ATi Radeon HD3850/3870 (RV670) - problemy a jejich reseni

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

Aspon píše:Mám dotaz na majitele HD3870. Někdy, naprosto náhodně (+- 1x-2x týdně) se mi stane, že mi přes monitor naskočí svislé pruhy v jedné barvě, systém se při tom samozřejmě kousne a pomůže jen tvrdý reset. Stává se to náhodně, ve 2D i 3D. Začalo to dělat až po koupi HD3870, takže počítám, že problém bude tam, proto to píšu sem. Jediná příčina, co mě napadla, je taktování grafiky, ale to by se snad neprojevil problém ve 2D. Nějaké rady?
ano projevi se to i ve 2D pokud jsi to prehnal... co teploty
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
hazo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hazo »

ja mam trosku iny problem... hocikedy (aj v 2D ked bezi karta na def. podtaktovane takty), aj v 3D mi spadne CCC (len Cataist contol center), prejavi sa to tak, ze napr pri hrani hry mi to skoci do widly, napise chybovu hlasku, odkliknem OK potom na liste najdem minimalizovane okno hry po jeho obnoveni hra bezi dalej bez znamky problemu... Inaq v hrach ani nikde ziadne artefakty, len tato haluz... Nestava sa to nejaq moc casto... niekedy sa to par dni nestane niekedy aj 2x za den...
Nestretol sa s tym niekto ???

Zostava vid podpis, grafika je v 3D pretocena na 840/2450 modnutym BIOSom v071
ASUS P5K SE; Dual E2160@2700Mhz AC Freezer7 Pro; 4x1GB DDRII A-DATA EE Vitesta 800+dual 160GB SATA HDD IBM 8MB cache; 80GB SATA HDD IBM 8MB cache; ASUS EAH3870 (850/2500) 512MB DDR4 Zalman VF900Cu cooler; DVD-ROM:LG sata ; DVD-RW:LG sata; LG 20" LCD L206WTQ-WF 2ms DVI; 2,5" 20GB HDD IBM Travelstar-USB2.0; TV Tuner WinFast 2000XP DeLuxe; 8x8 glacial silent fan OUT on back, 12x12 glacial silent fan IN on side POWERED BY ThermalTake PUREPOWER 420W Silent W0008

Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Don píše:ano projevi se to i ve 2D pokud jsi to prehnal... co teploty
Asi nemám stejně na výběr než snižit takty, takže zkusím a uvidím....
Teploty jsou v pohodě, v zátěži max. 55.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Aspon píše:
Don píše:ano projevi se to i ve 2D pokud jsi to prehnal... co teploty
Asi nemám stejně na výběr než snižit takty, takže zkusím a uvidím....
Teploty jsou v pohodě, v zátěži max. 55.
tak to melo byt prvni kdyz nejedes na default :lol: :lol: tohle dela grafika ,kdyz ji mas moc pretaktovanou
Chang píše:
fanik píše:
Blikají čáry preš obrazovku, někdy zrní malé tečky...
Jiné hry jsem zkoušel...např Zaklínače tam se nic neděje :?
Ok zkusím a pak kdyžtak napíšu
/E:
Tak jsme teda zkoušel test
HDR + DoF -> sem tam přeblikne textura
Soft Shadows -> totéž
Particle System -> v tom jsem nezpozoroval nic
Cel-Shading -> také nic..
Nejvíce teda přeblíkavají v HDR + DoF :(
Také jsem zkoušl test s 8x AA a tam to blbne nejvíce a ve všech
mas original hru? tohle delaji palenky :wink:
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

[CZ]mike
jasně, jenže mě docela zarazilo že to dělá hlavně ve 2D, kde grafika na default jede (jádro je na 300Mhz). Kdyby to dělalo jen ve 3D, tak to neřeším a je to jasné. A taky si myslím, že by se to projevovalo častěji než jen jednou týdně.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Chang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chang »

2 [CZ]mike:
Ne "pálenka" to není je to originální hra.
Začalo to blbnout poslední asi 2 týdny..
Až mi přijde nová case zkusím přeinstalovat systém a uvidím no :roll:
///E: OK zkusím to přeinstalování..
Naposledy upravil(a) Chang dne úte 26. úno 2008, 20:45, celkem upraveno 1 x.
CPU:Intel E8400, MB: Asus P5E X38, RAM: Patriot 2x1 GB 800 MHz, GPU:Asus 8800 GTS ( G92), HDD: WD 6400 AAKS, PSU: Fortron Blue Storm 500W
1KorNi
Nováček
Nováček

Příspěvek od 1KorNi »

Skus preinstalovat hru a ak sa to nespravi daj to reklamovat :) pochybujem ze preinstalovanie systemu pomoze,asi blbe ovladace ATI :P .
wydlosh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wydlosh »

Zdravím, mám takový menší problém. Předevčírem jsem zapojil druhou 3870 do crossfire, a nějak se mi to nedaří rozchodit. Resp. problém je v tom, že někdy musím po startu win v CCC několikrát zapnout a vypnout CF, aby se projevil nějaký nárůst výkonu. Někdy se to "chytne" hned po startu win, jindy to stačí vypnout/zapnout jednou, ale někdy to musím zopakovat třeba i 5x. Příklad: 3Dmark při "problému" cca 11k, po aplikování postupu zapnout/vypnout skore 14k. To samé např. Oblivion: 44fps a ten samý save po zapnutí/vypnutí CF 60fps (resp. maximum při v-sync). Nevíte někdo co s tím? HW v podpisu, OS Vista x64, ovladače 8.2 (jejich přeinstalování jsem už zkusil). Díky za rady
CPU: Core i5-10400F MB: ASRock B460M-ITX/AC GPU: XFX AMD Radeon RX 6600 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3000 HDD: Kingston A2000-500GB PSU: Seasonic CORE GM-500
Jack_spk
Nováček
Nováček

Gigabyte HD3870 DDR4 - zvláštny problém preblikávania

Příspěvek od Jack_spk »

Mám hore uvedenú VGA a mám docela zvláštny problém. Všetko ide ako má - t.j. hry a pod. proste nenarazil som na žiadny problém.

Akurát má štve jedna vec - niekedy mi obraz "preblikáva". Zaujímavé je
to, že to preblikáva iba keď mám natiahnutý nejaký zoznam v hocijakej aplikácii - napr. keď mám spustení Total Commander, alebo otvorenú nejakú tabuľku v Exceli. Štve ma to hlavne keď robím účtovníctvo - tam to preblikáva dosť často - asi v 20s. intervaloch - niekedy menej - niekedy viac.

Inak nikde ine to nerobí - ani v 2D, ani v 3D a ani keď prehliadam stránky napr. s IE7. Robí to iba v tedy ak je v nejakom programe viac položiek - ako som spomínal TC alebo otvorený list v Exceli.

Nestretol sa niekto s týmto problémom?

ATI HD3870 512 DDR4 - Gigabyte
Catalyst 8.2

PS: Určite to je softwarová chyba - nakoľko to vo Viste Entrerpri... nerobí.

Inštalácia bola čistá + najnovšie Catalysty 8.2
Predtým som mal X1950XT a tento problém nebol
Vo Vistách to preblikávanie ne je
Skúšal som aj iné ovládače - omega a pod. - nič nepomohlo.

Ď všetkým za rady.
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Mas velice zvlastbi zavadu. Zkusil jsi jeste preinstalovat ovladace k zakladni desce, za jine?
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Jack_spk
Nováček
Nováček

Ovládače

Příspěvek od Jack_spk »

Ruka píše:Mas velice zvlastbi zavadu. Zkusil jsi jeste preinstalovat ovladace k zakladni desce, za jine?
Jasne - všetko som inštaloval nanovo s najnovšími drivermi.
sial
Nováček
Nováček

Příspěvek od sial »

Mam problem se správnym chodem HD Radeon 3870 Crossfire, pri hrani napr. Crysis, nebo need for speed pro street se hry naloaduji bez problémů, ale za chvíli se začnou na 3-4s cukat, pak zase běží chvíli, tak 10s plynule a znovu to cukání. myslel jesm si, že to swapuje HDD, ale ten ani neblikne. Ale Call of duty 4 jede na full details s 8xAA/16 AF uplne skvele, obcas skubne obraz. Skousel jsem vypnout crossfire a slo to v poho, ale v crossfire modu i pri medium nebo low settings se to takhle cukalo, skousel jsem i snizit overclock cpu, a grafickych karet, A.I. na normal nebo advanced, Vsync on nebo off a nic. Myslim si, ze problem je nekde se synchronizaci tech karet. Nejde to nejak nastavit, nebo nejsou na to nejake utility.
Śestava: c2q6600@3.6 Ghz 1.38750V , Thermalright utra 120 extreme, Asus P5E WS Pro X38 chipset, 2x2 GB OCZ ReaperX@1066, 2xVisiontek Radeon HD 3870@840/1200 s preflashovanými biosy 3870fanfix, WD RaptorX 150 GB, Catalyst 8.2, Crysis patch 1.1, Win Vista 32 bit.snad by pomohol nejaký hotfix, fakt nevim?Nastavení napr. na crysis mám 1680x1050 High settings DX10, no AA, AF. Poradíte někdo prosím. Děkuji
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

Ahoj,ja mam jinej problem
Ati hd 3870 od powercoloru na zakladnich taktech,ovladače catalyst 8.2 a nainstalovanej directx 10,nevim proč mi některé hry nejdou spustit,třeba test drive,a jiné prostě mi hned naskočí chybová hláška ,která mě nic neřekne a nespustí se nic.vista 32bit.pomůže přeinstalování catalystů?
Grunt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

Za pokus nic nedáš.
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

kAdEtT píše:Ahoj,ja mam jinej problem
Ati hd 3870 od powercoloru na zakladnich taktech,ovladače catalyst 8.2 a nainstalovanej directx 10,nevim proč mi některé hry nejdou spustit,třeba test drive,a jiné prostě mi hned naskočí chybová hláška ,která mě nic neřekne a nespustí se nic.vista 32bit.pomůže přeinstalování catalystů?
nemůže být problém třeba v tom že mám nainstalovaný directx 10 a ne 9?directx 10 je o hodne náročnější.ale nevim no
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Zdravim panove, chtel jsem se zeptat, jestli se Vam nekde ukazuje teplota VRM.Jediny co mi to ukazuje je teplota jadra.At uz v Everestu nebo RivaTuneru.Samozrejme jsem si zapnul v RT vsechny pluginy, ale proste nic....
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Jan Machalík píše:Zdravim panove, chtel jsem se zeptat, jestli se Vam nekde ukazuje teplota VRM.Jediny co mi to ukazuje je teplota jadra.At uz v Everestu nebo RivaTuneru.Samozrejme jsem si zapnul v RT vsechny pluginy, ale proste nic....
na tuto teplotu jsem taky nikde nenarazil.. mam powercolor, defacto defaultni PCB
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

tak mám tuto chybu,když chcu spustít třeba Test drive u některých her mi to dělá a u některých ne.spustím hru a naskočí tato hláška Obrázek
pak mě nezbývá nic jiného než ukončit aplikaci a nic se nestane,potom se můžu podívat do ovládacích panelů do hlášenení a čřešení problému a je tam toto http://i212.photobucket.com/albums/cc19 ... stake2.jpg
třeba mi někdo pomůže,ptž snad nejsu jedinej,zkoušel jsem i reinstal vist a to stejný
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

zdravim :) mam problem na moji karte s tim, ze mi to dela takove (ne)pekne veci (viz screeny). zahada je ale v tom, ze to dela pouze a jen v Call of Duty 4. at je karta pretaktovana ci ne. ostatni hry jako Oblivion (vse max+8xAA+16xAF), doom3 (taky komplet na max), far cry (taktez na max) a Bioshock (taky max) to nedelaji... :? je mozny, ze je na vine znacne osekany config? dela to na ovladacich 7.11-8.2. taky bych jeste dodal, ze to udela treba dvakrat do tydne. proste jeden cas to jde v poho, pak sup a jsou tam ty potvory. a je jedno, at to je po prvnim spusteni pc a nebo kdyz je pocitac spusten uz treba 8 hodin. chlazeni ok, teploty max 65°C. predem diky za rady.

http://members.upc.cz/slava/shot0000.jpg
http://members.upc.cz/slava/shot0001.jpg
http://members.upc.cz/slava/shot0002.jpg
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

jako osekany config cod4? co jeste resis?
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“