Budulman píše:Já mám NB na parádu né?!! taky ho mám na práci, když ho nechceš reklamovat tak oč ti teda de? sežeň si suchej led a NB si na něj polož.
V NHC to mám stále na Dynamic a grafárnu na balanced, nehraji tak to neměním a je to dostačující, když ti to dělá NHC tak ho dej pryč a uvidíš.
ASUS A6T-AMD Turion™ 64 X2
Moderátor: Don
- T-y-g-r-i-k
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Ale tak to mi je jasný, já ted nevím, jestli při default nastavení byla nastavená grafika na Balanced nebo na maximum performance, já jsem to měl totiž na maximum tu grafárnu, tak je možný, že to nezvládá a je potřeba podložka...nevíš náhodou?
- Budulman
- Začátečník
-
Doma mám NB na svém chladícím stojanu a ještě jsem koupil jednu obyč na cesty, bez podložky ho už ani nezapnu.T-y-g-r-i-k píše:Ale tak to mi je jasný, já ted nevím, jestli při default nastavení byla nastavená grafika na Balanced nebo na maximum performance, já jsem to měl totiž na maximum tu grafárnu, tak je možný, že to nezvládá a je potřeba podložka...nevíš náhodou?
Budulman píše:Já mám NB na parádu né?!! taky ho mám na práci, když ho nechceš reklamovat tak oč ti teda de? sežeň si suchej led a NB si na něj polož.
V NHC to mám stále na Dynamic a grafárnu na balanced, nehraji tak to neměním a je to dostačující, když ti to dělá NHC tak ho dej pryč a uvidíš.
ASUS A6T AP017
- mrlicker
- Nováček
-
- Budulman
- Začátečník
-
Já jsem v pátek dělal reinstal woken a momentálně na podložce mám v NHC HDD 36°C a CPU 46°C ale to jen surfuji, šoupnu tam zpět Everest a uvidíme zda ten NHC zobrazuje stejné teploty, taky jde o to jak to má kdo nastavenémrlicker píše:pouzival jsem tez NHC, ale posledni dobou byla teplota skoro stabilne CPU 55 i HDD 55, hlavne HDD me stvalo. Tak jsem NHC vyplnul a ejhle. CPU ani HDD se nedostane pres 50. Ale je pravda ze vetracek se skoro nezasatvi, ale podle hluku bych rekl ze jede na nejmensi otacky.
ASUS A6T AP017
- mrlicker
- Nováček
-
- Budulman
- Začátečník
-
mrlicker píše:jj urcite zalezi, jak je to nastavene. Ale ja to mel porad stejne nastavene, ale posledni dobou ty teploty sli celkem dost nahoru (tak jsem ho radeji vypl). To jsou fajne teploty. Coze to mas za podlozku?
Kód: Vybrat vše
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=67452
ASUS A6T AP017
- T-y-g-r-i-k
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem ted odinstaloval NHC a dal Power4 a pořád stejný. Nastaveno na Hight performance (nejvyšší Super), ktomu spuštený everest s teplotama a hrál jsem 10min Driver Paraller lines. Po tomto času mi teplota zůstala na 81 a dál jsem to radši nechtěl zkoušet. Proto to není NHC. Ale moc to nechápu, poněvadž jenom stačí, když minimalizuju hru a po pár vteřinách mi jde teplota CPU z 80 na 70 a to skokově, což opravdu moc nechápu...
- Sin@le
- Začátečník
-
No tak to je jednoduchý, celkově je chlazení NTB řešený strašně malím větráčkem + nějakej ten pasiv, když hraješ, tak CPU počítá všechny ty blbyny, když to minimalizuješ, tak počítá jen XP a další "blbiny", tím pádem teplota sleze dolů a ten skok je kvůli chlazení CPU, je tam malej pasiv a ten ta vrtulka skoro hned zchladí.T-y-g-r-i-k píše:Tak jsem ted odinstaloval NHC a dal Power4 a pořád stejný. Nastaveno na Hight performance (nejvyšší Super), ktomu spuštený everest s teplotama a hrál jsem 10min Driver Paraller lines. Po tomto času mi teplota zůstala na 81 a dál jsem to radši nechtěl zkoušet. Proto to není NHC. Ale moc to nechápu, poněvadž jenom stačí, když minimalizuju hru a po pár vteřinách mi jde teplota CPU z 80 na 70 a to skokově, což opravdu moc nechápu...
Já mam ale jinej problém, a nemyslím si že s CPU a spíš s GPU, když hraju R6 Las Vegas, tak se mi třeba po 20 minutách stane že se mi to začne hryzat, ale tak že to třeba 10 sekund jede normálně, pak se mi jako děsně zpomalí, pak se to zase dožene a jede to chcíli normálně, jestli je to fakt GPU, tak to nevim, teď momentálně nepoužívám nic, jen pawer4gear. Jinak jednou sem hrál TOCu a tý mi to taky začalo dělat, tak sem vzal šroubovák a celej NTB sem rozebral, a vyčistil sem pasiv a hlavně tu vrtulku, protože byly docela zaprášený, pak sem šel dál, ale celej chladič sem raději nesundával, teď by mě docela zajímalo jestli mam ještě šanci případně uplatnit záruku, když sem NTB rozebral vlastně do šroubku (bez sundanýho chladiče CPU i GPU). Jinak potom co sem to dal dohromady bych řekl že se to zlepšilo, ale pořád je to skoro to samí. Jinak rozebrání minimálně toho dílu co je pod nim větráček vřele doporučuju, v tý vrtulce bylo fakt HAFO prachu, jo taky se hodí vysát ten pasiv.
- Tubarog
- Začátečník
-
Rozebraný sem měl i procesorové heatpipe a reklmacku me uznali, viz par prizpevku vyse. A to jsem porusil ochranou plombu na jednom ze sroubku pritlacujici chladic k procesoru. Ale zadny viditelny zasah jsem neudelal, vsechno opatrne, pomalu a decentneSin@le píše:No tak to je jednoduchý, celkově je chlazení NTB řešený strašně malím větráčkem + nějakej ten pasiv, když hraješ, tak CPU počítá všechny ty blbyny, když to minimalizuješ, tak počítá jen XP a další "blbiny", tím pádem teplota sleze dolů a ten skok je kvůli chlazení CPU, je tam malej pasiv a ten ta vrtulka skoro hned zchladí.T-y-g-r-i-k píše:Tak jsem ted odinstaloval NHC a dal Power4 a pořád stejný. Nastaveno na Hight performance (nejvyšší Super), ktomu spuštený everest s teplotama a hrál jsem 10min Driver Paraller lines. Po tomto času mi teplota zůstala na 81 a dál jsem to radši nechtěl zkoušet. Proto to není NHC. Ale moc to nechápu, poněvadž jenom stačí, když minimalizuju hru a po pár vteřinách mi jde teplota CPU z 80 na 70 a to skokově, což opravdu moc nechápu...
Já mam ale jinej problém, a nemyslím si že s CPU a spíš s GPU, když hraju R6 Las Vegas, tak se mi třeba po 20 minutách stane že se mi to začne hryzat, ale tak že to třeba 10 sekund jede normálně, pak se mi jako děsně zpomalí, pak se to zase dožene a jede to chcíli normálně, jestli je to fakt GPU, tak to nevim, teď momentálně nepoužívám nic, jen pawer4gear. Jinak jednou sem hrál TOCu a tý mi to taky začalo dělat, tak sem vzal šroubovák a celej NTB sem rozebral, a vyčistil sem pasiv a hlavně tu vrtulku, protože byly docela zaprášený, pak sem šel dál, ale celej chladič sem raději nesundával, teď by mě docela zajímalo jestli mam ještě šanci případně uplatnit záruku, když sem NTB rozebral vlastně do šroubku (bez sundanýho chladiče CPU i GPU). Jinak potom co sem to dal dohromady bych řekl že se to zlepšilo, ale pořád je to skoro to samí. Jinak rozebrání minimálně toho dílu co je pod nim větráček vřele doporučuju, v tý vrtulce bylo fakt HAFO prachu, jo taky se hodí vysát ten pasiv.
- Sin@le
- Začátečník
-
Právě já sem si všiml, že na hodně částech jsou vidět otisky prstů a to jak na chladiči, na těch heatpipech tak i na plastech. Jinak ta plomba je u mě tak dokonale nalepená, že když budu chtít sundat chladič, tak ho sundám aniž bych tu plombu jak koliv poškodil, nedotýká se totiž vůbec šroubku .
Jak to vypadalo pod tim chladičem, dřív sem slyšel (sice ne o Asusu) že tam výrobci dávaj až přespříliš vodivý pasty... Mělo cenu ten chladič sundávat??? (Myslim jestli to mělo nějakej přísun, třeba že si dal pryč tu pastu a tak
Jak to vypadalo pod tim chladičem, dřív sem slyšel (sice ne o Asusu) že tam výrobci dávaj až přespříliš vodivý pasty... Mělo cenu ten chladič sundávat??? (Myslim jestli to mělo nějakej přísun, třeba že si dal pryč tu pastu a tak
- T-y-g-r-i-k
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
OK mrknu nato, už jsem měl rozdělanou grafiku, tak tam mrknu i na větráček. Co se týče teplot, tak mám NHC a do toho jsem si stáhnul nastavení pro A6T, protože jinak to moc nešlo. Ten měl přednastaven teplotu CPU na 70 upozornění a 78 shutdown. Pak jsem se ale mrknul, úplně jsem to přehlédnul, ale defaultně je 80 upozornění a při 95 shutdown. Takže jsem si dal 80 na upozornění a 85 shutdown, ale nevyleze to výše jak 82. Takže dobrý. Cose týče grafiky, tak mám ji na super performance. Při testování mi to nepřesáhne 88.
Jinak kolipak jste naměřili v 3DMark06? Já jsem vytáhnul na super per. grafiku 2190. Což jsem se díval a i novější notesy maj problémy tuto hodnotu dotáhnout!
Jinak kolipak jste naměřili v 3DMark06? Já jsem vytáhnul na super per. grafiku 2190. Což jsem se díval a i novější notesy maj problémy tuto hodnotu dotáhnout!
- Sin@le
- Začátečník
-
Tak sem dneska učinil docela dobrej objev, jak sem zjistil, tak se nepřehřívá GPU ale CPU, celou dobu sem si lámal hlavu s tim jak změřit teplotu GPU tak abych ji viděl přímo když je GPU v zátěži, takže sem připojil TV dal jí do Dualu a hodil si na ní teplotu z ovladačů GPU a ještě NHC, včera sem stáhl nový release 06 a k tomu ještě nastavení ACPI, najednou to začalo fungovat. Nastavim sem si to do Loud režimu a spustil sem TOCA 3 po asi 30 minutách se to začalo přehřívat, CPU 73 ° a GPU 95°, kruci ale teď by mě zajímalo co s tim
Jak sem koukal do nastavení ACPI (je to ta pozdější z těch stránek) a celej rozdíl mezi nastavením LOUD a SILENT je v sepínací teplotě, neporovnával sem všechny, ale u nejvyšší rychlosti větráku se liší spínací teplota o 2°.
Ještě dodám jeden postřeh, jak sem to tak sledoval (alespoň co sem mohl slyšet) tak větrák nešel na plný otáčky, nevíte kde bych mohl sehnat info o tom větráku, jedná se mi hlavně o ty max otáčky, protože někde sem viděl max otáčky 240 a někde 229 tak nevim. Jo a ještě by mě zajímalo podle který teploty je ovládaný to ACPI, jestli je to jen podle teploty CPU, tak je to udělaný pěkně na nic, protože když se to tak vezme, tak hlavní by měla bejt spíš teplota chladiče jako taková, a ne jen procesoru, protože když se to tak vezme tak GPU ohřívá CPU a to se teprve potom začne chladit.
Jak sem koukal do nastavení ACPI (je to ta pozdější z těch stránek) a celej rozdíl mezi nastavením LOUD a SILENT je v sepínací teplotě, neporovnával sem všechny, ale u nejvyšší rychlosti větráku se liší spínací teplota o 2°.
Ještě dodám jeden postřeh, jak sem to tak sledoval (alespoň co sem mohl slyšet) tak větrák nešel na plný otáčky, nevíte kde bych mohl sehnat info o tom větráku, jedná se mi hlavně o ty max otáčky, protože někde sem viděl max otáčky 240 a někde 229 tak nevim. Jo a ještě by mě zajímalo podle který teploty je ovládaný to ACPI, jestli je to jen podle teploty CPU, tak je to udělaný pěkně na nic, protože když se to tak vezme, tak hlavní by měla bejt spíš teplota chladiče jako taková, a ne jen procesoru, protože když se to tak vezme tak GPU ohřívá CPU a to se teprve potom začne chladit.
- T-y-g-r-i-k
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
No co se týče nastavení větráku, tak to je zbytečný, protože NHC at tam nastavíte cokoliv, tak stejně to nebude chodit! V biosu je totiž větrák a tyhle hodnoty na read only, tudiz to nelze. Jedině to nějako odblokovat v biosu. Co se týče větráku, tak s NHC 06 verzí mi zapíná na 79 CPU...už si stím nelámu hlavu! Přenastavil jsem hodnoty v NHC o 10 stupínků víš a jeto....pořád to je víc než default hodnoty...
- Marcus
- Nováček
-
Ovladani ventilatoru bohuzel zrejme bere teplotu CPU , na plno se rozjede az pri 79°C na CPU , u me dochazi k prehrejvani grafiky dostane se na 95 stupnu a jak chce na 96 tak se parkrat zasekne obraz , schladne a za chvili znova,.. krasne je to videt na grafu v RivaTuneru. Bohuzel mi nedavno prave grafika vyhorela,... i po vymene cely desky se to prehrejva uplne stejne,.. asi chyba konstrukce smula,... za ty prachySin@le píše:Tak sem dneska učinil docela dobrej objev, jak sem zjistil, tak se nepřehřívá GPU ale CPU, celou dobu sem si lámal hlavu s tim jak změřit teplotu GPU tak abych ji viděl přímo když je GPU v zátěži, takže sem připojil TV dal jí do Dualu a hodil si na ní teplotu z ovladačů GPU a ještě NHC, včera sem stáhl nový release 06 a k tomu ještě nastavení ACPI, najednou to začalo fungovat. Nastavim sem si to do Loud režimu a spustil sem TOCA 3 po asi 30 minutách se to začalo přehřívat, CPU 73 ° a GPU 95°, kruci ale teď by mě zajímalo co s tim
PS: vsim jsem si ze k prehrivani dochazi jen u urcitych her např. HL2 , STALKER a pod, v CoD2 , DarkStar one ,... k nemu treba nedochazi(88°C a dost)
NB: ASUS A6T (AMD TURION 64 X2 TL-52 1,6GHz , 1GB RAM, 120GB HDD , GF7600 256MB)
- Marcus
- Nováček
-
JJ, to je nadhera,... a mas k tomu bonus ,.. ny tyhle behem 3DMarku usmazis vajicka , teda na tej mi urciteT-y-g-r-i-k píše:OK mrknu nato, už jsem měl rozdělanou grafiku, tak tam mrknu i na větráček. Co se týče teplot, tak mám NHC a do toho jsem si stáhnul nastavení pro A6T, protože jinak to moc nešlo. Ten měl přednastaven teplotu CPU na 70 upozornění a 78 shutdown. Pak jsem se ale mrknul, úplně jsem to přehlédnul, ale defaultně je 80 upozornění a při 95 shutdown. Takže jsem si dal 80 na upozornění a 85 shutdown, ale nevyleze to výše jak 82. Takže dobrý. Cose týče grafiky, tak mám ji na super performance. Při testování mi to nepřesáhne 88.
NB: ASUS A6T (AMD TURION 64 X2 TL-52 1,6GHz , 1GB RAM, 120GB HDD , GF7600 256MB)
- Sin@le
- Začátečník
-
Tak mmnt, já sem právě myslel že se spíš přehřívá CPU, ale jak to píšeš ty tak bych zase řekl že GPU kruci už mě to štve.Marcus píše: Ovladani ventilatoru bohuzel zrejme bere teplotu CPU , na plno se rozjede az pri 79°C na CPU , u me dochazi k prehrejvani grafiky dostane se na 95 stupnu a jak chce na 96 tak se parkrat zasekne obraz , schladne a za chvili znova,.. krasne je to videt na grafu v RivaTuneru. Bohuzel mi nedavno prave grafika vyhorela,... i po vymene cely desky se to prehrejva uplne stejne,.. asi chyba konstrukce smula,... za ty prachy
PS: vsim jsem si ze k prehrivani dochazi jen u urcitych her např. HL2 , STALKER a pod, v CoD2 , DarkStar one ,... k nemu treba nedochazi(88°C a dost)
V ovladačích ke grafice je psaný že teplota zpomalení jádra dochází při teplotě 110°C, mě vyskočila GPU nejvíc na 95, a přesně jak řikáš ty, jakmile chtěla na 96 tak se to zasekalo, ale přitom píšeš že se ti větrák rozjede na max až při 79°, což zase já nemůžu potvrdit, u mě jede na max už někdy od 65° (to teď nevim jistě) a hlavně sem se k takový teplotě nikdy nedostal, u mě byl zatim max 73°, při kterejch se mi taky začal sekat obraz, tak sem se, nejspíš asi teda blbě, domníval že to dělá CPU.
No ale co mě teď tak napadá, tak sou asi dvě možnosti, buď reklamace, nebo rozebrat NTB včetně chladiče, dát novou pastu (koukal sem se po týhle
Kód: Vybrat vše
http://www.czechcomputer.cz/product_doc-CB1BB6177D32819FC12572C10038DFB3.html
Jak to prosim tě vypadalo s teplovodivou pastou, tohle je otázka na kterou sem zatim od nikoho nedostal odpověď, co sem kdysi slyšel, tak třeba u Aceru jí dáváj tolik že když se potom odstraní a dá se tolik kolik má, takže se skoro ani nerozjel větrák (to sice asi přesně nebude náš problém ale pomoct by to mohlo). Nechci se zase pouštět do rozebírání jen abych to zjistil, proto kdyby měl někdo info, tak budu vděčnej.Tubarog píše:Rozebraný sem měl i procesorové heatpipe a reklmacku me uznali, viz par prizpevku vyse. A to jsem porusil ochranou plombu na jednom ze sroubku pritlacujici chladic k procesoru. Ale zadny viditelny zasah jsem neudelal, vsechno opatrne, pomalu a decentne
- Tubarog
- Začátečník
-
Pasty bylo mezi heatpipe a oběma jádry CPU přesně kolik má a rozmázlá od okraje po okraj, prostě perfektní práceSin@le píše:Tak mmnt, já sem právě myslel že se spíš přehřívá CPU, ale jak to píšeš ty tak bych zase řekl že GPU kruci už mě to štve.Marcus píše: Ovladani ventilatoru bohuzel zrejme bere teplotu CPU , na plno se rozjede az pri 79°C na CPU , u me dochazi k prehrejvani grafiky dostane se na 95 stupnu a jak chce na 96 tak se parkrat zasekne obraz , schladne a za chvili znova,.. krasne je to videt na grafu v RivaTuneru. Bohuzel mi nedavno prave grafika vyhorela,... i po vymene cely desky se to prehrejva uplne stejne,.. asi chyba konstrukce smula,... za ty prachy
V ovladačích ke grafice je psaný že teplota zpomalení jádra dochází při teplotě 110°C, mě vyskočila GPU nejvíc na 95, a přesně jak řikáš ty, jakmile chtěla na 96 tak se to zasekalo, ale přitom píšeš že se ti větrák rozjede na max až při 79°, což zase já nemůžu potvrdit, u mě jede na max už někdy od 65° (to teď nevim jistě) a hlavně sem se k takový teplotě nikdy nedostal, u mě byl zatim max 73°, při kterejch se mi taky začal sekat obraz, tak sem se, nejspíš asi teda blbě, domníval že to dělá CPU.
No ale co mě teď tak napadá, tak sou asi dvě možnosti, buď reklamace, nebo rozebrat NTB včetně chladiče, dát novou pastu (koukal sem se po týhle)a zkusit jak to bude chodit. Jinak docela dobře se toho přehřívání zbavíš když necháš CPU jet jen na 800 MHz, ale to je řešení na dvě věci, ale u některejch her to pomáhá...Kód: Vybrat vše
http://www.czechcomputer.cz/product_doc-CB1BB6177D32819FC12572C10038DFB3.html
Jak to prosim tě vypadalo s teplovodivou pastou, tohle je otázka na kterou sem zatim od nikoho nedostal odpověď, co sem kdysi slyšel, tak třeba u Aceru jí dáváj tolik že když se potom odstraní a dá se tolik kolik má, takže se skoro ani nerozjel větrák (to sice asi přesně nebude náš problém ale pomoct by to mohlo). Nechci se zase pouštět do rozebírání jen abych to zjistil, proto kdyby měl někdo info, tak budu vděčnej.Tubarog píše:Rozebraný sem měl i procesorové heatpipe a reklmacku me uznali, viz par prizpevku vyse. A to jsem porusil ochranou plombu na jednom ze sroubku pritlacujici chladic k procesoru. Ale zadny viditelny zasah jsem neudelal, vsechno opatrne, pomalu a decentne
- Korkacek
- Nováček
-
Sorry že vás ruším od debaty, ale mám otázku
Jaký model ramky si mám dokoupit do tohodle modelu? (a6t-ap017)
A taky by mě zajímalo, jestli se již dají updatovat ovladače na grafárnu. Zkoušel jsem stáhnout na 7600go přímo z nVidie, ale pořád mi to hlásí, že to není kompatibilní a že to nemůže nic najít :-X
Jaký model ramky si mám dokoupit do tohodle modelu? (a6t-ap017)
A taky by mě zajímalo, jestli se již dají updatovat ovladače na grafárnu. Zkoušel jsem stáhnout na 7600go přímo z nVidie, ale pořád mi to hlásí, že to není kompatibilní a že to nemůže nic najít :-X
- T-y-g-r-i-k
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Budulman
- Začátečník
-
já ji reklamoval protože nešlo pálit na CD, dostal jsem novou a zase nejde pálit na DVD +T-y-g-r-i-k píše:Zdarec,
tak mám docela velkej problém! Kdo tady reklamoval tu DVD-Romku? Zajímavý, že mně vypaluje RW, ale normální DVDčka nevypálí. Tedy vypálí, nero nahlásí dobrý, ale nenačte....nemáte stím zkušenosti? Zarazilo mě, že RW vypálí dobře!
ASUS A6T AP017