
:)
semtex
Nováček
Nováček

Příspěvek od semtex »

Nič nie je nemožne :D to nepoznate ?

ešte raz a naposledy nemam dôvod klamať som sa len chcel podeliť o výsledky. a podla mna 1hodina v two worlds v 1280*1024 na max detailoch je dosť dobrá zátaž. a tu je moja zostava pre istotu ked to tu budete este preberat:

MSI k9N ultra
AMD x2 3800@4200 referenčný chladič na 1900 otáčok
HDD 160GB maxtor
2gb DDR2 667 APACER
ATI x1950XT + ACCELERO S1+120MM FAN
Chieftec GX-01B v predu 80mm fan a v zadu 120mm fan
zdroj Chieftec 400W
Napalovačka DVD-R/RW Samsung 183A
Monitor LCD LG L1753TR
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Tak uz jsem prisel kde vzal take teploty, nainstaloval jsem dva svety a ejhle se stockem nejdu pres 62st, takze semtex stahni si nejlepe ati tool a tam to zatiz, tak jsem testoval ja svou S1 a pochybuji, ze teplotu budes mit pod 65st!!! :-D Bajakondios
semtex
Nováček
Nováček

Příspěvek od semtex »

tak som si nainstaloval 3dmark2005 a dal som 10x firefly forest pri tomto nastaveni

1280x1024
6sample AA
anisotropic 16x
pixelshader 3

teplota na vrm 63
teplota gpu 47
teplota okolia 47

mam dojem ze ten test s two worlds je dost dobrý.
keraM
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od keraM »

Lidi, teď jsem se divál a zkoušel už někdo nějaké karty s Accelerem zapojit do Crossfire nebo SLI? Příjde mi, že to nejde :?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

keraM píše:Lidi, teď jsem se divál a zkoušel už někdo nějaké karty s Accelerem zapojit do Crossfire nebo SLI? Příjde mi, že to nejde :?
no tak si to zmer a spocitej jestly to vyjde zalezi jestly ten mustek nak protalcis kolem tech zeber :)
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

tak uz mam od Kupca S1cku timto mu take dekuji, a k vykonu.

nakonec jsem ho dostal do casu a mam po na X1900GT rev1 default passive a teploty pri Stalker max kolem 61st GPU, regulatory 70, okoli myslim 52. v pokoji docela teplo odhadem pres 26st takze myslim ze pekne hodnoty, pred tim vf-900 a ty teploty byly min. stejne neli vetsi na min. otacky ale ten zalman byl i na min. slyset tohle je jina :-D

EDIT: v idle kdyby nekoho zajimalo tak 46/58/41 GPU/Regulator/Ambient
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

výborný test S1 i S2
http://www.xbitlabs.com/articles/cooler ... olers.html

ty teploty na pasiv jsou fakt moc pěkný

a promaz OT
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Teď se tak na to koukám a jsem z toho jelen...(je mi divny, ze accelero s1 na x1600 atd je drazsi nez s2 na x1900 atd...)

http://www.mironet.cz/Search.asp?EXPS=A ... hType=Name

Když chci tichoučko na x1900xtx tak mám vzít s1 nebo s2 ? S tím, že na to přidělám 120 fan podle potřeby...
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Demon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Demon »

Mají přehozenou podporu karet.
To co je v S1 má být v S2 a naopak.

Podle podpory je na X1900 S1.
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu

22" Dell 2209WA
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“