Popis prubehu: projdu podstatnou cast dungeonu, obtiznost je relativne nizka a vsechny tam kosim. Pak se najednou z niceho nic objevi nejaky Butcher, ktery dava damage jako prase, je rychlej jako prase, neumim ho zpomalit a rozseka me jak cikansky hracky. Takze se resnu, ale co se nestane? Z nejakeho mi nepochopitelneho duvodu me hra respawne ZA dvermi, ktere jsem teprve mel otevrit z druhe strany:

Takze jsem vlastne soft locked a nemuzu se dostat zpet, protoze ten prepinac je na druhe strane, ze ktere bych normalne mel prijit...
No ale to neni vsechno. Soft lock se mi povedlo obejit tim, ze jsem dal leave dungeon a znovu do nej vlezl (neresetoval se). Takze to dobehnu a pokracuju dal. Seberu krabici, kterou mam dat na podstavec - kdyz to udelam, hra zacne spawnovat nepratele vcetne final bossu. Vtip je v tom, ze kdyz je nakonec vsechny zabiju, tak se nestane vubec nic:

Barvy jsou rozbite kvuli HDR, ale je tam jasne videt, ze to mam hotove, ale hra to jaksi neuznava - dungeon podle ni neni dokonceny a nedostal jsem odmenu... Takze zase na internet a googlit, jak se resetuje dungeon. Prvni clanek: otevrit quest log a dole je cudel Reset dungeons -> neni tam nic, tohle bylo v bete a pro velky uspech zruseno, protoze by to evidentne fungovalo moc dobre a davalo to moc velky smysl. Takze dle druheho navodu musim vylezt z dungu, dat leave game a znova start game. Parada, ted musim jenom znova udelat cely dungeon a cele me to stalo skoro hodinu casu...
Pak jsou uzasne mechaniky jako treba damage buckety, ktera hra hraci vysvetluje tak, ze je nevysvetluje abso-kurva-lutne vubec nijak. Jakmile tohle clovek nehraje s 3rd party encyklopedii (protoze komunita udela 10x lepsi praci zadarmo nez Blizzard za 70 euro), tak je totalne mimo a vubec nevi, co se deje. Pevne verim, ze hardcore Diablo fandum tohle naprosto vyhovuje a povazuji to za normalni vec. No, ja jsem Diablo nikdy nehral a divam se na to nezaujatym pohledem cloveka "z venku" a cele to na me zatim pusobi, ze to je hra tak max za 30 euro. Proti hram jako Witcher 3 nebo God of War mi to prijde jako low effort trash, kde mi nejak unika, cim me to ma jako AAA blockbuster oslnit a zarazit do sedacky.
Nevim, asi nejsem cilovka nebo co. Za ty prachy tu kampan dohraju, ale na nejaky endgame se muzu uprimne vysrat. To jako mam porad dokola a dokola grindit nejaky dungy / repetetivni eventy, abych eventualne nafarmil gear s o neco lepsima cisilkama nez ten predesly? Tohle fakt nekoho bavi? Asi bych to jeste pochopil u her jako World of Warcraft, kde ten gear je fixni a vite, ze tam ten konkretni je ten nejlepsi a smitec, ale tady ten nahodne generovanej shit efektivne nema konec a pojede to porad dokola donekonecna...
Jenom jsem chtel pridat nazor nekoho, kdo Diablo jinak vubec nehraje a kouka se na to spis tak nejak "outside of the box".