ASUS A6T-AMD Turion™ 64 X2

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

jako jaké takty tam mám mít? takhle to mám pořád a když jenom serfuji tak mám takové teploty.
ASUS A6T AP017
mirďa 2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirďa 2 »

Budulman píše:jako jaké takty tam mám mít? takhle to mám pořád a když jenom serfuji tak mám takové teploty.
I já myslím že pokud v NHC nastavíš CPU na Dynamic switching a grafiku na
balanced,půjde to něco dolů.Apropó,ten patch C2D jsem do NHC nedával,je to pro intel a ne AMD.Jestli se ti takty nemění,tak tam nemáš nainstalovaný CPU_Hotfix anebo dual_core optimizer pro AMD Turion mobile.
ASUS A6T-AP017 15.4WXGA, TurionIITL52, nV7600, 1024DDRII, 120HDD, DVDSupM
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

používám Max Performance prubnu Dynamic

edit. tak jsem to prubnul ale NHC nějak stávkuje stále zamrzá tak jsem ho poslal k šípku, nejlepší je EVEREST a chladící podložka
ASUS A6T AP017
mirďa 2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirďa 2 »

Budulman píše:používám Max Performance prubnu Dynamic

edit. tak jsem to prubnul ale NHC nějak stávkuje stále zamrzá tak jsem ho poslal k šípku, nejlepší je EVEREST a chladící podložka
Jestli sis do něj dal ty upgrade a patch na C2Duo,potom se seká a havaruje,dělalo to i mě,nechal jsem tu původní verzi bez úprav a ta je úplně v poho.
ASUS A6T-AP017 15.4WXGA, TurionIITL52, nV7600, 1024DDRII, 120HDD, DVDSupM
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

mirďa 2 píše:
Budulman píše:používám Max Performance prubnu Dynamic

Jestli sis do něj dal ty upgrade a patch na C2Duo,potom se seká a havaruje,dělalo to i mě,nechal jsem tu původní verzi bez úprav a ta je úplně v poho.
Právě že nic původní program bez zásahu
ASUS A6T AP017
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

takové teploty mám s podložkou
Obrázek
ASUS A6T AP017
kmejn
Nováček
Nováček

Příspěvek od kmejn »

to Tofo: s tim NHC to je tezky, nevim cim to je, ale to co pises me to delalo taky, nemenily se teploty atd.. tak sem si nainstaloval CCleaner a po vymazani NHC + te slozky kde ti zustanou setting a acpi, procistil registry a pote instaloval znova. Zajimavy je, ze nekdy to hazelo chybu v acpi - personal edit, a to sem pak reakce nb hodne zpomali...no ten program jeste neni ve finalni verzi, tak snad to doladi, kazdopadne ted me to jede bez problemu, ten C2D patch vazne neni treba. Jinak teplotu 35 na disku jsem mel po hodine hrani BF2, kdy to ochladil ten vetrak co jel tu hodinu nonstop. Normalne ( mam i chladici podlozku Notepal Coolermaster, kterou zapinam jen na hrani, nebo kdyz se podlozka zahreje..) mam pri nezatizeni teploty 40hdd a 40 - 48cpu..

To Budulman : to jsi dal ten notes do lednicky ? :lol: ...no tohle fakt spis pripomina teploty po spusteni...jinak nevim proc mas porad taktlej cpu a gk, jestli pouzivas Power4Gear, tak pri normalni praci tam dej rezim Game a niz, kdy se ti podtaktuje procik na 800MHz a v nastaveni gk najdi powermizer a dej Balanced nebo max power saving..ale kazdopadne si radsi nez P4G nebo nic nainstaluj NHC a nedavej tam zadne ty vytvorene profily, pokud se ti to pak vysira. No bez tech profilu sem mel 50-57cpu a hdd taky 50....zkus ten postup s CCleanerem a vymazanim slozky NHC a cistou instalaci, ale rikam, me to delalo to same hodnekrat, nez se me to konecne povedlo nainstalovat aby to nehazelo chyby...
Korkacek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Korkacek »

Korkacek píše:Zdar jaxviňa,
mám takový problém s A6Tčkem. Možná je problém oken, špatného nastavení nebo co já vím čeho, ale mám tendle noťas tak to pisnu sem ať nezasírám forum.
Jednou za čas, když chci třeba něco rozbalit, mám strašně pomalý výkon harddisku. Stává se to když kopíruju třeba na HDD Book, nebo když rozbaluju ve Winraru, chvilku to prostě jede shitsky pomalu, ale pak se to zase vrátí do normálu. Kopíroval jsem v TCMD abych otestoval rychlost a kleslo mi to i pod 1000kb/s, pak se to navrátilo ale na normální hodnotu (cca 15 MB se mi zdá). Neví někdo co s tím?

edit: A ještě něco :) měl bych si něco nainstallovat nového do noťase? Jediné, co jsem na drivrech a podobných thingies měnil byl update AMD dual core procesorů nebo co to bylo. Je ještě něco nového od vydání, co bych neměl minout? (Gfx patch etc.)
Promiňte moje n00b otázky, ale jsem línej to justfuckingoogleit :-|
Bump :(

A ještě něco. Uvažuji o dokoupení 1GB RAM. Doporučil by mi někdo přímo nějaký model, aby byl kompatibilní a neházel nějaký error, o kterém jsem se dočetl dříve? Dík
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Tak jsem to předělal, 7 hodin v provozu (internet)
zapnutá chladící podložka
Obrázek
ASUS A6T AP017
Tofo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tofo »

Budulman píše:Tak jsem to předělal, 7 hodin v provozu (internet)
zapnutá chladící podložka
Obrázek
Hod sem fotky te tvoji chladici podlozky. Ty teploty jsou krasne :P
PC 1:
CPU: Intel Core 2 Duo E6750 w/Arctic Coolig Freezer7, MB: Gigabyte P35 DS-4, RAM: 2GB DIMM DDR2 800 Patriot CL4, VGA: MSI 8800GTS 320MB OC, DVD: Samsung S203B, HDD: 2x Seagate 250GB SATAII NCQ 7200.10 (RAID0) Zdroj: Fortron Epsilon 600W, Case: CoolerMaster Centurin 534 Light, Zvuk: Creative X-Fi XtremeGamer, LCD: Samsung 931BW 19"

PC 2:
CPU: AMD Sempron 64 2800+@3400+ w/Arctic Coolig Freezer64 Pro, MB: Gigabyte K8N-S, RAM: 2GB DIMM DDR 400 CL2,5, VGA: MSI X1950 Pro 256MB, DVD: Lite-On SOHW-1693S, HDD: Western Digital 250GB SATA2 Zdroj: Fortron 400W, Case: Eurocase :-! , CRT: Hyundai ImageQuest F790D
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Kód: Vybrat vše

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=67452
ASUS A6T AP017
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

máte někdo na tomto NB Vistu? a jak to šlape?
ASUS A6T AP017
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

Jo mam, ovladače mam na skoro všechno kromě čtečky a kamery, šlapou sice dobře, ale stejně jedu spíš v XPčkách. Někdy se mi stává, že když sem ve Vistech a potom jdu rovnou do XP tak mi v nich nechodí zvuk, což mě docela štve, ještě tak kdybych se jich mohl zbavit jinak nech formátem hadru :(.
jinak k výkonu, v XPčkách mam rainbow six vegas, a jedou mi tam docela dobře, ale ve vistách sem si ani neškrtl, podle mě to nemá cenu, ten pád výkonu je docela razantní a stejně nic jinýho než nový hry tam neni...

PS: v klidu vylítne zátěž CPU klidně i na 20% a to se nic neděje, a o RAM raději ani nemluvim...
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Tak jsem reinstaloval system a na čisto jsem nainstaloval NHC bez úprav, jen mně zaráží CPU:

Obrázek Obrázek
ASUS A6T AP017
Tofo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tofo »

Budulman píše:Tak jsem reinstaloval system a na čisto jsem nainstaloval NHC bez úprav, jen mně zaráží CPU:
Nejsi sam, me NHC obcas ukazuje i pres 370 000 MHz (ne, neni to preklep, opravdu pres 370 GHz) :evil:

Ale CPU-Z mi naopak ukazuje obcas frekvenci vyrazne nizsi nez 800 MHz, coz by se stavat nemelo (a informaci z CPU-Z verim narozdil od NHC).
PC 1:
CPU: Intel Core 2 Duo E6750 w/Arctic Coolig Freezer7, MB: Gigabyte P35 DS-4, RAM: 2GB DIMM DDR2 800 Patriot CL4, VGA: MSI 8800GTS 320MB OC, DVD: Samsung S203B, HDD: 2x Seagate 250GB SATAII NCQ 7200.10 (RAID0) Zdroj: Fortron Epsilon 600W, Case: CoolerMaster Centurin 534 Light, Zvuk: Creative X-Fi XtremeGamer, LCD: Samsung 931BW 19"

PC 2:
CPU: AMD Sempron 64 2800+@3400+ w/Arctic Coolig Freezer64 Pro, MB: Gigabyte K8N-S, RAM: 2GB DIMM DDR 400 CL2,5, VGA: MSI X1950 Pro 256MB, DVD: Lite-On SOHW-1693S, HDD: Western Digital 250GB SATA2 Zdroj: Fortron 400W, Case: Eurocase :-! , CRT: Hyundai ImageQuest F790D
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

Tak to mě se zatim nestalo ani jednou, CPU-Z i NHC mi zatim vždycky ukazovali přesný hodnoty.
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Zůstanu věrnej EVERESTU
ASUS A6T AP017
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Sin@le píše:Jo mam, ovladače mam na skoro všechno kromě čtečky a kamery, šlapou sice dobře, ale stejně jedu spíš v XPčkách. Někdy se mi stává, že když sem ve Vistech a potom jdu rovnou do XP tak mi v nich nechodí zvuk, což mě docela štve, ještě tak kdybych se jich mohl zbavit jinak nech formátem hadru :(.
jinak k výkonu, v XPčkách mam rainbow six vegas, a jedou mi tam docela dobře, ale ve vistách sem si ani neškrtl, podle mě to nemá cenu, ten pád výkonu je docela razantní a stejně nic jinýho než nový hry tam neni...

PS: v klidu vylítne zátěž CPU klidně i na 20% a to se nic neděje, a o RAM raději ani nemluvim...
tak mi to nedalo a objednal jsem Vistu ultimate kde seženu ovladače na náš NB prosíím. Děkuji
ASUS A6T AP017
Tubarog
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tubarog »

Budulman píše:
Sin@le píše:Jo mam, ovladače mam na skoro všechno kromě čtečky a kamery, šlapou sice dobře, ale stejně jedu spíš v XPčkách. Někdy se mi stává, že když sem ve Vistech a potom jdu rovnou do XP tak mi v nich nechodí zvuk, což mě docela štve, ještě tak kdybych se jich mohl zbavit jinak nech formátem hadru :(.

tak mi to nedalo a objednal jsem Vistu ultimate kde seženu ovladače na náš NB prosíím. Děkuji
Notebook je certifikován značkou Windows Vista, takze vsechny potrebne ovladace by mely mit ulozeny ve svych knihovnach 8-)
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

Hm tak to je zajímavý, ale všechny ovladače tam fakt nejsou, ale všeobecně sou tam ty nejdůležitější, neměl sem ovladače jen na kameru, a možná taky na čtečku, to už přesně nevim, možná že dokonce i na tu, ale co mě mile překvapilo, tak tam od betaverze přibyl ovladač na bluetooth, jinak tam sou ovladače snad na vše, kromě GPU samozřejmě, ovladače na ní sem dřív hledal na stránkách www.laptopvideo2go.com ,ale naposledy sem mi je tam stáhnout nepodařilo, tak sem stáhnul ovladače přímo z www.nvidia.com , rozbalil je a pak sem dal vyhledávat ovladače přímo z tý složky, a našel sem tam ovladač na 7600 GS nebo tak nějak a pod tim mi ta grafika běžela. Konkrétně sem měl ovladače 100.65 , ještě je mam na HDD, kdyby si je nenašel.

No nic, hodně štěstí ve Vistech 8-) já teď přemejšlim jak se jich nějak elegantně (bez formátu) zbavit (mam je na druhym disku, ale komu by se chtělo zálohovat 70 GB :x no co se dá dělat.

zatim...

PS: Na komp (Athlon 2400 XP+, 1024 MB RAM, ATI 9200) sem je instaloval ve verzi pro 32bit a docela mile sem byl překvapej když hned po instalaci a asi 10 minut hraní Mah...(nevim jak se to píše) se sami připojili na server s aktualizacema a našli si ovladače na zvukovku, grafiku, TV tuner sami :o to sem fakt valil oči (jinak Vista media center, nebo jak se to píše, sem stejně s tunerem nerozjel, maximálně tak TV Očko z netu, což mi je na dvě věci že :lol: )

PS2: Jakou verzi si si obědnal, 64, nebo 32 bit, mam ty ovladače na 64bit...
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“