grafickej vystup taky funguje jak ma v pohode tlaci 4K@60hz
flashoval jsem na windows 11 s tim jejich atiflashem 2.9.3 a vypnutym CSM
edit: ten WX9100 bios je limitovanej na 170W s cimz se karta celkem napohodu uchladi okolo 85C hotspot takze zatim muzu frcet na puvodnim chladici s vetrakem
kvuli teplotam?
s tim WX9100 biosem nefunguje voltage control :-/ myslel jsem si ze funguje ale ne
nekdo psal ze v sapphire trix 6.8.0 funguje voltage offset takze to pak jeste vyzkousim
co si pomatuju z biosu pro 290X (coz tady bude dost podobny) tak v jedny casti biosu jsou ridici commandy pro VRM co se odesilaji po inicializaci (nastaveni overvoltage protection, frekvence, offset atd..) a je dost mozny ze u WX9100 je to nastaveny hodne konzervativne
je fakt skoda ze je bios podepsanej kdyby sel modifikovat tak by se dal udelat idealni bios z vega nano (ma stejny vrm) + wx9100 pro vystupy a memory size)
takhle jsme odsouzeny tam flashovat jen existujici biosy a z tech kde funguje grafickej vystup je to asi jen WX9100
i kdyz uz jsem na jednom foru videl jak nekdo opravil jeste jeden miniDP vystup takze zacal fungovat s grafickym vystupem i VEGA FE bios
EDIT: tak jsem koukal ze by tam mel jit naprat jeste bios z "AMD Radeon Pro SSG" akorat ze neni nikde moc ke stazeni :-/
FE bios mi postne, ale blackscreen při náběhu driveru. Musel jsem se vrátit k tomu wx9100.
Btw vyřešeno, bylo to fanem! K fan konektoru se musí připojit PWM fan. Naštěstí tam má normal fan kontakt, jen jsem musel vyndat ten bílej plast. Teď už jede full throttle resp 1200-1300Mhz a 950HBM. Předtim to bylo 850/650 a jen cca 100-110W limit. Teď je to 145W a frekvence viz výše. Voltáž jádra je kolem 0,87v.
Ta lepenka je tam jen detail pro menší leakage vzduchu. Jinak zaúřadovaly nůžky na plech a starej serverovej fan. Schválně jsem to udělal takhle aby furt funěla všechen vzduch ven. Musí se ale použít fast fan, tak 6000rpm, je třeba aby měl alespoň 2500rpm při 40% protože grafika ovládá fanspeed jen mezi 20-40%. a 85C je start throttlu. Tenhle to dá tak tak a točí cca 2100.
Edit:
Pff tak ten druhej kus je zdá se o něco lepší beží o cca 100mhz více. Whatver, předělávat to už nebudu. Co chci říci je že ten druhej kus je volnej. Python.p je prej teď příliš zaneprázdněnej na měsíce dopředu, tak kdyby jej někdo chtěl tak mi písněte, pokud ne půjde na aukro a ten jeden co jsem už zohyzdil si nechám.
achjo musim nekde vyhrabat 2x 8cm vetrak a pak ubastlit lepsi chlazeni to je pro me ted limitujicim faktorem
karta bezi 1650 core a 1125 memory coz je takovej prumernej vysledek ale s lepsim chladicem by to jeste slo