Nemáš náhodou nastavený násobič CPU na Auto? Nebo zapnuté CnQ?freezer02 píše: zkusil jsem, ale taky nepomohlopořád jen těch 2,22GB
Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- freezer02
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
jj násobič je nastaven na auto, ale to by snad nemělo mít vliv ne? zkoušel jsem i ručně nastavit 11* ale pořád tam bylo jen těch 2,22 a Cool n quiet je samozřejmě vypnutýMr. Dirk píše:Nemáš náhodou nastavený násobič CPU na Auto? Nebo zapnuté CnQ?freezer02 píše: zkusil jsem, ale taky nepomohlopořád jen těch 2,22GB
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Určitě jsi zkoušel napevno 11x? Nedals pak náhodou opustit bios bez uložení? Zkus to ještě jednou.freezer02 píše: jj násobič je nastaven na auto, ale to by snad nemělo mít vliv ne? zkoušel jsem i ručně nastavit 11* ale pořád tam bylo jen těch 2,22 a Cool n quiet je samozřejmě vypnutý
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- Dr.Z
- Nováček

-
Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
cau mam stejnou sestavu akorat pameti geil 667 cl5 chtel pude to tak ze nastavim hypertransport na 4x 260 (1040) aby mi procak sel na 2600mhz a co s pametma?Meloon píše:Zniz pamate na 667MHz , pridaj napatie do CPU, HyperTransport daj na 3x a na pamatiach pridaj napatie na 1.95V (neviem preco ale ked nepridas tak PC nanabehneFre3M4N píše:Mam desku Asus M2N-E a nejak me nechce jit taktovat, proste zmenim nasobic a FSB, treba na 240x10 ale potom me nenajede PC monitor se vypne ?? Voltage sem taky trochu zvisil.
Jinak dalsi HW: Pamet Kingston HyperX CL4 DDR2 800MHZ 1024MB, ATi x1600pro...
Kdyz tak napiste jak to mate nastaveny, pouzivam zakladni chladic co byl v baleni.) Moje nastanvenie vid dolu v konfiguracii
- Zdeny
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, prosím o radu. Na PC v konfiguraci kterou mam v podpisu se nedostanu s CPU na vic nez 2420 MHz (220x11). Pritom mam HT snizeny na 3x, frekvenci RAM snizeny na 333 MHz, PCI a PCI-e locknuty na svych frekvencich. CnQ vypnuty. Vcore pridane na cca 1.45V. Proste si myslim ze mam vse spravne, ale presto neni PC stable. Socket 939. Máte někdo nějaký tip?
CPU: Intel Core 2 Quad 9550s 2.8 GHz@3.65 (430x8.5, 1.224 Vcore, burn 55°C), MB: Asus Maximus II Formula, Case Thermaltake Armor LCS (chlazení vodou), RAM: 2 GB Kingston 1200MHz 5-5-5-15 2T 2.25V(KHX9600D2K2/2GN), VGA: Asus nVidia GTX 260 OC Edition, Sound: Asus Xonar DX, Fortron Epsilon700w, 2xRaptor 74GB RAID0 System, WD 250GB Data, WD750GB Storage. Scynthe Kama meter.
- Revealman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, v taktování nejsem nijak moc zběhlý, doufám, že mi nějak poradíte
. Mám jedno PC na AMDčku, je tam AMD X2 3800+ EE AM2, základka Asus M2N-E (ta bez sli), 2x 512mb ram ddr2-800mhz od Geil, x1950pro 256mb. Docela rád bych to přetaktoval alespoň na 10*240
(z 10*200)
Kamarád mi poradil v BIOSu udělat tohle (ten má ovšem skt939, s AM2 nemá praktické zkušenosti):
Paměti dolů na 667
FSB jak budu chtít teda
HTT na 3*
pcl-e clock na 100mhz (a pcl na 33mhz, ale to jsem tam nenašel)
multiplier na 10 (nejvyšší možný)
napětí procesoru nechat na Auto, že si to samo vezme, kolik potřebuje
Prvně jsem zkusil rovnou 240mhz, nenaběhlo to ani do BIOSu, tak restart, potom jo. Tak jsem dal 230mhz, to samé
Potom 220mhz a to už jelo (zkusil jsem Orthos asi 10min)
Tak si kladu otázku, co je špatně. Teoreticky by to mohlo být tím napětím procesoru, jenže já se bojím to dát manuálně, protože netuším kolik, abych ho neusmažil
Momentálně, v nepřeaktovaném stavu a v BIOSu všechno jak bylo, mi to v CPU-Z píše Voltage: 1.072 a občas to skočí na 1.056v. Tak mi kdyžtak poraďte kolik mu dát, popř. čím by to mohlo být
díky moc
Kamarád mi poradil v BIOSu udělat tohle (ten má ovšem skt939, s AM2 nemá praktické zkušenosti):
Paměti dolů na 667
FSB jak budu chtít teda
HTT na 3*
pcl-e clock na 100mhz (a pcl na 33mhz, ale to jsem tam nenašel)
multiplier na 10 (nejvyšší možný)
napětí procesoru nechat na Auto, že si to samo vezme, kolik potřebuje
Prvně jsem zkusil rovnou 240mhz, nenaběhlo to ani do BIOSu, tak restart, potom jo. Tak jsem dal 230mhz, to samé
Tak si kladu otázku, co je špatně. Teoreticky by to mohlo být tím napětím procesoru, jenže já se bojím to dát manuálně, protože netuším kolik, abych ho neusmažil
- Jirkas77
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Na auto se vetsinou moc daleko nedostanes, vezmi si to na manual. Tech 1,056 je asi v podtaktovanym stavu, ne? Myslim ze podle specifikaci ma 1,2 nebo 1,25V... kolik do toho muzes poslat zalezi na chlazeni, jaky mas, a taky to chce sledovat teploty. Ale do rekneme 1,4V bych se toho nebal... (pri hoodne dobrym chlazeni az tak 1,6 ale to fakt nedoporucuju) ale opravdu zalezi, jed raci po malych krocich (treba od tech 1,25) a testuj a monitoruj teploty.
- Revealman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Jirkas77
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jasne, zvedej frekvenci dokud to bude stabilni, pak pridej napeti, nejakej krok, a zase frequ atd. To napeti zen kam az teplota dovoli (no nad takovejch 1.5 ne, ale tam se s Freezerem asi stejne teplotne nedostanes). Pak dej vedet jak to slo, mel by ses urcite dostat vys, vsechno snad mas nastaveny spravne. Jeste teda nevim jestli mas zaplej ten PCI Lock (aby byla frekvence na tech 33MHz)? To by asi chtelo najit, melo by to tam byt, ikdyz kdovi (tu desku tu nemam...)
- Revealman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tomu počítači se asi taktování moc nelíbí
. Povedlo se mi 1.2750v + 234FSB a teplota (po 5min 100% vytížení obou jader a RAMky) 40 - 41°C. Jenže pak jsem to restartoval a už se to nenačetlo, tak znova reboot, zkusil jsem zvednout napětí, zvedal jsem až na 1.35v a nenačetlo se to omg. U mě, když se to tomu počítači "nelíbí" nebo jak to nazvat
tak se vůbec nenačte, ani do BIOSu, musim znova reboot a pak to přenastavit. Teď tu jsem na 1.2750v a 232FSB. Jdu s tím zkusit něco udělat, docela rád bych se dostal alespoň na těch 2400MHz. Jo a ten pcl lock tam doopravy není a že jsem to prolezl xkrát
edit: Tak ani s tamtím už jsem to nenačetl. Teď mám 1.2875v a 230FSB, zkusil jsem asi 4 restarty tohle už je vpohodě funkční. Jako neni to špatný, ale zkusim se dostat na těch 2400MHz, no
edit: Tak ani s tamtím už jsem to nenačetl. Teď mám 1.2875v a 230FSB, zkusil jsem asi 4 restarty tohle už je vpohodě funkční. Jako neni to špatný, ale zkusim se dostat na těch 2400MHz, no
- Jirkas77
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tohle nebude napetim (aspon myslim, kdyz uz nabehnes tak zkus nejakej test stability, abychom CPU vyloucili), a pozor na to, dokud to nevyresis tak nezkousej vyssi frekvence.
Ja si myslim ze je to prave kvuli moc vysoke frekvenci PCI, takovehle veci to muze delat (skoro bych se nedivil kdyby pri tom pretaktu docasne prestala fungovat integrovana zvukovka/sitovka, blbne vypinani a restarty, disk - chudak, atd.)... Nebo je mozny ze se ty desce nelibi tak vysoka FSB, a s tim pak nic neudelas.
K tomu PCI Locku, chtelo by to nekoho kdo ma tu desku, treba to ma pojmenovany nejak jinak pitome (anebo to tam neni a to pak je s pretaktovanim docela problem).
Anebo zkus frekvenci ktera je az dalsim nasobkem te delicky, aby bylo zase PCI na 33MHz... ale chce to propocitat kolik to je
Ja si myslim ze je to prave kvuli moc vysoke frekvenci PCI, takovehle veci to muze delat (skoro bych se nedivil kdyby pri tom pretaktu docasne prestala fungovat integrovana zvukovka/sitovka, blbne vypinani a restarty, disk - chudak, atd.)... Nebo je mozny ze se ty desce nelibi tak vysoka FSB, a s tim pak nic neudelas.
K tomu PCI Locku, chtelo by to nekoho kdo ma tu desku, treba to ma pojmenovany nejak jinak pitome (anebo to tam neni a to pak je s pretaktovanim docela problem).
Anebo zkus frekvenci ktera je az dalsim nasobkem te delicky, aby bylo zase PCI na 33MHz... ale chce to propocitat kolik to je
- Revealman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Takže díky za rady
Nakonec jsme na ICQ došli k tomu, že potřebuju novej BIOS
Po updatu (mmchdm z Windows) je to vpoho, 1.2875v a 240FSB, jde to i výš, docela o dost
Zatím to nechám, až časem potaktuju (a nebo ne, pokud se mi vrátí nějak rychle deska na c2d z reklamace). Teploty BURN 41 - 42°C a IDLE 31 - 33°C. Chlazeno Artic Coolingem v Centurionovi od Cooler Master.
Nakonec jsme na ICQ došli k tomu, že potřebuju novej BIOS
- keno 10
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Precti si tohle http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=68863 a tohle http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=741 a urcite budes pro priste moudrejsi.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- keno 10
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mno popozeral som si to lae je tam ako otbvorit nasobic na athlonoch XP a mobilnych len ja mam sempronaEfineSS píše:Precti si tohle http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=68863 a tohle http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=741 a urcite budes pro priste moudrejsi.
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- keno 10
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a to vadi?keno 10 píše:to som si vsimol ale neviem ci neni aj nahodou mensia l2 cacheEfineSS píše:Sempron pro s.A = Athlon XP, dokonce je to v tom FAQ napsane..
neni to nahodou AXP s zamcenou cache?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- keno 10
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
No to snad nemyslite vazne..
Sempron je pouze PREJMENOVANY Athlon XP, L2 cache ani nic jineho tam osekane neni. Tudiz ten navod na zmenu nasobice plati i pro tvuj Sempron.
//edit: 2 keno 10: U tveho procesoru NENI ZAMCENA L2 CACHE, TUDIZ NENI CO ODEMYKAT.
//edit: 2 keno 10: U tveho procesoru NENI ZAMCENA L2 CACHE, TUDIZ NENI CO ODEMYKAT.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC