Sestavy nad 30.000Kč_old

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Zamčeno
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Sestavy nad 30.000Kč

Příspěvek od tielka »

co se tyče ram od 1066mhz to ma tem pravy řiz, nemam nic proti 800nhz co se tyče CPU čtyřjadra extreme cca 25 papiru za tu cenu mam ty dvě grafarny takže když budu vychytrali tak vezmu jednu HD4870 X2 a jednu HD4780 a mam na E 8600.čtyřjadro je pekny kousek křemíku ovšem v domacim prostředi ho jaksi na 4,5ghz a víše asi težko budu provozovat kdežto E8600 ano bez kdejakého maturovaní vykonem při tomto taktu položi i nějake to čtyřjadro takže si myslim že táto sestava je uměrna ceně i vykonu.kluci co daly vysledky z bechmarku na toto forum C2Q 9XXX okolo 5000bodu v 3dmarku E8600 okolo 4000 bodu nemyslim si tech 1000 bodu už je tak markantní rozdil ve vykonu nebo v propustnosti myslim si že někde bude hranice a oby tyto procesory ji překonaly a jde jen o vysledky
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

No a sme na mieste, PC sa nestavia podľa bodov v 3D marku ;-) .
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

hmm tak sem to nemyslel jenom konstatoval tento pc co tu propaguji si chci postavit a každa odpověd mě těší at vim jaky je nazor zasvěcenych jinak cenově vychazí caa 47 papiru.co se tyče recenzi na desku jsou skvěle až moc na cpu sem nenašel taky nic co by hovořilo v jeho neprospěch když zvažim obrovské slevy co planuje intel s příchodem AMD čtyřjadra tak to muže byt zajimavé ,GPU neni dnes silnějši než tato proč zrovna tyto a za tuto cenovou relaci? je to jak s autama proč jezdit v BMW když stači OCTAVKA........... :)
Mareš
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mareš »

Kdybych bral 4870X2, tak taky pokukuju po čtyřjádru. Mrkni se třeba na test na PCT o výkonu 4870X2 + Intel Core i7. Ke dvoučipové kartě by se podle mě to čtyřjádro hodilo. Sice ho nedáš na 4,5GHz, ale Core i7 na 3,6Ghz, kam dostaneš i nejlevnější model, bude podávat velmi dobré výkony.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

jo to vim socket 1366 sem študoval hlavně mě uchvatil vykon pamětí DDR 3 a stou grafarnou to je taky nařez pročetl sem si recenzi co je tady na foru
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

tielka píše:.čtyřjadro je pekny kousek křemíku ovšem v domacim prostředi ho jaksi na 4,5ghz a víše asi težko budu provozovat kdežto E8600 ano bez kdejakého maturovaní vykonem při tomto taktu položi i nějake to čtyřjadro takže si myslim že táto sestava je uměrna ceně i vykonu.
A já ti ukážu aplikace kde Quad složí Duala aj když ten Dual bude mět o 2 GHz výš. ;-) 3D marky jsou jenom na onanování nad výsledkama, o reálném výkonu ti to nic neřekne. Je sice pěkné, že podle 3D marků má Quad "jenom" o 1000 bodů víc, ale renderuje skoro 2x tak rychle a to je pro mě podstatné. Nechcu se tě dotknout, ale rozhodovat se na základě benchmarků je blbost.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

ano to je pravda ja ale ovšem pc na renderovani zatim nepotřebuju taky nepopiram vykon 4 jader a neřešim pc podle bechmarku a 3 dmarku jsem hrač a vykon pc posuzuji podle tohoto. nastaveni hry v nejvišší možné kvalitě tak aby si pc šahlo pěkně na dno svych možností a musim říct že chci i maximalní plynulost, vyšší takt procesoru v kombinaci sli nebo crossfire dava velmi kvalitní herni zažitek,někdy v budoucnu je možné že budu pc potřebovat i na jine věci a tim chci říct vyměnit CPU nebude problem
Dr.Vostep
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dr.Vostep »

Trochu jsem pohýbal s herní sestavou a potřeboval bych to zhodnotit a doplnit zdroj a zvukovku.Nebudu používat víc než 5.1 do sluchátek. Dík
Jo a na Lankaách na tom poběží 1-2 dedikáče.

CPU intel core i7 920 6980
Chladič CPU Noctua NH-U12P SE1366 1460
MB Asus P6T Deluxe 7050
RAM 3x2GB OCZ Platinium DDR3-1333, CL7 5440
GPU 2xZotac GeForce GTX 260 AMP2 13500
HDD Patriot Extreme Performance SSD Warp, 64GB 5350
HDD 2x SAMSUNG F1 640GB SATAII/ 300 16MB 7200... 3020
DVD DVD RW LG Black GH22NS30 ±R/ ±RW/ RAM/ DL/ Secure Disk, bulk.. 500
Case CoolerMaster Cosmos 1000 4500
LCD LG W2600HP-BF 12000
Myš MG LOGITECH G9, laserová myš, USB 1600
Tablet Genius PenSketch 9x12 2300
Sluchátka Speed Link Medusa 5.1 ProGamer 1800
OS Windows Vista Home Premium 64-bit 2260
zatím suma 67760
ZDROJ ????
ZVUK. KARTA ????????
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

má pre teba zmysel brať dve karty do sli? Na rozlíšenie 1920 ti postačí aj jedna a určite bude časom lepšie túto predať a kúpiť novú výkonnú kartu ktorá v tej dobe zase všetko potiahne. Ak chceš zdroj pre jednu kartu aj s vyššou rezervou pre prípadný upgrade tak Corsair HX620 (mal by stačiť aj pre sli). Tie slúchatká rozhodne nebudú potrebovať nejak super zvukovku (zrejme by ich uživila aj integrovaná) ale tak siahol by som aspoň po nejakej X-Fi

tielka: stačí si pozreť test od obra kde krásne vidno že 4870x2 jedna už je brzdená aj C2Q a že až i7 z nej dokáže vytiahnuť maximum. Neviem čo čakáš od ramiek nad 1066, sám mám patrioty ktoré idú aj na 1170 (a to som do nich dával len 2,3V takže niečo by ešte dali) a rozdiel oproti 800 CL5 je žiadny, teda áno mohol som mať krásny pocit z nárastu ich rýchlosti v testoch. A quad tiež nemusíš kupovať extréme verziu. Pozri si cenu Q6600 ktorú bežne v domácich podmienkach aj začínajúci overclocker môže bežne provozovať na 3,2 - 3,5 a povieš mi bežné využitie vyššej frekvencie? Pri hernom pc asi ani nie. Mal by si si schadiť hlavu a dať si to v nej do poriadku
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Dr.Vostep
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dr.Vostep »

To Busy
Já myslel že 4870x2 jsou dvě grafárny v jednom sendviči. Takže by to byla jen otázka toho, jestli je mám přilepené na sobě, nebo každou zvlášť?
Ramky jsem vybíral dle doporučené Vánoční sestavy na tomhle foru.
Co se CPU týče, myslím si, že na Q6600 ušetřím 2k, ale budu muset řešit desku s nVidií, které prej dost hřejou. S i7 nemusím a mám desku s novým socketem.
SLI proto, že těch26´´ je to nejmenší, co tam bude. Jestli mi kluci z Bohemky udělají cenu, chci jít do 30´´
Onddattra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onddattra »

vem si ty dve GTX260 kdyz budes mit dobře vetranou skrin tak je muzes jeste nataktovat muzes zkusit ulitu nVHardPage, ale pockej na slevy ted vydou 55-ky tak 65-ky budou levnejsi pokud se jeste budou prodavat ale ted se prodavaj furt
Pentium 4, PrimeCooler PC-HC III+, ASUS P4GD1, 512 MB, MSI GeForce 6600GT 256 MB, 80 GB + 500 GB, LG DVD-RW, Win. XP Pro. SP2
Mareš
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mareš »

Dr.Vostep píše:Já myslel že 4870x2 jsou dvě grafárny v jednom sendviči. Takže by to byla jen otázka toho, jestli je mám přilepené na sobě, nebo každou zvlášť?
Ano, tak nějak to je. Radši než GTX260 SLI bych volil cestu HD4870X2/GTX295. Jinak, kdybys na tom SLI trval a nechtěl ho dávat na Nehalem tak desky s chipsetem nForce790i problémy s vysokým zahříváním nemají.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Dr.Vostep píše:To Busy
Já myslel že 4870x2 jsou dvě grafárny v jednom sendviči. Takže by to byla jen otázka toho, jestli je mám přilepené na sobě, nebo každou zvlášť?
sorry, zle som to napísal (alebo zle si to pochopil). pre teba bola len tá prvá časť toho postu, druhá patrila tielkovi. Áno 4870x2 je vlastne CF dvoch 4870 ale sú na jednom pcb (nie sendvič ako 9800GX2 či iné od nvidie). čiže sú to dva čipy vedľa seba ale nesú zo sebou všetky nevýhody CF.

Na tvoje ramky som nereagoval. Ak trváš na DDR3 tak OK ale ak niesi schopný využiť potenciál core i7 kľudne by som siahol po Q6600+ DDR2 (stačia obyčajné 800MHz CL5) a nejakej P45 doske. Na Q6600 vôbec nepotrebuješ nvidia chipset. A ak nie si žiadny extrémny overclocker bude ti stačiť aj doska ako Asus P5Q pro. Na sli by som sa vykašľal a teraz kúpil jednu GTX260 s 216sp ktorá utiahne aj samotná bez problémov 26inch (1920x1200) a keby si mierne ubral na detailoch tak aj 30inch a radšej časom túto kartu predal a kúpil v danom čase výkonom adekvátnu kartu (zase single). CF aj SLI má dosť múch a nie vždy pridá toľko výkonu aby sa to oplatilo. A to už by ti cenu zmenilo dosť rapídne (myslím Q6600+DDR2+P45+GTX260) a výkonu by ti toľko neubudlo, a radšej by som investoval napríklad do poriadného LCD panelu. Zdroj by k takejto zostave stačil aj kvalitný 500W (enermax PRO82+ 525W, corsair HX520) či s väčšou rezervou 600W (corsair HX620, enermax PRO82+ 625W). Inak ak trváš na Core i7 + sli a si schopný využiť ich výhody tak tebou navrhnutá zostava je OK ale za menšiu cenu môžeš získať podobný výkon (ak teda nepoužívaš aplikácie kde i7 výrazne prevyšuje c2q) a investovať teda radšej do vecí ako je monitor (takúto investíciu nebudeš nikdy ľutovať)

EDIT: keď som písal že nepotrebuješ nvidia chipset neuvedomil som si že ty si chcel SLI
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

hele busi a ty už si ve své zkušennosti zažil superzážitek v OC compu CPU ve sli/cf?pokud ano tak sem snim ja takovy comp měl a vim o čem mluvím a mužu tě ubezpečit že to co sem napsal je pravda nějake ty čislička ve všeliakych testech ti sou na prd když chceš maximum do hry. a Q6600 ten trachtor co začne chodit řadně až když ma tak 3.3ghz a ta spotřeba co ventilátor na zdroji jede na sto pro,a čim to chceš chadit vodnikem kdo ho tak doma má takže chlad sebe než na někoho něco napíšeš ju.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

čo ja som už všetko zažil čo ty asi ani nikdy nezažiješ. Skladám počítače (aj keď viac menej len pre známych, prípadne nejaké verejné obstarávanie) a sám som doma mal už všetko možné.
Tu máš moje aktuálne pc (fotené špeciálne pre tebe 5 minút dozadu, chváliť sa tým nepotrebujem ale taký ako ty ma vedia vytočiť)

Obrázek
http://flickr.com/photos/30648095@N06/3160952928/

Obrázek
http://flickr.com/photos/30648095@N06/3 ... otostream/

Obrázek
http://flickr.com/photos/30648095@N06/3 ... otostream/

a keď bude mať zmysel sli tak si kúpim sli. keď quad sli tak si kúpim quad sli keď šesť procesorové stanice a chladenie dusíkom tak si kúpim to. Nabudúce si tie rady nechaj pre ocka

Ja presne viem čo píšem a prečo to píšem. Dávno nemám 13 ani 15, a nepíšem tu čo som niekde čítal ale čo som vyskúšal (a keď píšem čo som čítal tak na to upozorním že nejde o vlastnú skúsenosť). Tak prosím kroť ty svoje posty.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

no vidiš takže sme na tom stejně takove studio mam i ja diky za fotky .jak budu mit fotky tak ti je pošlu a schvalně sem si kvuli tobě prěcětl pár recenzí a a potvrzují co sem psal ja do her je vyhodnější dual cpu,o ram se hadat nebudu ty mě sou fuk ,co se týče sli/cf proběhlo mě rukama dost hodně karet nato abych tvrdil že to je dost dobry system co se tyče hraní. jinak se nevytačej škodí to zdraví a už ne vubec kvuli mě jinak dik za kompliment
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

na väčšinu hier je dvojjadro lepšie o to tu nešlo. tu išlo o to že predražená E8600 je zbytočnosť. Na 4GHz sa dá dostať bežne aj s lacnejšími E8500 či E8400 a na nejaké extrémy je už jedno ktorý je to model tam už záleží vyslovene na kuse. Dirk a stano sa ti pokúšali povedať to isté. To že si prišiel do cenníka vybral najdrahšie komponenty nemusí hneď znamenať že si vybral to najlepšie.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

ne ne otom to není kdybych opravdu šel do ceniku tak ta sestava bude vypadat uplně jinak z jedno prosteho duvodu není tu dan strop,ja se snažil tu dat dohromady herní bombu pokud možno z co největšim taktovacim potencialem za co nejlevnějši peniz ju.proč preferuji E8600 podle recenzi lehce šlape na paty Q9550 což E8400,E8500 už zas tak ne a to bez taktovaní, rozdil mezi něma je cca 1500 kč ,spotřeba o 40 a více wattu je pro dual nižší tim padem i nároky na jeho uchlazení,dale nasobič je 10* a lepe se taktuje. je jasné že všechny E8xxx jsou vynikající.dale mě šlo o to že deska kterou sem navrhl je suprova a hlavně podporuje DDR 2. víš co mě zaráží jedna věc handrkuje se tu o tom že paměti 1200mhz jsou drahe a rozdil ve vykonu neni znat,plno desek ve stejne relaci a horšímy možnostmi taktovaní je s podpprou DDR 3 tam se cena pohybuje nekolikanasobně víše a vykon stejny jak DDR 2 takže mě řekni o čem se tu handrkujem?za další to E8600 mam doma a vím co umí a jake brutalnosti snese nechci ho tu vychvalovat do nebes.

edit: tady je něco co to Ečko umí.http://legitreviews.com/article/769/1/
K3NNY
Nováček
Nováček

Příspěvek od K3NNY »

zdravim vsechny,

za par dni bych si chtel objednat nove pc...prosil bych o zhodnoceni a pripadne navrhy na zmeny

ASUS Rampage II Extreme
Intel Core i7-920 BOX
Noctua NH-U12P SE1366
OCZ 6GB Gold XTC (kit 3x 2GB) 1600MHz
MSI N260GTX-T2D896-OC 896MB DDR3
2x Western Digital VelociRaptor 3.5" 150GB WD1500HLFS
Samsung SpinPoint F1 3.5" 1TB HD103UJ
DVD-RW LG GH22NS30
Cooler Master Centurion 5 černo-stříbrná
ze stareho pc tam prijde dat zdroj Corsair Power Supply TX650 650W a dalsi HDD (2x750GB Samsung F1)

urcite se bude taktovat. jinak koncem tohoto roku mam jeste v planu koupit nejake nove GPU (uvidi se jestli na tom budou lip zeleny nebo cerveny). jestli to budou zeleny tak si tu 260ku necham na vypocet fyziky (jestli se physx chytne). a samozrejmne koupim i silnejsi zdroj
Samsung LE40F71B <-- VGA cable 1920x1080@60Hz --> Core i7 920@3,6GHz, Noctua NF-U12P SE 1366, Asus P6T Deluxe, OCZ 12GB Gold XTC (kit 2x (3x2GB)) 1600MHz, Zotac GeForce GTX 260 (SP216), Western Digital VelociRaptor 3.5" 150GB WD1500HLFS, 4x Samsung SpinPoint F1 3.5" 1TB HD103UJ, 2x Samsung SpinPoint F1 3.5" 750GB HD753LJ, BluRay Writer LG GGW-H20L, SB X-Fi, Corsair PSU TX650, Cooler Master Centurion 5, G7
Cigi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cigi »

K cemu pouzivas PC? V cem te brzdi/omezuje?? Pokud je PC jen na hrani, koupil bych jen novou grafiku - a to treba tu nVidii 260GTX ALE s 216 SP. Pokud bys vyuzil, tak dokoupit Q6600 a potaktovat. Ostatni bych nechal.... Jinak, proc raptory?? Budou mit vyuziti??
Proudí mi v žilách klingonská krev... }}:-(
Zamčeno

Zpět na „Počítačové sestavy“