Vodní chlazení - obecná diskuze

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět

Jaké používáte čerpadlo?

Eheim 1046
8
3%
Eheim 1048
23
9%
Ponorný Eheim
10
4%
HPPS
8
3%
Ponorné ostatní (Sicce, a pod.)
12
5%
Laing D4
8
3%
Laing D5
72
27%
DDC 9W (s topem i bez)
27
10%
DDC 18W (s topem i bez)
48
18%
Jiné
48
18%

Celkem hlasů: 264
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Gr8 Vivec píše:pěkný video jak se chová top s ...
To vypada hodne dobre, dik gr8vicec za novej nahled, jestli to cm dostane do nabidky a cena by se pohybovala kolem 800,- tak do toho jdu :)
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Spíš by mě zajímalo jak se s takovou expou odvzdušňuje. Podle mě to čerpadlo musí nasávat bublinky z té výstupní trubky :?
Naposledy upravil(a) Partyman dne ned 2. bře 2008, 23:56, celkem upraveno 1 x.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Partyman píše:Spíš by mě zajímalo jak se s takovou expou odvzdušňuje. Podle mě to čerpadlo musí nasávat bublinky z té výstupní trubky :?
blbě, každej zkusenej uzivatel ti rekne dve slova..."na **vno" .
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

podle toho videa to imho nebude tak zlý- pokud jí zaplníš celou vodou a pustíš na chvíli čerpadlo tak ti nasaje jen vodu protože se tam netvoří vír jako u ek a ac
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

To jsem si presne rekl ze to neni na odvzdusneni a ze je na...
Asi to odvzdusnuje tou hadickou co je nalevo natom videu ale tezko rict..
Ja bych to nechtel.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Podobnej princip i u me expy. Ten proud ty bublinky strhne zpatky do okruhu. Takze nehnat vodu primo do saciho otvoru cerpadla. Neni to dobrej napad.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Ona kolikrát nestačí ani klasická vysoká expa. Zkoušel jsem těsnost bloku, protože se mi podařilo trochu natrhnout závit na MCW60 a při plných otáčkách čerpadla to dělalo takovej proud, že Trodasova 28cm expa neměla šanci...

Obrázek
Už vím na co je dobrá Cape coolplex 50 :)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

to se pak regulace čerpadla hodí :)
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Regulace je výborná věc. Já mám s (Fuzion-MCW30-MCW60-2xHDD blok wroom-MCR320) takovej průtok, že při plným výkonu MCP655 mi v expě šplouchá voda, takže jedu jenom na polovinu.
Na plný otáčky je ta pumpa navíc dost hlučná :(.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Obrázek

tak toto mi urobil moj top Apogee GTX po 11 mesiacoch. pouzival som destilovanu vodu a uz som ho za tych 11 mesiacov tri krat cistil
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Dodo677
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dodo677 »

Tak ten píše.... :?
ještě že sem objednat fuziona..... :lol:
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

jj. apogee GTX jedine s Cu topom, co ten blok ale rapidne predrazi :x
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

busy píše:pouzival som destilovanu vodu a uz som ho za tych 11 mesiacov tri krat cistil
Mas pouzivat inhibitory. Treba AC FLuid. Problem pretrva ale budes muset cistit mene casto. A vzhledem k tomu ze mas uz obnazenej hlinik tak nemas na vyber.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

woyta: ma uz Cu top. a zacal som pouzivat aj inhibitor. len aby ludia ktory by ho chceli potencialne aj kupit videli co sa moze stat. bez Cu topu ho moc neodporucam. mal som z toho zasrate vsetko.
Zase jeho chladiaci vykon je super to je pravda.
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

Ja sem si ten copper nechal vyrobit a kdyz se pominou ty blbiny okolo tak to ani neni slozity na vyrobu ;) I kdyby sel vykon treba dolu.. tak za zbaveni hliniku to stoji ;)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

myslim ze vykon dolu nepujde. to zebrovani vne topu je stejne jen na okrasu. realny zmeny teploty cpu pocitit nemuzes :wink:
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

Flegy píše:myslim ze vykon dolu nepujde. to zebrovani vne topu je stejne jen na okrasu. realny zmeny teploty cpu pocitit nemuzes :wink:
Nemyslim ten vrsek na teploty ale ze to neni uplne dokonala kopie... treba GT a GTX maj stejnou zakladnu a teploty jsou rozdilny ;)
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Protoze maji jinak rozmistene vstupy. Takze kdyz jsi delal medenej top tak jsi si z GT mohl snadno udelat GTX.

Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

presne tak. samozrejme by byl rozdil kdybys mel konce vystupku daleko od "dna" topu (mensi odpor bloku ale jinej prutok mezi zebry) ale pokud to cca dodrzis +-0.5mm tak to nepoznas
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Partyman píše:Regulace je výborná věc. Já mám s (Fuzion-MCW30-MCW60-2xHDD blok wroom-MCR320) takovej průtok, že při plným výkonu MCP655 mi v expě šplouchá voda, takže jedu jenom na polovinu.
Na plný otáčky je ta pumpa navíc dost hlučná :(.
ja mam stejnou expu a dve cerpadla Laing D5 paralerne na stupen 4, dva radiatory seriove a nesploucha nic ... hladina se jen mirne vlni ... ale jen trochu ...

PS. existuje ted nejaka novinka blok na cipset, ale aby byl hodne nizkej? MCW30 mi prestava vyhovovat je moc rozmernej a vysokej ...
Odpovědět

Zpět na „Voda“