LG CX Oled Ako herny monitor? Stanovisko od LG
Moderátor: maXXmilian
- alienGT
- Začátečník
-
Re: LG CX Oled Ako herny monitor? Stanovisko od LG
@Havli. Ty ale motas 2 uplne rozdilne temata do sebe. Ja to nemam do kanclu, ja to mam na domaci zvykani. Nerikam, ze dneska by mela mit pokladni pred sebou na kase OLED.
Chces to nejlepsi na doma, jenz ti da pocit, jako zadna jina obrazovka? OLED, bez premysleni.
Trvanlivost, trvanlivost....co vam vydrzelo u PC dele nez 5let? Me treba zdroj, to je vse. Je to spotrebni zbozi, stejne jako telefon. Chces high-end, kupujes high-end.
Vsechno ma svou trvanlivost, monitor za 20ku na 5 let je podle meho OK. Za tu dobu se to zase posune a koupim jiny, spis ale driv teda.
Pani na ucetnictvi dej klidne jen kalkulacu, papir + propisku, tam to staci.
Jestli chces obhajovat stare technologie, jelikoz jsou levnejsi a trvanlivejsi, tak si missnul tema. Tady jsme LG OLED.
C2 na hrani na doma, nejvic. To je muj zaver v roce 2023/09
Chces to nejlepsi na doma, jenz ti da pocit, jako zadna jina obrazovka? OLED, bez premysleni.
Trvanlivost, trvanlivost....co vam vydrzelo u PC dele nez 5let? Me treba zdroj, to je vse. Je to spotrebni zbozi, stejne jako telefon. Chces high-end, kupujes high-end.
Vsechno ma svou trvanlivost, monitor za 20ku na 5 let je podle meho OK. Za tu dobu se to zase posune a koupim jiny, spis ale driv teda.
Pani na ucetnictvi dej klidne jen kalkulacu, papir + propisku, tam to staci.
Jestli chces obhajovat stare technologie, jelikoz jsou levnejsi a trvanlivejsi, tak si missnul tema. Tady jsme LG OLED.
C2 na hrani na doma, nejvic. To je muj zaver v roce 2023/09
9800X3D|Silent Loop 2|ASUS Strix B650E-E|2x32GB 6000CL30|RTX 4090 Gaming OC|FD Meshify 2 XL|RM850i|42" LG C2 120Hz OLED
- havli
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Vůbec nic nemíchám. Jen prostě chci monitor univerzálně použitelný na všechno. Ano, protože i doma běžně pracuju v excelu, píšu maily, koukám na internet... a podobně. Nejen hraním živ je člověk. A při mém způsobu použití bych měl na OLEDu za půl roku vypálený taskbar nebo ikony z desktopu - díky, nechci. Krom toho zatím stále ještě OLED neexistuje v použitelných rozměrech - tj. třeba 32".
Trvanlivost přes 5 let? Není problém - předchozí monitor 7 let a stále naprosto v pohodě funkční. Ten ještě předtím (z roku 2008) taktéž stále funguje. Case, zdroj, ventilátory, chladič CPU, to všechno od roku 2015 stále jede a žádný problém. Bluray mechanika 10 let stará a pořád v pohodě. Kupovat věci, kde už od začátku vím, že to nic nevydrží, to není muj styl.
Jen taková odbočka od tématu - je úsměvné, jaký je v posledních letech enormní tlak na ekologii všeho druhu, ale zárověň se veškeré výrobky dělají s postupně klesající životností, aby to člověk zahodil a koupil další...
Trvanlivost přes 5 let? Není problém - předchozí monitor 7 let a stále naprosto v pohodě funkční. Ten ještě předtím (z roku 2008) taktéž stále funguje. Case, zdroj, ventilátory, chladič CPU, to všechno od roku 2015 stále jede a žádný problém. Bluray mechanika 10 let stará a pořád v pohodě. Kupovat věci, kde už od začátku vím, že to nic nevydrží, to není muj styl.
Jen taková odbočka od tématu - je úsměvné, jaký je v posledních letech enormní tlak na ekologii všeho druhu, ale zárověň se veškeré výrobky dělají s postupně klesající životností, aby to člověk zahodil a koupil další...
Ryzen 9 5900X ; Asus Prime X570-P ; 32 GB DDR4 3733 ; Inno3D RTX 4070 Super ; FireCuda 530 2 TB, MX500 4 TB ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
- Delarge
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Lidi to s tím vypalování taskbarů a ikon trochu přehání. Pokud člověk nejede 16 hodin denně pořád stejný okna a ikony na 100% brightness (což dřív člověku vypálí oči než ikony na obrazovku), tak bych se vůbec nebál. Pro někoho, kde funguje doma takhle, tak OLED samozřejmě není, ale pochybuju, že havli myslí zrovna tohle.
Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No, zrovna redit je "plnej" lidí co to mají vypálené...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
- Delarge
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
No těžko říct, jaký množství to je. Taky některý lidi jsou blázni a nemají vůbec soudnost.
Na druhou stranu si nemyslim, že by byl OLED nějaká spása, která bude za chvíli všude. Je to spíš vývojovej mezičlánek, kterej bude vzhledem ke svým nedostatkům pořád spíš na okraji a přijdou další a použitelnější technologie (microLED atd). Nový Mini LED televize už taky nejsou vůbec špatný.
Na druhou stranu si nemyslim, že by byl OLED nějaká spása, která bude za chvíli všude. Je to spíš vývojovej mezičlánek, kterej bude vzhledem ke svým nedostatkům pořád spíš na okraji a přijdou další a použitelnější technologie (microLED atd). Nový Mini LED televize už taky nejsou vůbec špatný.
Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
- satanicek666
- Začátečník
-
asi tak plnej jak spaleny konektor na rtx4090..ludia sa boja vypalenia to je sicko.ale teraz uz LG ma take vychytavky ze normalne fungujes bez vypalenia.pozri rtings testy a uvidis co sa tyka vypalenia.ked chcem monitor hlavne na robotu tak samozrejme ze kkupim dell ips a nee lg oled.oled je na hry a filmy hlavne.i na dellku zahrajes hru ale nebude z toho taky zazitok jak hrat hru na lg c2 oled.jednoducho oled na hry a filmy je teraz top a bodka.kto sa boji abo nema nato tak nech kupuje ips abo va...
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
A já psal něco k tomu ? Nevšiml jsem si.
Měl jsem na stole OLED G8 Odysey, nebo jak se to hovado jmenovalo a vrátil jsem se zpět k IPS Pro moje použití bohužel nevhodné a to na něm i dost hraju.
Ale tak Dell má myslím záruku na vypálení, tak cajk.
Měl jsem na stole OLED G8 Odysey, nebo jak se to hovado jmenovalo a vrátil jsem se zpět k IPS Pro moje použití bohužel nevhodné a to na něm i dost hraju.
Ale tak Dell má myslím záruku na vypálení, tak cajk.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
- havli
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ne, tahle to samozřejmě nemyslím. Ale reálně mi monitor jede třeba 5 hodin denně s jasem 20-30%, je na něm otevřených spousta oken naskládaných různě přes sebe. Čili část obrazu je stále stejná třeba i celou dobu, co monitor běží. A vzhledem k tomu, že PC uspávám, tak druhý den ty okna budou na úplně stejném místě. Zkrátka nevěřím tomu, že by tohle OLED zvládnul třeba těch 5 a víc let aniž by se to na obrazovce negativně podepsalo.Delarge píše: ↑pát 22. zář 2023, 13:09 Lidi to s tím vypalování taskbarů a ikon trochu přehání. Pokud člověk nejede 16 hodin denně pořád stejný okna a ikony na 100% brightness (což dřív člověku vypálí oči než ikony na obrazovku), tak bych se vůbec nebál. Pro někoho, kde funguje doma takhle, tak OLED samozřejmě není, ale pochybuju, že havli myslí zrovna tohle.
Ryzen 9 5900X ; Asus Prime X570-P ; 32 GB DDR4 3733 ; Inno3D RTX 4070 Super ; FireCuda 530 2 TB, MX500 4 TB ; Dell G3223Q
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Já jsem po x letech konečně našel náhradu své staré S-PVA ve formě Samsungu Neo G7. Pro mě maj prostě IPS moc malej kontrast a nelíběj se mi. Kor ty moderní bez polarizeru s masivnim glow. Zasmnearovaný moderní slow VA taky stojej za prd. 42" Telka Samsungu měla navíc otřesné pozorovací úhle. Měla horší úhle jak ta G7 ač nebyla curved prostě nonsense. Ale tyhle Samsungácký rychlý VAčka co nikdo jinej nedělá jsou good. Konečně to nebyl dowgrade v obraze a byl to upgrade v refreshi/rozlišení. Škoda toho curved to jsem musel spolkout ale podařilo se mi to spolknout a už mi to nevadí, na IPS s GLOW či slow VA jsem si nezvyknul nikdy. Jediný IPS co mam rád jsou starý S-IPS obrazovky s polarizerem. Ty maj obraz co se mi líbí, ale jsou jen 60hz.
Ano OLED by měl ještě lepší obraz, ale prostě bych ho vypálil. Možná to za pár let zkusim.
Havli - Už přicházej na trh 32" 4K. Jsou Založený na těch Samsungáckejch QD-OLED panelech, asi good ale jak říkáš, za půl roku bych tam měl taskbar/browser menu.
Ano OLED by měl ještě lepší obraz, ale prostě bych ho vypálil. Možná to za pár let zkusim.
Havli - Už přicházej na trh 32" 4K. Jsou Založený na těch Samsungáckejch QD-OLED panelech, asi good ale jak říkáš, za půl roku bych tam měl taskbar/browser menu.
- alienGT
- Začátečník
-
Porad mi to prijde jako plac nad necim co stoji 20k. Budes to mit 2 roky a pak to pujde do sveta (stejne jako 7800X3D) a nekdo jako ty (vy) si z toho sedne na zadek. Vypalovani te nezajima, tak dlouho to mit doma nebudes...
Sakra kluci, nekupujeme letadlo ani vrtulnik ani jachtu ani ostrov v Karibiku (ac bych ho chtel). Bavime se o veci, jenz ma hodnotu tydeniho vydelku, maximalne 2 tydenniho prumerneho platu. Proc z toho delate porad takovou vedu...
Jsme ve stejne realite? Nejsme v Kongu, ze ne?
@Havli - To jak dlouho jsi schopny provozovat stary HW, jenz si zaslouzi kremikovy nebe je tvoje volba. Kdyz chces opicku, musis mit na banany.
Sakra kluci, nekupujeme letadlo ani vrtulnik ani jachtu ani ostrov v Karibiku (ac bych ho chtel). Bavime se o veci, jenz ma hodnotu tydeniho vydelku, maximalne 2 tydenniho prumerneho platu. Proc z toho delate porad takovou vedu...
Jsme ve stejne realite? Nejsme v Kongu, ze ne?
@Havli - To jak dlouho jsi schopny provozovat stary HW, jenz si zaslouzi kremikovy nebe je tvoje volba. Kdyz chces opicku, musis mit na banany.
9800X3D|Silent Loop 2|ASUS Strix B650E-E|2x32GB 6000CL30|RTX 4090 Gaming OC|FD Meshify 2 XL|RM850i|42" LG C2 120Hz OLED
- killerek
- Začátečník
-
alienGT: Asi jses vyjimka, protoze ja i lidi kolem meni monitory a televize az v pripade jejich umreni nebo nejakeho racionalniho duvodu jako potreba vetsiho rozliseni a rozsireni pracovni plochy. Abych co dva roky menil monitor/TV je tak pro zabavu mi prijde jen jako vyhozene penize.
To, ze HW vydrzi mnoho let, povazuji za velkou vyhodu. Kdyz to treba doslouzi me, tak to muze jeste par let slouzi pro decka v rodine nebo to vzit na chalupu, kde fakt neptrebuji mit technologicke novinky. Ekologicka stranka veci by se take nemela pominout.
To, ze HW vydrzi mnoho let, povazuji za velkou vyhodu. Kdyz to treba doslouzi me, tak to muze jeste par let slouzi pro decka v rodine nebo to vzit na chalupu, kde fakt neptrebuji mit technologicke novinky. Ekologicka stranka veci by se take nemela pominout.
- alienGT
- Začátečník
-
Dobra, takže opět obhajoba svého stávajícího hw.
Kluci jsme v tématu LG OLED, uz to začínáte chápat? Měl to někdo z vás, co jste tu nechali dneska komentář na stole před sebou? Zahrali jste si ma OLEDu vecer nejakou hru? Budete porad hájit svou ekonomickou (ekologickou) recyklací stareho HW nebo mi někdo řekne, ze LG C2 stojí za prd, že se na to nedá koukat...
O tom se tu snad bavíme ne? Ne, co strkate dětem do pokoje nebo rodičům na TV Noha.
Téma LG OLED a lítají tu argumenty typu "mě tohle a tamto stačí". Bych se z toho pos**l.
Nezbyva, nez se prihlasit do fora Maybach S680 a poznamenat, ze ta dvojkova Ovce je vlaste plnohodnotná nahrada, slouzi dlouho a dobre a casem to koupi strejda.
Vy co mate relevantni informace k LG OLEDu sem s nima, rad se priucim, zbytek bych tu neresil.
Ja myslim, ze je to jedno z nejlepsich zobrazovadel na aktualnim trhu.
Kluci jsme v tématu LG OLED, uz to začínáte chápat? Měl to někdo z vás, co jste tu nechali dneska komentář na stole před sebou? Zahrali jste si ma OLEDu vecer nejakou hru? Budete porad hájit svou ekonomickou (ekologickou) recyklací stareho HW nebo mi někdo řekne, ze LG C2 stojí za prd, že se na to nedá koukat...
O tom se tu snad bavíme ne? Ne, co strkate dětem do pokoje nebo rodičům na TV Noha.
Téma LG OLED a lítají tu argumenty typu "mě tohle a tamto stačí". Bych se z toho pos**l.
Nezbyva, nez se prihlasit do fora Maybach S680 a poznamenat, ze ta dvojkova Ovce je vlaste plnohodnotná nahrada, slouzi dlouho a dobre a casem to koupi strejda.
Vy co mate relevantni informace k LG OLEDu sem s nima, rad se priucim, zbytek bych tu neresil.
Ja myslim, ze je to jedno z nejlepsich zobrazovadel na aktualnim trhu.
Naposledy upravil(a) alienGT dne pát 22. zář 2023, 16:34, celkem upraveno 1 x.
- TankGeorge
- Začátečník
-
Pořád je Oled příliš niche v současnosti podle mě ze dvou hlavních důvodů. Omezený výběr velikostí/rozlišení. A čtení textu je fakt nepříjemné kvůli tomu že MS sere na nějakou modernizaci ClearType pro ty různé oled subpixel grids.
Jinak stejný názor, jako AlienGT... zrovna teď před zimou dělám servis na autě, za který bych měl nový Oled. Nebo údržby horského kola. Vedle toho mi kupovaní nového displeje co 3-4 roky nepřijde příliš ulítlé. Za to koupit si nějaký Asus IPS/VA e-waste za 1000€+ to je fakt úlet dneska, ale to není zdejší případ.
Jinak stejný názor, jako AlienGT... zrovna teď před zimou dělám servis na autě, za který bych měl nový Oled. Nebo údržby horského kola. Vedle toho mi kupovaní nového displeje co 3-4 roky nepřijde příliš ulítlé. Za to koupit si nějaký Asus IPS/VA e-waste za 1000€+ to je fakt úlet dneska, ale to není zdejší případ.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
- durod
- Středně pokročilý
Fakt chcete borci s grafickym highendem argumentovat burn-inem proc nemit dnes OLED na hrani? Really? Cena pulky prumerne mesicni mzdy....Vyhazujete prachy co 2 roky na upgrade grafaren, kde je casto prinos diskutabilni(posunem par slidebaru v nastaveni hry udela stejnou sluzbu bez upgradu a clovek, ktery neni hnidopich a nezoomuje obraz 400% si nic nevsimne)
OLED je obrazovy gamechanger, muze si rikat kdo chce co chce, jak bylo zmineno, ekvivalent SSD vs HDD. Kdo jednou zkusil nechce nic jine, tak jak se nikdo nevrati k HDD na system.
Abych nebyl OT, funguje vam servisni menu pres http://webosapp.club/instart
https://www.patreon.com/posts/68768852
Chci opet skontrolovat pocet hodin, ale nejak se nedari.
OLED je obrazovy gamechanger, muze si rikat kdo chce co chce, jak bylo zmineno, ekvivalent SSD vs HDD. Kdo jednou zkusil nechce nic jine, tak jak se nikdo nevrati k HDD na system.
Abych nebyl OT, funguje vam servisni menu pres http://webosapp.club/instart
https://www.patreon.com/posts/68768852
Chci opet skontrolovat pocet hodin, ale nejak se nedari.
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jsem nikdo.
Měl jsem to 14 dní na stole bylo to dobrý, ale pokud na PC někdo převážně pracuje a občas hraje, tak to není úplně to pravý ořechový a samsung měl otrvavnej pixel shifting kterej jsem prostě viděl.
Měl jsem to 14 dní na stole bylo to dobrý, ale pokud na PC někdo převážně pracuje a občas hraje, tak to není úplně to pravý ořechový a samsung měl otrvavnej pixel shifting kterej jsem prostě viděl.
- HEAD
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Myslis ze je to na reklamaci?DOC_ZENITH píše: ↑pát 22. zář 2023, 10:49 Přesně takhle z krajů "hnije" cca 4 roky starej Panasonic co je u mámy jako TV a hije už roky. CCA rok dozadu jsem tu s tim přišel, ale nikdo mi tehdy nepotvrdil obdobné chování u svého OLEDu tak jsem to bral jako kusovku. Stav je takovej že s postupem času se to šíří ale ne exponencionálně, postupně cca stejnym tempem. Od gauče to člověk stále nevidí takže jako TV to slouží dál. U monitoru bych ale asi tekl.
CPU-Ryzen 7800X3D, MB-MSI X670E Tomahawk, RAM-64GB 6600mhz CL32@6400mhz CL30, GPU-RTX 4080Super 16GB, ZDROJ-Seasonic GX 850W, Monitor-LG OLED C1 48"
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Já nevim. Proto jsem tehdy sondoval jestli to už někdo měl a řešil. Ta TV je už po záruce takže tady se nic reklamovat nebude, ale u tebe bych to zkusil, tohle mi prostě přijde neakceptovatelné. Ideálně napsat do LG, ať už jdeš na RMA s ňákym vyjádřenim.
- alienGT
- Začátečník
-
Kde je videt vysviceni? Full screen cerna nebo bila? Slo by nejaky foto, vy jenz to evidujete?
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Nejvíce to bude vidět na šedé barvě. Ta se skládá ze všech barevnejch složek a vysvícené subpixely se tam hned ukážou.
- alienGT
- Začátečník
-
Konecne nekdo, kdo to ma doma a vi o cem mluvi...
Ostatni si pockaji 10 let na OLED, co se nevypaluje a pak jim spadne brada. Zaplatit 25K za zobrazovadlo je pro ne zrejme problem a trepat se vecer v posteli, zda se ti tam neco nevypali, ne, to nechces....
My normalni si to uzivame uz ted.
Prijde mi to, jako odmitani SSD, jenz maji sklon degradovat. Zustante na HDD a IPS borci...
Taky znate ten feel, kdyz koukate vecer na film nebo hrajete hru a prijde ztmivacka, ze?
Je to jiny, kdyz zustane pred vama sedy obdelnik a dost jine, kdyz prestanete videt display a nevidite jeho ramecek. Proc jdes do kina? Protoze tma je tma. Proc v salu nejsou okna co myslite?
Tohle je OLED https://ibb.co/dQC9T06
Ne, skutecne to neni uprostred. Co je vlevo a nahoru od kurozoru je jen mistonost. Sipka je v levem hornim rohu obrazovky.
Kdyz v loznici a absolutni tme cumis do zdi, tak cumis do OLEDu.
Po 10te podepisuju SSD a OLED jako nejvetsi gamechangery.
Naposledy upravil(a) alienGT dne ned 24. zář 2023, 08:11, celkem upraveno 21 x.