DOPORUČTE 19" LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
miry
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miry »

Zornicka píše:Mohl by mě někdo poradit z vlastní zkušenosti, nebo případně nějakým dobrým článkem na dobrou 19LCD?

Monitor chci na hry i filmy (aby to byl hezky zazitek).

Nejlépší by byl pro mě asi NEC 20 LCD, který je opravdu kvalitní, ale neci širokouhly. A tolika peněz do toho nedám.

Zatím vybíram z:

FSC P19-2
Samsung 970P
Hyundai Q90U

co vy na to ?
To fujitsu na hry prý dost maže, tak nevim no...
Jinak ten Hyundai je podle recenzí dost dobrý http://www.behardware.com/articles/602- ... above.html
Zornicka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zornicka »

Hm tak ted nevim do čeho mam jít, fakt ne.

Chci dobrý barvy, zaroven hry a jde me dost o filmy!

Muj ideal by byl.

1000:1

300

2ms

178 - 178

super barvy, super na filmy a zaroven dobry na hry.

Krom toho chci ctverec a ne obdelnik.

Tak jaky monitor?

Max. 12000 s DPH
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Zornicka píše:Krom toho chci ctverec a ne obdelnik.
Stvorcovy monitor nezozenies, smola.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamsquare »

Zornicka: tvoje pozadavky jsou krapet scifi, obzvlast odezva. Ale mohl by te uspokojit Philips 190P7EG
:wink:
Wuuduu: :roll:
Acer A15 | AMD Ryzen 5 8640HS | 16GB 5600MHz | R760M | 512GB WD Blue SSD | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
jindra.q
Začátečník
Začátečník

monitor lcd 19 do 9.000kc

Příspěvek od jindra.q »

tak uz asi mesic vybiram 19 lcd -a jsem z toho uz blazen -po dlouhem vybirani jsem se rozhodl ze pujdu do samsungu 930bf -ale u nas na zlinsku sem nikde nepochodil -nikde ho nemaji skladem -je to uz vybehovy typ -a tezko uz ho asi sezenu -nahrazuje ho totiz predrazeny 931bf./ktery ma sice 2ms -ale ze vsemi se kteryma bavim tak mi tvrdi ze maji 8ms -a hry a filmy vse v pohode -/ takze mam predstavu -o monitoru -s odezvou 4-8ms , v cene 8-9.000kc,pokud mozno -stribrne nebo cerno stribrne provedeni.
navic me v ts bohemia docela dojali -kdyz mi rekli ze kdyz si budu chtit otestovat monitor na vadne pixely tak me to vyjde pres 6 stovek.
navic sem u prodavace ktery mel 17samsung zahledl na svetlem pozadi 2 cerne body.
takze zacinam uvazovat o monitoru philips ktery garantuje po celou dobu reklamaci na jakykoliv vadny pixel nebo subpixel.
takze jestli se prosim najde dobra duse a navrhne nejaky monitor v cene do 9.000 tak budu vdecny -a taky by me zajimalo jestli v kategorii lcd19 do 9.ooo-jestli philips srovnatelny treba s kvalitou samsungu 930bf nebo 940b.
ponevadz dat 9.000 penez je pro mne dost -a po tydnu zjistit ze je tam vadny pixel -to by me si nastvalo -ale na druhou stranu zase nechci jit do philipsu za cenu pripadne horsi obrazove kvality o proti samsungu nebo benqu nebo lg. dekuji za kazdou radu.
miry
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miry »

Zornicka píše:Hm tak ted nevim do čeho mam jít, fakt ne.

Muj ideal by byl.

300

2ms

178 - 178

Tak jaky monitor?

Max. 12000 s DPH
Jestli takhle vybíráš jenom podle parametrů tak nevim, nevim ... nejlépe je vidět monitor přímo v praxi a já teda bych takhle podle udajů monitory nehledal, když už tak někde z recenzí, nebo tak :wink: papírově ti výrobci mužou nakukat plno hodnot, které můžou bejt od skutečnosti hodně daleko :wink:
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: monitor lcd 19 do 9.000kc

Příspěvek od Adamsquare »

jindra.q píše:....
Podle mě je teda 930BF běžně dostupný ... měly by ti ho normálně dodat. Případně zkus lepší ale i dražší 940BF. Jinak kvality Philipsu bych se rozhodně nebál, displeje maj bezvadný, určitě lepší než Benq.
Acer A15 | AMD Ryzen 5 8640HS | 16GB 5600MHz | R760M | 512GB WD Blue SSD | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
Zornicka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zornicka »

miry píše:
Zornicka píše:Hm tak ted nevim do čeho mam jít, fakt ne.

Muj ideal by byl.

300

2ms

178 - 178

Tak jaky monitor?

Max. 12000 s DPH
Jestli takhle vybíráš jenom podle parametrů tak nevim, nevim ... nejlépe je vidět monitor přímo v praxi a já teda bych takhle podle udajů monitory nehledal, když už tak někde z recenzí, nebo tak :wink: papírově ti výrobci mužou nakukat plno hodnot, které můžou bejt od skutečnosti hodně daleko :wink:

Právě že vybírám podle testů a názorů a pak koukám na vlastnosti:

Ted po pečlivém zvážení už vidím opravdu jen tři kousky do kterých bych šel a to:

Belinea 10 19 20
Hyundai Q90U
Samsung 940FN

teda ještě sem přemýšlel o LG:

http://flatpanels.dk/test.php?subaction ... tart_from=&

http://www.behardware.com/articles/602- ... above.html

http://www.svethardware.cz/art_doc-62B0 ... 00FAF.html

ale nevim nevim, ted otazka je který je ten pravý :(

Ma nekdo z uvedených LCD, jaké jsou zkušenosti ?
jindra.q
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jindra.q »

tak moje dilema je jiz vyreseno -vcera se mi ozval obchodnik za bude mit skladem samsung 930bf -takze jak ho bude mit -zkontroluji monitor testem-a dale jen doufat ze se dalsi casem neobjevi, nicmene kdyz se jich objevi casem vic -jak probiha reklamace-konkretne u samsungu ? monitor se musi primo zaslat do servisniho strediska -nebo staci predat jen prodejci ?
jak ho budu mit -napisi sem sve prvni dojmy
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

jindra.q píše:tak moje dilema je jiz vyreseno -vcera se mi ozval obchodnik za bude mit skladem samsung 930bf -takze jak ho bude mit -zkontroluji monitor testem-a dale jen doufat ze se dalsi casem neobjevi, nicmene kdyz se jich objevi casem vic -jak probiha reklamace-konkretne u samsungu ? monitor se musi primo zaslat do servisniho strediska -nebo staci predat jen prodejci ?
nemej strach z vadnych pixelu ... vim, ze je clovek v nejistote, ale ber to proste jako vlastnost. V posledni dobe se mi dostaqli do rukou dva LCD Samsung, konkretne 730BF a 930BF (ta zustala) a ani na jednom nebyl vadyn pixel/subpixel ani jeden. Samozrejme zachovej to, ze si pro nej pojedes sam a nenechas si ho dopravovat kuryrem. Pokud nejsou vadne hned na zacatku tak je mala pravdepodobnost, ze se nejake objevi (vyloucit se to ovsem neda, ale pro uklidneni ;))

Zaruka se vyrizuje externe u smluvniho partnera Samsungu firmy Dileris.

A prvni i druhy i treti ... dojmy budou jiste skvely ;). Tak at se ti libi :-).

Jinak jeste dodam, ze se mi ho asi pred tydnem podarilo sehnat v cene kolem 7.700 Kc s DPH, ale s dostupnosti to bylo opravdu uz spatne. Oficialne se uz jen doprodavaji skladove zasoby a vyrobce je hodil jiz jako Archived product. Uvidime jestli jeho misto cenove zaujme 931BF nebo 940BF.

jinak by mne docela od nektereho z majitelu zajimalo, zdali jim sla naistalovat prilozena aplikace MagicTune ... me to kolabovalo pri instalaci a funguje az verze 3.6 z webu samsumgu. Je to tam ovsem hodne umne ukryty ;).
---
Zornicka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zornicka »

jindra.q píše:tak moje dilema je jiz vyreseno -vcera se mi ozval obchodnik za bude mit skladem samsung 930bf -takze jak ho bude mit -zkontroluji monitor testem-a dale jen doufat ze se dalsi casem neobjevi, nicmene kdyz se jich objevi casem vic -jak probiha reklamace-konkretne u samsungu ? monitor se musi primo zaslat do servisniho strediska -nebo staci predat jen prodejci ?

Samsung, určitě dobrá značka sám sem přemýšlel, že koupím, ale koukal sm se jak vypadají filmy a nic extra a červená v grafice šílený.

Samsung loss
GIGABYTE P67A-UD5-B3 | INTEL I7-2600K @ 4000 ... Mhz | 2x4GB Patriot | SAPPHIRE 7950 OC | OCZ SSD | zdroj CORSAIR 750W | LG BLUE-RAY RW | ASUS Xonar Essence ST | ROCCAT™ Kone + | Logitech KM 320 | Fujitsu P23T-6
lachtan_lachta
Nováček
Nováček

Benq FP93G nebo AMW M199D

Příspěvek od lachtan_lachta »

Zajímal by mě váš názor na LCD AMW M199D. Původně jsem si chtěl koupit asi Benq FP93G http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37477, ale pak mě v testu CHIPu zaujalo LCD od v čechách dost neznámé firmy AMW http://www.abi.cz/default.asp?cls=stoit ... lver-black.

Co vy na to? Mám zkusit udělat pokusnou krysu a jít radši do něj, nebo vsadit na Benq? Jaké máte zkušenosti s prodejcem ABI?
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Zornicka píše: Samsung, určitě dobrá značka sám sem přemýšlel, že koupím, ale koukal sm se jak vypadají filmy a nic extra a červená v grafice šílený.
Samsung loss
ale neee, cervena je krasna ... nevim co jsi videla, protoze tenhle LCD nema chybu. Nizka odezva je jen tresnickou na dortu ;).
---
jenda.69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenda.69 »

lachtan_lachta: máme uplně stejnej problém (teda spíš oba dva, výrobce i prodejce :) )
Něco jsem o něm hledal a našel jsem tuhle recenzi. Určitě lepší než to skoro nic, co o něm bylo v chipu (tam jsou spíš jen ty papírový údaje)
http://www.prad.de/en/monitore/review-amw-m199d.html tady jsou i nějaký fotky, jak zobrazuje, atd. Jenom nevim jak jsi na tom s angličtinou :)
MB: Gigabyte EP45-DS3; CPU: Intel Pentium Dual-Core E5200 (2,5GHz -> 3GHz); RAM: A-data 2x2 GB DDR2; GPU: Gainward Bliss 9800GTX+ 512MB; Zvuk: Creative SB X-Fi Xtreme Audio; Case: Thermaltake WingRS; PSU: Corsair VX550W;
Monitor: Samsung T240 (24" 16:10 LCD);
lachtan_lachta
Nováček
Nováček

http://www.prad.de/board/thread.php?thr ... ilight=AMW a tady je zase rovnou celá diskuze. bohužel německy. :) ale díky.

nevím, původně jsem si už myslel na ten Benq, teď bych zas možná koupil tenhle. nejhorší na tom je, že v podstatě je to jedno. :twisted:
jenda.69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenda.69 »

Tak tak, já na ten benq nekoukal, ale po tom, co jsem si přečetl tvůj příspěvek jsem na něj koukl a spíš půjdu do něj.. Hlavně proto, že v DXT ho mají za skoro stejnou cenu jako ten AMW u Abi, ale DXT nemam tak daleko a mohl bych si ten monitor před koupí aspoň omrknout a navíc bych neplatil poštovný.
Ale docela mě vadí, že jsem na ten benq nenašel podobnou recenzi jako na AMW... Všude je to samá ta verze X (ten s odezvou 2 ms)
No nic, uvidim, jak horší je ta kvalita obrazu když v chipu dostala o tolik nižší hodnocení... :)
//stejně prd poznam, když teď mam to šílený rozostřený a vysvícený CRT :-D
MB: Gigabyte EP45-DS3; CPU: Intel Pentium Dual-Core E5200 (2,5GHz -> 3GHz); RAM: A-data 2x2 GB DDR2; GPU: Gainward Bliss 9800GTX+ 512MB; Zvuk: Creative SB X-Fi Xtreme Audio; Case: Thermaltake WingRS; PSU: Corsair VX550W;
Monitor: Samsung T240 (24" 16:10 LCD);
lachtan_lachta
Nováček
Nováček

//stejně prd poznam, když teď mam to šílený rozostřený a vysvícený CRT

tak to jsme na tom stejně :-D
jindra.q
Začátečník
Začátečník

samsung 930bf

Příspěvek od jindra.q »

tak uz ho mam doma 2 dny/79000 kc - a jsem spokojeny -cervena je cervena -filmy a hry v pohode bez nejakeho mazani , akorat ta cerna neni opravdu cerna -ale ta se v tehle tride neda ocekavat u zadne znacky.
v obchode jsem jej otestoval na vadne pixely a vse ok. mimochode ve zline -ts-bohemia chteli za otestovani na vadne pixely 650 kc -takze sem se na ne vykaslal a vzal to v serioznejsim obchode kde nebyl zadny problem.
akorat jsem byl drive zvykly pouzivat mensi rozliseni -takze se me zda ze pismena jsou na me trochu male -i kdyz je to zatim nezvyk -muzete mi poradit -jak si ty pismena zvetsit pri zachovani nativniho rozliseni ?
pouzivam xp-prof. lze to nastavit ve win -nebo je na to lepsi nejaky programek? dekuji
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

chci 19" na hry,2Dgrafiku,filmy, a docela se mi líbí tenhle

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33791

papírově skvělej, co si o něm myslíte, kdyby se dal v tom podstavci otáčet, bylo by to pro mě nepředstavitelně mocné (otočit a lehnout si do postele + čučet na film :D )

pokud ne tenhle, tak m1900 :)
Zornicka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zornicka »

spirit64 píše:chci 19" na hry,2Dgrafiku,filmy, a docela se mi líbí tenhle

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33791

papírově skvělej, co si o něm myslíte, kdyby se dal v tom podstavci otáčet, bylo by to pro mě nepředstavitelně mocné (otočit a lehnout si do postele + čučet na film :D )

pokud ne tenhle, tak m1900 :)
koukni tady, taky jsem na ním přemýšlel, ale nakonec sem si řekl, že za ty peníze to není nic extra, a jen jedna barva.

http://www.behardware.com/articles/602- ... above.html
GIGABYTE P67A-UD5-B3 | INTEL I7-2600K @ 4000 ... Mhz | 2x4GB Patriot | SAPPHIRE 7950 OC | OCZ SSD | zdroj CORSAIR 750W | LG BLUE-RAY RW | ASUS Xonar Essence ST | ROCCAT™ Kone + | Logitech KM 320 | Fujitsu P23T-6
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“