SpeedFan jsem zkoušel, ale lepší mi připadá Motherboard Monitor 5.3.7.0. Jinak pokud jde o tu regulaci větřáku. Tak jde regulovat jen ten na procesoru a jeden připojený na desce. Víc ne.ZdenekSveda píše:Kdo ma teda P4P800-E Deluxe a pouziva na ni softwarovou regulaci chlazeni? nebo primo SpeedFan ?
Asus P4C800 / P4P800 /SE /-E /Deluxe (478, 875P/865PE+ICH5R)
Moderátor: Eddward
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Záleží, který budeš napájet z desky, ten půjde regulovat. Ostatně to vidíš i v BIOSU - otáčky vždy jen toho, který je napíchlý přímo na desku. Bohužel tato deska neumí monitorovat více fanu než 2 (case + procesor). Ve zdroji již máš většinou regulovaný, tak tam není potřeba. Podle mě Q-Fan je jen na ten procík. Na nic jiného.ZdenekSveda píše:A nevis teda jestli jde regulovat ten PWR nebo CASE ? si myslim ze mozna spis ten PWR aby se dal regulovat fan ve zdroji, ale neslo vi to se speedfanem ani na jednom (jen Q-Fan spolehlive reguluje CPU fan)
- Hektor
- Nováček
-
- hlupak
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- SWEdik
- Nováček
-
P4P800 XX a OC
No, procital jsem tady tohleto forum, hlavne abych se dozvedel, jestli je nejaka vyhra jit z P4P800 SE k P4P800-E Deluxe (asi to udelam - vyjde me to jenom na 500, tak to neresim a aspon si prodlouzim zaruku a v necem polepsim).
Diky vsem za prispevky, aspon jsem si postahoval par diagnostickych softu.
Jinak pisu hlavne proto, ze jsem chtel reagovat na to pretaktovavani a fci PAT. Trosku me mrzi, ze v BIOSu tato funkce proste nejde vypnout (Enabled, AUTO a to je vse, DISABLED chybi - coz nechapu - nekdy ten automat muze prece zpusobit nestabilitu v systemu - mi nastesti ne - zvlaste s Celeronem D to moc nehrozi (133 FSB) ).
Naopak mi PAT funguje bezvadne porad - pri nominalni frekvenci (133 MHz (2,66GHz CPU) mi pameti podle Sandry bezi na 224(448 MHz), podle CPU-Z na 178 - tezko rict - zkusim ty dalsi softy) a pri pretaktovani (jde mi to stabilne az na 175 MHz (3,5 GHz) mi pameti jedou na 207MHz s propustnosti daleko pres 4GB/s, takze i pro ty Celeronisty rikam, ze deska je to paradni a funkci - cekam az zlevni Pentium M:))
Jen me zarazi ten prehraty cipset - na tom pasivu se neda udrzet ruka, pritom podle SpeedFanu teplota chipsetu neni nikdy vyssi nez 40°C...
A zpusob zadavani ratia pameti v BIOSu (266,333,400...pricemz 400 tam stejne jde zadat jen pri FSB 200 a vice...).
Jo a jeste me hodne mrzi moznost regulaci otacek jen procesoroveho vetraku.
Tot vse, diky za pozornost tem, kteri docetli az sem...
Diky vsem za prispevky, aspon jsem si postahoval par diagnostickych softu.
Jinak pisu hlavne proto, ze jsem chtel reagovat na to pretaktovavani a fci PAT. Trosku me mrzi, ze v BIOSu tato funkce proste nejde vypnout (Enabled, AUTO a to je vse, DISABLED chybi - coz nechapu - nekdy ten automat muze prece zpusobit nestabilitu v systemu - mi nastesti ne - zvlaste s Celeronem D to moc nehrozi (133 FSB) ).
Naopak mi PAT funguje bezvadne porad - pri nominalni frekvenci (133 MHz (2,66GHz CPU) mi pameti podle Sandry bezi na 224(448 MHz), podle CPU-Z na 178 - tezko rict - zkusim ty dalsi softy) a pri pretaktovani (jde mi to stabilne az na 175 MHz (3,5 GHz) mi pameti jedou na 207MHz s propustnosti daleko pres 4GB/s, takze i pro ty Celeronisty rikam, ze deska je to paradni a funkci - cekam az zlevni Pentium M:))
Jen me zarazi ten prehraty cipset - na tom pasivu se neda udrzet ruka, pritom podle SpeedFanu teplota chipsetu neni nikdy vyssi nez 40°C...
A zpusob zadavani ratia pameti v BIOSu (266,333,400...pricemz 400 tam stejne jde zadat jen pri FSB 200 a vice...).
Jo a jeste me hodne mrzi moznost regulaci otacek jen procesoroveho vetraku.
Tot vse, diky za pozornost tem, kteri docetli az sem...
- B@RT
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Pitrs82
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Stala se mi celkem neprijemna vec. Zapojil jsem (uplnej blbec ) usb kabel od casu do firewire na desce Asus P4P800-E Deluxe (coz je jasne v navodu napsano, ze se to nesmi, nicmene sem to tak zapojil). Pustil jsem Pc a samozrejme se z toho zacudilo Prisel jsem na to, okamzite jsem to odpojil a zapojil tak, jak ma byt. Pocitac mi zatim funguje, ve WinXP zadna chyba, deska se zda byt v poradku, ale nejdou mi usb na casu. Tak bych se rad zeptal, zda je mozne, ze jsem si odpalil usbcka na casu, protoze sice mi to napriklad flash disk jakoby rozpozna, nicmene ne spravne. Poradil by mi nekdo s nejakym (pokud existuje) testovacim programem na desku (abych zjisitil, zda je v poradku, ci ne), nebo nevi nekdo zda mi to mohlo odpalit pouze usbcka na casu? Diky moc za rady
Fractal Design R3 Define, Corsair CS650M, Gigabyte Z97-X Gaming 3, Core I5-4690K (Scythe Ninja 3 + Fractal Fan), Kingston 2x8 Gb 1600 Mhz, MSI TwinFrozr GTX780, SSD Intel 520 120 Gb, WD Red 3Gb, LG GSA-H60L Black, Logitech G400s, Hp OEM flat keyboard, Samsung 214T.
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Pitrs82
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jj zadni usb porty mi fungujou jak maj
Fractal Design R3 Define, Corsair CS650M, Gigabyte Z97-X Gaming 3, Core I5-4690K (Scythe Ninja 3 + Fractal Fan), Kingston 2x8 Gb 1600 Mhz, MSI TwinFrozr GTX780, SSD Intel 520 120 Gb, WD Red 3Gb, LG GSA-H60L Black, Logitech G400s, Hp OEM flat keyboard, Samsung 214T.
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Pitrs82
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no mam desku Asus P4P800E-Deluxe. No a zakourilo se lehce ve spodni casti desky okolo IEEE 1394 (ten oranzovej uprostred desky dole). Ale vypada to ze deska jede, akorat mam problem s usb headerem na casu. Nevim jestli je mozny ze by mi to znicilo ten usb header.
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Pitrs82
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
No jo, ale ted jsem prisel na dalsi moznou zavady zpusobenou moji blbosti. Nejak se mi zda, ze neco neni v poradku. Pustim hru a po chvili zacne desne skubat. Taky veskery instalace programu, her a cehokoliv jineho trvaji trikrat tak dele. Je mozny ze to provedlo jeste neco napr. s radicema IDE nebo snad dokonce neco jineho (nedej boze grafiku)?
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Pitrs82
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
South Bridge ja naprosto v poradku. Zadna znamka toho, ze by se tam neco, byt jen minimalne pripeklo. Prave mi to zustava zahadou. Dal jsem kontrolovat disk programem SEA TOOL a chybku to zdanou nenaslo, at uz na disku, ci na radici. Musim poradne otestovat veskere komponenty abych zjistil vic. Pres noc sem testoval pameti (gold memory), Cpu (Prime 95), grafiku (3D Mark 03, 05), disk (SEA TOOL) a nic jsem nezjistil. Neexistuje nejakej testovaci programek na desku (radice, chipset, atd. ...)?
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Pitrs82
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
je treba mozny, ze to spalilo nejake pojistky, ktere by eventuelne mohly byt na desce proti takovym exotum jako jsem ja (proti tomu, ze nekdo neco blbe zapoji)? Treba to jen spalilo nejake pojistky, protoze at testuju, jak testuju tak zatim sem na nic neprisel. Asi zkusim zitra reinstall WinXp a pak se uvidi
- QWER
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Chci se zeptat na co na desce P4P 800se Asus je uplne dole ve prostred ta zelena kontrolka.. mozna ze jsem tet spalil desku..a ta kontrolka porad blika a na nic neraguje pc.. nejde vubec zapnout.. ani zadnej vetrak se neroztoci.. skousel jsem predelava tlacitko START... a tet uz to proste nejde.. kdyz povytahnu ten 24pinovej konektor tak se vetraky roztocej ale komp stejne nefunguje.. poradte cim to muze byt pls.. uz si nevim rady.. skousel sem jinej zdroj a nic...
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele: