Gigabyte M57SLI-S4 (AM2, nF570 SLI)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

ok dik

jinak uz jedu na 312*8,5 a pujdu tak na 320*8,5 :D aby jeli pameti na 800 aspon jinak vuci porizovaci cene v lete sem spokojeny ze to takhle najelo
NB:Acer Aspire V3 571G
kiko36
Nováček
Nováček

Příspěvek od kiko36 »

Mám tu dosku. Pôvodny bios bol FA, nahodil som novy FF cez @BIOS dodavany k zakl. doske. Problem je v tom , že ak som pri biose verzie FA zmenil hodnoty časovania pamäti stále sa zobrazovali správne (CL 4-4-4-12 2T) a teraz sa pri tomto nastavení časovania zobrazuje vo všetkych diagnostickych programoch CL4-4-4-18 2T. Hodnota tRAS je pri akejkoľvek manuálnej zmene stále 18T. Zvlaštne je , že pri nastaveni AUTO su hodnoty spravne(CL5-5-5-16 2T). Pamäte mám DDRAM2 2x1GB Kingston HyperX 800 CL4 low lat. Neviem v čom môže byť problém. Prosím help :(
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

2 kiko36: Bohuzel jsem si tohoto problemu take vsiml.. :( Je to zalezitost tohoto BIOSu, s verzi FB mi to nedelalo. Bud zkus flashnout starsi verzi, nebo pockej na pripadnou novejsi verzi.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
kiko36
Nováček
Nováček

Příspěvek od kiko36 »

Nechce sa mi veriť, že pustili tak neodladeny bios :x . Dufam, že to nová verzia vyrieši. Dal by som pôvodny, ale cez disketu som ho ešte nefleshoval, a ani ju nemám.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

2 kiko36: Tak si sezen flashdisk, z toho jde taky flashovat.. :wink:
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
kiko36
Nováček
Nováček

Příspěvek od kiko36 »

A s ktorým Biosom máš najlepšie skúsenosti? Ta verzia FF vyzera byť stabilná až na to časovanie.
kiko36
Nováček
Nováček

Příspěvek od kiko36 »

Môže mi dať niekto podrobný návod ako flashovať z USB disku? Viem, že toho už bolo popísaného mnoho, ale chcem vedieť ako presne sa má postupovať. Vopred dík :wink:
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

2 kiko36: Koukni do manualu od desky, tam je to popsane.
Gyx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gyx »

Budu kupovat tuto desku a zajimal by me chladic chipsetu.
Pry dost topi.Chtel bych tedy na nej koupit nejaky vetracek.Muzete nekdo neco doporucit?
Jak je ten pasiv velky?
Sel by na nej umistit 4cm vetracek?
.: MB :. ASUS M2N-SLI Deluxe .: CPU :. AMD Athlon X2 7750 BE @ 3GHz .: Chladič CPU :. CoolerMaster RR-DCH-S9U1 Hyper TX .: GK :. GigaByte GeForce 9600GT GV-NX96T512HP .: Paměti :. A-DATA 2x2GB DDR2 800MHz EE .: HDD :. Western Digital Caviar 640GB SATAII 16MB Cache,Hitachi T7K500 320GB SATAII 16MB Cache.: DVD-ROM :. LG DVD-RAM H20L .: Zdroj :. Levicom X-Alien 450W .: Case :. Coolermaster Centurion 5 Black .: Monitor :. Samsung 223BW
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

JJ, topi jak blazen. Pokud tam chces nechat originalni pasiv, doporucuju ho ofoukavat 8cm vetrakem @ 5V. Ja jsem radeji koupil Thermalright HR05-SLI a ten chladi vyborne i pasivne. Nicmene montaz je malinko obtizna, je potreba trochu roztahnout sponu diky atypickym roztecim der okolo chipsetu.
Gyx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gyx »

EfineSS píše:JJ, topi jak blazen. Pokud tam chces nechat originalni pasiv, doporucuju ho ofoukavat 8cm vetrakem @ 5V. Ja jsem radeji koupil Thermalright HR05-SLI a ten chladi vyborne i pasivne. Nicmene montaz je malinko obtizna, je potreba trochu roztahnout sponu diky atypickym roztecim der okolo chipsetu.
Nebude ten 8cm vetrak vadit?
Zbude tam dost mista na GK?
To ho tam prichytim pomoci sroubku?
.: MB :. ASUS M2N-SLI Deluxe .: CPU :. AMD Athlon X2 7750 BE @ 3GHz .: Chladič CPU :. CoolerMaster RR-DCH-S9U1 Hyper TX .: GK :. GigaByte GeForce 9600GT GV-NX96T512HP .: Paměti :. A-DATA 2x2GB DDR2 800MHz EE .: HDD :. Western Digital Caviar 640GB SATAII 16MB Cache,Hitachi T7K500 320GB SATAII 16MB Cache.: DVD-ROM :. LG DVD-RAM H20L .: Zdroj :. Levicom X-Alien 450W .: Case :. Coolermaster Centurion 5 Black .: Monitor :. Samsung 223BW
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

2 Gyx: Opravdu netusim jake dalsi komponenty mas v PC. Jde o to, aby na ten pasiv neco foukalo. Mensi fan nez 8cm udela spise vic hluku nez uzitku.
Kocur8
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kocur8 »

poznám hodně že mi dvě grafiky pojedou na 2x8 oproti rychlosti 16x?
Reider
Nováček
Nováček

Příspěvek od Reider »

Už to tady bylo jednou řečeno že to neni moc velkej rozdíl.

Jinak jde do tehle desky narvat : ASUS EAH3870X2/HTDI 1024MB GDDR3
Tak aby fakala jak má :)
kamko26XT
Nováček
Nováček

GA-M57SLI-S4

Příspěvek od kamko26XT »

Ja mam tuto dosku a som nesmierne spokojny predtym som mal GAM55S-S3 a vymenil som ju za tuto GA-M57SLI-S4 spolu s procesorom Athlon LE-1620. Nevidim problemy.
Oris
Nováček
Nováček

Problem so zvukom na doske Gigybyte M57 SLI S4

Příspěvek od Oris »

Vie mi niekto poradiť prečo mi nefungujú konektory, z prednej strany PC. Mám na mysli konektor pre sluchátka a mikrofón. Tiež mi niekedy nejde zvuk zo stredného reproduktora ( center ) a pritom to je v jednom konektore aj so subwooferom a z toho mi zvuk ide vždy. Za odpovede a rady dakujem.
holobit
Nováček
Nováček

Příspěvek od holobit »

Mám nepříjemný problém. Všiml jsem si, že některé starší hry (Thief3, DeusEx2) nedokážou pracovat s integrovanou zvukovkou na této desce. Situace u obou her stejná: zvuky jsou jen v intru hry, po spustění - chybí hudba i zvuky ve hře. Zkoušel jsem najít řešení několik týdnů a situace je bezvýchodná. Zkusil jsem opravdu VŠE. Nepomáhá ani vypnutí akcelerace zvuku přes dxdiag.

Jsem v koncích :/
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

mam dotaz jde po upgradu biosu rozbehat nejaky phenom na teto desce? uvazuji nad upgradem na x3 nebo mozna i x4 ale netusim zda to deska pobere :roll:
NB:Acer Aspire V3 571G
kouhen
Nováček
Nováček

Příspěvek od kouhen »

Ku!1k píše:mam dotaz jde po upgradu biosu rozbehat nejaky phenom na teto desce? uvazuji nad upgradem na x3 nebo mozna i x4 ale netusim zda to deska pobere :roll:
*Note: If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the frequency of AM2+ CPU will not be impacted. Please refer "CPU Support List" for more information.

Jo rozběháš ho,ale hypertransport 3.0 kterej phenom umí na týhle desce nerozmakáš prý jen HT1.0 .. upgraduj Bios na poslední verzi FG, ta už má podporu pro quad i triple core... http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... uctID=2539
AMD-X2-6400+, GIGABYTE-M57SLI-S4, AsusGF9800GX2, 4GBRAM-800Mhz-Kingmax, Fortron Bluestorm II 500W.
holobit
Nováček
Nováček

Re: Gigabyte M57SLI-S4 (AM2, nF570 SLI) - zkusenosti?

Příspěvek od holobit »

Objevil jsem jistou nestandardní situaci. Když zapnu komp, nejdřív se ozve pípnutí, které značí:
1 short: System boots successfully

Ale při náběhu winXP, se ozve ještě jedno krátké pípnutí, v manuálu nic uvedeno není. Trochu se obávám, zda neumírá nějaký HW.

V manuálu pouze tyto pípnutí:
1 short: System boots successfully
2 short: CMOS setting error
1 long 1 short: DRAM or M/B error
1 long 2 short: Monitor or display card error
1 long 3 short: Keyboard error
1 long 9 short: BIOS ROM error
Continuous long beeps: DRAM error
Continuous short beeps: Power error
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“