Asus P5E (775, X38 + ICH9R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

četl jsem na to nějaké návody ale tam se stim drbali jak mravenci.prosím tě stačí normálně pomoci programu na flesh biosu dodávaný k desce tam nahrát jiný bios z Rampage formuli a spol?nebo se to musí dělat dle návodu který se zde někde po forku povaluje
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Návod je na extra********.cz :roll:
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

BudyShine píše:četl jsem na to nějaké návody ale tam se stim drbali jak mravenci.prosím tě stačí normálně pomoci programu na flesh biosu dodávaný k desce tam nahrát jiný bios z Rampage formuli a spol?nebo se to musí dělat dle návodu který se zde někde po forku povaluje

http://www.extrahardware.cz/forum/viewt ... =40&t=1586

Tady máš link na návod

je to jednoduchý, pomocí ES afudosu.Stačí udělat bootovací flashku a za 5 minut je hotovo.
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

mno to jsem četl..aha tak že takto nakonec.škoda že to nejde normálně...s tímto se mi nechce se drbat. :) škoda
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Naprosto primitivní ty drbno, víc podrobnějš aby to přišlo easy i blbovi sem to udělat neuměl :-D
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

Nepoužitej mobo?

Příspěvek od Wakizashi »

Zdravím :D Tak mi dnes dorazila P5E. To že nebyla v obalu mě nezarazailo. Po otevření jsme se trošku divil, uvnitř DVD Verbatim s ovladači. No a antistatický obal nebyl přichlíplý ani izolepou přes druhou stranu. Myslíte, že už desku někdo přede mnou měl? Co jsem slyšel, tak praxe z reklamací je běžná, kdy jde výrobek do oběhu, ale moc se mi tomu věřit nechce. myslím, že by si tohle obchodníci z CZC nelajznuli. :-) Hlavně aby vše šlapalo (čekám na case).
X5650, 24GB DDR III,Asus Rampage Gene, Corsair AX 860W, HD7850, Samsung Evo, Sandisk Ultra, WD, X360/XB0 Gamepad, Qanba Q4Raf Arcade Stick, Tannoy Reveal, Jackson DK2 Skulls MIJ
"Fatherland - Tragedies. Tragedies written in snow.
Fatherland - Poetry. Poetry written in blood"
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

owoce píše:Naprosto primitivní ty drbno, víc podrobnějš aby to přišlo easy i blbovi sem to udělat neuměl :-D
WH? :? ..já vím že to je lehké. jen na to nemám náladu a navíc k čemu bych to měl dělat?kdybych měl P5E tak klidně ale dělat si z Maximus Formuli Rampage Formula nemá až takový význam.
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

Re: Nepoužitej mobo?

Příspěvek od Wakizashi »

Zdravím :D Tak mi dnes dorazila P5E. To že nebyla zaletovaná v obalu mě nezarazailo. Po otevření jsme se trošku divil, uvnitř DVD Verbatim s ovladači. No a antistatický obal nebyl přichlíplý ani izolepou přes druhou stranu. Myslíte, že už desku někdo přede mnou měl? Co jsem slyšel, tak praxe z reklamací je běžná, kdy jde výrobek do oběhu, ale moc se mi tomu věřit nechce. myslím, že by si tohle obchodníci z CZC nelajznuli. :-) Hlavně aby vše šlapalo (čekám na case).

Ještě taková kravina. Můj PSU má 4pin +24pin. Ten čtyřpin stačí pro desku? je to Fortron Bule StormII 500W, snad by měl mít specifikace ATX 2.2, ale nevím, co to přesně znameá. jestli dokáže dávat desce dostatečnou šťávu z řtyřpinu. Plánuju větší OC Q6600 a nerad bych abych odpálil desku a věci okolo. Dík. Některé názory a odpovědi, které jsem dostal byly dost matoucí a nejednotné. (abych nekupoval 8pin redukci zbytečně). Jo, ptám se jak lama...
Naposledy upravil(a) Wakizashi dne pon 2. čer 2008, 23:41, celkem upraveno 1 x.
X5650, 24GB DDR III,Asus Rampage Gene, Corsair AX 860W, HD7850, Samsung Evo, Sandisk Ultra, WD, X360/XB0 Gamepad, Qanba Q4Raf Arcade Stick, Tannoy Reveal, Jackson DK2 Skulls MIJ
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Wakizashi píše:..........
Je to klidně možný, co si myslíš, že se stane s deskou, která se opravená nevrátí do 30 dnů a zákazník si příjde pro peníze nebo něco podobného ...

Nejsi jedinný, kdo si poslední dobou všiml, že czc klesá a klesá, ale komu se tam líbí, at dál vesele nakupuje k vší spokojenosti.

Mohli by bejt aspoň důslední a to balení překontrolovat od těch cdček.
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wakizashi »

owoce píše:
Wakizashi píše:..........
Je to klidně možný, co si myslíš, že se stane s deskou, která se opravená nevrátí do 30 dnů a zákazník si příjde pro peníze nebo něco podobného ...

Nejsi jedinný, kdo si poslední dobou všiml, že czc klesá a klesá, ale komu se tam líbí, at dál vesele nakupuje k vší spokojenosti.

Mohli by bejt aspoň důslední a to balení překontrolovat od těch cdček.
Ha zase zlatej Owoce.Dík za postřeh. Doufám, že deska aspoň pojede ok. Jestli s ní něco bude, tak kupuju jen z Alfy lol. Btw. když si vzpomeneš na ty paměti, budu rád. Díky.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Owoce: prosím mám otázku, co mi přinese předělávka na Rampage Formule ?? Mám dost silné nutkání to zkusit, když je to vratná změna, ale co se změní v čem bude lepší, prostě proč ?? Díky. :wink:
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black / Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Robo779
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robo779 »

To by me taky zajimalo.Klidne bych to flashnul, ale nevim jestli to neni zbytecne....
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wakizashi »

Jackal píše:Owoce: prosím mám otázku, co mi přinese předělávka na Rampage Formule ?? Mám dost silné nutkání to zkusit, když je to vratná změna, ale co se změní v čem bude lepší, prostě proč ?? Díky. :wink:
Detailnější nastavení biosu a snad i menší Vdrop ? :-) A pak asi i dobrý pocit.
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Abych to shrnul :

- mensi vdrop (ja mel i pencil mode a 0,01 burn vdrop)
- podrobnejsi nastaveni ruznych parametru pameti
- podrobnejsi nastaveni ruznych parametru v extreme tweaker, pribyde par voleb (hlavne k pametem no)
- ziskate moznosti podstatne drazsi desky - a pokud s tim nebudete mit problemy,tak nevidim duvod proc nezkusit
- je zde moznost, ze se muze zvysit vase max OC (nic vyrazneho),ale s x3350 jsem dosahl alespon 3720mhz, 7 hodin np occt,s p5e proste fsb 450+ nechtelo bootovat
- v hardware monitor pribyde vice voleb a zobrazeni vsech moznych napeti (ne vsechny jsou korektni)
- moznost flashovat primo biosy MF/RF pres ez flash

A pak spise emotivni zalezitosti :

- zobrazeni loga rampage formula je velice košer
- identifikace jako RoG deska v vsech diagnostickych programech s chipsetem x38

Paradoxne byva MF/RF vic citliva na pameti a muze se zhorsit kompaktibilita s vasimi moduly,chce to pozkouset,ja jsem s OCZ 1000mhz a Patriot 800mhz nemel problem a jely bez problemu v 2*4gb (2*2gb kity) pres noc memtest

Je to nenarocne,jednoduche a ja byl nadsen ze to tak jde.Vy byt nemusite,ale neni to problem zkusit a vratit se k biosu p5e.

Osobne mi prislo,ze to spousta lidi nechtela flashnout,kdyz uvidela navod v anglictine a prislo jim to tezke.Proto sem to udelal,nebyl v tom problem,tak sem to napsal v cestine

FUngovaly mi biosy : RF 0403 a maxmus nejakej ten 1105 (uz nevim,nejnovejsi co byl).Pres afudos neni problem strcit tam starsi biosy.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

takže pro běžného uživatele myslim k ničemu,dobré OC lze zvládnout i bez toho a při startu mám uvítací logo stejně vypnuté pro rychlejší start,takže to mě taky netlačí.
Stejně mám FSB wall někde kolem 480-500MHz a pochybuju,že bych někdy takhle procáku zatopil :?
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Nepřibylo náhodou něco u Q-Fan options ? V HW monitoru ?
Nejnižší možná hranice je 60% napětí. A třeba Q-CPU FAN (teď přesně nwm jak se to jmenuje :wink: ) Taky jen Normal,Optimal,Silent ??
haCR
Nováček
Nováček

Příspěvek od haCR »

Tak má new mašinu Asus p5e+Intel q9450+Ultra 120 eXtreme,2x2GB OCZ 1066 Reaper,Seagate 7200.11 500gb 32mb cache, HX620,Zatim grafika ATI X700 nic výkonejšího sem zatim za daks nazískal.Čekám na hd4870
Naposledy upravil(a) haCR dne stř 4. čer 2008, 18:39, celkem upraveno 1 x.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

haCR: to se chlubíš, nebo co to má znamenat ? :o
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black / Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
haCR
Nováček
Nováček

Příspěvek od haCR »

No ne jenom sem rád a nevim komu to mám rict:D
Bál sem se toho updatu biosu a bylo to lehky jak facka mam tam Bios 0702
Rozjelo se to v modu kdy to procesor nepoznalo ale umožnilo update
Naposledy upravil(a) haCR dne stř 4. čer 2008, 18:48, celkem upraveno 1 x.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

haCR: tak to je v pohodě, máš dobrou sestavu a deska je good a poslední BIOS 0702 vypadá být v pohodě.
Odpovědět

Zpět na „Asus“