Teda Heade jsem zvědavej,jak si budeš tlouct hlavu o zeď až vyjde procesor od AMD Bulldozer,který bude mít určitě větší výkon nežli tvůj objednaný Sandy Bridge od INTELU.To se teda nasměju žes ještě nepočkal ty antiAMDčkáři haha.HEAD píše:V mironetu si objednaval kdy?Ja vcera v deset vecer a u stav mam napsano 13.1...
Tzn jestli ten system chapu, tak mi to 13.1 poslou...
Intel Sandy Bridge/Ivy Bridge - infa, novinky, spekulace
- noX1000
- Černá karta

-
Re: Intel Sandy Bridge/Ivy Bridge 32nm-infa, novinky, spekulace
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A co je zas tohle za inteligentní příspěvek?milhaus500 píše:Teda Heade jsem zvědavej,jak si budeš tlouct hlavu o zeď až vyjde procesor od AMD Bulldozer,který bude mít určitě větší výkon nežli tvůj objednaný Sandy Bridge od INTELU.To se teda nasměju žes ještě nepočkal ty antiAMDčkáři haha.
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja uz pul roku prezivam na phenomu s 2x 5870.Coz je naprosto neadekvatni cpu pro tyhle karty a nechci cekat dalsi pul rok na buldozer.
Navic tipuju, ze buldozer nebude mit vetsi vykon na jadro(to cpu je navrzene na multicore programy).Cekam uz par mesicu na SB jak na smilovani..
EDIT: ja nic proti amd nemam.
Moje cpu, ktere sem mel pred phenomem(jak to slo postupem casu)=athlon xp 2500+, althlon64 3700+(sandiego), a ted mam phenom.
Bohuzel dnes je vykon phenomu proti konkurenci k smichu a tak du k intelu.
Navic tipuju, ze buldozer nebude mit vetsi vykon na jadro(to cpu je navrzene na multicore programy).Cekam uz par mesicu na SB jak na smilovani..
EDIT: ja nic proti amd nemam.
Moje cpu, ktere sem mel pred phenomem(jak to slo postupem casu)=athlon xp 2500+, althlon64 3700+(sandiego), a ted mam phenom.
Bohuzel dnes je vykon phenomu proti konkurenci k smichu a tak du k intelu.
Naposledy upravil(a) HEAD dne pon 10. led 2011, 21:03, celkem upraveno 1 x.
- noX1000
- Černá karta

-
Nedokážeš si přiznat,že Buldozer od AMD bude zcela jistě výkonější.To těch pár měsíců snad nevydržíš nebo tě něco nutí mít za každou cenu něco nového?HEAD píše:Ja uz pul roku prezivam na phenomu s 2x 5870.Coz je naprosto neadekvatni cpu pro tyhle karty a nechci cekat dalsi pul rok na buldozer.
Navic tipuju, ze buldozer nebude mit vetsi vykon na jadro.Cekam uz par mesicu na SB jak na smilovani..
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
hm, toto je orpavdu těžko odhadnutelné, doufám, že mi prominete, ale jen lehká úvaha:
Bulldozer je sice osmijádro, ale defakto ne v podobě, jak si jej umíme představit dneska (např kdyby byl Thuban x8). Efektivita dvoujader AMD je vynikající, pohybuje se třeba na 1.92x násobku. Ovšem Bulldozer má 4 moduly, každý z nich obsahuje dvě jádra, která se o některé jednotky musí dělit a tím pádem jejich efektivita nemůže být totožná s "pravými" dvoujádry. JF z AMD říkal, že efektivita BUlldozer modulu je mezi 1.7-1.9x dle aplikace.
Procesory s HT mohou mít efektivitu cca 1.35-1.4x (jádro+HT složka). SB má skutenčě velmi silné jádro i na multithreading je jejich síla poznat, hlavně render je dotažen skoro k dokonalosti (Cinebench jste jistě viděli, srovnání jendoho jádra SB vs jednoho jádra Lynfield). AMD by tedy muselo mít skutečně až nereálný generační nárůst výkonu. Počítejme spíše s tím, že výkon Zambezi bude cca podobný jako u SB, případně jen o něco vyšší (hlavně multithreading). Každopádně souboj bude zcela jistě velmi vyrovnaný.
Bulldozer je sice osmijádro, ale defakto ne v podobě, jak si jej umíme představit dneska (např kdyby byl Thuban x8). Efektivita dvoujader AMD je vynikající, pohybuje se třeba na 1.92x násobku. Ovšem Bulldozer má 4 moduly, každý z nich obsahuje dvě jádra, která se o některé jednotky musí dělit a tím pádem jejich efektivita nemůže být totožná s "pravými" dvoujádry. JF z AMD říkal, že efektivita BUlldozer modulu je mezi 1.7-1.9x dle aplikace.
Procesory s HT mohou mít efektivitu cca 1.35-1.4x (jádro+HT složka). SB má skutenčě velmi silné jádro i na multithreading je jejich síla poznat, hlavně render je dotažen skoro k dokonalosti (Cinebench jste jistě viděli, srovnání jendoho jádra SB vs jednoho jádra Lynfield). AMD by tedy muselo mít skutečně až nereálný generační nárůst výkonu. Počítejme spíše s tím, že výkon Zambezi bude cca podobný jako u SB, případně jen o něco vyšší (hlavně multithreading). Každopádně souboj bude zcela jistě velmi vyrovnaný.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Blue Storm
- Odborník PCT

tady je nám někdo velký vtipálekmilhaus500 píše:Nedokážeš si přiznat,že Buldozer od AMD bude zcela jistě výkonější.To těch pár měsíců snad nevydržíš nebo tě něco nutí mít za každou cenu něco nového?
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- noX1000
- Černá karta

-
Nevím proč někdo používá CF nebo SLi,podle mě je lepší jedna výkonější karta,a natu bude mít Buldozer víc než dostatečný výkon Inteláku.
- kafe
- Začátečník

-
pššš milhausi...říkáš nepodložený informace a spamy mi (nám) nechutnaj
- theedge
- Začátečník

milhaus: no ty ses dobrej magor ... tak zralej na banan
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
- noX1000
- Černá karta

-
Další INtelák se ozval heh
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A když ti já říkám to samé, tak mě taky nazveš Intelákem?
SB jsou bezpochyby skvělé CPU. Jestli se AMD podaří dohnat/předehnat tyto CPU, bude muset odvést hodně dobré a tvrdé práce na BD. Ale nutno podotknout, že tam výrazné změny v architektuře opravdu jsou (viz flanker), takže se nechám překvapit (snad mile).
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- noX1000
- Černá karta

-
Já také doufám,že AMD odvede skvělou práci na BD,poněvadž je už na čase,aby i výkonem někdo mohl konkurovat novým procesorům od Intelu.
- hlad0
- Nováček

-
milhaus neprotirecis si tak trochu nahodou ??:D nerikal si ze amd bude vykonejsi ..a ted uz v to jen doufas
- noX1000
- Černá karta

-
V to doufám,že nové CPU od AMD bude výkonější,protože mě už nebaví vidět v skoro ve všech testech INTELÁCKÝ procesory na prvních místech.
- Dusan
- Začátečník

Ted zase z jineho soudku,protoze nemam zkusenosti z Intelem,vim jen ze a mozna se pletu ze kdyz je HT zaple, procesor topi a vic zere,a dotaz ,HT je nutnost?? nebo staci jen 4 vlakna a radeji vyssi takt procesoru? Prosim aby jste me neukamenovali ale odpovedeli.
Dekuji
Dekuji
Pc- Intel- AMD
- hlad0
- Nováček

-
ja ti neodpovim jak moc na vykonu ht prida ale Blue strom mel taktnuto 4900Mhz i s HT..coz je skvele
- godlike
- Středně pokročilý

-
Tak to je super logika.Protoze mas mindrak z toho,ze vsude vidis Intel,tak z toho vyvodis zaver,ze Bulldozer bude rychlejsi.Super uvaha.milhaus500 píše:V to doufám,že nové CPU od AMD bude výkonější,protože mě už nebaví vidět v skoro ve všech testech INTELÁCKÝ procesory na prvních místech.
No driv jsem slysel,ze HT v hrach dela obcas problemy.Ja nehraju,tak nevim.Osobne si myslim,ze by ti stacil 2500K.Pokud to mas jen na gamesky...Dusan píše:Ted zase z jineho soudku,protoze nemam zkusenosti z Intelem,vim jen ze a mozna se pletu ze kdyz je HT zaple, procesor topi a vic zere,a dotaz ,HT je nutnost?? nebo staci jen 4 vlakna a radeji vyssi takt procesoru? Prosim aby jste me neukamenovali ale odpovedeli.
Dekuji
Mac...
- Blue Storm
- Odborník PCT

ty asi nechápeš, proč se používají Intel procesory, co? tak jen pro tvou informaci je to proto, že AMD procesory nedokážou silné grafiky nakrmit tak dobře jako Intel procesory...proč myslíš, že se na SLI GTX 580 používá Core i7 na 4 GHz a více (a o Thubanu radši ani nemluvím, protože ten by se s tímhle multi-gpu vůbec nechytal)?...a ještě abych tě opravil, nejsem žádný Intelák, pouze dávám přednost tomu lepšímu a AMD sestavu jsem ještě před pár měsíci měl paralelně s Intel sestavoumilhaus500 píše:V to doufám,že nové CPU od AMD bude výkonější,protože mě už nebaví vidět v skoro ve všech testech INTELÁCKÝ procesory na prvních místech.
HT samozřejmě nutnost není...záleží jen na tom, kolik vláken dokáže ta hra využítDusan píše:Ted zase z jineho soudku,protoze nemam zkusenosti z Intelem,vim jen ze a mozna se pletu ze kdyz je HT zaple, procesor topi a vic zere,a dotaz ,HT je nutnost?? nebo staci jen 4 vlakna a radeji vyssi takt procesoru? Prosim aby jste me neukamenovali ale odpovedeli.
Dekuji
trochu tě poupravím...bylo to celých 5 GHz i s HThlad0 píše:ja ti neodpovim jak moc na vykonu ht prida ale Blue strom mel taktnuto 4900Mhz i s HT..coz je skvele
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- Dusan
- Začátečník

Godlike,sestavu uz mam,vc procesoru ,spis me jde o hry a nenasytnost mych dvou GK, proste v cem tkvi vyhoda HT? Samo ze pokud je na to napsana aplikace tak je to asi o necem jinem,,,ale hlavne vykon ve hrach a tah pro crossfire nebo sli,,,
Pc- Intel- AMD
- godlike
- Středně pokročilý

-
No v aplikacich,ktery to umeji vyuzit dostanes 30% vykonu navic.Samo,porad je to jen 4jadro.V tvem pripade bych HT vypnul.Ale mozna to nahani nejaky body v benchmarkach noo.
Zkus nejaky testy s HT on/off.
Mac...