Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Ahoj
tak já mám taky celkem velký problém s OC AMD X2
(pc v podpisu)

max to jde na FSB 232MHz což je 2,3GHz bez zvyšování napětí (to je jediný stable)
FSB na 240MHz + zvýšený napětí na 1,425V nepomáhá :(

chipset se nepřehřívá, RAM sem nedaval na vic jak 667 a HT ne nad 1000MHz

teploty burn max 53

fakt nevim čim to je...

(Zdroj new Xilence 550W ATX 2.2 - V1 12V 17A, V2 12V 18A )
zdroj ačkoliv značka jaksi taksi tak je v poho i při připojení více komponent
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Já ten problém mám, co jsem na tomto světě. Nikdy mi na to nikdo nedokázal dát odpověď která by doopravdy něco vyřešila... :(
Celkem se mě zajímá jestli k tomu někdy dojde. Rozumíš - koupíš si desku za 6000 nejdražší co může pro AM2 být, nejdrsnější overclockerská deska pyšnící se označením Republic of Gamers a je to stejně nahouby jako s každou jinou. Pochopitelně problém může být kdekoliv jinde... Opravdu je možné(i když neobvyklé na 240 FSB) že by toho měl dost i ten processor. Nevím...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Mno to já už celkem taky přemejšlim jestli to opravdu není v procesoru...
je to ale divný že by nezvládl ani 2,4GHz :(

nemáš možnost to někde testnout? nebo nezapůjčil by nám někdo CPU, které mu jede v poho s OC?
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

aby vám huba upadla...mi to stabilně nejede ani na 205 MHz při 1,4V (default!) - asi pěkně humusáckej kousek - a vy si stěžujete s 230 MHz :wink: ten můj krám jestli někdy půjde na 230 MHz tak se 2 V :shock:
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Behemot píše:aby vám huba upadla...mi to stabilně nejede ani na 205 MHz při 1,4V (default!) - asi pěkně humusáckej kousek - a vy si stěžujete s 230 MHz :wink: ten můj krám jestli někdy půjde na 230 MHz tak se 2 V :shock:
Voe co to meleš :-D

230FSB je u našeho násobiče (10x) jen 2,3GHz.. což je jak v defaultu :(

dyt ty máš 4800+ Toledo na soc939 ? nemáš právo si stěžovat!!! :x

ti to jede na 2,466 to je málo?? :cry:

.. jinak FSB mi jelo i nad 350MHz ale s násobičem 6x jak sem dal 6,5x už to zamrzlo :( .... takže je to asi na 99% procesorem :(
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Hej mám to šéfe! Alespoň u mě. Je to sada, tady bych chybu normálně fakt nehledal(i když už jsem o tom slyšel...).
Inspiroval jsem se tady Cormackem(máme skoro stejnou sestavu, tak by to bylo fakt divný, kdyby jsme neměli alespoň podobné výsledky...). Tak jsem prostě nastavil rovnou FSB na 270, napětí nechal na základu a... Jede to. Stabilita otestována. Tak prostě jak jsem to začal taktit, nastavil jsem 250 a nejelo no tak už jsem od té doby jel jen dolů... až jsem narazil na místo, kde to valí - 242. Vůbec mě nenapadlo, že výš by to zase mohlo jet. Prostě je to jen kritické místo(nějak se potkávají různé frekvence, děličky apod. Už jsem o tom něco četl, podstatu už si nepamatuju).

No jestli tak to zkus taky. Hoď tam něco vyššího. Třeba to pojede.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

Godzzila píše:Voe co to meleš :-D

230FSB je u našeho násobiče (10x) jen 2,3GHz.. což je jak v defaultu :(

dyt ty máš 4800+ Toledo na soc939 ? nemáš právo si stěžovat!!! :x

ti to jede na 2,466 to je málo?? :cry:

.. jinak FSB mi jelo i nad 350MHz ale s násobičem 6x jak sem dal 6,5x už to zamrzlo :( .... takže je to asi na 99% procesorem :(
no právě že si musím HODNĚ stěžovat - ty si za cenu co mně to stálo koupíš novej 5200+ a přetočíš ho...já jsem doufal že to taky přetočím aspoň na 5200+ (rád bych si koupil GF8800GTX ale takhle je to fakt brzda) ale leda prd

vy tu dosahujete v poho na default napětí (!) klíďo 2,7 GHz a tři se zvýšeným, ale já nedám ani 2,5 GHz; zdá se ti to jako že si nemám na co stěžovat...?

btw doufám že odchází a chcípne sakra, koupím Opteron a bude klid...
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Mno tak ani náhodou...
při nastavení na 270MHz nenaběhl vůbec při 260MHz to samé

a při 250Mhz nenaběhli Winy.. ani do nouzáku :(

240MHz winy sice naběhnou ale hned to padá do resetu :(

nějaké další nápady? :(
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

volty hore
ked som ja provozoval semprona 2800+ s 1.8V bez chladica v linuxe? triasol som oknom ale to nepomohlo a CPU nie a nie sa zohriat :(
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No mě se stejně zdá, že to musí být deskou... je sice divné, že zvláde 350, ale to se nevylučuje. Já jsem měl na všeobecně problémy proslulé MSI K8N Neo-2 Platinum stejné příznaky jako teď ty. Ale úplně stejné. Při sníženém násobiči jsem vyšplhal vysoko. Jinak nad 240 se správným násobičem nenabíhal komp. Na 240 se podělával systém(například nešel nabootovat vůbec, nebo když se to povedlo, systém "zapoměl" ovladače čipsetu, a když jsem je znova nainstalovalm tase je zapoměl a v Markách jsem měl polovinu bodů co na nepřetaktovaném systému...) To jsem měl 300+, nejnižší model řady s výborným jádrem Winchester. Takže sotva by nejel ten ani na 230. Jo a teď si vzpomínám, že mi to šlo přetaktovat softwarově z windowsů - to jsem valil na 250. Problém byl v tom, že 1.víc tam nešlo 2. Nepamatoval si to po rebootu a mě se nechtělo to vždycky nasatvovat znova 3. Nebylo to zcela stabilní
Ty tam máš nForce 500?
drdi21
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drdi21 »

mam dosku pccips m848malu ver 2.1 potrebujem zvisit voltaz cpu.lebochcem zvisit frekvenciu procesora.v biose to nikde nemam.neviete cez co sa to da?
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

drdi21 píše:mam dosku pccips m848malu ver 2.1 potrebujem zvisit voltaz cpu.lebochcem zvisit frekvenciu procesora.v biose to nikde nemam.neviete cez co sa to da?
zkus novější BIOS, lepší výrobci dávají k desce soft přes kterej to jde taky, ale asi se toho u PCCHIPS (ECS) nedočkáš...jedině zkoušet kam až to půjde v základu...tohle nejsou žádný overclockerský desky no
drdi21
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drdi21 »

Behemot píše: zkus novější BIOS, lepší výrobci dávají k desce soft přes kterej to jde taky, ale asi se toho u PCCHIPS (ECS) nedočkáš...jedině zkoušet kam až to půjde v základu...tohle nejsou žádný overclockerský desky no
nj.bios mam najnovsi no tam som to nenasiel.a jaky soft je nato neda sa stiahnut dajaka utilitka?daj nazov alebo link please.
chello
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chello »

skus stasi bios :) hodně stesti mam podobny problem
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

A co takovéty programy typu SpeedFan. Myslím že ten to píše, ne?
drdi21
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drdi21 »

chello píše:skus stasi bios :) hodně stesti mam podobny problem
nemozes hodit link na starsi bios lebo na ich domovskej stranke som to nenasiel a tu tez neni.
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

hmmm tak se mi zjevil malej problem mel sem pretaktovanej procak X2 3600EE na 260*9,5 ram samozrejme snizena delicka. skousel sem pak fsb 270 a spadlo mi to taks sem resetl cmos a ted se nemuzu dostat pres fsb220 a to mam HT 3. jinak vse stejne nastaveny
je mozny ze by takhle rychle odesla deska nebo cpu (volty byli def. jenom Ram 1,8+0,2=2V)
NB:Acer Aspire V3 571G
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

up nidko nevi? :sad:
NB:Acer Aspire V3 571G
mateovic
Nováček
Nováček

AMD 3500+

Příspěvek od mateovic »

Mam AMD Athlon 3500+ (2200mhz) na MB ASUS M2V.Podarilo sa mi to nataktovat na 2530 tj. FSB 230 pri voltazi 1.4. Hacik je v tom ze ked to chcem nataktovat viac tak je system nestabilny pomohlo by asi viac "stavy" no ale v biose je tych 1.4V maximalna hodnota.
BIOS Vendor American Megatrends Inc.
BIOS Version 0504
BIOS Release Date 08/08/2006
BIOS Properties Plug and Play, Flash
Prosim o radu.
Dik
teldah
Začátečník
Začátečník

Re: AMD 3500+

Příspěvek od teldah »

mateovic píše:Mam AMD Athlon 3500+ (2200mhz) na MB ASUS M2V.Podarilo sa mi to nataktovat na 2530 tj. FSB 230 pri voltazi 1.4. Hacik je v tom ze ked to chcem nataktovat viac tak je system nestabilny pomohlo by asi viac "stavy" no ale v biose je tych 1.4V maximalna hodnota.
BIOS Vendor American Megatrends Inc.
BIOS Version 0504
BIOS Release Date 08/08/2006
BIOS Properties Plug and Play, Flash
Prosim o radu.
Dik
ahoj
Za 1 si nahraj novej nios na desku
http://support.asus.com/download/downlo ... &model=M2V

Ten tvůj bios je rok starej takže bych začal tady.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“