Dohrano na uplne novy pruchod od verze 2.01, podstatna cast pak na patchi 2.1. Steam ukazuje 180 hodin, z toho asi zhruba 100 bude ten druhy pruchod vcetne Phantom Liberty DLC. Save file ukazuje 87h, ale hral jsem oba hlavni konce Phantom Liberty, takze ve skutecnosti to pujde spis ke stovce
Novy system perku a funkce cyberware od patche 2.0 mi prijde vyrazne lepsi a nuti cloveka premyslet, co vlastne potrebuje pro svuj build. Honicky v autech + lepe fungujici policie a MaxTac jsou taky fajn. Obecne gameplay / combat neni vubec spatny a nabizi pomerne dost slusnou variabilitu buildu. Ja jsem treba jel na mece + Millitech Apogee sandevistan + Axolotl s hromadou dalsiho vybaveni, kdy na normal obtiznost pro me vlastne vubec nic nebyla hrozba, protoze jsem vsechno rozsekal nez skoncilo zpomaleni casu ze sandevistanu, coz bylo malokdy, protoze kazdy zabity nepritel prodlouzil jeho trvani o skoro 20%. Quick hacky jsem vubec nepouzival, ale co jsem videl, tak to muze byt taky docela sranda - v tomhle hra dava volnost a je to fajn.
Bohuzel zadne patche ani DLC nevyresi to, ze puvodni hlavni dejova linka je dost kratka, bez vetsi invence, ale hlavne nemaji vase akce prakticky zadny vliv na svet Night City. Je to hodne linearni a neda se tam nic moc poresit, maximalne tak vybrat trochu jiny konec podle toho, jestli se clovek obtezoval s vedlejsimi linkami od Judy / Panam / Johnyho. Phantom Liberty technicky pridava jeden novy konec, ale to neni automaticky a musite dosahnout urciteho konce v DLC, aby se ten novy ending pro celou hru odemkl. A uprimne na me moc dojem neudelal, protoze tam uz v podstate neni zadny gameplay a jdete jakoby rovnou na ten konec do epilogu. Pro lidi znale Cyberpunku to akorat o neco prohlubuje info o ostatnich postavach, to je asi tak vsechno. Stale plati, ze kdybych si mel vybrat jeden ending, ktery bych povazoval za canon, tak by to byl Afterlife Legend ending, protoze ten mi dava nejvice smysl z pohledu V i Johnnyho a jejich idealu.
Jinak Phantom Liberty je fajn, misty to ma fakt peknou atmosferu a vyborne lokace a je o neco mene linearni nez puvodni hra. Ma 4 konce, ve skutecnosti to jsou ale jen dva primarni, kdy kazdy z nich ma jeste jeden subending volbou na konci, ktera uz ale nemeni gameplay. Ty dva primarni jsou odlisne hodne - jdete na uplne jina mista a cele se to sebehne jinak, ale pokud se dobre pamtuju, tak v kazdem primarnim si muzete jeste volbou toho subengingu otevrit ten novy "hlavni" zaver cele hry.
Muj dojem ze hry byl bohuzel narusen stale pomerne velkym mnozstvim ruznych bugu a nefunkcnich veci. Neco jsem psal v technicke sekci, ale obecne nefunguji spravne nektere mechaniky (untraceable quick hacks, finishers), spoustu lidem vcetne me nejdou privolat zakoupena auta z Phantom Liberty DLC - proste se neobjevi v seznamu, nebo muj V mel treba vizualni bug, kdy i cutscenach ma porad k ruce prilepenou katanu, treba tady v ending sekvenci (starej ending):
A to treba i pri vystupu do vesmiru, kdy v ruce uz drzi pistoli, tak tam ma porad prilepenou tu katanu... Ani po trech letech to proste neumeji a zrejme uz nikdy nedaji dohromady. Tyhle veci me docela stvaly a rozhodne zhorsily muj celkovy dojem ze hry, bohuzel. Cyberpunk proste zabugovany byl, je, a uz asi navzdy bude.
Jeste bych zminil nabusenou technologickou stranku veci a obecne vyborny vizual vcetne art direction a stylizace obecne. Pred tremi lety jsem to hral na RTX 3080 ve 1440p SDR s RT reflexema a RTAO na zhruba 70 FPS jeste onehda na IPS monitoru. Druhy pruchod uz na RTX 4090 ve 4K HDR s path tracingem, vetsinou 100 - 120 FPS. V HDR s PT to vypada opravdu krasne a patri to mezi technologickou spicku real time grafiky - v prubehu hrani jsem si udelal asi 70 screenshotu, ale jsou to .jxr soubory v HDR, takze to nema smysl nikde uploadovat, navic to zabira skoro 2GB. Kdyz si clovek porovna treba New Atlancis ze Starfieldu (vysel 3 roky po Cyberpunku) s Night City, tak je to proste nebe a dudy, a to ani nepotrebuje PT, proste je to udelane mhohem lepe.
Takze stoji po trech letech a milionu patchu Cyberpunk za doporuceni? Urcite ano, ale minimalne kvuli tech bugu a stale docela omezujici puvodni dejove lince bych doporucil koupit v nejake sleve.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs