Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Zamčeno

Kdy podle vás uvidíme launch FX procesorů (recenze)?

Anketa končí za pát 9. pro 2011, 11:17

do poloviny září 2011
0
Žádná hlasování
do konce září 2011
8
8%
do poloviny října 2011
24
24%
do konce října 2011
28
28%
do půlky listopadu 2011
12
12%
nejspíš nikdy :-), EPIC FAIL
28
28%

Celkem hlasů: 100
maltra
Začátečník
Začátečník

Re: Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace

Příspěvek od maltra »

del42sa píše:no ale jak budeme chlastat ? každej doma u svý klávesnice ? :lol:
Jasne, je to super. Zapnes Skype videohovor, otvoris flasu a uz to ide. Mam odskusane, zatial iba raz ale odchadzal som od PC vysmiaty :-). Aj ked teraz mi po tych recenziach BD do smiechu nie je...
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

tak šup panáka a platí ho webwalker HAHA
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

ArgCZ píše:tak šup panáka a platí ho webwalker HAHA
To jsou ale opravdu blbý pravidla :-D

maltra: Kam ti ho mám poslat?
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
del42sa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od del42sa »

taťka ještě není doma, tak to máme čas :P

MALTRA: párkrát si přiťuknem a uvidíš že se ti pak ty výsledky BD budou zase líbit :P :-D

ale takhle se nezasmějem : http://www.youtube.com/watch?v=-rT3tjxbRig
Naposledy upravil(a) del42sa dne pát 14. říj 2011, 22:30, celkem upraveno 1 x.
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/

MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
nou
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nou »

Hladis píše:PS3: Jo a to piractvi a prodeje na desktopu je nafouknuta bublina ,protoze do prodeje nejsou zapocitany kusy prodany na netu treba pres Steam a sermuje se jen kusy z kamenych obchodu. Ve skutecnosti jsou ty zisky daleko vetsi a i pres jistou miru piratstvi jsou hodne velke a rostou. Staci priklad filmovy prumysl......ne tohle je slaba vymluva.
jo niekde som cital ze predajve konzoli vs PC po zapocitani Steam a spol. je tak 50:50 teda PC je asi na rovnakej urovni. takze mozno piratenie je na PC vecsi problem ako na konzoliach ale trh je tam obrovsky. ale mozno na konzoliach skoncia velke AAA tituly ktore ale budu dvaciate opakovanie toho isteho. a na PC ostatnu nezavisly a mensi vyvojari ktory produkuju mensie hry ako napriklad Amnesia, Spiral Knight, Sanctum, Minecraft ktore su aspon trochu originalne.
Trovaricon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trovaricon »

Myslim, ze nie kazdy OT je potrebne zmazat, pretoze vo vela diskusiach maju najvacsiu informacnu hodnotu prave tieto prispevky (aj ked neadresuju presne temu, tak, aspon mne, velmi casto rozsiruju obzor)

Moj neprofesionalny (stale som student) pohlad na dnesny vyvoj hier:
Na hre sa podielaju murari, maliari a tapetovaci. Doraz sa dnes kladie samozrejme vyrazne viac na maliarov pripadne ak hra ma mat uspech aj medzi hracmi (nie len predajny vdaka marketingu), tak aj na tapetovacov. Pracu murarov zakaznik kupujuci byt nevidi. Nadavat vsak zacne na nich, ked mu zacnu zamakat steny...

Ci uz chcete detsku izbu, kancelariu alebo obyvacku. Cele to stoji na tom, aku tapetu nalepite na steny danej miestnosti.

vysvetlivky:
murari: programatori
maliari: umelci (modely, textury, zvuk)
tapetovaci: vyvojari pracujuci s nastrojmi (napr. level design)
miestnost: engine

Kedze sa bavime o softveri, tak jednu "miestnost" mozme dookola recyklovat na akykolvek ucel = setrenie nakladov a taktiez casu.
Na hre mozte vidiet navesane akekolvek graficke vylepsenia oproti inej, starsej, zalozenej na tom istom engine (pouzivajucom ten isty renderer) zmeny vsak casto su prave tie kozmeticke - napisu sa nove Vertex/Pixel Shader efekty. Myslim, ze do toho hlavneho "while() cyklu" sa babre len zriedka. A ked sa uz do neho niekto pusti, tak nie vzdy to ma pozitivny prinos.

Podelim sa o moju najnovsiu hypotezu: Viac krat som komentoval, ze sa mi nechce verit, ze NCSoft ma tak neschopnych ludi (v suvislosti s komunikacnym protokolom Lineage 2). Ked som mal moznost si prezriet komunikaciu AION-u a teraz najnovsie aj Tabula Rasa (este teraz mi stoja vlasy z toho privatu pisaneho v c++), tak mi napadla ista vec - co ak NCSoft pouziva interne SDK na rychlu tvorbu komunikacnych protokolov alebo ma dokonca nejaky "server framework", ktory len prisposobuje na konkretnu hru (t.j. programuje sa "len" herna logika na strane servera a klient). Predsa len "pure MMO" firma nebude 20 krat robit to iste. :idea: Akurat, ze pri takom pristupe treba optimalizacii dat zbohom.
Gigabyte GA-970A-UD3, 16GB ECC DDR3, AMD FX6300, Xigmatek Loki, Asus HD7770 DirectCU, Intel 330 180GB / Seagate 7200.14 1.5TB + 2TB, Corsair CX400, CM 330K (mod), Philips 235PQ2EB + 231P4QPY, Windows 10 x64 Pro
maltra
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maltra »

dexterav píše:btw nijak tu nevidím komentáre na výkon hračkárskych buldozérikov :!:
Jak je libo:
Pre mna osobne je Bulldozer velke sklamanie, kedze som ocakaval ze FX bude predovsetkym vykonny herny procesor. Prist po tolkych odkladoch s niecim takym na trh a este to smerovat k entuziastom chcelo kus odvahy. To ze sa to plazi vykonom na urovni Thubanu a aj to ledva ma asi zaraza najviac a to sa bavime o "vlajkovej lodi" FX-8150, tie ostatne modely ani nespominam. Jasne ze som necakal ze to bude dva krat rychlejsie ako i7-990 ale ocakaval som ze to bude v hrach aspon tak dobre ako i5-2500K a v multithreade aspon ako i7-2600K - proste silny a dostojny super s velkym potencialom do buducnosti. Dostali sme ale nieco co sa sprava nevyvazene a hlavne nepredvidatelne, co aplikacia to napate ocakavanie aky vysledok to vypluje. Pritom cena za tento rozpacity pocin je priam astronomicka, tu za to chcu £200 ale to si musia robit prdel, viac ako £150 by som za to nedal a to som mal len na procesor povodne vyhradenych £350 (proste som ocakaval AMD high-end). Som velmi zvedavy co s tym chcu v AMD robit, dufam ze nejake riesenie na zvysenie vykonu na jadro/modul/vypocetnu jednotku/bla bla bla coskoro najdu. Co sa tyka spotreby a OC tak tiez ziadna slava, ale urcite krok vpred na pomery AMD a hlavne toto je cisto zalezitost nevyladeneho vyrobneho procesu a neodladenych BIOSov, teda nieco co sa da pomerne rychlo odstranit. Procesor ma aj par svetlych chvil, ale tie sa stracaju v tych negativach. Takze to zhrniem: ako fanda som prvym Bulldozerom sklamany. Beriem to ale sportovo, nejde predsa o zivot. K Intelu samozrejme neprechadzam a dufam ze AMD coskoro vyda nejaku odladenejsiu reviziu kde upravia spotrebu a OC. A ak tomu daju dobru cenu (aspon 25% dole z terajsej) tak si to kupim.
Tak co Dexterav, spokojny, predpokladam ze nejak takto si si to predstavoval. Obermaiera informovat nemusis, on si to tu najde aj sam :wink:.
webwalker píše:maltra: Kam ti ho mám poslat?
Zatial ho nechaj v chladnicke, dame ho ked AMD vyda naozajstny enthusiast procesor. Len skontroluj datum spotreby, nech je aspon do 2014 :-D.
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

maltra píše:
dexterav píše:btw nijak tu nevidím komentáre na výkon hračkárskych buldozérikov :!:
Jak je libo:
Pre mna osobne je Bulldozer velke sklamanie, kedze som ocakaval ze FX bude predovsetkym vykonny herny procesor. Prist po tolkych odkladoch s niecim takym na trh a este to smerovat k entuziastom chcelo kus odvahy. To ze sa to plazi vykonom na urovni Thubanu a aj to ledva ma asi zaraza najviac a to sa bavime o "vlajkovej lodi" FX-8150, tie ostatne modely ani nespominam. Jasne ze som necakal ze to bude dva krat rychlejsie ako i7-990 ale ocakaval som ze to bude v hrach aspon tak dobre ako i5-2500K a v multithreade aspon ako i7-2600K - proste silny a dostojny super s velkym potencialom do buducnosti. Dostali sme ale nieco co sa sprava nevyvazene a hlavne nepredvidatelne, co aplikacia to napate ocakavanie aky vysledok to vypluje. Pritom cena za tento rozpacity pocin je priam astronomicka, tu za to chcu £200 ale to si musia robit prdel, viac ako £150 by som za to nedal a to som mal len na procesor povodne vyhradenych £350 (proste som ocakaval AMD high-end). Som velmi zvedavy co s tym chcu v AMD robit, dufam ze nejake riesenie na zvysenie vykonu na jadro/modul/vypocetnu jednotku/bla bla bla coskoro najdu. Co sa tyka spotreby a OC tak tiez ziadna slava, ale urcite krok vpred na pomery AMD a hlavne toto je cisto zalezitost nevyladeneho vyrobneho procesu a neodladenych BIOSov, teda nieco co sa da pomerne rychlo odstranit. Procesor ma aj par svetlych chvil, ale tie sa stracaju v tych negativach. Takze to zhrniem: ako fanda som prvym Bulldozerom sklamany. Beriem to ale sportovo, nejde predsa o zivot. K Intelu samozrejme neprechadzam a dufam ze AMD coskoro vyda nejaku odladenejsiu reviziu kde upravia spotrebu a OC. A ak tomu daju dobru cenu (aspon 25% dole z terajsej) tak si to kupim.
Tak co Dexterav, spokojny, predpokladam ze nejak takto si si to predstavoval. Obermaiera informovat nemusis, on si to tu najde aj sam :wink:.
webwalker píše:maltra: Kam ti ho mám poslat?
Zatial ho nechaj v chladnicke, dame ho ked AMD vyda naozajstny enthusiast procesor. Len skontroluj datum spotreby, nech je aspon do 2014 :-D.
:lol: jop presne tak
no a vidíš ja som chcel kôli BD prebehnúť k AMD :oops:
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

Tak očkem vás sleduji, nicméně, jak jsem již řekl, jsem na tak bídném netu, že nauploadovat cokoliv je téměř nemožné, taktéž promaz OT, situace se zlepší až v pondělí, až budu v místě lepšího net připojení.

PS:nyní zde jedu "pouze" na svém x4 970 BE :)
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tak trochu OT, ale To hladis: Tera je technicky zpracováním a optimalizací nejhorší hra kterou jsem kdy viděl. Je to přesná ukázka toho jak se věci dělat nemaj. Je to založený na Unreal 3 enginu, na stejnym jako používá UT3. UT3 kterej jde plynule i na jednojádrovym CedarMill celeronu. Dobře škáluje s více jádry a už na Q6600 se tam s OC dalo dostat 200 fps?

Tera? S jednim jádrem nehratelné (nebo to vypadá jak 10 let stará hra), a s více než 2 to neškáluje. Dovede je to lehce loadnout, ale FPS už nerostou. A už když byla první closed beta tak jsem věštil průser, když jsem tehdy na I7 920 @ 4,2Ghz měl 55 fps a na druhym PC kde byla Core2 3,3Ghz v průměru jen kolem 28, padalo to pod 30 a to jsem tam stál sám, jen jsem se procházel, nebyl tam nikdo, jen já a pár mobů a jelo to takhle příšerně. Naprostej kontrast k tomu co ten engine fakt dovede když k němu sedne někdo kdo umí.

Flanker: Jsi ok, jsi na lepším CPU než je 6-ti jádrovej FX...
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

DOC_ZENITH píše:Flanker: Jsi ok, jsi na lepším CPU než je 6-ti jádrovej FX...
:mrgreen:
DOC_ZENITH píše:Tak trochu OT, ale To hladis: Tera je technicky zpracováním a optimalizací nejhorší hra kterou jsem kdy viděl. Je to přesná ukázka toho jak se věci dělat nemaj. Je to založený na Unreal 3 enginu, na stejnym jako používá UT3. UT3 kterej jde plynule i na jednojádrovym CedarMill celeronu. Dobře škáluje s více jádry a už na Q6600 se tam s OC dalo dostat 200 fps?

Tera? S jednim jádrem nehratelné (nebo to vypadá jak 10 let stará hra), a s více než 2 to neškáluje. Dovede je to lehce loadnout, ale FPS už nerostou. A už když byla první closed beta tak jsem věštil průser, když jsem tehdy na I7 920 @ 4,2Ghz měl 55 fps a na druhym PC kde byla Core2 3,3Ghz v průměru jen kolem 28, padalo to pod 30 a to jsem tam stál sám, jen jsem se procházel, nebyl tam nikdo, jen já a pár mobů a jelo to takhle příšerně. Naprostej kontrast k tomu co ten engine fakt dovede když k němu sedne někdo kdo umí.
Delali to ti samy co Lineage II a Trovaricon uz napsal ze je to u NC dost prasacky udelany. U TERA to bude taky pekna prasarna a uprime ja to od tech sikmookejch cekal ze to zase pohnojej. Jo "maliri" jsou dobry ,ale "tesari" jsou priserny. Ty naroky na CPU jsou tam sileny a staci bitka 10 lidicek a uz to jde do kopru. Hlavne oni tam meli dost neoptimalizaci a bugu se zobrazenim postav. V Korejsky verzi to uz je docela opraveny a melo by to byt lepsi. Jinak hlavni bylo opet zobrazeni stinu ,stejne jako v L2 nebo Wow atd.... Stiny u postav zerou neskutecne vykon CPU coz mi nejde do hlavy :? a na plny detaily to pri velkym shluku postav klesalo i na 2600 do sklepa :angry2:

Stiny ON http://imageshack.us/f/696/tera20110403191042952.jpg/
Stiny OFF http://imageshack.us/f/860/tera20110403191006826.jpg/
Rozdil tridy. Jeste dodam ze je to na 2600 na defaultu.
Naposledy upravil(a) Hladis dne pát 14. říj 2011, 23:28, celkem upraveno 2 x.
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

maltra: Chlape, nebud z toho tak přešlej. Na to, kolik už v BD bylo nalezeno bugů a kolik se jich tam ještě najde, na to, že těch 2mil tranzistorů v GloFo k sobě lepěj snad vteřinovým lepidlem, je jeho výkon celkem překvapivě dobrej.
Zlobrovi se takhle sáhodlouze zpovídat nemusíš, stačí napsat "Zlobře jsi pako, ale měl si asi pravdu".

dexterav: Neboj, jednou přejdeš :)

DOC_ZENITH: Mě se na tobě líbí, že si spustíš jednu mmo hru a hned zjistíš, jaký to cpu vlastně je. Tedy klobouk dolů :)
Ačkoliv jsem nechtěl, ale snad jen kvůli tobě si ho pořídím a kouknu se mu na zoubek sám.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
del42sa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od del42sa »

webwalker:
DOC_ZENITH: Mě se na tobě líbí, že si spustíš jednu mmo hru a hned zjistíš, jaký to cpu vlastně je. Tedy klobouk dolů :)
Ačkoliv jsem nechtěl, ale snad jen kvůli tobě si ho pořídím a kouknu se mu na zoubek sám.
:thumbsup:
Naposledy upravil(a) del42sa dne pát 14. říj 2011, 23:34, celkem upraveno 1 x.
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/

MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

JJ, asi tak, já si tvořim svůj názor, udělal jsem si testy s loadovánim různých threadů v prime, udělal jsem si testy v pár hrách kde je CPU limit kritickej, CPU tambyl katastrofální, takže ano, mám v tom jasno. Jestliže přidám dalších 50 testů na věcech co v žvotě nepotřebuju a zprůměruju to a pak to bude drobátko menší propadák? To bych pak byl recenzent, a to nejsem. Pro mé potřeby je ten CPU extra špatnej, neříkám že musí bejt pro vaše, názor si každej udělejte sám.
DukeNukemCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DukeNukemCZ »

DOC_ZENITH píše:Tak trochu OT, ale To hladis: Tera je technicky zpracováním a optimalizací nejhorší hra kterou jsem kdy viděl. Je to přesná ukázka toho jak se věci dělat nemaj. Je to založený na Unreal 3 enginu, na stejnym jako používá UT3. UT3 kterej jde plynule i na jednojádrovym CedarMill celeronu. Dobře škáluje s více jádry a už na Q6600 se tam s OC dalo dostat 200 fps?
s tim UE3 to je jen takova iluze, jakmile z ty iluze odbocis skoncis s tim ze misto 200fps mas sotva 40...

muj obdiv ma vcelku cryengine2 nato co dokaze a jakym stylem funguje tak ma zatracene dobry naroky

rychlost UE3 je dana urcitym stylem jakym se do nej stavy a zaroven tohle je jeho nejvetsim minusem, jakmile ty pravidla jako stavitel porusis tak zjistis jak nahovno to je, dalo by se rict ze UE3 je spis vytvoreny pro minimum kdezto CE2 pro maximum (mysleno vseobecne) ale pro to abys mohl to maximum pouzit nemuzes pouzit veci navrzene pro minimum (tedy ty veci ktere tvori ideologi UE3)
3D Prophet 9700 Pro-X700Pro -X1600XT-X1950 XTX -2600XT-HD 3870X2-HD 4870X2-HD5670-HD6670-HD7770*-HD6870*-R9 290X
Trovaricon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trovaricon »

Hladis píše:Jinak hlavni bylo opet zobrazeni stinu ,stejne jako v L2 nebo Wow atd.... Stiny u postav zerou neskutecne vykon CPU coz mi nejde do hlavy :? a na plny detaily to pri velkym shluku postav klesalo i na 2600 do sklepa :angry2:
O co sa stavis, ze je pouzita technika "shadowmap-per-character" ? Na 100% sa taka pouziva napr. v L2 alebo v Guild wars (zase nemam cas debugovat kazdu hru, ale niekde to uz len pri chybe tiena pri hrani je mozne zistit).

Myslienka je ta, ze vsade sa pouzivaju staticke tiene. t.j. dopredu vypocitane a nanesene spolu s texturou. Postavy vsak vrhaju dynamicky tien (ved iny ani nemozu, kedze sa hybu)

postup:
1. vykresli sa prostredie so statickymi tienami
2. pre kazdu postavu sa vyrenderuje shadow map (u L2 je to 256*256 rendertarget) ta sa bud priamo nanesie na povrch alebo sa predtym este upravi (napr. rozptylenie okraja - soft shadows)
3. vyrenderuju sa postavy

Staci si spocitat 1+1 a vyjde nam, ze pristup s ratanim samostatneho tiena pre kazdu postavu zacne od isteho poctu postav prevysovat narocnost vykreslenia celej sceny dvakrat (prvykrat na spolocnu, velku shadow map, druhykrat normal render). Zaroven treba brat do uvahy, ze upravovanie velkeho poctu shadow map predstavuje velmi velke mnozstvo d3d volani (kludne to moze tvorit vacsinu volani pri vykreslovani sceny) - CPU killer.

V skratke: pouzitie globalnej shadow mapy, ktora by mala rovnake rozmery ako rozlisenie hry (nikdy nie je, pouzivaju sa napr. 512, 1k, 2k stvorcove mapy) znizi fps na polovicu (vzhladom na to, ze nepotrebujeme pri pocitani tiena texturovat, tak je postih mensi).
Ak pouzivame samostatne tiene, tak postih je od nepatrneho znizenia fps (1 tien) po katastrofalny prepad fps (niekomu nedoklepli v hlave slova "massive multiplayer")

cerveny obdlznik predstavuje miesto, kde sa vykresluje postava (v zelenych obdlznikoch su vyrezy z toho isteho miesta z dalsich screenov), cierne stvorce su shadow mapy (original + soft). Je dost vela hodin, takze som to uz len narychlo zbuchal v painte :oops:
Obrázek
Gigabyte GA-970A-UD3, 16GB ECC DDR3, AMD FX6300, Xigmatek Loki, Asus HD7770 DirectCU, Intel 330 180GB / Seagate 7200.14 1.5TB + 2TB, Corsair CX400, CM 330K (mod), Philips 235PQ2EB + 231P4QPY, Windows 10 x64 Pro
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Jo, taky se tam děje ta věc, že když jsou zapnuté water reflections, tak to reflektuje vše i to co není vidět a dokonce i když neni vidět voda, protože vodní hladina moře je layer přítomnej na stejné výšce všude pod světem a prostě reflektuje vše, a místo odrazu se tam pravděpodobně geometrie počítá 2x tudiž opět děsnej performance hit.

A jen tak btw. skoro mi přijde, že z Unreal enginů byl nejlepší ten první? Proč? Obrovská modovatelnost, rozšiřitelnost (do starého UT jsou patche co tam jsou schopny dodat i teselaci), a narozdíl od těch ostatních, když se něco schová za zeď, nebo prostě čučim na zeď, tak i když za ní je třeba celej level, nepočítá ho to, framerate je vysokej. Kdežto už v Unreal 2 enginu, je vesměs fuk jestli koukám do zdi nebo ne, pokud je za ní mnoho geometrie, engine to stejně počítá a FPS jde do háje.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Maltra:
Ja celkem obdivuju tvoje cekani zvlast kdyz mas crossfire.Dobre vis, ze v dost hrach ti to brzdi o 100% ten cpu a presto porad nechces k intelu?

Btw ta diskuze na czc to je druhej ddworld.Doporucuju navstivit.Tam se clovek fakt pobavi.
Co prispevek to nakej fanatickej blabol od fanatika nebo radoby chytrej prispevek, kterej je ale taky uplne od reality.
Normalni prispevek od cloveka co tomu aspon malinko rozumi to je hledanni jehly v kupce sena.
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

HEAD ... pak není potřeba se bát, že by AMD těch pár kousků, co bude k prodeji neprodalo, i za zatím nasazenou cenu. Inu, marketing to nejspíš zmákl tentokrát dobře :wink:
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

nevidím že by maltra niečo písal o kúpe BD
tak či onak je to len cpu a svet pôjde dalej sním či bez neho :lol:
len je to veľká škoda, uvidíme čo PD
btw piledriver je vcelku výstižne pomenovanie pre nástupcu BD v istých súvislostiach :mrgreen:
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Zamčeno

Zpět na „Procesory AMD“