ATi Radeon HD3870 X2 (R680) - Info, testy, recenze

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Mira
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira »

Pavel.P. píše:
Mira píše:...
Prosímta, jak jsi testoval Crysis pod DX9? Přiložených benchem?
Píšu to v článku (GPUbenchmark.bat), ale oboje mám pod DX10, jednou se vším na high a jednou na very high. DX9 jde vnutit i pod Vistou ale nedělám to. Mám krabicovou verzi hry a patch 1.1.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

to se mi nechce verit, ze yb to HWmag zkopiroval.... :x ...Ta karta s emuze zdat diskutabilni,ale potencial na vykon ma, myslim, ze s novymi ovladaci se to jen zlepsi.I tak by za koupi jako highend stala
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

HD3870X2 je proste nejvykonejsi karta na trhu nevim co furt resite.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Je uplne jedno jak si karta stoji, tady se resi to, ze nekdo nejspise umyslne vyuzil praci nekoho jineho. Nicmene fotky na hwmagu jsem zatim nikde jinde nevidel, z cehoz soudim, ze kartu opravdu maji/meli, a tak se ptam - proc?? To se jenom panu Stefkovi nechtelo zmerit par prubehu Frapsem? Nerozumim tomu.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Yngwie
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yngwie »

Mirku, ted jsi mne opravdu zklamal. Tvoje vysledky neodpovidaji v podstate zadnemu testu na internetu a kdyz decentne poukazuji na neco co by asi tak uplne nemelo byt ok, tak ty vyrukujes s tim, ze moje vysledky se lisi od computerbase od o xy snimku a ze mam stejnou skladbu testu? Mozna jsem te podcenil a stejne tak tvuj ubohy charakter...povazoval jsem te za format, ale to jsi predvedl ted, nepotrebuje skutecne komentar. Zkus se trosku zamyslet nad tim jestli takove hazeni spiny mas skutecne zapotrebi. opravdu se nestacim divit...at zije EHW jediny web, ktery ma pravdu.
Intel Core i7 3.6GHz, Gigabyte X58, 3x2GB OCZ DDR3 1666MHz, 128GB SSD OCZ + 2xHDD 750GB WesternDigital (RAID), 2xGeForce GTX 285 SLI, SB X-Fi Platinum, Audio: NAD C352+Xavian XN125II+Basso, Razer DiamondBack + Razer ExactMat, HP 30" LCD
ad4ms
Nováček
Nováček

Příspěvek od ad4ms »

No, mně Mirek zdrcen výtkami k jeho testu rozhodně nepřipadal. :)
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

Takze dost OT... berte to jako napomenuti
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Petr S - Cena 9600KC s DPH je zavadejici, nikde nemaji tuhle kartu za tuto cenu skladem ... Spis je o 1000kc drazsi ... a to temer vsude, mozna ze bude jednou za tuto cenu ale nyni neni ...

Jinak s tim obvinovanim si to delas sam, nikde neuvedes jak jsi testoval (metodiku testu) - neukazes nikde realny dukaz, ze jsi HW mel ... coz ti i plno lidi u vas na webu vycita v komentarich. A navic Mirkovo obvineni vypada sakra realne ... co mi neni rovno, po tom je mi hovno ... takze me je to fuk, ale v kontextu kritiky PCT za podobne veci je toto odhaleni skutecne faux pais ...

Jinak pro rejpaly, co do me radi rejpou - dle meho nazoru je kazde dualni reseni na prd (stejne jako 9800GX2), kterou si urcite nikdy nekoupim a radeji znovu strcim GTX do SLI na nF790i SLI ... vsechny tahle reseni lezi na ovladacich ... a uprimne, proc si lidi kupujou novou vykonnou grafiku? Aby hrali nove pecky, a tam je vzdy s ovladaci na MultiGPU pri uvedeni problem ... a nefunguje to stoprocentne (u ATi obzvlast musite cekat podstatne dele).

Nova X2 ma stale stejne propady fps a stale stejne potize jako jine radeony, nestabilni prubehy, az moc velke propady min fps ... - me se treba v plno testech take hra cukala, je o videt i na min fps ...

Mirek - dle meho je testovani ve "starych vykopavkovych" hrach typu: FEAR, Gothic3, Q4, SerSam2, Splinter Cell, zbytecna prace navic ... tyhle veci nikdo preci uz davno nehraje ... a v kontextu dnesnich narocnych her nemaji co rict ... ja sice testuju jen v 9-ti hrach, ale jsou to vse nove hry a tituly s aktualnimi enginy ... (PS. stejne bych vetsi test nezvladl udelat, jsem na to sam, a do budoucna uz grafiky nehodlam ani testovat) Posledni test ktery bych rad udelal bude GX2 a tim to hasne ... lidi muzete si oddychnout grafiky uz delat nebudu ...
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Máš pravdu.....nikde jí nemají za 9600,-..ale mají jí skladem za 9637Kč :lol: :lol: http://www.alza.cz/graficka-karta-sapph ... d86305.htm
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Yngwie
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yngwie »

OBR píše:Petr S - Cena 9600KC s DPH je zavadejici, nikde nemaji tuhle kartu za tuto cenu skladem ... Spis je o 1000kc drazsi ... a to temer vsude, mozna ze bude jednou za tuto cenu ale nyni neni ...

Jinak s tim obvinovanim si to delas sam, nikde neuvedes jak jsi testoval (metodiku testu) - neukazes nikde realny dukaz, ze jsi HW mel ... coz ti i plno lidi u vas na webu vycita v komentarich. A navic Mirkovo obvineni vypada sakra realne ... co mi neni rovno, po tom je mi hovno ... takze me je to fuk, ale v kontextu kritiky PCT za podobne veci je toto odhaleni skutecne faux pais ...
9600 s DPH alfa, alza atd.

POkud nestaci fotky hardware a testy a jeste podekovani za zapujceni obchodu, tak mi to je celkem fuk, protoze to pak zavani akorat osobnimi utoky. Kdyz delas test procesoru vyfotis procik a udelat cpu z a smitec, jake dosazovani? Kdyz delas kartu nafotis a smitec ... uprimne priste dosadim vsude prubehy ... kde merim frapsem a budu mit klid.
Intel Core i7 3.6GHz, Gigabyte X58, 3x2GB OCZ DDR3 1666MHz, 128GB SSD OCZ + 2xHDD 750GB WesternDigital (RAID), 2xGeForce GTX 285 SLI, SB X-Fi Platinum, Audio: NAD C352+Xavian XN125II+Basso, Razer DiamondBack + Razer ExactMat, HP 30" LCD
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Yngwie píše:
OBR píše:Petr S - Cena 9600KC s DPH je zavadejici, nikde nemaji tuhle kartu za tuto cenu skladem ... Spis je o 1000kc drazsi ... a to temer vsude, mozna ze bude jednou za tuto cenu ale nyni neni ...

9600 s DPH alfa, alza atd.

POkud nestaci fotky hardware a testy a jeste podekovani za zapujceni obchodu, tak mi to je celkem fuk, protoze to pak zavani akorat osobnimi utoky. Kdyz delas test procesoru vyfotis procik a udelat cpu z a smitec, jake dosazovani? Kdyz delas kartu nafotis a smitec ... uprimne priste dosadim vsude prubehy ... kde merim frapsem a budu mit klid.
ok, alfa je nema skladem, dobre alza ano ... beru zpet tu cenu, da se sehnat ...
PS. me to nevysvetluj, ja vim jak se to dela, vysvetli to ctenarum ... vis jak to je, dneska lidi hledaj chyby i kde nejsou a pokud fakt nejsou, musej si je vyrobit nebo vymyslet ...
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Sapphire HD 3870 X2 1024MB DDR3 PCIE, retail
k expedici od 10.2.2008, volných celkem : 2 ks

Cena 9.150 Kč s DPH :wink:

http://www.rsc-computers.cz/akce.htm
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

ZDE

az budou vsechny skladem, tak ceny pomerne zajimave.

OBR: tak je fakt, ze FEAR se castecne ozivil novym datadiskem, ten bych urcite nechal a jinak hlavne UT3 engine hry, kterych je a bude nejvic v blizke budoucnosti. Oblivion bych taky nechal, ta hra jak je narocna me stale udivuje /a zaroven fakt pekna/
Radeon propady vykony je velka skoda pro ne, jina by prumerna FPS byla i nekde jinde :(. Ale rada x19xx takove propady nemela,ze?Tak markantni...
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

BROS píše: Sapphire HD 3870 X2 1024MB DDR3 PCIE, retail

tak tahle cena je pecka. Kdybych nemel 2xHD3870 du do ni :)
Naposledy upravil(a) Stratos dne sob 9. úno 2008, 14:07, celkem upraveno 1 x.
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

Stratos píše:
BROS píše: Sapphire HD 3870 X2 1024MB DDR3 PCIE, retail

tak tahle cena je pecka. Kdybych nemel 2xHD3870X2 du do ni :)
Ty máš 2xHD3870X2 ? :shock:
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jrk píše: Ty máš 2xHD3870X2 ? :shock:
jezis preklep :) uz sem to opravil :lol:
Masster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Masster »

Na PC Games Hardware si dali praci s Crysis a vyzkouseli vykon ve vsech levelech. V 5-ti pripadech z 11-ti je jedna 3870 rychlejsi jak 3870X2.

Obrázek
But of course, the unlimited evilness of the ultimate tool of mischief, the universal explanation for sucky performance from anything other than nVidia, TWIMTBP, strikes again. The shenanigans know no bounds....luckily, in this sea of pain and anguish,the shining beacon of light and righteousness, ATi, stand, with their Get in the Game program that they managed so badly(because they`re not evil like nV, see, so they couldn`t actually have a program where they worked really close with devs, pushing their tech into their stuff) that no game is part of it. - Morgoth the Dark Enemy
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tetsovat CROS v 1280x1024 je blbost :) ja mam v 1920x1200 90% narust vykonu. pod WIN XP SP2 CAT 8.1
Naposledy upravil(a) Stratos dne sob 9. úno 2008, 14:42, celkem upraveno 1 x.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

pod DX10 je naštěstí 3870X2 rychlejší ve všech levelech.
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

To vypovídá o nepřílíš stabilním výkonovém přínosu technologie crossfire, u SLI je výkon u Crysisu vždy vyšší než u jedné karty...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“