Gothic III

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Ne ... a nebo jo, ale mizerně.
Goldnoob team proud member!
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Matias píše:cus zahraju si to na gf6800 a 768ram? :(
na těchle sestavách to ani nemá cenu zkoušet málo RAM slabá grafika ... prostě by jsi z toho měl slideshow na nejmenších detailech
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
D3v!L
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D3v!L »

Grafika stačí, sice ne na ultra high nastavení :-D , ale v pohodě stačí. Jenže ta RAM :?
Dokup ještě dalších 768MB a možná :wink: ....
izuel
Začátečník
Začátečník

konečně chodí

Příspěvek od izuel »

Ahoj všem, konečně mi to "jede hezky všechno jak má", sem zvědavej jestli to dohraju :lol: ,ta čeština s patchem 1.12 je fakt dobrá! Ještě ,že sem si počkal a teď si to konečně budu vychutnávat !! Ještě bych všem ,kteří tady řeší plynulost doporučil ať si nějak našetří korunky na dvoujádro a 2x1GB paměti, pak už tady nebude muset nikdo dlouho sáhlé řešit jak mu to nejede. 8-)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

imho ale porad se mi zda, ze to ma silene vysoky naroky n to, jakou to ma grafiku...oblivion jede lip a vypada lip... :(
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Gothic 3 si podla mna neporadil dobre s priebeznym nacitavanim terenu a ma obludne naroky na RAM a rychlost diskov, mam 2GB RAM, kupoval som ich hlavne kvoli Gothicovi a stale to nejde plynule, trha to vzdy ked to nacitava nieco prechodom krajinou alebo to sekne na pol sekundy v dungeone alebo ked sa otacam, mozno by dualcore ako pise izuel pomohlo ale neviem :sly:
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Nepomůže, vždycky když přijdeš k lokaci, ve které jsi nebyl doposud v rámci své aktuální herní session, tak do dočítá, pak už se to načte zřejmě do paměti a je to v poho. V tomto směru se ale vyplatí hrát Gothic 3 opravdu pokud možno co nejdéle v kuse.

Jinak ten hlavně prvotní loading hry je i na 2 GB Ram nechutně dlouhej...
show must go on..
Shoty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shoty »

shadow píše:
Jinak ten hlavně prvotní loading hry je i na 2 GB Ram nechutně dlouhej...

1 min 15s neni až tak moc,tda aspon u mna
E8400 Box 3.0GHz-OC 4.1GHz 1.34V+ Noctua NH-U12,ASUS Maximus Formula ,Corsair 2x2GB DDR2-1066 Mhz TWIN2X Dominator Dual Channel kit
Gigabyte GTX570 780/1560/3800,Samsung 320Gb 16 Mb cache S-ATA2+ 2xWD 500Gb S-ata2, Corsair 650w ,LCD 22" HP w2207h
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Aj ja si myslim zeby to nepomohlo, mozno budem mat za 1-2tyzdne dalsiu 1GB RAM, tak to vyskusam na 3GB sice to nebude dualchanell ale co uz
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
izuel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od izuel »

MichiGen píše:Aj ja si myslim zeby to nepomohlo, mozno budem mat za 1-2tyzdne dalsiu 1GB RAM, tak to vyskusam na 3GB sice to nebude dualchanell ale co uz
zbytečný.. gothic nevyužije více jak 1,5 GB paměti !!!
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

izuel píše:zbytečný.. gothic nevyužije více jak 1,5 GB paměti !!!
No neviem, toby som netvrdil, niekto tu pisal ze pri prechode z 2GB na 4GB sa mu plynulost gothic 3 zlepsila asi to bol stratos, a ja som pri hrani mal vyuzitych 87% RAM co je viac ako 1,5GB. Za to vyskusanie mi to stoji
Shoty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shoty »

MichiGen píše:
izuel píše:zbytečný.. gothic nevyužije více jak 1,5 GB paměti !!!
No neviem, toby som netvrdil, niekto tu pisal ze pri prechode z 2GB na 4GB sa mu plynulost gothic 3 zlepsila asi to bol stratos, a ja som pri hrani mal vyuzitych 87% RAM co je viac ako 1,5GB. Za to vyskusanie mi to stoji
mne gothic využíva asi 1,7gb pamäte,viac nie
E8400 Box 3.0GHz-OC 4.1GHz 1.34V+ Noctua NH-U12,ASUS Maximus Formula ,Corsair 2x2GB DDR2-1066 Mhz TWIN2X Dominator Dual Channel kit
Gigabyte GTX570 780/1560/3800,Samsung 320Gb 16 Mb cache S-ATA2+ 2xWD 500Gb S-ata2, Corsair 650w ,LCD 22" HP w2207h
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

1,5 minuty na 2 GB Ram?

to se mi nějak nechce věřit.... já jsem to přímo u sebe neměřil, ale zdá se mi to rozhodně déle..

A co se týče využití paměti "jen" 1,7 GB ram, tak to závisí i na konkrétní lokaci ve hře a co všechno se zrovna musí nahrát do paměti. Zkoušej to monitorovat častěji a věřím, že uvidíš, že Gothic 3 si bere i více...

Toto mi už 2x napsal Gothic 3:

Obrázek

Zatím jsem to řešil tak, že jsem snížil swap z 3 GB na 2 GB.
show must go on..
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Chtěl bych se zeptat na něco ohledně úkolů: Neví někdo, jak získat 12. Ohnivej kalich - měl jsem ho dostat od otroka Bengerda v Monteře v rámci jednoho úkolu. Jenže úkol jsem neplnil, Monteru osvobodil a otrok tam už není. Jde s tim něco udělat? Už se blížim do finiše a tohle mě brzdí... Díky moc :)
marek16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marek16 »

Co je tohle proboha za hru? Prdnul sem tam nějaký střední nastavení detailů a na 7950GT se to skoro nehejbe(20-30):-O Zatím mám "jen" 1GB ram a hra vypadá tak, že přibližně každých 3-10 sekund potřebuje něco z harddisku a sekne se :twisted: Takhle se opravdu hrát nedá. O nechutně dlouhým loadingu ani nemluvím a o tom, že to vypadá 3x hůř jak Oblivion už vůbec ne. To vše s patchem 1.12. Co tady někdo říkal o dvoujádru je blbost, protože hra tvrdošíjně využívá max 50% procesoru, tzn 1 jádro. Já nevím jak vy, ale koupit si tenhle šmejd, tak bych byl děsně pissed off. PS:Tak a teď mě zprcejte že sem warezák.
Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K

Quis custodiet ipsos custodes?
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

On 1 GB na Gothic je docela málo, i když to na něm hraju taky, detaily na low, SM minimum, všechno povypínaný a stejně záseky... Njn, ale už sem si na neoptimalizace zvyk... Jsou ve všech RPG, co od půlky roku 06 vyšly :(
izuel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od izuel »

marek16 píše:Co je tohle proboha za hru? Prdnul sem tam nějaký střední nastavení detailů a na 7950GT se to skoro nehejbe(20-30):-O Zatím mám "jen" 1GB ram a hra vypadá tak, že přibližně každých 3-10 sekund potřebuje něco z harddisku a sekne se :twisted: Takhle se opravdu hrát nedá. O nechutně dlouhým loadingu ani nemluvím a o tom, že to vypadá 3x hůř jak Oblivion už vůbec ne. To vše s patchem 1.12. Co tady někdo říkal o dvoujádru je blbost, protože hra tvrdošíjně využívá max 50% procesoru, tzn 1 jádro. Já nevím jak vy, ale koupit si tenhle šmejd, tak bych byl děsně pissed off. PS:Tak a teď mě zprcejte že sem warezák.
Už tady někdo před 25ti stranami psal něco o ochraně tages+xpot (počítání vektorů), osobně bych se přikláněl k tomu, že na tom něco pravdy je, pač já na mojí konfiguraci zaznamenal opravdu veliký skok k plynulosti, než když jsem měl "jen" athlona 64 venice 3500+ (jedno jádro)..
tnema
Začátečník
Začátečník

Angirova hrobka

Příspěvek od tnema »

Klan ohně - Angirova hrobka
Nemohu najít kámen který patří do podstavce,
Asmund mě navedl na orky který sem vymlel, tam jsme ho nikde nenašel,
pak jsme šel do hrobky prošel ji celou a nikde nenašel
Kde je ten kámen ?
ntb alzabook/rtx3070
iks
Začátečník
Začátečník

Re: Angirova hrobka

Příspěvek od iks »

tnema píše:Klan ohně - Angirova hrobka
Nemohu najít kámen který patří do podstavce,
Asmund mě navedl na orky který sem vymlel, tam jsme ho nikde nenašel,
pak jsme šel do hrobky prošel ji celou a nikde nenašel
Kde je ten kámen ?
nejsem si jistej ale jestli to je ta hrobka kousek severne od vengardu tak ten sutrak mel jeden ze samanu v tabore kterej jak pises vycistils, bug je v tom ze vybijes pulku orku a zbytek se da na utek trakze ti ten saman utekl :( tak to bud nech bejt quest neni dulezitej k dohrani hry nebo si ho pridej pres konzoli prikaz bohuzel z hlavy nevim :(

edit : tak by to melo bejt
give It_Ancestor_Stone_05 {pripadne misto 5 cistlo 1-7}
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

to iks: Neměl bys i pžíkaz, jak si přidat jeden Kalich ohně :oops: Jak jsem psal o pár postů víš, nebudu moct si ho normální cestou opatřit.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“