Asus M2A-VM (AM2, 690G) - zkusenosti?
Moderátor: Eddward
- wonknu
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak bohužel dnes už to nestihnu, ale zítra až přijdu z práce, tak to otestuju. Ale nevšim sem si ničeho neobvyklýho. Normálně sem jel nejdřív na 1,25V, ted je procík na 2,35Ghz tak jede na 1,35V (X2 3600+) Ale zkouknu ti to přesně.
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus
- KunNy
- Začátečník
-
Já jsem se s ničím takovým u této desky nesetkal, v biosu jsem nastavil ručně 1.35V, tak CPU-Z mi ukazoval snad přímo 1.35 nebo 1.36V, zkoušel jsem i 1.4V a tam mi CPU-Z ukazoval nějákých 1.41V; takže u mě s tím žádný problém nebylDelorean píše:Chtěl bych se na něco zeptat, protože zvažuju tuto desku Asus M2A-VM HDMI do neherní sestavy s využitím integrované grafiky(druhý kandidát je Gigabyte GA-MA69G-S3H). Co mě zajímá - jak je to s napětím pro CPU - dá se bez problémů ručně nastavovat? Trochu mě zarazila část této recenze, kde píšou o přiliš vysokém napětí a nestabilitě při snížení.
Nemám v okolí nikoho, kdo by to na desce mohl vyzkoušet, byl bych tedy rád, kdyby sem někdo uvedl praktické zkušenosti se změnou napětí(nahoru i dolů) a jestli napětí sedí. Nejde mi ani tak o přetaktování, ale spíš o snížení napětí kvůli spotřebě.
HTPC:Core i5 3570K @ 4.5Ghz (1.30V) + ASUS V GENE + 8 GB OCZ Platinum 1866Mhz + MSI Geforce GTX 580 + Samsung F3 1TB + DVD-RW + Chieftec CFT-560A12C + 3R System HT-1100 + watercooling (Cawedog ZOUY + TOKRA + fullcover GPU, 360mm rad, Eheim HPPS + Innovatek AGB)
- Čepi
- Nováček
-
... zdravím, tato deska má 2 třípinové konektory pro větráky (+ jeden 4-pin pro CPU větrák), zapojil sem do nich větráky Scythe (s-flex sff21f) ... a chtěl bych vědět jestli se dají nějak softwarově regulovat otáčky těch větráků zapojených do třípinů ... pomocí ASUS Probe II jde regulovat jen větrák (BOX chladič X2 Brisbane) od CPU (q-fan), speedfanem jde taky regulovat jen fan od cpu (sice tam ukáže další 2 větráky, ale ať tam dám jakýkoliv procento, jedou furt naplno - 1600 rpm) ... přiznám se že další software sem nezkoušel ani nehledal
... osobně bych to udělal manuálně přes potenciometry (vyvedené na čelo case), ovšem majitel toho PC dává přednost softwarovemu řešení (ideálně podle teploty zvyšovat automaticky otáčky jak CPU tak těch 2 fanů) ...
... jinak co se týče "problémů" - žádný sem neměl a ani majitel cca po měsíčním používání si na nic nestěžoval (až teda na ten menší hluk od těch větráků
- při vypnutém q-fan větráku CPU je tento větrák suveréně nejvíc slyšet; když je v BIOSu nastaven na DC a v probě zaškrtnutý políčko q-fan - jede na cca 1500-1600 otáček /to ho přehluší i ty Scythey na 1600 ot./, když dám v BIOSu místo DC tušim že PWM /v probě pořád aktivovaný q-fan/ tak jede i v nečinnosti /zapnute CnQ - 1000 MHz CPU/ přes 2000 otáček) ...

... jinak co se týče "problémů" - žádný sem neměl a ani majitel cca po měsíčním používání si na nic nestěžoval (až teda na ten menší hluk od těch větráků

Acer Aspire TimelineX 4830TG, Debian 8 Jessie
- Biatch
- Nováček
- Martin Šrámek
- Začátečník
Standardní Akcelerace HD videa
Ahoj, mam dotaz ohledne HD videa 720p 1080p. Mam tuto desku a CPU AMD X2 2350@2.1GHz.
Nejde mi kvalitne prehravat video (trha se) 720p lehce a 1080p znatelne vcetne zvuku. Docela me to prekvapuje protoze grafika by mela podporovat akceleraci HD nehlede na to ze i v pripade ze by nefungovala, mel by to procesor utahnout.
System je cerstve nainstalovany vcetne driveru pro C&Q a poslednich driveru pro grafiku. Mam WinXP. Poradte prosim cim by to mohlo byt.
Prehravac co pouzivam je GomPlayer. Tento prehravac pouziva i kolega s AMD64 3000+@1.8GHz, 7600GS ktera akcelaraci HD nema byt je jinak vykonejsi a vse bezi skoro plynule. Nekde jsem cetl ze je potreba pouzivat Power DVD nebo WinDVD ale to platilo jen pro akceleraci pomoci PureVideo (nvidia) Bios mam posledni.
Nejde mi kvalitne prehravat video (trha se) 720p lehce a 1080p znatelne vcetne zvuku. Docela me to prekvapuje protoze grafika by mela podporovat akceleraci HD nehlede na to ze i v pripade ze by nefungovala, mel by to procesor utahnout.
System je cerstve nainstalovany vcetne driveru pro C&Q a poslednich driveru pro grafiku. Mam WinXP. Poradte prosim cim by to mohlo byt.
Prehravac co pouzivam je GomPlayer. Tento prehravac pouziva i kolega s AMD64 3000+@1.8GHz, 7600GS ktera akcelaraci HD nema byt je jinak vykonejsi a vse bezi skoro plynule. Nekde jsem cetl ze je potreba pouzivat Power DVD nebo WinDVD ale to platilo jen pro akceleraci pomoci PureVideo (nvidia) Bios mam posledni.
Intel Core i 7 960
3.33GHz(25x133), cooler Thermalright Ultra-120 eXtreme+Noctua NF-P12-1300, Asus P6X58D Premium (intel X58), Corsair XMS3 6GB (3x2GB) DDR3 1600MHz 9-9-9-24-1.65V, MSI N570GTX Twin Frozr II OC-1.28GB@820-4200MHz, 2x Samsung SpinPoint F3 - 1TB RAID0+Samsung SpinPoint EcoGreen F4 - 2TB for backup Enermax MODU87+ 600W, LG BD-RE BH10LS30-SATA
3.33GHz(25x133), cooler Thermalright Ultra-120 eXtreme+Noctua NF-P12-1300, Asus P6X58D Premium (intel X58), Corsair XMS3 6GB (3x2GB) DDR3 1600MHz 9-9-9-24-1.65V, MSI N570GTX Twin Frozr II OC-1.28GB@820-4200MHz, 2x Samsung SpinPoint F3 - 1TB RAID0+Samsung SpinPoint EcoGreen F4 - 2TB for backup Enermax MODU87+ 600W, LG BD-RE BH10LS30-SATA
- Proofy
- Nováček
-
- md3
- Nováček
A-Data
Mam tuto dosku od vcera a zistil som, ze ma problem z pamatami A-Data Vitesta EE 2x1GB 800+. Na default hodnotach sa nedal ani nainstalovat win, pc ide stabilne po tom co som zvysil napatie na 2.0V a znizil frekvenciu na 667MHz.
Nikde v biose som nenasiel kde sa nastavuje casovanie pamati. Je to trochu skoda pretoze na inych doskach bezia tie pamate pri casovani 4-4-4-9 pri 800MHz.
Nikde v biose som nenasiel kde sa nastavuje casovanie pamati. Je to trochu skoda pretoze na inych doskach bezia tie pamate pri casovani 4-4-4-9 pri 800MHz.
PC: Asus P5K Bios 0507 | Intel E2160 1.8@2.8GHz + AC Freezer 7 Pro | 2x2GB Adata EE 800Mhz 4-4-4-9-2T | XpertVision Ati Radeon X1950GT Super 512MB 600/1300Mhz | Samsung 320GB SATA |DVD-RW LG GSA4163B | Thermaltake 460W + Cooler Master Elite
- md3
- Nováček
X2
Pojde, ja mam X2 4400+Proofy píše:chtel bych jsem se zeptat, zda na tuto desku pujde CPU 4200+ x2. bohuzel jsem to nikde nenasel. kdo ma zkusenost nebo info, prosim necht mi napise
dekuji
PC: Asus P5K Bios 0507 | Intel E2160 1.8@2.8GHz + AC Freezer 7 Pro | 2x2GB Adata EE 800Mhz 4-4-4-9-2T | XpertVision Ati Radeon X1950GT Super 512MB 600/1300Mhz | Samsung 320GB SATA |DVD-RW LG GSA4163B | Thermaltake 460W + Cooler Master Elite
- KunNy
- Začátečník
-
Re: A-Data
Časování pamětí v biosu této desky nenajdeš, napětí je pokud vím možné zvednout o + 0.3V (tzn na 2.1V).md3 píše:Mam tuto dosku od vcera a zistil som, ze ma problem z pamatami A-Data Vitesta EE 2x1GB 800+. Na default hodnotach sa nedal ani nainstalovat win, pc ide stabilne po tom co som zvysil napatie na 2.0V a znizil frekvenciu na 667MHz.
Stavěl jsem stejnou kombinaci (ASUS M2A-VM + A-Data Vitesta EE 800+) a žádný problém, tvůj problém bych viděl spíše v pamětích - zkus je projet MemTestem nebo vyzkoušet u někoho jiného v PC.
// To Proofy: Neměl by být problém, já do ní dával Athlona 64 X2 4000+ (s jádrem Brisbane)
- sallam
- Začátečník
-
- KunNy
- Začátečník
-
Ano, deska má DVI-D výstup, ale ty se do ní pravděpodobně pokoušíš dostat DVI-I redukci/kabel; DVI-I konektor má ještě kolem toho plochého pinu další čtyři piny, zato DVI-D konektor je tam nemá; k čemu ty piny přesně slouží ti přesně neřeknu...sallam píše:Tak mam takovej problem, chtel jsem pripojit redukci DVI-DSUB a proste ji nemuzu do toho DVI dostat, mate nekdo v tehle desce zapojeny neco na DVI ?
Jakou redukci se k ní pokoušíš připojit? Deska má klasický D-Sub výstup, pokud sis koupil verzi desky s HDMI tak bys k ní měl mít i kartu do PCI-e 1x slotu s HDMI S/PDIF výstupem
- ThomasK
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Briketa
- Začátečník
-
Zkus použít ovladače třeba z z této MSI desky, mělo by to být stejné, možná až na zvukovku.
http://global.msi.com.tw/index.php?func ... od_no=1242
http://global.msi.com.tw/index.php?func ... od_no=1242
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
NB: Dell Latitude 5510
- maiwi
- Nováček
-
Re: Asus M2A-VM (AM2, 690G) - zkusenosti?
Ahoj, Chtěl bych poprosit o radu k téhle desce. Mám ji už asi rok. Doposud jsem na ní měl napojený jeden PATA disk a PATA DVD mechaniku. Nyní jsem si koupil SATA disk a napojil ho. Mám teď napojené dvě PATA mechaniky a jeden SATA disk. Bios mi vše najde, ale problém nastane při instalaci VIST. Když mám nastavený v Biosu IDE mod, tak mi to při instalaci jednou hodí chybu, jednou nenajde disk. A když nastavím SATA mod. Tak vše probíhá vcelku v pořádku až když je poslední stav a to DOKONČENÍ INSTALACE. Trvá to dlouho a restartne se PC asi dřív než má. Pak jak najíždí mělo by to najet do fáze, kdy se zadává uživatelské jméno, ale bohužel nenajede to a napíše to POČÍTAČ byl předčastně restartován proveďte instalaci znova.
Nevím co s tím vyzkoušel jsem už snad všechno. Disk mám nastavený na 3.0Gb/s...
Tak se chci zeptat jestli nevíte co mám udělat, aby disk šel v režimu SATA mod. A jde to když mám zapojený SATA disk a PATA mechaniky ???
Nevím co s tím vyzkoušel jsem už snad všechno. Disk mám nastavený na 3.0Gb/s...
Tak se chci zeptat jestli nevíte co mám udělat, aby disk šel v režimu SATA mod. A jde to když mám zapojený SATA disk a PATA mechaniky ???
- vaclavka83
- Nováček
-
Dobrý den
Má prosím někdo praktické zkušenosti s přídavným chlazením chipsetu této desky? Třeba pasiv, nebo aktiv?
A kde se prosím nachází teplotní čidlo desky? V programu PC probe II mě MB ukazuje 33-38 stupnů. Nad 31 je to označeno červeně, asi jako varování. Nevim jestli je to v normě, nebo je to už moc velká teplota? Poraďte.
Má prosím někdo praktické zkušenosti s přídavným chlazením chipsetu této desky? Třeba pasiv, nebo aktiv?
A kde se prosím nachází teplotní čidlo desky? V programu PC probe II mě MB ukazuje 33-38 stupnů. Nad 31 je to označeno červeně, asi jako varování. Nevim jestli je to v normě, nebo je to už moc velká teplota? Poraďte.
- Mirek E.
- Začátečník
-
Pokud je to správné čidlo a je přímo v čipsetu, tak teplota okolo 30-40 stupňů je zcela v pořádku.
Můžete kdyžtak vyzkoušet prstoměrku, sáhněte prstem na pasiv a pokud na něm udržíte prst minimálně tři vteřiny, pasiv má pod 60 stupňů, pokud prst udržíte libovolně dlouho, tak je teplota v normálu a není potřeba se obávat přehřívání.
Můžete kdyžtak vyzkoušet prstoměrku, sáhněte prstem na pasiv a pokud na něm udržíte prst minimálně tři vteřiny, pasiv má pod 60 stupňů, pokud prst udržíte libovolně dlouho, tak je teplota v normálu a není potřeba se obávat přehřívání.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
- Disdainful
- Nováček
-
M2A-VM problem s Athlon X2 5000
Čus
Nedavno jsem si pořídil procesor Athlon 64 X2 5000 pro mojí desku M2A-VM. Problem je když jsem procesor nainstaloval a zapl tak se nic nedělo-černá obrazovka. Zkoušel jsem tedy počítač resetovat a naběhlo mi při startování, že procesor je v biosu špatně nastaven a že ho mám vyresetovat.To jsem provedl a po té mi počítač normálně běží. Problem,ale je že tuto proceduru musím dělat při každém startu počítače
Zkoušel jsem updatovat BIOS nejnovější verzí a stejně to nepomohlo.
Dá se s tim něco dělat ?
Nedavno jsem si pořídil procesor Athlon 64 X2 5000 pro mojí desku M2A-VM. Problem je když jsem procesor nainstaloval a zapl tak se nic nedělo-černá obrazovka. Zkoušel jsem tedy počítač resetovat a naběhlo mi při startování, že procesor je v biosu špatně nastaven a že ho mám vyresetovat.To jsem provedl a po té mi počítač normálně běží. Problem,ale je že tuto proceduru musím dělat při každém startu počítače

Zkoušel jsem updatovat BIOS nejnovější verzí a stejně to nepomohlo.
Dá se s tim něco dělat ?
- zombux
- Odborník PCT
Re: M2A-VM problem s Athlon X2 5000
zkusil bych vyměnit CMOS baterku, i když to není zrovna pravděpodobná závada u (prakticky) nové desky...
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- Disdainful
- Nováček
-
Re: M2A-VM problem s Athlon X2 5000
Třeba ukládání profilů v BIOSu funguje-tam dicky profil zůstane
- schranz
- Nováček
-
Domníval jsem se, že vložení grafiky do PCIex slotu zvládnu. Rozdělal jsem pc, zacvakl grafiku do slotu a připojil napájení. Zapnu pc, chladič u grafiky se pěkně otáčí a to je vše. Přečetl jsem kvůli tomu celý anglický návod k desce, půl dne nastavoval bios, pak se flashnul za nejnovější a nic. Bios vůbec grafiku nedetekuje. Grafika na jiných deskách běží. Na této jsem dal X 550, již nevím od koho, ale ta šla, ale to je již snad lepší ta integrovaná. U koho jsem koupil grafiku tvrdí, že to musí být deskou, a už vidím, jak zase prodejce desky bude tvrdit, že to je grafikou.
Tak a co s tím, 1950 vypadá pěkně, škoda jen že leží v šupleti u stolu. ?? icq 282-224-543 dik za odp. :-*
Tak a co s tím, 1950 vypadá pěkně, škoda jen že leží v šupleti u stolu. ?? icq 282-224-543 dik za odp. :-*