Durannn píše:Lidi ma tady někdo zkušwnosti s chlazenim čipsetu se zakladnim pasivem (rev 3,3) a k tomu přidat nějaky fan ? ... ja totiž chci koupit 40x40mm fan a přidat ho zespod aby foukal na chladič... tedy tak, aby profoukaval žebra pasivu protože ofoukavani pasivu čelně neni tak učinne,... teď jsem se tam divcal na poravě na desku že bych ten chladič dal raději nahoru s tim že by sam vzduch od CPU a profoukaval mezi žebry směrem k PCI-E ... to by byloi lepši myslim prtoože by natahoval vzduch ud chladiče CPU .. ale to nepujde protože neni mezi CPOU chaldičem a NB misto takže musim ho dat zespod což bode vlastně nasavat směrem od grafiky a profoukne to k CPU (což mě docela zajima protože u grafiky ten vzduch neni zrovna žadny chladek) ... popř jak jste to nějak po domacku vyešili vy ?
Čus
Mám tuhle desku (sestava v popisu) a taky sem to řešil. Teplota chladiče čipsetu úplně šílená, při taktování by to mohlo topit pro celou vysočinu celou zimu
Já to vyřešil
provizorně a zároveň už nastálo poměrně jednoduše a přitom až překvapivě účinně.
Normálně sem dal zvrchu na grafiku starej 80 mm větrák a přitáh ho černou izolačkou (ten fan byl nic moc - klasická 80ka - řev jako tur). Zredukoval sem napětí tak, aby byl tichej (7 nebo 9V - nevim) a poloha je taková, aby částečně ofukoval paměti + hlavně se věnoval čipsetu. Tzn. stojí na grafice a je mírně natočenej směrem k desce.
Teplotu chladiče nevim, ale je kráááásně vlažnej. Co se týče peněz, tak mě to nestálo nic a že to nevypadá úplně supr je fuk, páč stejně bedna je furt zavřená, aby byl kloudnej průtok bednou.
Doma to dyštak vyfotim, dyš by bylo třeba
(jestli si vzpomenu) Hlavně bych teda nechodil do nějaký pidi hračky typu 40mm fan...