Radeon X1950 GT/PRO (RV570) - info, testy, recenze
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Thellwin
- Administrátor
- majeros
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Mám doma Gygabite X1950PRO.
dá se tahle karta taktovat? Mi se to nějak nepodařilo. Hodnoty jsem zvedal jen o pár čísel a karta mi 3Dmarku05 dávala ještě méně bodů než v defaultním nastavení.
v defaultním nastavení mi dávála 8677 bodů a po taktování jsem padl někde k 6500 bodů.
Má někdo stejné nebo opačné zkušenosti?
dá se tahle karta taktovat? Mi se to nějak nepodařilo. Hodnoty jsem zvedal jen o pár čísel a karta mi 3Dmarku05 dávala ještě méně bodů než v defaultním nastavení.
v defaultním nastavení mi dávála 8677 bodů a po taktování jsem padl někde k 6500 bodů.
Má někdo stejné nebo opačné zkušenosti?
- Lister
- Začátečník
-
Pokud byste si měli vybrat mezi Asusem 1950 Pro (tam by zástal původní chladič) a Saphirem 1950Pro + výměna chladiče za Zalamana 900Cu do čeho byste šli???
Potřebuju aby grafika byla pokud možno neslyšitelná.
PS: vím že nejelšpí bude asi Asus + výměna za Zalmana, ale to jsem nenabízel
Potřebuju aby grafika byla pokud možno neslyšitelná.
PS: vím že nejelšpí bude asi Asus + výměna za Zalmana, ale to jsem nenabízel
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
- Thellwin
- Administrátor
- Pavlis
- Začátečník
-
- Lister
- Začátečník
-
Díky za reakci, no já vlastně ještě ani nevím jak bude hlučet ten můj, ale záměrně vybírám ty nejtižší díly, tak abych o kompu ani nevěděl.Thellwin píše:Ten Asus mi prijde na nízkých otáčkách tichý a chladí v pohodě, ale je pravda, že nemám zrovna nejtišší PC, takže se ta grafika ztratí
Ještě dotaz - dá se ten Asusácký nějakým způsobem zregulovat tak aby i při maximálním výkonu karty ji stačil uchladit a přitom jel tiše??
dobrá tedy - trochu slyšet být může no ale ne moc, tak náročný zase nejsemLazovak píše:Zalman 900Cu neni i na min uplne neslysitelnej cili pokud potrebujes neslysitelnou grafiku tak by ses musel poohlidnout napr po HR-03 s kterym bys s vhodnym proudenim vzduchu mohl chladit pasivne
EDIT: ještě pro doplnění a objektivizaci - bednu budou prohánět 2x Xilence 120mm, na procesoru bude zpočátku AC Frezer a zdroj bude Seasonic 12. HDD Baracude ES (která má být tichá), později půjde do boxu.....
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
- Pavlis
- Začátečník
-
mno lehce OT ale Xilence opet neni nejtizsi taky 1 mam, ale oproti AC fan zlatej, jinak freezra mam take a aby byl tichej musis ho mit kolem 1100ot a to uz neni moc vykonej. zdroj ok dyztak ztisis, a hdd ES nemam ale mam 7200.10 sataII a nic moc ten je docela hlucnej, dnes bych vzal spis YS od WDLister píše:dobrá tedy - trochu slyšet být může no ale ne moc, tak náročný zase nejsem
EDIT: ještě pro doplnění a objektivizaci - bednu budou prohánět 2x Xilence 120mm, na procesoru bude zpočátku AC Frezer a zdroj bude Seasonic 12. HDD Baracude ES (která má být tichá), později půjde do boxu.....
- Thellwin
- Administrátor
- Bomba
- Začátečník
asus je opravdu nejtissi, ted mam bednu da se rict tichou (mam tusim cca 23% na ventilatoru), nejhlucnejsi v pc mam 12cm glacial 900ot/min ktery mam ve zdroji, kdyz ten zastavim, tak pote jdou slyset disky, ktere mam na molitanu (na cpu se mi ventilator netoci vetsinou, kdyz neni ve velke zatezi nebo se toci malo)
- Radim Štěpanec
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Bomba
- Začátečník
- petrmegac
- Nováček
-
Ahoj, nemáte náhodou někdo upravený BIOS pro Sapphire X1950GT? Nejde mi ani tak o přetaktování, ale o úpravu otáček ventilátoru, protože při 2D zbytečně řve a u 3D se přehřívá a několikrát se mi i stalo že se počítač zasekl. Prozatím to měním přez ATITT, ale raději bych přehrál BIOS. Jinak pokud to už někdo přetaktoval na verzi PRO tak to sem klidně taky dejte ať se to nemusí dělat softwarově.
Dík
Dík
- Lister
- Začátečník
-
díky všem za všechny rady, půjdu teda do Asusu...kdyby se mi chladič nelíbil dá se přece vždycky vyměnit a prodat
- expLorer
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tak teraz nahodim trosku dooost neznalecku a novacikovsku otazocku, ale predsa.. ako sa taktuje tato grafika ? skusal som atitool vyzera to v pohode, rivatuner tak tiez.. len toto je moja prva ATi grafika a tak teda prechod z nVidie ma dost zachvatil ked som zistil ze u ATi nejestvuje 2D mod pre takty.. tak teraz sa ju bojim taktovat a podla mna je dokonca zbytocne jej tak davat zabrat uz len vo Windowse v 2D rezime.. tak teda ci je bezne ze karta je taktovana aj 2D rezime win.. ?
CPU: C2D E7200 [cooled by Scythe Ninja Plus] | MB: ASUS P5Q PRO | RAM: APACER DDR2 2x1GB 800MHz GOLDEN KIT | VGA: ASUS HD4850 512MB | HDD: WD 160GB, Hitachi 500GB + PATA suflik(Hitachi 80GB) | PSU: ASUS A-45GA 450W | LCD: LG L204WT 20.1'' | AUDIO: Creative SB Live 5.1 Digital + KENWOOD KR-A3050 + Radiotechnika S-90 | Logitech MX500 | Logitech MOMO Racing | ASUS MyCinema-P7131
NB: Acer TravelMate 4002LMi (PentiumM1.6GHz, DDR512MB,ATi Radeon9700Mobility,HDD60GB,..)
NB: Acer TravelMate 4002LMi (PentiumM1.6GHz, DDR512MB,ATi Radeon9700Mobility,HDD60GB,..)
- mirkee
- Začátečník
ATi nema rozne takty pre 2D a 3D defaultne. Ale samozrejme sa to da nastavit pomocou Ati Tray Tools funkciou Auto overclocking.expLorer píše:tak teraz nahodim trosku dooost neznalecku a novacikovsku otazocku, ale predsa.. ako sa taktuje tato grafika ? skusal som atitool vyzera to v pohode, rivatuner tak tiez.. len toto je moja prva ATi grafika a tak teda prechod z nVidie ma dost zachvatil ked som zistil ze u ATi nejestvuje 2D mod pre takty.. tak teraz sa ju bojim taktovat a podla mna je dokonca zbytocne jej tak davat zabrat uz len vo Windowse v 2D rezime.. tak teda ci je bezne ze karta je taktovana aj 2D rezime win.. ?
- expLorer
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no ale moja otazka stale nie je zodpovedana..
pytam sa ci je bezne ze karta bezi aj vo win nataktovana ? bo s tym je aj vyssia spotreba a viac zapecie.. cize len negativa..
pytam sa ci je bezne ze karta bezi aj vo win nataktovana ? bo s tym je aj vyssia spotreba a viac zapecie.. cize len negativa..
CPU: C2D E7200 [cooled by Scythe Ninja Plus] | MB: ASUS P5Q PRO | RAM: APACER DDR2 2x1GB 800MHz GOLDEN KIT | VGA: ASUS HD4850 512MB | HDD: WD 160GB, Hitachi 500GB + PATA suflik(Hitachi 80GB) | PSU: ASUS A-45GA 450W | LCD: LG L204WT 20.1'' | AUDIO: Creative SB Live 5.1 Digital + KENWOOD KR-A3050 + Radiotechnika S-90 | Logitech MX500 | Logitech MOMO Racing | ASUS MyCinema-P7131
- godlike
- Středně pokročilý
-
- fanynek
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ahojky lidi! Zajímavá diskuze. Já si nedávno koupil Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950 Pro 512MB,DDR3, PCI-E, i když jsem měl zálusk na ASUSe EAX1950PRO/HTDP/256MB DDR3, HDTV, 2DVI, PCIExpress, ale tu ještě neměli, tak jsem koupil Safira. Zatím jsem s ní neměl žádný problém, trochu jsem ji taktnul a i teploty docela dobrý. (hodnoty tady-dole http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 87#7226987 ). Co by mně ale zajímalo, jak ještě snížit teplotu grafického čipu v zátěži. Poradí mi někdo, jak na to? Díky.