Vodní chlazení - diskuze

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Zamčeno

Jak si představujete budoucnost threadu o WC?

Jedeme další stovku! (veškerá voda se nadále bude řešit zde)
28
27%
Odznova! (viz č.1)
6
6%
Více threadů, teď je v tom bordel! (tři až čtyři thready, pro každou oblast zvlášť)
68
67%

Celkem hlasů: 102
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Ona je teda pravda, že je nutný říct, že oni to maj všechno s inletem nebo rovnou expanzkou místo horní části ( případně aspoň modem ), no ale stejně je to podivný.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

no ale zase si vemte, ze u nas se zacina rozmahat D4, jelikoz to je opravdu super cerpadlo a u nich zase naopak DDC. treba na XS maji ti co maji D4, tak starsi typ a tedka vsichni tam berou ten DDC... to fakt nechapu :?
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

No tam maj spíš rovnou D5 Vario než D4( tak Amíci no, trochu jiná kupní síla, skoro všechno tam jsou Swiftechy... ), popř. Iwaki ( což u nás nehrozí, nejsem socka, ale přes 6 hadrů za pumpu nedám ).

Otázkou je, jestli to všechno neni o tom inletu - podívejte se na to nasávání, imho tam nějakej vzduch bude pokaždý, kdežto s inletem tohle odpadá. Vemte si taky, že D5 má být i na 5. stupeň tižší než D4 ( celkově si prej lidi stěžovaly na její hluk ) a jak ji tušim Pirs nebo kdo zkritizoval na OCLab za hluk. V neposlední žadě se tam daj taky použít větší fitinky.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

no osobne bych jako do DDC nesel, protoze se mi nelibi ta konstrukce. 1. vstup je pod pravym uhlem... 2. ma male fitink na celkem velkou vrtulku. jako neni divu, ze ten mod udela celkem hodne. potom to cerpadlo staci natocit a je to stejne jako D4 (s trochou fantazie)
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Ten mod je nahodou hodne sikovnej,protoze jak urcite vite tak u prutokovyho cerpadla je problemem jakakoliv malinkata bublinka,ktera vlitne do cerpadla a dela to hodne velkej bordel(hluk) a hlavne takhle odpada problem pri plneni okruhu kapalinou a srani se s zaplnovanim vody v cerpadle....proste takhle je vsechno rychlejsi a jednodussi :)

Ja bych do DDC klidne sel,mel jsem jedno doma od mawy na testy konkretne DDC-1RT plus,ktery má 4.7m vytlak a 600l/h coz je vykonejsi varianta nez obyc DDC a muzu vam rict ze v uzavrene skrini omotany molitanem bylo trosicku hlucnejsi jako disk....kdyz jsem ho uzavrel do drevene bednicky kterou jsem si udelal do pozice 5.25 tak neslysim cerpadlo vubec....Akorat byl problem s bublinkama,kdyz me tam vlitnula malinkata bublinka tak to delalo hroznej kraval,ale to se da vsechno vychytat :)
Ja bych do D5 nesel z duvodu,ze je hrozne velky a nevlezlo by se me to do skrine tak jako malinkaty DDC....Hlucnost jsem neporovnaval ale mam urcitou predstavu protoze jsem ho slysel u kamose.
PIESZKAM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PIESZKAM »

Zdravím, potřeboval bych malou radu -jestli mi utáhne eheim 1048-790
radiator Alphacool Radiator NexXxoS Pro III a blok alphacool xp silver a ještě aby bylo nějak dimenzované pro pozdější přidání bloku na vga a nb..
Do ted jsem to tahal hydorem L20 ale ten začal vydávat šílené zvuky, které je slyšet i o patro niž..... :oops:
Přemýšlel jsem o ddc,ale ta je poměrně hlučna a značně vibruje , takže nevím co vybrat.... :sleepy:
JInak teploty s tím hydorem jsem měl v burnu na athlonu x2 3600+ @3ghz(1,375v) 47stupnu, což se mi zdá až přiliš....
Ale to vše přičítám hodně slabé pumpě, takže doufám až koupím výkonnější, že budou teploty lepší...
Děkuji, hodně mi to pomůže
CPU-AMD Athlon 64 X2 3600+ EE (socket AM2) @3Ghz /MB-M2N-E, Ram- 2*Corsair DIMM 512MB DDR II 675MHz CM2X512-5400C4/ HDD-Seagate T-Lite ST3160811AS - 160GB/ VGA-MicroStar NX7600GS-T2D256EH 256MB PCI-E / MECHANIKA-LG SuperMulti GSA-H20L černá OEM - DVD-R/+R, DualLayer / PSU-Forton 400w /// water cooled
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Utahnout by to mel ale ten alphacool xp si rika o silnejsi cerpadlo.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
PIESZKAM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PIESZKAM »

Woyta píše:Utahnout by to mel ale ten alphacool xp si rika o silnejsi cerpadlo.
Tím silnějším čerpadlem myslíš ddc?
CPU-AMD Athlon 64 X2 3600+ EE (socket AM2) @3Ghz /MB-M2N-E, Ram- 2*Corsair DIMM 512MB DDR II 675MHz CM2X512-5400C4/ HDD-Seagate T-Lite ST3160811AS - 160GB/ VGA-MicroStar NX7600GS-T2D256EH 256MB PCI-E / MECHANIKA-LG SuperMulti GSA-H20L černá OEM - DVD-R/+R, DualLayer / PSU-Forton 400w /// water cooled
Bigwolf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bigwolf »

PIESZKAM píše:
Rekl bych ze myslel bud to ddc nebo treba d4.
PC - CPU Intel Core i5-13500 | MB Gigabyte B760M Gaming X DDR4 | RAM Kingston FURY Beast RGB 64GB 3600MH | GC EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA 24GB | NVME ADATA XPG SX8200 Pro 2TB | PSU Corsair SF750 Platinum | Case ASUS Prime AP201 | Cooling Heatkiller IV Pro, HEATKILLER V for RTX 3090 EVGA FTW3, EK-Quantum Kinetic FLT 120 DDC, Hardware Labs Black Ice Nemesis GTS 360, Noctua | LCD Samsung C49RG94SSU | Keyboard Logitech MX Mechanical Mini| Mouse Logitech MX Master 3 | Mouse pad Razer Vespula
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

PIESZKAM píše:
Jako když koupíš DDC, tak chybu neuděláš, ale máš 3 možnosti: buď to koupíš s plexi top-em, aby ti šla nasávací fitinka zeshora, uděláš mod ( z toho samýho důvodu, třeba takhle ) nebo prostě musíš počítat s hlukem na úrovni hlasitějšího HDD.

Co já si prolejzal starší thready eXtremesystems.org forum a CoolerCases, tak tam sice chválí tichost DDC, ale každej ho tam má buď s top-em nebo expanzkou od Alphacoolu nebo top-em od Petra's tech, což asi dělá opravdu hodně. A zjistil sem, proč D4-ku považujou za hlučnou - první modely opravdu byly, navíc měly spoustu poruch. Novější verze, tedy to, co nám Hozanun vozí z Alphacoolu, už je de-facto to samý co D5, akorát bez regulátoru a s -30cm na výtlaku a -100l na průtoku, což je stejně jedno, protože je to silně naddimenzovaný i tak. Sám o sobě DDC do úplně tichejch compů asi ne, viz. OCLab, viz. recenze Corsairu Nautilus na PCT, viz. zdejší reakce...

Ale výkonově je ta pumpa skvělá, to bez komentáře, horší je, kam ty ceny s potřebnejma doplňkama u nás šplhají ( se podívejte na DDC s expou, 2800,- ).

BTW nemáte někdo doma ty nahrávky D4 a DDC, co tu byly? Na Edisku i Rapidu už je to smazaný...
PIESZKAM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PIESZKAM »

No tak já jsem myslel Laing DDC-Pumpa 12V DDC-1T
http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 23&kat=204
už ho mám objednané,tak pak řeknu jak je to s tou hlučností
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Tady je znovu hluk mého DDC http://data1.edisk.cz/stahni/23392/hluk ... .69kB.html ten starej link už fakt nefungoval.

nejdřív jsem dal mikrofon nahoru na otevřený case - prvních asi 10s záznamu, pak 10cm od čerpadla, pak položil na radiátor, a nakonec 10cm od disku - v šachtě pod zdrojem.
Vše co můžete zaslechnout je disk samsung SP2004C, zdroj fortron ATX-350PNF, čerpadlo laing DDC, 3ks 120mm větráky Glacialtech @cca 9V na radiatoru nexxxos pro 3
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Poradte - rozhodl jsem se kvuli hluku si poridit vodnika, a kdyz uz tak poradneho - da se rict ze jsem neomezen rozpoctem, co mi doporucite koupit?

Chci chladit CPU Core2 + 2x 8800GTX (chci full cover) ... radiator muze byt libovolne velky mam ho kam schovat ...

Kdo by mi byl ochoten navrhnout nejaky pekny set chlazeni?
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Tak to budes mit tak set kolem 12tis kc. Mas na to?
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
X3ME
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od X3ME »

Pokud uvazuje 3 x 120 radiator, 3 x 120mm dobrej fan, blok na CPU, 2 x fullcover na GPU 8800, solidni cerpadlo, expanzka, nejakej fan controller, merak teploty kapaliny, prutokomer tak bez fitinek, propojek, hadic, termalnich past a kapaliny to vychazi na cca 17k.

Navic ja osobne bych uvazoval o vetsim chladicim vykonu nez radiator 3x120 protoze 8800GTX opravdu hodne hreje i v idlu.
MB: Gigabyte X58 Extreme, CPU: Intel Core i7 920@3.6, RAM: 6GB DDR III OCZ Reaper 1866, VGA: BFG GTX 280, HDD: OCZ Vertex Turbo 120 GB system, HDD 750+1500 GB, LG BRay HDvideo, PSU: Seasonic X-750, Case: CoolerMaster Mystique 632 Alu Silver + 2 x Noctua NF-S12 case fans, Monitors: 19'' LG 1970HR-BF + 19" Philips P7, Creative Gigaworks T40, Logitech G11 + G5
Water cooling: Laing DDC-1RT Plus 18W + Alphacool top + Alphacool expansion top, Alphacool NexXxos Extreme III rad, 3 x Scythe SlipStream 120 custom LED, CPU block Thermaright XWB-1, D-tek FuZion GFX 2 + Unisink GF2xx, Cape Coolplex 25 + lighting module...etc....
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jája píše:Tady je znovu hluk mého DDC http://data1.edisk.cz/stahni/23392/hluk ... .69kB.html ten starej link už fakt nefungoval.

nejdřív jsem dal mikrofon nahoru na otevřený case - prvních asi 10s záznamu, pak 10cm od čerpadla, pak položil na radiátor, a nakonec 10cm od disku - v šachtě pod zdrojem.
Vše co můžete zaslechnout je disk samsung SP2004C, zdroj fortron ATX-350PNF, čerpadlo laing DDC, 3ks 120mm větráky Glacialtech @cca 9V na radiatoru nexxxos pro 3
podle toho zvuku ti tam proudi hromada mikrobublinek....Laingem nesmi prochazet zadnej vzduch jinak to dela strasnej bordelismus :(
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

OBR píše:Poradte - rozhodl jsem se kvuli hluku si poridit vodnika, a kdyz uz tak poradneho - da se rict ze jsem neomezen rozpoctem, co mi doporucite koupit?

Chci chladit CPU Core2 + 2x 8800GTX (chci full cover) ... radiator muze byt libovolne velky mam ho kam schovat ...

Kdo by mi byl ochoten navrhnout nejaky pekny set chlazeni?
Ja bych slozil asi tohle:

Nexxos XP silver na cpu nebo Zern PQ - S775 (asi bych bral toho Zerna má mensi odpor nez nexxos ale moc velkej rozdil tam neni....Nexxos je zase o trochu vykonejsi).
Alphacool NexXxoS GP3X GPU + heatsinky na pameti
na chipset nejakej EK....Je v podstate jedno co,musi to mit malej odpor.
+ Lainga D5 (Jiny mín hlucnejsi a tak vykony cerpadlo v CR nesezenes) na to aby bylo bezhlucny by se musela udelat specialni odhlucnovaci bedynka.

No Radiatory to je volba na ktere se musi zauvazovat....bud bych koupil 2x Moru a myslim si ze by se to uchladilo pasivne s rozdilem par stupnu mezi teplotou vzduchu a vodou(2-3C) a Nebo dva 3x120mm Nexxos Extreme.....(to co mam ja)s 6 ventilatorama ktery by bezeli cca na 7V pri idle a v burnu na 12V.Kupovat tyhle 3 radiatory je nesmysl,protoze by z toho vzniklo velky monstrum ktery by neslo ani odvzdusnit...
Hadice silikon treba 12/17 nebo neco podobnyho s vnitrnim rozmerem vetsi nebo rovno jak je 10mm(rozhodne tam nedavat 8mm hadice..)
Expanzsku to je fuk....cokoliv co se ti bude libit:)...Rozhodne bych nekupoval Fullcover bloky a podobny "sracky" jsou to vyhozeny prachy do kanalu a ucinnost je katastrofalni...

Pokud chces mit nejakej fakt profi set vodnich bloku tak si kup z ameriky swiftech....vykon nebude sice tak drtici jako s blokama co jsem tady napsal,ale ty bloky dobre vypadaji a jsou velice pekne udelany:)

Kazdopadne pokud chces skladat home-made vodnika tak te ceka hromada problemu a nekolik desitek hodin experimentovani nez se dostanes k nejakymu peknymu vysledku.
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

imho-kup si z ameriky swiftech a z anglie thermochill radiatory, kdyz uz nejsi omezeny prachama
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

a da se to nekde koupit jako celek? Nechchi se s tim srat, nemam cas ...potrebuju to zapojit a aby to jelo ... je mi fuk jestli to bude stat 20 000Kc, chchi jen to nejvykonnejsi, a radiator jsem chtel jen jeden, nebude stacit? Dva nemam kam dat, leda by se daly nejak dat na sebe ...
korvinus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od korvinus »

tak dneska mi prisla prvni cast vodnika(cerpahlo eheim 1048-790 a radiator).kdyz zapojim to cerpadlo tak v tom neco strasne rachta, chrasti. poradte co s tim nebo se z toho fakt poseru.
Zamčeno

Zpět na „PCtuning - webový magazín“