Takže takýto bol zatiaľ postup pri mojom OC :
K tej mojej noctue NH-C12P SE14 som pripojil aj redukciu (modrú silnejšiu) a v biose ukazuje niečo cez 800 rpm.
Bočnicu mám zatiaľ otvorenú, kochám sa
Začal som 4,2GHz - 1,2V , vo wine som zistil že sa asi vypli šetriace "oné" lebo šlapal v kuse na 4,2.
Skúšal som prime FFT s - 76°C, IBT VHi(4GB) - 78°C , čo mi je divné, že teploty sa moc nelíšili
Znovu som behol do BIOSu a skontroloval šetriace fičurky, pozapínal som aj C1E, a keď som sa vrátil na OC tab. tak všetko bolo vyresetované, aj ram.
Tak som nastavil potom rovno 4,5GHz - 1,3V, šetriace srandy už fungovali.
IBT som skúšal Standard, Hi aj VHi (na teploty to nemalo moc vplyv, akurát pri normal boli moc často prestávky) , osvedčilo sa mi Hi, tam to trvalo niečo cez 40s na jeden výpočet, teploty 93°C, pri Prime FFT s 91°C , blend o niečo nižšie. Fritz chess prešiel, teploty sa nestihli dostať cez 80°C.
Pôvodne som uvažoval že budem postupne uberať napätie po 0,01V, ale potom že, čo som K.K.T
Tak bác mu rovno 1,2V pri 4,5GHz, a veselo si beží, najprv som opatrne zmačkol LMB nad "štart" vo Fritz Chess, prešlo a teplota sa stihla dostať na 69°C. IBT 10xHi prešlo s teplotou 81°C, prime FFT s 78°C.
Teplotu som odčítaval z najteplejšieho jadra #2, jadra #1 a #3 majú rovnako o max 5°C menej (s vyššou teplotou sa rozdiel zmenšuje) a jadro #0 má najnižšiu teplotu, najväčší rozdiel som videl 8°C pod jadrom #2.
Napätie mi v záťaži klesalo len nepatrne z 1,200V na 1,184 ale väčšinou tam bolo 1,192, vdroop mám na AUTO.
Je mi jasné že 100% stabilné to ešte nemusí byť keďže najdlhšie som testoval asi 8min IBT, ale zajtra budem skúšať kam sa až dostanem s napätím pod 1,2V, doteraz som nemal ani jeden pád systému