PROJEKTORY
Moderátor: maXXmilian
- p0l0us
- Nováček

-
Re: PROJEKTORY
To nikde nechteji, protoze prej 1) zacne se jim pocitat cas lampy, 2) nemaji na to zatemnene misto.
- lukasmach
- Nováček

-
Mimochodem, to je prave duvod, proc projektor pocita propalene hodiny nikoliv od te nulte, ale az od desate. Dokud neodbehned 10. hodina, ukazuje nulu. Diky tomu obchodnik muze projektor ukazat nekolika zajemcum a s nejvetsi pravdepodobnosti bude skutecny novy vlastnik mit projektor, ktery skutecne pocita od nuly, byt je to nula jen virtualni.p0l0us píše:To nikde nechteji, protoze prej 1) zacne se jim pocitat cas lampy, 2) nemaji na to zatemnene misto.
Nicmene, je jasny, ze v dnesni dobe, kdy jde obchodum o co nejrychlejsi obratky zbozi, ti to moc prodejcu asi predvadet nebude.
- RadekFM
- Nováček

-
Konvergenci do jednoho pixelu bych u teto levne rady 3lcd projektoru neresil. To ma ujety snad kazdej kus. Ale to rozmazani je urcite vada, s tim bych se nasmiril. Ale nenech se odradit, zkus jeste jinej kus, stoji to za to, za ty penize to je urcite to nejlepsi co muzes poridit.p0l0us píše:no, vadi, protoze na tom potrebuju nejen cumet na filmy a i cist nejaky texty a tak. A tam to pak mam rozostreny
Hodil sem to do alzy a prekvapuje mne celkem pozitivni pristup. Vratili prachy a nic neresili. Akorat sem ted bez projektoru zase
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
take si myslim ze to asi dokonale nikdy nebude technologie to snad ani neumoznuje. A osobne souhlasim ze v dane cene nic lepsiho neni vsak znam jis mnoho lidi jak osobne nebo z fora co ho maji a nemuzou si ho vynachvalit. Proste je u nej vetsi sance narazit z prodeje na horsi kus...
- RadekFM
- Nováček

-
Zrovna koukam ze na Aukru nekdo prodava jetej eh-tw5000 za 18000,-. Rozhodne zajimava nabidka!
http://elektro.aukro.cz/projektor-epson ... 11777.html
http://elektro.aukro.cz/projektor-epson ... 11777.html
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no pokud mu nic neni tak je to hodne slusna cena, na lampu bude 100% jeste i zaruka protoze na ni je zaruka 3 roky a mozna i na projektor 3 roky ted nevim presne jak to EPSON ma..
- Butch
- Středně pokročilý

Budes testovat nekdy? Dell M110? Koukal jsem na parametry, mel by byt lepsi nez ten Benq
hlavne ve svitivosti.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- seeya
- Nováček

-
Caute vsetci
Mam zavaznu dilemu ohladom projektoru tw4400
Pred par dnami som si kupil epson tw3200 na zaklade pozitivnych ohlasov z tohoto fora a par recenzii na internete. Projektor som vsak vratil v 10 dnovej lehote pretoze obraz sa mi zdal uplne nekontrastny a s mizernou schopnostou vykreslit ciernu farbu(skusal som hlavne rezim kino). Premietal som na obycajnu plachtu prilepenu na tmavu stenu pomerne nizko pod plafonom aby som co najviac eliminoval odrazy.
Otazka znie:
Mam skusit kupit tw4400 a pokusne nejake stahovacie platno? Myslite ze platno a lepsi projektor budu na tom ovela lepsie ako kombinacia plachta+tw3200 ?
je vobec mozne dosiahnut na projektore podobny obraz ako na tv?
Ps. porovnavam so 7 rocnou plazmou
Dakujem!
Pred par dnami som si kupil epson tw3200 na zaklade pozitivnych ohlasov z tohoto fora a par recenzii na internete. Projektor som vsak vratil v 10 dnovej lehote pretoze obraz sa mi zdal uplne nekontrastny a s mizernou schopnostou vykreslit ciernu farbu(skusal som hlavne rezim kino). Premietal som na obycajnu plachtu prilepenu na tmavu stenu pomerne nizko pod plafonom aby som co najviac eliminoval odrazy.
Otazka znie:
Mam skusit kupit tw4400 a pokusne nejake stahovacie platno? Myslite ze platno a lepsi projektor budu na tom ovela lepsie ako kombinacia plachta+tw3200 ?
Ps. porovnavam so 7 rocnou plazmou
Dakujem!
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
heled domluvit i jiny vyrobce neni zrovna jednoduchy. Muzu skusit kontaktovat DELL jestli by meli zajem neco pucit ale moc sanci si nedavamButch píše:Budes testovat nekdy? Dell M110? Koukal jsem na parametry, mel by byt lepsi nez ten Benqhlavne ve svitivosti.
Ono TW3200 taky nema mit nakou ultra cernou. hodne pomuze nastaveni KINO (svitivost lampy na nizkou) + snizeni jasu o 2-4 stupne dolu a mit opravdu kvalitni zatemneni a samozrejme dobre platno s povrchem mathe white.seeya píše:Caute vsetci
Otazka znie:
Ps. porovnavam so 7 rocnou plazmouDakujem!
Co se tyce toho TW4400 celkem mam podezreni ze DEEP Black ani nema podle me to ma jenom TW5000/5500 vsak Epson dycky tyto lepsi modely s DEEP BLACK oddeloval od cele rady tim ze mely cerne sasi coz TW4400 nema a v nejake specifikaci to uvadej jinde zas ne coz je opravdu divny. Kazdopadne DEEP BLAck vypada opravdu uzasne, pokud nastavim rezim "TMAVE KINO" + snizim jas o 2 dolu uz ani nerozeznam kam projektor sviti a kam ne, pokud mam celou obrazovku cernou coz je paradni vysledek ktery muzes jeste vylepsit zapnutou clonou coz mam ja vypnuto dela to takovy neprijemny zvuky
Ono taky pokud chces mit opravdu brutalni cernou chce to mimo platno vsude dat cerny zavesy a to i na strop (nejake spesl co pohlcujou svetlo a neodrazi se od nich dal, idealne nejake zavesy z nakeho stareho zruseneho kina apod). Ono totiz od platna se prece jenom nejake dopadajici svetlo odrazi na okolni steny/strop a snizuje to kontrast. Ja si neco podobneho taky udelam tj celej strop potazenej nejakou takovou spesl cernou latkou + ledkove bodovky a po staranach sten cca 3 metry od platna pojizde cerne zavesy od stropu az po zem (za platnem taky). Pak lze dosahnout opravdu luxusniho obrazu ktery se uz temer blizi televizi nebo plasme...
- seeya
- Nováček

-
z toho co som pozeral na nete to vyzera ze
tw4400 = 8500ub
tw5500 = 8700ub
'ub' maju v amikove za "ultra black". Dokonca aj kontrast udavaju rovnaky: 200.000:1 pricom 8700 je na tom vraj o cosi lepsie. Cize to europske deep black by som nejak neriesil. Skor ma zaujimalo nejake realne porovnanie s tou 3200 ci je tw4400 ovela lepsia v tomto ohlade alebo mam rovno zacat setrit na plazmu. Pokial je to len kozmeticka zmena tak to asi nebudem ani skusat.
Neviem nakolko by mi pomohli zaclony lebo na kazdu stranu mam cez 3 metre volneho priestoru, podlaha je tmava a premietal som pomerne nizko kvoli plafonu ako som pisal. Skor som sa v tomto spoliehal na platno, ci je najaka sanca ze sa to vnimanie kontrastu moze zlepsit(?).
Skusal som to aj so znizenym jasom ale stale to bolo take mdle(washed out) cele. Navyse detaily v tmavych castiach uplne chybali, proste iba zmes tmavosedych pixlov. Skusal som Full hd ripy drive(6GB), piaty element(15GB), the thing, remastrovanu verziu stareho conana..
Hrozne rad by som sa siel pozret niekam kde maju kompletny setup s vyriesenym osvetlenim ale v okoli BA neviem o nicom.
tw4400 = 8500ub
tw5500 = 8700ub
'ub' maju v amikove za "ultra black". Dokonca aj kontrast udavaju rovnaky: 200.000:1 pricom 8700 je na tom vraj o cosi lepsie. Cize to europske deep black by som nejak neriesil. Skor ma zaujimalo nejake realne porovnanie s tou 3200 ci je tw4400 ovela lepsia v tomto ohlade alebo mam rovno zacat setrit na plazmu. Pokial je to len kozmeticka zmena tak to asi nebudem ani skusat.
Neviem nakolko by mi pomohli zaclony lebo na kazdu stranu mam cez 3 metre volneho priestoru, podlaha je tmava a premietal som pomerne nizko kvoli plafonu ako som pisal. Skor som sa v tomto spoliehal na platno, ci je najaka sanca ze sa to vnimanie kontrastu moze zlepsit(?).
Skusal som to aj so znizenym jasom ale stale to bolo take mdle(washed out) cele. Navyse detaily v tmavych castiach uplne chybali, proste iba zmes tmavosedych pixlov. Skusal som Full hd ripy drive(6GB), piaty element(15GB), the thing, remastrovanu verziu stareho conana..
Hrozne rad by som sa siel pozret niekam kde maju kompletny setup s vyriesenym osvetlenim ale v okoli BA neviem o nicom.
Naposledy upravil(a) seeya dne pon 20. úno 2012, 19:12, celkem upraveno 1 x.
- Strady
- Začátečník

-
Jaj Epson TW-5000 za 18000,- Tak to mě docela dost láká ale jsem moc velký srab abych to riskl 
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nektere 1080p ripy maji celkem hnusnou cernou, poznam to uz na tech cernych rameckach ktere proste nejsou cerne. Mam doma Bluray TRON a tam je to proste uplne jiny kafe ta cerna to je proste luxusseeya píše:z toho co som pozeral na nete to vyzera ze
tw4400 = 8500ub
tw5500 = 8700ub
nemit ten projektor uz doma skoro 2 roky tak bych do toho sel ta cena je vzhledem ke stari i najetych hodin paradniStrady píše:Jaj Epson TW-5000 za 18000,- Tak to mě docela dost láká ale jsem moc velký srab abych to riskl
- RadekFM
- Nováček

-
seeya: A mel jsi na projektoru i na prehravaci (PC) spravne nastaveny rozsah signalu? Protoze pokud to nemas na obou stejne, tak muzes prijit o nejakych 5-10% od kraju skaly (cerne a bile) a pak mas prave slite tmave odstiny cerne do jednoho. Bile taky, ale na te to neni tolik poznat. Ja to mam oboje na full a kdyz si pustim nejaky testovaci obraz s odstiny sede tak vydim krasne cely rozsah uz od tech nejtmavsich. Jina vec je ze i cerna trochu sviti diky pomerne malemu nativnimu kontrastu LCD. Ale to je videt jen na tmavych scenach, pokud nejaka cast obrazu sviti, tak se stejne to svetlo odrazi od mistnosti a osviti i tmavou cast obrazu a kontrast je v haji. Ale komplet tmavou mistnost na projekci mam v planu s lepsim projektorem. Cernou pri cele cerne scene (nocni obloha, titulky atd.) by mela resit dynamicka clona, ale ta je u Epsonu nepouzitelna, je pomala a jeste vydava priserny zvuky. Ja osobne to nesnesu, kdyz vidim jak to samo ztmavuje a zesvetluje.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ta clona je prej uz vyresena od modelu TW5500 a vejs 
- seeya
- Nováček

-
RadekFM mal som to pripojene k wdtv live(media box) cez komponentne kable(3). Zial nemal som ziadny hdmi aby som to porovnal. Neviem ci by to malo nejaky vplyv.
S tym odrazanim svetla to je fakt. Snazil som sa to co najviac regulovat. Velka miestnost, tmava podlaha, premietanie v dolnej casti a nie pod plafonom, premietal som zo 4-5m(tiez som skusal rozne vzdialenosti), jas som mal stiahnuty...
Nepotrebujem absolutnu ciernu jak v jaskyni. To nema ani moja 100 rocna plazma ale tam je uroven ciernej jednoducho dostacujuca a vobec to neriesim. Toto bolo ale uz prilis na mna..
S tym odrazanim svetla to je fakt. Snazil som sa to co najviac regulovat. Velka miestnost, tmava podlaha, premietanie v dolnej casti a nie pod plafonom, premietal som zo 4-5m(tiez som skusal rozne vzdialenosti), jas som mal stiahnuty...
Nepotrebujem absolutnu ciernu jak v jaskyni. To nema ani moja 100 rocna plazma ale tam je uroven ciernej jednoducho dostacujuca a vobec to neriesim. Toto bolo ale uz prilis na mna..
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nj je mozne ze hodne udela platno, prece jenom platna nemaj uplne bilej povrch ale mirne nasedlej a taky maj mensi odraz svetla do okoli nez stena, prosteradlo apod
. Tj kvalitni platno je kolikrat polovina uspechu k vytvoreni co nejlepsiho obrazu
- RadekFM
- Nováček

-
Ptal jsem se na tu zaruku u Epsonu a je to 2 roky na projektor a 3 roky nebo 4000h na lampu.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak to uz nemam zaruku na projektor koukamRadekFM píše:Ptal jsem se na tu zaruku u Epsonu a je to 2 roky na projektor a 3 roky nebo 4000h na lampu.
- Unleashed83
- Nováček

Zdravím,jak dlouho si na to plátno čekal? mám ho objednané a volali mi ,že budu čekat delší dobu,stojí to za to??veducki píše:ahoj.
Tak konecne mi doslo platno zn.Reflecta,konkretne toto : https://reflecta.de/en/products/detail/ ... x-175.html , chcel by som sa spytat,tu v obore zbehlych,ma moznost toto platno pripojit cez trigger - automaticke vysunutie pri zapnuti projektoru,a zasunuti pri vypnuti.,jestli je to mozne vobec pri tomto modeli, navod mi nedosiel,tak preto sa pytam..?projektor by to mal podporoovat,mam Epson EH-TW 6000,ale platno to neviem, musi mat platno port RJ45,na prepojenie od projektora.?
Dakujem.
Projektor:Epson EH-TW3200
Plátno:Elite Screens elektrické motorové, 84"(16:9) 104,6x185,9cm
Receiver:Pioneer VSX-520-K
Repro:MAGNAT Monitor Supreme set 1000
PC:Core i5 2500K 3,30GHz-4,5GHz,Gigabyte HD6970,DIMM DDR3 8GB 1333 DC KIT
Plátno:Elite Screens elektrické motorové, 84"(16:9) 104,6x185,9cm
Receiver:Pioneer VSX-520-K
Repro:MAGNAT Monitor Supreme set 1000
PC:Core i5 2500K 3,30GHz-4,5GHz,Gigabyte HD6970,DIMM DDR3 8GB 1333 DC KIT
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
na lepsi platna se celkem ceka, vyrabej se defakto na zakazku. Treba ve svy dobe sem cekal skoro 2 mesice na DA-LITE high contrast mathe white 244x244
-. Ale rekl bych ze s dnesni se zvysujici se poptavkou po tomhle zbozi uz je to rapidne lepsi, prece jenom tohle platno sem obednaval jeste kdyz sem mel TW700 tj doba pred 4-5 lety