To sem chtěl slyšet ....to je muj clovek ..a nejakou pi(ka)čovinu o skillu.....omg..Aros píše:Podívej šéfe - 3870 je výkonější, 3870 je levnější, 3870 je chladnější, 3870 žere asi polovinu energie co 2900. Takže co si vybereš?
ATi Radeon HD3850/3870 (RV670) - problemy a jejich reseni
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- rostaxx
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ty pikacovino... dival jsi se na mou dalsi odpoved?
pikacovina je uz ta tva otazka - rozdíl ve vykonu je asi 0,5%, coz jsem naznacil uz v prvni odpovedi
zajimalo te jen fps v css a jelikoz ho nejaky patek uz hraju, tak vim proc to lamy zajima - mysli si ze cim vice fps tim lip jim to bude strilet - bez ohledu na fyzikalni a biologicke zakony =)
ze bych dal prednost 3870 jsem taky psal - z logickych duvodu, vykon stejny, ale mnohem nizsi spotreba, tudiz i mene tepla
Odpoved byla adekvatni otazce
Dalsi odpoved byla adekvatni dalsimu tvemu prispevku
Tohle je naprosto adekvatni tvemu poslednimu postu
pikacovina je uz ta tva otazka - rozdíl ve vykonu je asi 0,5%, coz jsem naznacil uz v prvni odpovedi
zajimalo te jen fps v css a jelikoz ho nejaky patek uz hraju, tak vim proc to lamy zajima - mysli si ze cim vice fps tim lip jim to bude strilet - bez ohledu na fyzikalni a biologicke zakony =)
ze bych dal prednost 3870 jsem taky psal - z logickych duvodu, vykon stejny, ale mnohem nizsi spotreba, tudiz i mene tepla
Odpoved byla adekvatni otazce
Dalsi odpoved byla adekvatni dalsimu tvemu prispevku
Tohle je naprosto adekvatni tvemu poslednimu postu
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
takze dekuji vsem za ucast a timto diskuzi o css a teto karte koncim
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- RulezZzOr
- Začátečník

-
haaaaalo
neni to diskuze o UT3 ale o problemu s ovladaci....tak mi to nemazte....
vice info http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=116631
dokaze nekdo pomoct ?
v ut jsou frekvence pro 3D rezim........diky.........
vice info http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=116631
dokaze nekdo pomoct ?
v ut jsou frekvence pro 3D rezim........diky.........
- durod
- Středně pokročilý

kurna,ale co mam zatrhnout aby mi to,ukazovalo vytizeni GPU, ja tam nic take nemam? Jak se presne jmenu dana polozka v setup?fanik píše:riva tuner =) ...pustis hardware monitoring a kresli ti to grafy, pripadne si to nechas zapisovat do log filedurod píše: jak se da zjistit vytizeni gpu?
priklad ze hry Chaser (dx9) - zatizeni v 1680*1050 na plné detaily, trilinear filtering bez AA zatizeni do 20% - zkouseno asi pred 15 minutama

i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- hazo
- Začátečník

-
Hmmm mam taku zaludnu otazocku :
pozeram , ze sapphire uz ma na svojich kartach verziu BIOSu 010.077 (pret tym bola 075, 073, 071 dokonca na mojej asuske som mal tusim 067)
neviem ako to je, ale predpokladam (kedze vsetci vyrobcovia maju toto cislovanie biosov rovnke), ze AMD/ATI vyrobcom posle nejaky BIOS a oni si ho doladia a dotestuju pre svoj vyrobok... (zrejme tam toho zmenia malo...)...
CO MA ALE ZAUJIMA :
Da sa niekde najst, co napr taky BIOS 077 obsahuje nove oproti 075 ??? (teda nnejaky popis zmien/vylepseni oproti predchadzajucej verzii ako je to u BIOSoch mboardov)
lebo ja som mal original ASUS 067, ten som vymenil za MODnuty JetWay a teraz mam vlastny modnuty (cez ten soft) na verzii 071 od Sapphire... Karta so vsetkymi chodila aj chodi OK...
nedavno som nasiel na stranke s databazou BIOSov :
http://www.techpowerup.com/vgabios/inde ... &memSize=0
novy ASUS BIOS postaveny na 073 (pritpm na oficialnej stranke ASUSu vobec nieje k stiahnutiu - ASUS na vydavanie novych biosov nejaq prdi, zrejme ich neponuka na stiahnutie ale ich len dava do kariet... Takty su v nom rovnake ako v starej 067.... Sapphire uz ma 077)
pozeram , ze sapphire uz ma na svojich kartach verziu BIOSu 010.077 (pret tym bola 075, 073, 071 dokonca na mojej asuske som mal tusim 067)
neviem ako to je, ale predpokladam (kedze vsetci vyrobcovia maju toto cislovanie biosov rovnke), ze AMD/ATI vyrobcom posle nejaky BIOS a oni si ho doladia a dotestuju pre svoj vyrobok... (zrejme tam toho zmenia malo...)...
CO MA ALE ZAUJIMA :
Da sa niekde najst, co napr taky BIOS 077 obsahuje nove oproti 075 ??? (teda nnejaky popis zmien/vylepseni oproti predchadzajucej verzii ako je to u BIOSoch mboardov)
lebo ja som mal original ASUS 067, ten som vymenil za MODnuty JetWay a teraz mam vlastny modnuty (cez ten soft) na verzii 071 od Sapphire... Karta so vsetkymi chodila aj chodi OK...
nedavno som nasiel na stranke s databazou BIOSov :
http://www.techpowerup.com/vgabios/inde ... &memSize=0
novy ASUS BIOS postaveny na 073 (pritpm na oficialnej stranke ASUSu vobec nieje k stiahnutiu - ASUS na vydavanie novych biosov nejaq prdi, zrejme ich neponuka na stiahnutie ale ich len dava do kariet... Takty su v nom rovnake ako v starej 067.... Sapphire uz ma 077)
ASUS P5K SE; Dual E2160@2700Mhz AC Freezer7 Pro; 4x1GB DDRII A-DATA EE Vitesta 800+dual 160GB SATA HDD IBM 8MB cache; 80GB SATA HDD IBM 8MB cache; ASUS EAH3870 (850/2500) 512MB DDR4 Zalman VF900Cu cooler; DVD-ROM:LG sata ; DVD-RW:LG sata; LG 20" LCD L206WTQ-WF 2ms DVI; 2,5" 20GB HDD IBM Travelstar-USB2.0; TV Tuner WinFast 2000XP DeLuxe; 8x8 glacial silent fan OUT on back, 12x12 glacial silent fan IN on side POWERED BY ThermalTake PUREPOWER 420W Silent W0008
- Danc3k
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- durod
- Středně pokročilý

- RulezZzOr
- Začátečník

-
haaaaaaaaaaaaaah
Proč mi FPS v této hře s novýmy ovladači spadne o 20 FPS?!? i když se přepne do 3D? 8.2 + 8.1 7.12nevim, 7.11 beží naprosto krásně je docela rozdíl mít na nejnaročnějším místě na mapě 42fps nebo 63 že? klidně dodám screeny kde takové misto mám, je to mapa shangrila a človek se musi postavit za tu obrovzkou sochu a čučet směrem na Double damage neboli amp...... hf3870@ 840/2600.........Dik za poznatky...
PS. v obladačich není níc měněné jen jsem zkontrolovat jestli je možnost kompresu dxt textur zaplá thas all:x
viz screeny
zatim jsem to vyresil instalaci 7.11 plus uprava biosu pro 3dlower power a 3d high power na stejne frekvence
840/2600
http://img84.imageshack.us/my.php?image ... 024kh2.png
ovladace 7.12/8.1/8.2
http://img135.imageshack.us/my.php?imag ... 022bu9.png
je to stejne misto se stejnym nastavenim !!!!!!!!!
PS. v obladačich není níc měněné jen jsem zkontrolovat jestli je možnost kompresu dxt textur zaplá thas all:x
viz screeny
zatim jsem to vyresil instalaci 7.11 plus uprava biosu pro 3dlower power a 3d high power na stejne frekvence
http://img84.imageshack.us/my.php?image ... 024kh2.png
ovladace 7.12/8.1/8.2
http://img135.imageshack.us/my.php?imag ... 022bu9.png
je to stejne misto se stejnym nastavenim !!!!!!!!!
- Chang
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Čau, potřeboval bych pomoct.
Mám HD 3870 a blbne mi grafika ve hře COD4 (jediná hra kde blbne grafika).
Hází to textury a po chvílí se hra sekne a nejde vypnout. Pomáhá jen tvrdý restart
.
Grafárna byla taktována ale teď jsem v CCC nastavil vše na default
---> pořád blbne
Děkuji za pomoc
Ovladače nejnovější tzn. 8.2
Hází to textury a po chvílí se hra sekne a nejde vypnout. Pomáhá jen tvrdý restart
---> pořád blbne
Děkuji za pomoc
CPU:Intel E8400, MB: Asus P5E X38, RAM: Patriot 2x1 GB 800 MHz, GPU:Asus 8800 GTS ( G92), HDD: WD 6400 AAKS, PSU: Fortron Blue Storm 500W
- kotas
- Středně pokročilý

A co patch na hru, aktuální máš?? Myslím že je 1.6 nebo 1.4 teď z hlavy fakt nevím..Chang píše:Čau, potřeboval bych pomoct.
Hází to textury a po chvílí se hra sekne a nejde vypnout. Pomáhá jen tvrdý restart.
---> pořád blbne![]()
Děkuji za pomoc
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- Chang
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Chang
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Gerimo
- Mírně pokročilý

- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zdravim
nemam problem, ale jen takovej dotaz
po delsi dobe jsem si nainstaloval oblivion, jenze jak uz se tu resilo, v nastaveni hry nejde dat HDR + AntiAliasing, ten se musi zapnout natvrdo v CCC. a to je prave muj dotaz. kterej mam zapnout? je tam normalni AA a Adaptive AA. v kazdym je zase hafo nastaveni. ati mam poprve a nevim, co mam zaskrtnout ci nastavit
byla by tu nejaka dobra duse a pomohla mi rici, co je nejlepsi nastavit? ati mam poprve, navic nikdy predtim jsem nemel takovy vykon, abych se zajimal o zapinani AA
predem moc dekuji 
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
- Chang
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
hazi textury? nebo artefakty v obraze? nebo blikaji textury? v nicem jinem se to neprojevuje? zkousel jsi jine hry? fear nebo neco co to mu da proste zabrat?
vyzkousej zatizeni s GPU Caps Viewer v1.4.2
http://www.ozone3d.net/gpu_caps_viewer/ ...klidne pust vic oken, kdyby jsi mel dojem ze se to neprojevuje, tak mi napis sz, mam rozdelany Grim (neco jako Prime zatezovy test ovsem pro gpu) a neco vyzkousime
vyzkousej zatizeni s GPU Caps Viewer v1.4.2
http://www.ozone3d.net/gpu_caps_viewer/ ...klidne pust vic oken, kdyby jsi mel dojem ze se to neprojevuje, tak mi napis sz, mam rozdelany Grim (neco jako Prime zatezovy test ovsem pro gpu) a neco vyzkousime
- Aspon
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mám dotaz na majitele HD3870. Někdy, naprosto náhodně (+- 1x-2x týdně) se mi stane, že mi přes monitor naskočí svislé pruhy v jedné barvě, systém se při tom samozřejmě kousne a pomůže jen tvrdý reset. Stává se to náhodně, ve 2D i 3D. Začalo to dělat až po koupi HD3870, takže počítám, že problém bude tam, proto to píšu sem. Jediná příčina, co mě napadla, je taktování grafiky, ale to by se snad neprojevil problém ve 2D. Nějaké rady?
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
- Chang
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
[quote="fanik"][/quote]
Blikají čáry preš obrazovku, někdy zrní malé tečky...
Jiné hry jsem zkoušel...např Zaklínače tam se nic neděje
Ok zkusím a pak kdyžtak napíšu
/E:
Tak jsme teda zkoušel test
HDR + DoF -> sem tam přeblikne textura
Soft Shadows -> totéž
Particle System -> v tom jsem nezpozoroval nic
Cel-Shading -> také nic..
Nejvíce teda přeblíkavají v HDR + DoF
Také jsem zkoušl test s 8x AA a tam to blbne nejvíce a ve všech
Blikají čáry preš obrazovku, někdy zrní malé tečky...
Jiné hry jsem zkoušel...např Zaklínače tam se nic neděje
Ok zkusím a pak kdyžtak napíšu
/E:
Tak jsme teda zkoušel test
HDR + DoF -> sem tam přeblikne textura
Soft Shadows -> totéž
Particle System -> v tom jsem nezpozoroval nic
Cel-Shading -> také nic..
Nejvíce teda přeblíkavají v HDR + DoF
Také jsem zkoušl test s 8x AA a tam to blbne nejvíce a ve všech
CPU:Intel E8400, MB: Asus P5E X38, RAM: Patriot 2x1 GB 800 MHz, GPU:Asus 8800 GTS ( G92), HDD: WD 6400 AAKS, PSU: Fortron Blue Storm 500W