Srovnani Voda vs vzduch pri beznem provozu? - uvaha

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

Moralles píše:VODA:
....
....
A jak jsi měl odhlučněné disky/čerpadlo a jaký zdroj?

Já jen, že mám Corsaira 520W, v case 2x Noctua 120mm FAN @500ot., nejtišší disky WD YS v silencerech speciálně uchycený, odhlučněnou case a vnoci jediný co slyším je opravdu hodně slabý šum disků. Ty píšeš, že to bylo neslyšný. :-D
BTW a co čerpadlo? To bylo taky neslyšný?

Wodníka jsem měl taky, v té době Hi-tech (HPPS+, větráky Nexus 120mm) a nebyl tišší než to co mám teď. A to jsem měl disky chlazený v boxu a pasivní zdroj. Akorát mobilita mizerná. Musel jsem ofukovat desku. OC cca +120Mhz. Nižší teplota. Ale i teď se nedostanu s C2D @3200 1.28V přes 55°C.

Takže pro mě jediný argument pro vodníka je, že je to koníček.
Pedro.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pedro. »

Woyta píše:U vodnika muzes chladici plochu kdykoliv zvetsit...
Ano, vodnika si muzes postavit klidne 30-ti kilovyho s dvaceti radiatorama, o to se nepru, ale jak sem tak treba koukal na fotogalerii tech sestav s vodou tady, tak u 90% z nich voda ztraci v tomhle smyslu vyznam jelikoz plno jich ma vic vetraku nez mam treba ja (4x <1000rpm), a to zdaleka ne jen na radech,
a jak sam určitě uznáš hluk z větráků nepochazí jen z jejich rychlosti a žádnej větrák kterej sem kdy měl nebyl na příslušnych otáčkách úplně tichej, nevim teda jak je na tom třeba nexus ale i větrák v Enermaxu Liberty slyšet je a čim dýl ho mam tim je to horší, stejně jako u ostatních. a už vůbec nemluvim o discích který pokud nejsou fakt neprodyšně uzavřený tak sou slyšet možná nejvíc..
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Vem Nexus. Pust do nej 7v a pomalu nevis ze se toci. Fan ve zdroji jsem jeste nepotkal. Vzdy jsem musel menit. U vody si muzu dovolit dat tam pomalejsi kousek protoze zdroj nasava chladny vzduch. U navrhu zdroje musis pocitat s tim ze muzes nasavat vzduch o teplote pres 40st.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Odpovědět

Zpět na „Voda“