Diablo IV

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Diablo IV

Příspěvek od Sobo »

Delal jsem zmenu buildu z barrage na penetrating shot, kvuli cehoz jsem musel zajit do dungu Bastion of Faith, abych ziskal aspekt na penetrating shot.
Popis prubehu: projdu podstatnou cast dungeonu, obtiznost je relativne nizka a vsechny tam kosim. Pak se najednou z niceho nic objevi nejaky Butcher, ktery dava damage jako prase, je rychlej jako prase, neumim ho zpomalit a rozseka me jak cikansky hracky. Takze se resnu, ale co se nestane? Z nejakeho mi nepochopitelneho duvodu me hra respawne ZA dvermi, ktere jsem teprve mel otevrit z druhe strany:

Obrázek

Takze jsem vlastne soft locked a nemuzu se dostat zpet, protoze ten prepinac je na druhe strane, ze ktere bych normalne mel prijit...
No ale to neni vsechno. Soft lock se mi povedlo obejit tim, ze jsem dal leave dungeon a znovu do nej vlezl (neresetoval se). Takze to dobehnu a pokracuju dal. Seberu krabici, kterou mam dat na podstavec - kdyz to udelam, hra zacne spawnovat nepratele vcetne final bossu. Vtip je v tom, ze kdyz je nakonec vsechny zabiju, tak se nestane vubec nic:

Obrázek

Barvy jsou rozbite kvuli HDR, ale je tam jasne videt, ze to mam hotove, ale hra to jaksi neuznava - dungeon podle ni neni dokonceny a nedostal jsem odmenu... Takze zase na internet a googlit, jak se resetuje dungeon. Prvni clanek: otevrit quest log a dole je cudel Reset dungeons -> neni tam nic, tohle bylo v bete a pro velky uspech zruseno, protoze by to evidentne fungovalo moc dobre a davalo to moc velky smysl. Takze dle druheho navodu musim vylezt z dungu, dat leave game a znova start game. Parada, ted musim jenom znova udelat cely dungeon a cele me to stalo skoro hodinu casu...
Pak jsou uzasne mechaniky jako treba damage buckety, ktera hra hraci vysvetluje tak, ze je nevysvetluje abso-kurva-lutne vubec nijak. Jakmile tohle clovek nehraje s 3rd party encyklopedii (protoze komunita udela 10x lepsi praci zadarmo nez Blizzard za 70 euro), tak je totalne mimo a vubec nevi, co se deje. Pevne verim, ze hardcore Diablo fandum tohle naprosto vyhovuje a povazuji to za normalni vec. No, ja jsem Diablo nikdy nehral a divam se na to nezaujatym pohledem cloveka "z venku" a cele to na me zatim pusobi, ze to je hra tak max za 30 euro. Proti hram jako Witcher 3 nebo God of War mi to prijde jako low effort trash, kde mi nejak unika, cim me to ma jako AAA blockbuster oslnit a zarazit do sedacky.

Nevim, asi nejsem cilovka nebo co. Za ty prachy tu kampan dohraju, ale na nejaky endgame se muzu uprimne vysrat. To jako mam porad dokola a dokola grindit nejaky dungy / repetetivni eventy, abych eventualne nafarmil gear s o neco lepsima cisilkama nez ten predesly? Tohle fakt nekoho bavi? Asi bych to jeste pochopil u her jako World of Warcraft, kde ten gear je fixni a vite, ze tam ten konkretni je ten nejlepsi a smitec, ale tady ten nahodne generovanej shit efektivne nema konec a pojede to porad dokola donekonecna...

Jenom jsem chtel pridat nazor nekoho, kdo Diablo jinak vubec nehraje a kouka se na to spis tak nejak "outside of the box". :)
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Gorelord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorelord »

Taky sem mel 1 dung v pousti buglej, spawnoval me doprostred a ne na zacatek. Butchera je radost potkat kdyz clovek dela o 20lvl vyssi NM nez je char lvl :-D Jinak byl asi 20x ok..samozrejme loot z nej zalostnej a ta trofej z nej vypada na koni jak malej kuchynskej sekacek, pro ostudu.
Ta zmena buildu na 100lvl je taky "dobre" vymyslena..neni nic jako ulozeni buildu/paragonu, ani reset paragonu = 200x kliknout smazat a 200x naklikat znova jinej build..jen aby clovek zjistil ze to je horsi a muze to zas cely naklikavat zpet..
Gear konci kolem 80lvl, pak uz pada rng to samy do 825 item power..chybi tam ten odrizlej tier5 kterej bude asi v sezone. Damage bucketum nerozumi ani blizzard protoze plno veci zatim asi ani nefunguje jak ma, nebo v sezone pridaj dalsi paragon boardy a gliphy..Jo ty eventy jsou hrozny, skoro kazdej zabere pres minutu, jako by se to nemohlo spawnout do 10s, takhle je to ztrata casu kdyz celej dung bez eventu zabere 3 minuty.
RNG gear je to co drzi hrace ve hre s max gearem na max lvl uz nema moc smysl pokracovat. Pro me osobne by byl fixni gear horsi varianta, ta z POE je zas moc komplikovana, v D4 zase moc zjednodusena. Verim ze v 1 sezone me to za jinou postavu bude zas bavit minimalne do ty 80lvl, pokud ne tak je tu plno jinych her.

Komunita dela vzdy lepsi veci nez vyvojari, bez nich by bylo i POE nehratelny. Osobne si nemyslim ze v 1 sezone predstavi neco zazracnyho co vsechny prikova k obrazovce na 3 mesice..Witcher 3 nebo novy Assassin, Farcry hry mas taky trash endgame kterej je CTRL+C vyzobavat nudny "?" na mape, hlavni pribehovy questy byly dobry..
CPU: AMD Ryzen 5 5600G, MB: Asus ROG STRIX B550-A, GPU: AMD Radeon RX 6700 XT, RAM: Crucial Ballistix DDR4 32GB (4x8GB) 3200MHz CL16, PSU: Be quiet! Straight Power 11 - 750W BN283, HDD: Samsung 970 EVO 500GB, Case: Lian Li PC-A7010, Headphones: Beyerdynamic DT 990 PRO, LCD: 32" LG 32GP850-B, **PC is Aquacooled**
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

ARPG s fixním gearem bych rovnou házel do koše :-D
Jsem na 81 lvl s melee sorckou, dělám zatim cca 35-40 NM tier a rozhodně mi nepřijde, že bych nemohl mít lepší gear - a samozřejmě, že ta šance na nějakej pořádnej upgrade s kvalitou gearu výrazně klesá.
Taky nevim o žádný arpg, kde by hra/vývojář sama vysvětlovala technický podrobnosti k jejím mechanikám - hráči si na to musí přijít sami a kolem toho vzniká komunita.
Diablovky jsou prostě specifický hry. Pro někoho z venku to musí bejt hroznej šok :lol:
Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
rhinos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rhinos »

tak to asi zkušeným harcovníkům D3/D4 je jasné že v místech s vyšším lvl než je postava padají lepší věci.
Já to beru tak volně když je čas takže mám jen lvl 38. Včera jsem běhal v místech kde je 40 a padli mi legendární kalhoty,brnění a amulet. V podstatě na jednom místě během 5 minut
AMD Ryzen 7 5700X | Gelid Solutions Glacier | MSI X470 Gaming Plus MAX | Gigabyte P850GM 80+Bronze |
32 GB DDR4 3600 Kingston Fury Beast RGB | GIGABYTE RTX 3080 Ti EAGLE 12GB
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

rhinos píše: pát 23. čer 2023, 09:39 tak to asi zkušeným harcovníkům D3/D4 je jasné že v místech s vyšším lvl než je postava padají lepší věci.
jenze ono to tak prave neni, v nightmare dungeonu lvl 1 ti padne to same, co v nightmare dungeonu lvl 100, jediny co ovlivnuje item level je world tier obtiznost 1-4, ja jsem vetsinu equipu vymenil na lvlu 62, kdy jsem si odemkl WT4 a nasadil ancestral eq (ilvl 750+-), to je podle me jadna z nejzasadnejsich chyb v designu a takhle retardovane opravdu zadny ARPG nefunguje, vzdy je spojeny character level s itemem, kdy je cap nekde tesne pred max levelem characteru, aby melo smysl expit a grindit.
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
madPav3L
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od madPav3L »

Já teda nevím jak to přesně je s lootem, ale max. power itemu by měl být 820-825 a někde jsem viděl, že pevně dané dropy předmětů z pojmenovaných nestvůr mohou jít i na 850.
Teď jsem level 84 a naposled jsem dělal ND35-40 (level monster 89-94), ale max. item power co jsem zatím viděl a mám bylo "jen" 809 a to jsem jich už prošel hodně, takže buď mám smůlu a nebo to bude padat jen na vyšším levelu.
CPU: i7-12700KF MB: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 RAM: T-FORCE XTREEM 2x16GB DDR4 3600 MHz@CL14 GPU: Palit RTX 4090 GameRock FAN: Noctua NH-D15S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: Dell AW3423DWF 3440x1440 165 Hz OLED PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G602 Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: Fractal Design Meshify 2 XL Audio: Creative Sound Blaster Z + Logitech Z906
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

castecne je to tak, ale bohuzel 750-820 je z hlediska hodnoty afixu temer totozny, stejne tak padaji od stejneho levelu - WT4.
( https://www.thegamer.com/diablo-4-how-i ... nd=7391693 )
Ty 850 ilvl itemy jsou zase znehodnoceny tim, ze roluji jen 3 power/stats afixy, misto klasickejch 4 ktery jsou dostupny na ancestralech 700-820, coz opet moc smysl nedava. Proc treba nemaji tech afixu 5, aby to bylo zajimavejsi a skutecne silnejsi?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

Sobo píše: čtv 22. čer 2023, 23:28

Nevim, asi nejsem cilovka nebo co. Za ty prachy tu kampan dohraju, ale na nejaky endgame se muzu uprimne vysrat. To jako mam porad dokola a dokola grindit nejaky dungy / repetetivni eventy, abych eventualne nafarmil gear s o neco lepsima cisilkama nez ten predesly? Tohle fakt nekoho bavi? Asi bych to jeste pochopil u her jako World of Warcraft, kde ten gear je fixni a vite, ze tam ten konkretni je ten nejlepsi a smitec, ale tady ten nahodne generovanej shit efektivne nema konec a pojede to porad dokola donekonecna...

Jenom jsem chtel pridat nazor nekoho, kdo Diablo jinak vubec nehraje a kouka se na to spis tak nejak "outside of the box". :)
stručně ano, přesně tohle je podstata a nikam se to roky nehýbe ani ve WoW ani v Diablu, dnes je to vše už druhořadě audiovizuálně zpracovaný tématický grind do umoření za raketu a u WoW ještě s měsíčním předplatným :D.
PS5, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Gorelord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorelord »

S tema vecma to je vazne retardovany, item power pada podle lvl postavy a world tieru, ale jen nekam do 75lvl a pak je to uz jen rng nekde od 650-825 a nezalezi jestli to je z 95 nebo 150lvl moba..coz je proste spatne, vyssi obtiznost musi davat lepsi gear(sanci). Alespon kdyby se na vyssim NM upravil ten rozsah dropu na 800-820, tak by to dost pomohlo.
Z 10k Ancestral veci sem mel asi jen 3 nad 820(a jen na 820+ je sance pro shako roll+zrejme dalsi pozadavek)Vic 820+ itemu jsem videl u vendoru nez z dropu a to maj jen 4 za hodinu. Ten lvl pozadavek na itemech podle lvl postavy je taky stupidni, na lvl 100 padaj jen lvl 100 veci=nulova sance pouzit neco z veci pro jinou postavu..850 veci z tech pojmenovanejch mobu je podle me prehlidnuti po tom co ze hry vyrizli tier5 pro sezonu. Stejne tak asi i "cow lvl", nejaky indicie jsou ve hre, ale asi to neni jeste aktivni..Navic na nich roluje dualni stat, takze treba offhand pro srocku ma 16% luck chance misto 8 a diky 850 power je i vyssi dmg ktery vynahradi jen 3 staty misto 4 u tehle veci.
Proste nad plno vecma jen kroutim hlavou proc je to tak debilne, jeste bych se vratil k ty delici mistnosti v dungu s packama atd..z mobu tam neni ani drop, ani xp.
CPU: AMD Ryzen 5 5600G, MB: Asus ROG STRIX B550-A, GPU: AMD Radeon RX 6700 XT, RAM: Crucial Ballistix DDR4 32GB (4x8GB) 3200MHz CL16, PSU: Be quiet! Straight Power 11 - 750W BN283, HDD: Samsung 970 EVO 500GB, Case: Lian Li PC-A7010, Headphones: Beyerdynamic DT 990 PRO, LCD: 32" LG 32GP850-B, **PC is Aquacooled**
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Alfajk píše: pát 23. čer 2023, 11:24 castecne je to tak, ale bohuzel 750-820 je z hlediska hodnoty afixu temer totozny, stejne tak padaji od stejneho levelu - WT4.
( https://www.thegamer.com/diablo-4-how-i ... nd=7391693 )
Ty 850 ilvl itemy jsou zase znehodnoceny tim, ze roluji jen 3 power/stats afixy, misto klasickejch 4 ktery jsou dostupny na ancestralech 700-820, coz opet moc smysl nedava. Proc treba nemaji tech afixu 5, aby to bylo zajimavejsi a skutecne silnejsi?
Já nevim, třeba proto, že je můžeš farmit pořád dokola (ty potvory se respawnujou snad během minuty) a pak by každej měl jenom tyhle věci?
Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

Delarge píše: pát 23. čer 2023, 11:47 Já nevim, třeba proto, že je můžeš farmit pořád dokola (ty potvory se respawnujou snad během minuty) a pak by každej měl jenom tyhle věci?
to vubec neodpovida na otazku, ale spise dalsich 10 "proc" otazek to poklada. Proc to vubec ve hre je? Proc to treba nepada z world bossu, ale naprosto random trash moba co zdechne na ranu a po minute se respawnuje? Proc ten item neni unique nebo treba char level locked, aby se nejak omezil? Proc je v konecnym dusledku slabsi, nez o 100ilvl nizsi item? Proc...
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Proč? No třeba proto, že to jsou prostě předměty, který víš, kde jsou, co na nich bude a máš relativně snadnou možnost dostat se k nějakýmu řekněme god rollu. Právě to, že tam jsou jenom tři affixy z nich akorát nedělá uber věci, který bude mít každej a snadno. Nevim, viděl jsem, že je mezi nima nějakej amulet, kde ti max roll může dát až 2k života. To na žádným jiným předmětu ve hře nenajdeš.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Jo, máš pravdu. Ještě taky je u těhle věcí další zvláštnost, že stojí jenom 2 goldy a cena rerollu je tak směšně malá.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

nepochybne dalsi z mnoha bugu, celej reroll je dost divne udelanej, skoro jako kdyby ho prave vymysleli a vubec nevideli jeho funkcni ekvivalent v diablu 3, ale to se u multimiliardove spolecnosti prece da pochopit.
Proc nevidim maximalni mozne rolly statu? proc nemuzu dopredu videt dostupne moznosti? Proc je reroll tak extremne drahej? Proc ...
https://www.youtube.com/watch?v=D6pZTh9V_-4
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Bug to možná ani nebude. Prostě cena rerollu je vázaná na cenu itemu a ta je u těhle vybraných itemů minimální. Znova je to i odpověď na to, proč jsou tam jenom tři affixy. Proč by nemoh bejt reroll extrémně drahej? Pár rerollů zase není tak extrémních. Chceš rerollovat jeden item pořád dokola? Tak si holt zaplatíš. A když bude levnej, tak si zase budou lidi stěžovat, že gold je k ničemu. Že nevidíš maximální hodnoty je chyba v čem? Prostě to tak je. Ještě by se ti mohly automaticky ty staty rerollovat na max a stálo by to 50 goldů..to by bylo něco.
Gorelord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorelord »

Viditelny rozsah min-max hodnot statu na itemu se da zapnout v nastaveni, viditelne mozne rolly na itemu pouze pres web, taky je lepsi treba prsteny rolovat u Barbara ktery ma mene moznych spatnych statu nez treba Necro. Gold je k nicemu uz ted, ale videl sem trade temer perfektni rare veci za 500kk goldu, uz prumerny rolly jsou za 150kk..Ohledne rng na rollu, plno lidi si mysli jak je lucky kdyz rolne max hodnotu pro item co ma obri rozsah statu treba 1200-4240 thorn, ve skutecnosti je ale moznych hodnot rolu jen max 7, takze je nemozne rolnout 4200 a rolnout min nebo max je velka sance.
Trady pres discord jsou horsi nez POE trade, nevim proc neni aspon zakladni market(klidne jen pro 1 vec at tam kazdej necpe bordel) primo ve hre. Rerolovani neni ani moc drahy u klasickych rare, kdyz se po rolu nemeni stat a necha se puvodni, taky neni nikde vysvetleno a plno lidi to furt nevi..Rerol 1 veci dokola se vysplha po par pokusech na 500kk goldu..Osobne mi to nevadi, klidne bych dal jen 1 pokus na roll jinyho statu, jen si dobry veci pekne najdete, co jinyho taky v Diablovce delat? :D
Rolnout 3 ze 4 statu na item neni tak tezky kdyz toho pada mraky a ten 4 potrebny stat se da temer vzdy dorolnout, osobne bych bral 5-6 statu a aby byla vetsi vaha tech lepsich statu, pak by bylo o dost tezsi po tydnu chodit v BIS gearu(jen bez max hodnot na gearu).
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Nový patch a hned se nejde dostat do hry :roll:
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

20:00 taky se tam nemuzu dostat, pritom kamose vidim, ze je ve Fractured Peaks. Kdyby radsi na nic nehrabali
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“