Dithius píše:tady jsem našel rozebrání pcb od RX 480 tak jak odflakli chladič + to že ta karta má pouze 1x 6 pin tak to napajení je udajně velmi velmi silné. respektive divne je že si dali takovou praci s napajením a pak ho degradovali pouze nasazením 6 pinu
//novy ovladac to uz asi vyriesil, toto je pre tych co sa v tom radi vrtaju (pro hracicky ako to nazyvaju bratia v Cesku ): A temporary fix for the excess PCI-E slot power draw for the reference RX 480 cards - http://www.overclock.net/t/1604979/a-te ... t_25320359
tohle je pomerne zajimavy ale vychazi z toho prakticky vysledek ze 4GB karta ma totozny vysledky jako 8GB karta krome par her ktery jsou bugnuty jako mirrors edge ktera ma nejakej memory leak (a navic testovali 4GB na nizsi frekvenci nez 8GB takze je to tim trosku zkresleny)
no tak momentalne je to tak ze vsechny karty jsou osazeny totoznejma cipama a jestli je 4GB nebo 8GB se resi jen biosem
uvidime jestli to tak bude i v dalsich varkach
Zítra půjdu kartu vrátit..
Jinak provozoval sem Undervolt + OC a celkem se to dalo..
RPM na 2650 nastaveno.. PL +20% (musel sem) OC 1300/2200MHz při undervoltu 1.056v a teplota jádra byla max v Overwatchi 86st.
Asic karty 84.9% a max OC 1365/2200MHz (a ty paměti jsem nastavil rovnou 2200 a jely.. více sem ani nezkoušel)
Je to celkem dobrý kousek.. jediná vada je artefakty v 2D... způsobeny špatnou voltage na takt paměti v 2D. Celkem škoda.
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
We promised an update today (July 5, 2016) following concerns around the Radeon™ RX 480 drawing excess current from the PCIe bus. Although we are confident that the levels of reported power draws by the Radeon RX 480 do not pose a risk of damage to motherboards or other PC components based on expected usage, we are serious about addressing this topic and allaying outstanding concerns. Towards that end, we assembled a worldwide team this past weekend to investigate and develop a driver update to improve the power draw. We’re pleased to report that this driver—Radeon Software 16.7.1—is now undergoing final testing and will be released to the public in the next 48 hours.
In this driver we’ve implemented a change to address power distribution on the Radeon RX 480 – this change will lower current drawn from the PCIe bus.
Separately, we’ve also included an option to reduce total power with minimal performance impact. Users will find this as the “compatibility” UI toggle in the Global Settings menu of Radeon Settings. This toggle is “off” by default.
Finally, we’ve implemented a collection of performance improvements for the Polaris architecture that yield performance uplifts in popular game titles of up to 3%. These optimizations are designed to improve the performance of the Radeon RX 480, and should substantially offset the performance impact for users who choose to activate the “compatibility” toggle.
AMD is committed to delivering high quality and high performance products, and we’ll continue to provide users with more control over their product’s performance and efficiency. We appreciate all the feedback so far, and we’ll continue to bring further performance and performance/W optimizations to the Radeon RX 480.
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
oneb1t píše: krome par her ktery jsou bugnuty jako mirrors edge ktera ma nejakej memory leak
"bugnuty" hry tam nemeli a ME:C zadny memory leak nemá, jen je narocny na hyper nastaveni. To ještě netestovali vice her, co zerou pamet a kde 4GB nestaci.
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Ale vydrž, pokud to Mono plus nemáš doma, tak bych do toho další litr nevrážel a počkal těch 14 dní.
A neboj nejsi v tom sám, nejraději bych pro kartu dnes dojel .
Dneska ráno jsem vstal a zjistil jsem že mi umřely všechny DP na kartě teď jedu jen přes HDMI na 60Hz.. no sranda s tou kartou.
Artefaktila ve 2D a dneska komplet všechny 3 DP mrtvé.
VeCkO píše:Dneska ráno jsem vstal a zjistil jsem že mi umřely všechny DP na kartě teď jedu jen přes HDMI na 60Hz.. no sranda s tou kartou.
Artefaktila ve 2D a dneska komplet všechny 3 DP mrtvé.
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro