-!- Radeon X1950 GT/PRO - problémy a jejich řešení -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno

Jak jste spokojení s vaší X1950GT/PRO?

Super, nejlepší karta, jakou jsem zatím měl.
43
30%
Fajn karta za fajn peníze.
71
50%
Dobrý průměr.
5
4%
Čekal jsem trochu víc.
7
5%
Nejhorší grafika, jakou jsem kdy zkusil, tolik problémů jsem s jinou neměl.
15
11%

Celkem hlasů: 141
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

mrmza píše:Když na Sapphire Ultimate X1950Pro zvednu frekvenci jádra byť jen o minimum nad default, neprojde 3DMark05 - buď vůbec (614MHz) nebo se objeví masivní artefakty (607MHz, 594MHz). S frekvencí mamětí jsem nehýbal, je implicitní. Grafika je celkem studená 39C, když to chcípne má tak49-50C. Laboroval jsem s otáčkama ventilátoru, ale i když to jede na plno, výsledek je pořád stejný :evil: S frekvencí ani overvoltingem PCIE jsem nehýbal - implicitní. Používám Catalyst 7.2 + ATITool 0.27b1.
Nemá někdo nějaký štěpný nápad co s tím nebo je to game over
:sad:
Zkuš rivatuner :wink: Já když v Atitooly hnu s frekvenci,restartuju comp,pač zatuhne či za chvilinku aretefakty. Rivatuner mi na OC pomohl
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
kasip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasip »

Už se to tu psalo několikrát!!!Stáhni si poslední ATI Tray Tools,přes tento program jde karta taktovat naprosto v pohodě.

//edit by no-X: promaz OT. G4Rb1: komerční nabídky sem nepatří, tohle není bazar! Ještě jednou a nebude se to řešit jen smazaným postem :evil:
mrmza
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrmza »

kasip píše:Už se to tu psalo několikrát!!!Stáhni si poslední ATI Tray Tools,přes tento program jde karta taktovat naprosto v pohodě.
To ano, jenže se stejným výsledkem!!!! Výkřičník umím taky, heč :P
Asi smůla na kus nebo máš ještě nějaký jiný nápad? :lol:
kasip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasip »

Zkus dát v ATT 621MHz nebo 627MHz,mne to jede na těch 627MHz.Používám ATT 1.3.6.1007 a Omega ovladače 7.2,tam už je ATT integrované!! :shock:
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

ja sem v atitool nastrelil frekvenci jadra na 627 a automaticky mi ji to pri set clock nastavilo na 621 a slape to v pohode..akorat pameti nejdou:( i kdyz to delam po 7 mhz jak se tu radilo tak jakmile potvrdim tak monitor cernej a naslednej restart :(
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

skus to ne presne po 7MHz ale po 7mi klikach na sipecku :) me to tak pomohlo.
fanynek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanynek »

Nazdar vespolek! Můžu přihodit dotaz? Podle všeho mám Catalysty 6.9 a mám s nima dobré zkušenosti. Viz. hodnoty přetaktování a teplot: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=320 Moje otázka zní, jestli si pomůžu výkonnostně při instalaci poslední verze (mám za to, že 7.2). Jenom bych ještě rád snížil teploty (řeším to tady: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=700 ), ale zatím jsem na mrtvém bodě. Díky.
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

fanynek píše:Nazdar vespolek! Můžu přihodit dotaz? Podle všeho mám Catalysty 6.9 a mám s nima dobré zkušenosti. Viz. hodnoty přetaktování a teplot: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=320 Moje otázka zní, jestli si pomůžu výkonnostně při instalaci poslední verze (mám za to, že 7.2). Jenom bych ještě rád snížil teploty (řeším to tady: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=700 ), ale zatím jsem na mrtvém bodě. Díky.
vyzkousej a uvidis... co za to das?
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
fanynek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanynek »

Proč dělat zbytečný věci, který můžou přinést víc škody, než užitku, a když to tady může mít už někdo vyzkoušený. A když ne, tak to budu muset zkusit sám.
EDIT:Tohle mně ale až tak netrápí. Víc mi vadí, že se mi při 3DMarku06 někdy začnou dělat artefakty na monitoru při přetaktování grafiky na maximum - 621 MHz/1593 MHz. Teploty mám při tom max.77°C-GPUčip a 49°C-GPUprostředí (Everest). Mám při tom sice vytočenej komp na 3255 Mhz CPU a 930 MHz CL5 RAMky, ale tím to nebude. Dělá to něco kolem 6000 bodů. Vyřešil tady už někdo to chlazení týhle karty (viz. podpis), respektive těch VRM? Taky jsem přemýšlel, jestli není potřeba zvednout grafice napětí (jestli se to dělá), ale nevím kde. Jinak nemám s OC v CCC 6.9 žádný problémy a v defaultu mám teploty GPU 49°C/39°C. Jenom nevím, kde se dají měnit otáčky větráčku. Tak kdyby někdo znal řešení, napište. Díky.
kasip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasip »

Mám nastavou regulaci otáček v ATT,kde se mi při různých teplotách zvedají nebo snižují otáčky větráku.
fanynek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanynek »

Jo díky. A nevíš prosím tě, jaká je poslední aktuální verze ATT a kde ji stáhnu?
kasip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasip »

Já používám 1.3.6.1007,ale bylo to integrováno v omega ovladačích 7.2.Jinak si ATT stáhni z www.guru3D.com
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Promazáno OT. Uživatel RADEONX800 přestane porušovat pravidla fóra (což se mu podařilo hned ve třech bodech najednou - vulgární vyjdařování, permanentní caps-lock a off topic).
Nejlepší moderátor ve výslužbě
blackcrame
Nováček
Nováček

Příspěvek od blackcrame »

Jestli uvazujes o x1950 pro Ultimate, tak uz se mozna vyplati si par korun priplatit a koupit sapphire x1950 XT (v CZC je cenovy rozdil mezi nimi 155 kc), sice nema chladic od zalmana, ale ten vykon za to stoji. Pokud do ty karty nechces vrazit zas tolik penez, tak spis ber toho Asuse. Nemuzu si pomoct, ale ten Ultimate se mi zda proste predrazenej...
5500Kč s Dph vs. 7000Kč je 155Kč?
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

blackcrame píše:
Jestli uvazujes o x1950 pro Ultimate, tak uz se mozna vyplati si par korun priplatit a koupit sapphire x1950 XT (v CZC je cenovy rozdil mezi nimi 155 kc), sice nema chladic od zalmana, ale ten vykon za to stoji. Pokud do ty karty nechces vrazit zas tolik penez, tak spis ber toho Asuse. Nemuzu si pomoct, ale ten Ultimate se mi zda proste predrazenej...
5500Kč s Dph vs. 7000Kč je 155Kč?
ale prd, x1950xt seznes v CZC uz za cca 6200kc a rozdil mezi ultimate pro a XT je cca 400kc v tuto chvili :wink:

a uprav si podpis
0118 999 881 999 119 7253
blackcrame
Nováček
Nováček

Příspěvek od blackcrame »

Mozna, ale ja srovnavam ceny z jednoho serveru, tudiz alfa ku alfe. A jenom Zalman Vf900 stoji 860Kč
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

blackcrame píše:Mozna, ale ja srovnavam ceny z jednoho serveru, tudiz alfa ku alfe. A jenom Zalman Vf900 stoji 860Kč
A proc sem tahas cenu zalmana kdyz se bavime ciste jen o grafice? :stupid:

edit: 2 blackcrame: To ze ma na sobe zalmana ji nepomuze k tomu aby mela vykon x1950xt 256MB, ale to predpokladam vis :wink:
Naposledy upravil(a) Coololooser dne ned 18. bře 2007, 22:10, celkem upraveno 1 x.
0118 999 881 999 119 7253
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Každpádně tento thread neslouží ani k diskusi o cenách, ani k diskusím o výběru karty, tak se jich prosím zdržte.

//promazáno
Nejlepší moderátor ve výslužbě
mp84
Nováček
Nováček

Příspěvek od mp84 »

mam MSI 1950pro na LCD monitor funguje bez problémů ale na CRT mi vypne monitor nez najede do windows jde se dostat jen do režimu nouze, na stare grafice 9600pro ten monitor funguje nevi nekdo kde je chyba?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

mp84 píše:mam MSI 1950pro na LCD monitor funguje bez problémů ale na CRT mi vypne monitor nez najede do windows jde se dostat jen do režimu nouze, na stare grafice 9600pro ten monitor funguje nevi nekdo kde je chyba?
asi mas nastaveny naky blby HZ ve WIN skus to v nouzaku nastavit na 60Hz
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“