Jakou jednovrstvou DVD vypalovačku byste doporučili?

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Mtex píše:A co takto LG 4081B alebo 4082 ?
Tu 4081B mám. Někdě v okolním a velmi podobným threadu jsem ji již chválil :lol:
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Aha, tak ten Plextor PX-116A bude Pioneer 120 ......... ale stejně by mě zajímalo, kdo od koho opisoval. Ta 120 tady byla dřív, ale vnitřek má styl Plextoru.
Bathory
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Podíval jsem se trochu podrobnějc na oba firmwary a jsou dost odlišný. Plextor má tedy buď 1) těžce upravenej firmware od Pioneeru, nebo 2) vlastní firmware.
Každopádně obě používají stejnou upgradovací rutinu a to od Pioneeru.
Obě mechaniky mají shodné vlastnosti, ale liší se rychlostí (Plextor 48x a lepší přístupy).
Na ochrany se ale moc nehodí žádná.
Bathory
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

zombie píše:Právě proto mám ze značky Lite-On "respekt" - do kompu bych si to fakt nedal. Když už vypalovačku, tak pořádnou, a ne žádnou imitaci :wink:
Jedu na Liteon-ech třetí rok a no problem... Je fakt, že DVD palírnu jsem si koupil LG4081B (kvůli DVD-RAM) , jinak bych šel opět do Liteona. :wink: Kopírování chráněných CD je pro Liteon (zpravidla) hračka. :razz: Ta 811 je výborná :) (recenze na http://www.cdr.cz :wink:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Shit píše:Kopírování chráněných CD je pro Liteon (zpravidla) hračka. :razz: Ta 811 je výborná :) (recenze na http://www.cdr.cz :wink:
Co to znamená "zpravidla", to jako, že něco jde, něco ne?
Bathory
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Myslím si, že zkušenějším userům to nemusím blíže vysvětlovat.... :wink: Nebo znáš palírnu na např.SF3? :shock:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

No, no, no ..... Na téma SF3 jsme už my dva spolu komunikovali, ale to si asi zapoměl, takže si odpusť ty zkušenější usery a radši napiš, co z jinejch ochran to neumí. Zajímalo by to kámoše, protože si toho LiteOna 811 chce koupit a k chráněnejm CD se dostává dost pravidelně (bohužel má nějakou Sonku, takže ty CD pak končej u mě). Slyšel jsem, že neudělá SD 2.9 a tys něco psal (tenkrát) o SR 4.8.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 17:47, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

No netušil jsem, že se Tě to tak dotkne - (Tebe jsem nemyslel) . Jinak třeba http://www.cdr.cz/a/6988/10 . Jen že i Vietconga to přečudí OK (podle mých informací - netestováno mnou). :wink: Ten SR4.8 bude asi problém - jedině asi emulací v A120 nebo DT a pod. :(
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tady jsme to samozřejmě prolezli a pročetli. Já SR 4.84 vypálil na TEACu (bez emulace!), už nevím jak se ta hra jmenovala, bylo to o tý upírce, v rukou meče a fungovala v pohodě. Tady v okolí toho Liteona nikdo nemá, ale reakce jsou něj velice dobrý, tak si myslím, že ho nakonec vezme a ty Securomy bude nosit ke mně.
.....................
Teď jsem koukal a ten Vietkong má taky 4.84 a v nejnovější verzi už 5.00.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 17:47, celkem upraveno 2 x.
Bathory
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim Štěpanec »

Tvymu znamymu bych doporučil spíše 812S, je to 8±R/4±RW. Jinak čtení u Liteonu tradičně na vysoké úrovni ( od 4XX výš )
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Radim Štěpanec píše:Tvymu znamymu bych doporučil spíše 812S, je to 8±R/4±RW. Jinak čtení u Liteonu tradičně na vysoké úrovni ( od 4XX výš )
Asi jo. Jdou na tom podobně jako LG 4081B+4082B. Úpraví firmware a daj to o 300-400Kč dráž. Možná by šel jen flashnout bios a vyšlo by to levnějc.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 17. dub 2004, 20:40, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim Štěpanec »

rozdil mezi temi mechanikami je cca 150Kc
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Já tu cenu jen tak plác, koukal jsem do CC, tam je to asi 225Kč a v Alzasoftu asi 250, i tak, jestli půjde flash, tak není důvod dávat pár stovek navíc, za 3 minuty práce ......
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 17:49, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

A půjde? Četl jste o tom někdo něco? Nebo dokonce sám zkoušel? :?
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

de Albi píše:A půjde? Četl jste o tom někdo něco? Nebo dokonce sám zkoušel? :?
Teď jsem je prohlížel a jsou na 99% shodný. V těch hlavních rysech 100%. Myslím, že by flash šel, ale musí se tam upravit pár věcí. Teď ještě sehnat někoho, kdo má obě po ruce.
Bathory
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Pokud mám dobrý zprávy z CDR-ka, tak LG 4081B má problémy s SD 2.6 a výš (nad 2.8 nepomůže ani oprava sektorů) , na CDRW LT48125S no problem s SD 2.9 bez "opravy", vyšší se ke mně nedostal zatím do rukou. Taky rychlost načítání image je na LT podstatně rychlejší než na LG (jen tam chybí to DVD-RAM). Dál to nebudu rozepisovat, pravidla PCT jsou jasně dána...Jenom připomínám, že na SR4.8 a SF je třeba tzv.DPM.

EDIT, 2Bathory-díky.
Naposledy upravil(a) Shit dne ned 18. dub 2004, 09:21, celkem upraveno 2 x.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tím SF 2.x teď asi myslíš Safe Disc ... SD
No já se zeptám příští týden kámoše, ten tuhle 81B má a tak mi poreferuje, jak je na tom se s vyššími verzemi SD i SR.
..................
To přirovnání Liteonu 811/812 s LG 4081B/4082B bylo myšleno čistě v rovině přeflashování firmware z nižší verze na vyšší.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 17:50, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jo jasně, SD - mozek měl večer "reset". Já tam hned teď udělám EDIT, ať to má logiku, díky za upozornění.
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Tak mam konecne LG 4082B a je fakt super. Jenom me zarazilo ze kdyz v sobe nema zrovna zadny medium a zavira se, tak na konci tak slysitelne klapne. S mediem to nedela. Jo a nekdo tu resil ze by se mela davat na MASTERa aby prej vubec pracovala a ze by nemela byt na jedny ksande s HDD. Takze by me zajimalo proc, protoze to zrovna tak presne mam a jede to bez nejmensich problemu.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Na dnešních zařízeních už by mělo být jedno, jak je zapojíš. Já mám na jedný 2 Hdd a na druhý DVD-Rom (master) a vypalovačku (slave). Pálím nejčastěji fly z jedný na druhou a kromě těch zatracenejch gigamasterů (CD) jsem neměl nikdy žádný problémy s pálením ani čtením. To ale neznamená, že nemůžeš být vyjímka a jako jeden z 1000 se ti to může stát.
..............................
Jestli máš možnost vyzkoušet tu 4082B na ochrany, tak ji zkus a poreferuj. Hlavně vyšší verze SafeDisků 2.8-9 ... 3.x a Securom od 4.8 výš. A taky audio Cactus 100-200 atd. a Key2audio.
................................................
To klapnutí je v pořádku, alespoň se ti tam nedostane prach a máš jistotu, že je dobře zavřená.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 17:51, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“