Já ten problém mám, co jsem na tomto světě. Nikdy mi na to nikdo nedokázal dát odpověď která by doopravdy něco vyřešila...
Celkem se mě zajímá jestli k tomu někdy dojde. Rozumíš - koupíš si desku za 6000 nejdražší co může pro AM2 být, nejdrsnější overclockerská deska pyšnící se označením Republic of Gamers a je to stejně nahouby jako s každou jinou. Pochopitelně problém může být kdekoliv jinde... Opravdu je možné(i když neobvyklé na 240 FSB) že by toho měl dost i ten processor. Nevím...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
aby vám huba upadla...mi to stabilně nejede ani na 205 MHz při 1,4V (default!) - asi pěkně humusáckej kousek - a vy si stěžujete s 230 MHz ten můj krám jestli někdy půjde na 230 MHz tak se 2 V
Behemot píše:aby vám huba upadla...mi to stabilně nejede ani na 205 MHz při 1,4V (default!) - asi pěkně humusáckej kousek - a vy si stěžujete s 230 MHz ten můj krám jestli někdy půjde na 230 MHz tak se 2 V
Voe co to meleš
230FSB je u našeho násobiče (10x) jen 2,3GHz.. což je jak v defaultu
dyt ty máš 4800+ Toledo na soc939 ? nemáš právo si stěžovat!!!
ti to jede na 2,466 to je málo??
.. jinak FSB mi jelo i nad 350MHz ale s násobičem 6x jak sem dal 6,5x už to zamrzlo .... takže je to asi na 99% procesorem
Hej mám to šéfe! Alespoň u mě. Je to sada, tady bych chybu normálně fakt nehledal(i když už jsem o tom slyšel...).
Inspiroval jsem se tady Cormackem(máme skoro stejnou sestavu, tak by to bylo fakt divný, kdyby jsme neměli alespoň podobné výsledky...). Tak jsem prostě nastavil rovnou FSB na 270, napětí nechal na základu a... Jede to. Stabilita otestována. Tak prostě jak jsem to začal taktit, nastavil jsem 250 a nejelo no tak už jsem od té doby jel jen dolů... až jsem narazil na místo, kde to valí - 242. Vůbec mě nenapadlo, že výš by to zase mohlo jet. Prostě je to jen kritické místo(nějak se potkávají různé frekvence, děličky apod. Už jsem o tom něco četl, podstatu už si nepamatuju).
No jestli tak to zkus taky. Hoď tam něco vyššího. Třeba to pojede.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
230FSB je u našeho násobiče (10x) jen 2,3GHz.. což je jak v defaultu
dyt ty máš 4800+ Toledo na soc939 ? nemáš právo si stěžovat!!!
ti to jede na 2,466 to je málo??
.. jinak FSB mi jelo i nad 350MHz ale s násobičem 6x jak sem dal 6,5x už to zamrzlo .... takže je to asi na 99% procesorem
no právě že si musím HODNĚ stěžovat - ty si za cenu co mně to stálo koupíš novej 5200+ a přetočíš ho...já jsem doufal že to taky přetočím aspoň na 5200+ (rád bych si koupil GF8800GTX ale takhle je to fakt brzda) ale leda prd
vy tu dosahujete v poho na default napětí (!) klíďo 2,7 GHz a tři se zvýšeným, ale já nedám ani 2,5 GHz; zdá se ti to jako že si nemám na co stěžovat...?
btw doufám že odchází a chcípne sakra, koupím Opteron a bude klid...
No mě se stejně zdá, že to musí být deskou... je sice divné, že zvláde 350, ale to se nevylučuje. Já jsem měl na všeobecně problémy proslulé MSI K8N Neo-2 Platinum stejné příznaky jako teď ty. Ale úplně stejné. Při sníženém násobiči jsem vyšplhal vysoko. Jinak nad 240 se správným násobičem nenabíhal komp. Na 240 se podělával systém(například nešel nabootovat vůbec, nebo když se to povedlo, systém "zapoměl" ovladače čipsetu, a když jsem je znova nainstalovalm tase je zapoměl a v Markách jsem měl polovinu bodů co na nepřetaktovaném systému...) To jsem měl 300+, nejnižší model řady s výborným jádrem Winchester. Takže sotva by nejel ten ani na 230. Jo a teď si vzpomínám, že mi to šlo přetaktovat softwarově z windowsů - to jsem valil na 250. Problém byl v tom, že 1.víc tam nešlo 2. Nepamatoval si to po rebootu a mě se nechtělo to vždycky nasatvovat znova 3. Nebylo to zcela stabilní
Ty tam máš nForce 500?
drdi21 píše:mam dosku pccips m848malu ver 2.1 potrebujem zvisit voltaz cpu.lebochcem zvisit frekvenciu procesora.v biose to nikde nemam.neviete cez co sa to da?
zkus novější BIOS, lepší výrobci dávají k desce soft přes kterej to jde taky, ale asi se toho u PCCHIPS (ECS) nedočkáš...jedině zkoušet kam až to půjde v základu...tohle nejsou žádný overclockerský desky no
Behemot píše:
zkus novější BIOS, lepší výrobci dávají k desce soft přes kterej to jde taky, ale asi se toho u PCCHIPS (ECS) nedočkáš...jedině zkoušet kam až to půjde v základu...tohle nejsou žádný overclockerský desky no
nj.bios mam najnovsi no tam som to nenasiel.a jaky soft je nato neda sa stiahnut dajaka utilitka?daj nazov alebo link please.
A co takovéty programy typu SpeedFan. Myslím že ten to píše, ne?
hmmm tak se mi zjevil malej problem mel sem pretaktovanej procak X2 3600EE na 260*9,5 ram samozrejme snizena delicka. skousel sem pak fsb 270 a spadlo mi to taks sem resetl cmos a ted se nemuzu dostat pres fsb220 a to mam HT 3. jinak vse stejne nastaveny
je mozny ze by takhle rychle odesla deska nebo cpu (volty byli def. jenom Ram 1,8+0,2=2V)
Mam AMD Athlon 3500+ (2200mhz) na MB ASUS M2V.Podarilo sa mi to nataktovat na 2530 tj. FSB 230 pri voltazi 1.4. Hacik je v tom ze ked to chcem nataktovat viac tak je system nestabilny pomohlo by asi viac "stavy" no ale v biose je tych 1.4V maximalna hodnota.
BIOS Vendor American Megatrends Inc.
BIOS Version 0504
BIOS Release Date 08/08/2006
BIOS Properties Plug and Play, Flash
Prosim o radu.
Dik
mateovic píše:Mam AMD Athlon 3500+ (2200mhz) na MB ASUS M2V.Podarilo sa mi to nataktovat na 2530 tj. FSB 230 pri voltazi 1.4. Hacik je v tom ze ked to chcem nataktovat viac tak je system nestabilny pomohlo by asi viac "stavy" no ale v biose je tych 1.4V maximalna hodnota.
BIOS Vendor American Megatrends Inc.
BIOS Version 0504
BIOS Release Date 08/08/2006
BIOS Properties Plug and Play, Flash
Prosim o radu.
Dik