PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Unleashed83
Nováček
Nováček

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od Unleashed83 »

To Stratos:tak jak se tak divam,tak tvoje sestava,kterou máš v úmyslu si pořídit,nebo z části už máš,není pro nás smrtelníky :-)
Projektor:Epson EH-TW3200
Plátno:Elite Screens elektrické motorové, 84"(16:9) 104,6x185,9cm
Receiver:Pioneer VSX-520-K
Repro:MAGNAT Monitor Supreme set 1000
PC:Core i5 2500K 3,30GHz-4,5GHz,Gigabyte HD6970,DIMM DDR3 8GB 1333 DC KIT
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

nj je to moje hoby, zas jezdim v 10 let starym aute a nebyl sem uz 5 let na dovoleny :lol:
vomic
Nováček
Nováček

Příspěvek od vomic »

prosím o radu: Váhám mezi koupí nového projektoru EPSON EH-TW3200 a 18 měsíců starého ale jinak skoro nového (10hodin najeto) projektoru BENQ W6000 za cenu 23500 Kč-
Samozřejmě preferuji co nejkvalitnější obraz včetně podání černé barvy. Prodejce toho BENQ mě tvrdí, že jde o předchozí TOP model, který plně překoná obrazově ten Epson. Epson je na druhou stranu velmi vychvalovaný, nový s plnou zárukou a vzhledem k tomu, že si umím odečíst i DPH je i levnější.
Je to vyloženě na filmy večer případně v podvečer kdy není uplná tma ale není už plné světlo a preferuji celkovou kvalitu obrazu.
Projektor bude umístěn vertikálně na středu plátna ale do boku cca 1m mimo horizontální osu ve vzdálenosti cca 4-4,3m od plátna.
Tak prosím o radu.

Dále chci zakoupit elektrické plátno 16:9, cca 250cm uhlopříčku a mám vyhlídlé toto: http://www.alza.cz/elite-screens-roleta-d129253.htm ... máte někdo zkušenost s Elite Screens a jejich el. plátny? Má smysl toto plátno koupit nebo spíše doporučíte na něj zapomenout a připlatit za kvalitnější plátno (pak prosím o TIP).
michkre
Nováček
Nováček

Příspěvek od michkre »

Cau Stratosi,delam si ramove platno a resim nater,muzes mi poradit barvu,odstin.......Jestli primalex nebo balakryl....vim ze jsou i specielni barvy ale sel bych do neceho levnejsiho :D Diky za info
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

vomic píše:prosím o radu: Váhám mezi koupí nového projektoru EPSON EH-TW3200 a 18 měsíců starého ale jinak skoro nového (10hodin najeto) projektoru BENQ W6000 za cenu 23500 Kč-
Samozřejmě preferuji co nejkvalitnější obraz včetně podání černé barvy. Prodejce toho BENQ mě tvrdí, že jde o předchozí TOP model, který plně překoná obrazově ten Epson. Epson je na druhou stranu velmi vychvalovaný, nový s plnou zárukou a vzhledem k tomu, že si umím odečíst i DPH je i levnější.
Je to vyloženě na filmy večer případně v podvečer kdy není uplná tma ale není už plné světlo a preferuji celkovou kvalitu obrazu.
Projektor bude umístěn vertikálně na středu plátna ale do boku cca 1m mimo horizontální osu ve vzdálenosti cca 4-4,3m od plátna.
Tak prosím o radu.

Dále chci zakoupit elektrické plátno 16:9, cca 250cm uhlopříčku a mám vyhlídlé toto: http://www.alza.cz/elite-screens-roleta-d129253.htm ... máte někdo zkušenost s Elite Screens a jejich el. plátny? Má smysl toto plátno koupit nebo spíše doporučíte na něj zapomenout a připlatit za kvalitnější plátno (pak prosím o TIP).
co se tyce BENQ vs EPSON.
BenQ W6000 jsem v ruce nemel, takze bohuzel nemuzu posoudit, chtel jsem ho pucit na test ale zrovna v dobe kdy BENQ prechazel na novy model W7000 tj nakonec jsem ho nedostal, mam ale prislibeno ze mi brzy zapujci W7000 tak pak budu mit lepsi info, nyni te tedy musim zklamat. Idealni by bylo aby sis mohl oba na tyden pucit a porovnat. Nejvyssi co sem v ruce mel byl BENQ W1200 a ten moc dobre neodpadl za ty penize doslova katastrofa vuci Epsonu za stejny penize.

Co se tyce platna Elite Screens tu zatim vetsina lidi nechvalila pokud si dobre vzpominam skus projit vlakno jinak co se tyce doporuceni platna skus firmu Complex maji velmi siroky sortiment znacek a urcite ti poradi ktera ma u nich zatim nejvetsi duveru co se tyce kvality zpracovani. Ja osobne mam Da-LIte a vice mene jsem s nim spokojeny.
michkre píše:Cau Stratosi,delam si ramove platno a resim nater,muzes mi poradit barvu,odstin.......Jestli primalex nebo balakryl....vim ze jsou i specielni barvy ale sel bych do neceho levnejsiho :D Diky za info
lide jsou vesmes spokojeny s obycejnym primalexem, nemusis ani pouzit ciste bilej pak se to zbytecne moc odrazi do okolnich sten ale klidne mirne ale velmi mirne sedou barvu. Ono platna taky nejsou uplne zarive bila ale trosku do seda.
vomic
Nováček
Nováček

Příspěvek od vomic »

2Stratos: díky za názor.
Bohužel tu možnost si oba projektory půjčit a srovnat nemám :)

Co se týče plátna do f. Complex jsem měl v plánu zavolat určitě už protože mají jednu řadu s podobnou cenou jako Elite.
Co mě ale zaráží, že defakto všechny velké české e-shopy v čele s Alzou prodávají v drtivé většině právě plátna Elite Screens. Pokud by to byly takové shity tak přeci od nich dají ruce pryč, neb co vím tak co tyto top eshopy rozhodně nemají rádi to jsou příliž časté reklamace jedné značky ... to je naopak doména podvodných eshopů, ale né alzy a spol.
Vlákno jsem prošel pěčlivě, samozřejmě mohlo mě něco uniknout ale našel jsem defakto jen jeden vyloženě negativní post a ten ještě napsaný tak, že nebylo vůbec zřejmé jestli haní plátno za 1000 kč nebo za 10000kč a jestli sám ten člověk vůbec to plátno měl nebo to je jen z doslechu.
Nechci být žádný obhájce Elite sám bych hrozně rád znal názor někoho kdo to plátna má/viděl/zkoušel a pod. Ale jejich www stránky vypadají natolik profi a mají tolik řad produktů, že prostě mám dojem, že jsou pevně na nohách stojící firma v oboru která dělá rozumné produkty.

Takový poznatek pro Stratose, co takhle někdy otestovat třeba v čechách nejprodávanější plátna + udělat srovnání s promítáním na primalexem natřenou zeď? Mohl by to být zajímavý test :)
berka496
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od berka496 »

Stratos: Když už o projektoru Epson EH-R4000 uvažuješ, nechceš prosímtě udělat k němu i recenzu, protože co se týče parametrů, tak ty jsou luxusní, však i ta cena tomu odpovídá. Díky.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

vomic píše:2Stratos: díky za názor.
neni zac vzdy rad poradim 8-)
vomic píše:Takový poznatek pro Stratose, co takhle někdy otestovat třeba v čechách nejprodávanější plátna + udělat srovnání s promítáním na primalexem natřenou zeď? Mohl by to být zajímavý test :)
urcite by to byl zajimavy test ale chtelo by to na tohle jeste vetsi prostory idelane posilat obraz na nekolik platen soucasne aby se to mohlo opravud poradne provonat. Ale nejake ty platna bysme otestovat mohli skusim neco domluvit...
berka496 píše:Stratos: Když už o projektoru Epson EH-R4000 uvažuješ, nechceš prosímtě udělat k němu i recenzu, protože co se týče parametrů, tak ty jsou luxusní, však i ta cena tomu odpovídá. Díky.
to je zatim jeste hudba budoucnosti za tu plnou palbu ho totiz rozhodne kupovat nechci :). SNad se zas naskytne nejaka mnohem lepsi cena jako u meho TW5000 ktereho sem defakto taky kupoval za skoro 1/3 ceny. Musim proste zas rozhodit site, ono vice mene zatim je ten projektor velmi spatne dostupny coz se snad casem zlepsi.
Unleashed83
Nováček
Nováček

Příspěvek od Unleashed83 »

vomic píše:2Stratos: díky za názor.
Bohužel tu možnost si oba projektory půjčit a srovnat nemám :)

Co se týče plátna do f. Complex jsem měl v plánu zavolat určitě už protože mají jednu řadu s podobnou cenou jako Elite.
Co mě ale zaráží, že defakto všechny velké české e-shopy v čele s Alzou prodávají v drtivé většině právě plátna Elite Screens. Pokud by to byly takové shity tak přeci od nich dají ruce pryč, neb co vím tak co tyto top eshopy rozhodně nemají rádi to jsou příliž časté reklamace jedné značky ... to je naopak doména podvodných eshopů, ale né alzy a spol.
Vlákno jsem prošel pěčlivě, samozřejmě mohlo mě něco uniknout ale našel jsem defakto jen jeden vyloženě negativní post a ten ještě napsaný tak, že nebylo vůbec zřejmé jestli haní plátno za 1000 kč nebo za 10000kč a jestli sám ten člověk vůbec to plátno měl nebo to je jen z doslechu.
Nechci být žádný obhájce Elite sám bych hrozně rád znal názor někoho kdo to plátna má/viděl/zkoušel a pod. Ale jejich www stránky vypadají natolik profi a mají tolik řad produktů, že prostě mám dojem, že jsou pevně na nohách stojící firma v oboru která dělá rozumné produkty.

Takový poznatek pro Stratose, co takhle někdy otestovat třeba v čechách nejprodávanější plátna + udělat srovnání s promítáním na primalexem natřenou zeď? Mohl by to být zajímavý test :)
Já měl dvě plátna od Elite screen,jedno ručně stahovácí,druhé v elektrice,to ručně stahovací mi přišlo s rozbitou součástkou pro navíjení,tudíž nešlo po vytažení zpět navinout a samotne provedeni nevypadalo zrovna nějak bytelně,takže otázka jestli by se to třeba časem taky samo nevylámalo,to stálo zhruba 3500,- se mi zda,pak jsem měl v elektrice a to bylo za 5500,-,od výroby prostě špatně sestavený mechanismus navíjení,tím padem to bylo zvlněné jak svina,do toho uloupnuty kus te pogumovane plochy na platne,sice to bylo v té černe časti,takze mi to nevadilo,ale dalsi vec kterou lze povazovat za kaz a tak prostě pro me elite screen spatna znacka a potreti do ni nepujdu,ale samozrejmne jsem mohl mit smulu na kusy, o tom zadna ,ale chvalit tuto znacku urcite nebudu
Projektor:Epson EH-TW3200
Plátno:Elite Screens elektrické motorové, 84"(16:9) 104,6x185,9cm
Receiver:Pioneer VSX-520-K
Repro:MAGNAT Monitor Supreme set 1000
PC:Core i5 2500K 3,30GHz-4,5GHz,Gigabyte HD6970,DIMM DDR3 8GB 1333 DC KIT
RadekFM
Nováček
Nováček

Příspěvek od RadekFM »

berka496 píše:Stratos: Když už o projektoru Epson EH-R4000 uvažuješ, nechceš prosímtě udělat k němu i recenzu, protože co se týče parametrů, tak ty jsou luxusní, však i ta cena tomu odpovídá. Díky.
Videl jsem EH-R4000 v akci a nic lepsiho mezi full-hd projektory si neumim predstavit. Temer absolutni cerna a skvele prokresleni tmavych odstinu. Doufam ze se ty nove r-lcd panely casem dostanou i do projektoru nizsi cenove kategorie.
vomic
Nováček
Nováček

Příspěvek od vomic »

Tak jsem nakonec včera koupil v ALZE Epsona EH-TW3200 + toto el. plátno od Elite Screens http://www.alza.cz/elite-screens-roleta-d129253.htm a ihned ho nainstaloval :)

Za mě osobně.
Monitor velmi dobrý obraz, bohužel slabší černá ale stím jsem počítal a za ty peníze lepší nečekal.
Velmi špatný manuál, defakto chybí zcela česká verze manuálu tedy pokud českou verzí neberu základní instlační info což samozřejmě nestačí.
I anglický manuál je slabší a třeba vůbec není více popsaný 12V jack na spouštění plátna .. respektivě je popsán velmi zběžně bez bližších popisů el. polů.

Plátno: Velice mě překvapilo a to v dobrém. Pěkné provedení, vše dobře nalakované (mám černé provedení), slícované. Motor jde velmi tiše a plátno je dokonale rovné po vyjetí.
Oproti očekávání má dokonce senzor na dálkové ovládání na těle tubusu takže to musí být vyšší model než Spektrum u kterého je kreslený přijímač na dálku na kabelu.
Kvalita plátna mě za ty peníze přijde naprosto v pořádku.
Vytknul bych opět zcela absenci jakéhokoliv kloudného manuálu a to ani v ENG ... kdybych složitě nezkoumal tohle pláno na webu u výrobce a nestáhl si z webu výrobce návod jak nastavit automatický doraz pro zastavení plátna v zvolené pozici ani bych jako uživatel netušil, že tuto funkci to plátno umí a přitom je to hrozně důležitá funkce.

příslušenstní plátna v balení:
- dálkový IR ovladač včetně příjemné úchytky určené na přišroubování na zeď
- ovladač plátna na kabelu včetně druhého integrovaného IR přijímače
- cca 10cm kabel s koncovkou RJ45 do plátna pro přímé spojení a ovládání plátna projektorem

Dnes mám v plánu zkusit propojit plátno a projektor pro automatické vysouvání.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

pro lepsi poddani cerne barvy se mi osvedcilo nastaveni TW3200 na rezim kino + sniz jas o 2 stupne dolů. CHce to ale poradny zatemneni nebo projekci vecer, cerna pak vypada lepe. Stejne to pouzivam i u meho TW5000..
vomic
Nováček
Nováček

Příspěvek od vomic »

Stratos píše:pro lepsi poddani cerne barvy se mi osvedcilo nastaveni TW3200 na rezim kino + sniz jas o 2 stupne dolů. CHce to ale poradny zatemneni nebo projekci vecer, cerna pak vypada lepe. Stejne to pouzivam i u meho TW5000..

Díky tak nakonec mám režim Kino a jas -5 a +5 barevné nasycení a jsem celkem spokojen.

Jinak propojení plátna a projektoru se zdařilo napoprvé a vše funguje jak má tedy při zapnutí projektoru se spustí plátno a při vypnutí se automaticky vysune. Rozhodně jsem spokojen :)

Kdyby někdo propojoval, tak pozor na zavádějící překlad u CZ menu v projektoru, trigger je přeložen jako režim napájení ... ale to je jen muška :)
megabite
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od megabite »

Zdravím, veľmi uvažujem o kúpe BenQ MS500+. Jednoznačná odpoveď, či sa jedná o dobrý model by bola super, ale detailnejšie by som chcel vedieť, či;

1. avizovaná Výdrž až 4500 hodín platí pre využívanie 3D? lebo čo vidím iné modely, bez 3D, tak výdrž je až 20 000 hodín. Novú lampu som pozeral, že stojí cca tých 140e, ibaže pri tej výdrži neviem koľko večerov sa budem tešiť z filmov či hier na stene. Predpokladám, že výdrž vyhluším ešte v záručnej dobe a čo som počul, tým, že budem lampu meniť sám, tak záruka padá.

2. čo sa týka 3D projekcie DLP Link ktorú model má, o čo prichádzam, keď projektoch nemá NVIDIA 3D Vision?

3. ...a obligátne, jednoducho, oplatí sa tento kus?

Ďakujem veľmi pekne za rady :).
CPU: Intel Core i7 920 @ 2,67GHz (4C 8T 2.8GHz/2.93GHz Turbo) | RAM: 8GB DDR3 (Patriot 4GB DDR3 1600MHz CL11 + 2x 2GB DDR3) | HDD: Western Digital Caviar Blue WD5000AAKX 500GB + Hitachi Deskstar P7K500 500GB + Hitachi N13508 120GB | GPU: Sapphire Vapor-X HD 4890 1GB GDDR5 PCI-E | MONITOR: 25' Asus VE258Q LED + 19' Asus VH192D | SOUNDCARD: Realtek ALC888 | SPEAKERS: Logitech Z-523 | KEYBOARD: Trust Convex Keyboard | MOUSE: ROCCAT Kova [+] | SURFACE: Opti Laser mouse pad | OS: Microsoft Windows 7 x64 | MB: GigaByte EX58-UD3R | CASE: Asus TA-M11
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

je to normalni 800x600 DLP projektor. Vydrz lampy asi bude realna v tom bych problem nevidel. Pokud to chces na filmy je rozliseni 4:3 totalne nevhodne a 800x600 je tak max na DVD filmy nebo DIVX ripy. Na HD filmy to rozhodne uz neni. Co se tyce 3D je to klasicka "blikaci" technologie tj potrebujes k tomu jeste tezke 3D bryle za ktere vysolis tak 1500-2000,- a mozna se vydrzis koukat na 3D pul hodiny a pak te odvezou do nemocnice :). Projektor ma jenom VGA tj s nejakym HDMI pripojenim se muzes rozloucit tj obraz bude asi nic moc po analogu...

Spise nam rekni na co projektor vlastne potrebujes, co k nemu budes pripojovat apod. A hlavne cenovy limit jaky mas.
p0l0us
Nováček
Nováček

Příspěvek od p0l0us »

Nevim jestli to tu neprobehlo, ale zajimave k TW3200, TW3600 .. aji o TW3500 tam pisi.

http://www.homecinemacentral.com.au/rev ... W3200.html
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Ano probehlo TW3200/3500 jsem mel doma TW3600 je to same jenom spise vhodnejsi na sportovni prenosy a do hospod. Vice mene obraz maji vsechny stejny tj nejlepsi pomer cena/obraz nabizi TW3200 jeho recenzi najdes zde:
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/p ... tisic.html
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Tedka budu delat test velmi levneho HD READY projektoru BENQ
Obrázek
http://benq.cz/products/Projector/index ... oduct/1276

cena zacina na 11tis s DPH tj pro nekoho to muze byt takovy odrazovy mustek do sveta domaciho kina 8-)
megabite
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od megabite »

Stratos píše:Spise nam rekni na co projektor vlastne potrebujes, co k nemu budes pripojovat apod. A hlavne cenovy limit jaky mas.
Aby som bol úprimný, chcem pomachrovať pred známymi čo prídu na návštevu, že pustím film na stenu prípadne plátno. Určite by som vyskúšal aj nejakú tú hru.

Cenový limit je cca 400€, rsp. 12 000-13 000kč. Len nechcem značku kAČER, mám k ich produktom akúsi averziu.

Uff, som rád, že ste mi ten BenQ tak sprznili vidím teraz že by to bol dosť omyl :).

...a pripojovať ho budem k Sapphire Vapor-X HD 4890 1GB GDDR5 PCI-E
CPU: Intel Core i7 920 @ 2,67GHz (4C 8T 2.8GHz/2.93GHz Turbo) | RAM: 8GB DDR3 (Patriot 4GB DDR3 1600MHz CL11 + 2x 2GB DDR3) | HDD: Western Digital Caviar Blue WD5000AAKX 500GB + Hitachi Deskstar P7K500 500GB + Hitachi N13508 120GB | GPU: Sapphire Vapor-X HD 4890 1GB GDDR5 PCI-E | MONITOR: 25' Asus VE258Q LED + 19' Asus VH192D | SOUNDCARD: Realtek ALC888 | SPEAKERS: Logitech Z-523 | KEYBOARD: Trust Convex Keyboard | MOUSE: ROCCAT Kova [+] | SURFACE: Opti Laser mouse pad | OS: Microsoft Windows 7 x64 | MB: GigaByte EX58-UD3R | CASE: Asus TA-M11
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak to by byl celkem vhodnej kanditdat ten BENQ co tedka budu testovat ten se prave nachazi v teto cenove hladine co udavas..

pokud chces i neco mobilniho je slusnej tento LED projektor
http://www.czc.cz/benq-joybee-gp2/10093 ... 1280+x+800
Odpovědět

Zpět na „Projektory“