Vodní chlazení - obecná diskuze

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět

Jaké používáte čerpadlo?

Eheim 1046
8
3%
Eheim 1048
23
9%
Ponorný Eheim
10
4%
HPPS
8
3%
Ponorné ostatní (Sicce, a pod.)
12
5%
Laing D4
8
3%
Laing D5
72
27%
DDC 9W (s topem i bez)
27
10%
DDC 18W (s topem i bez)
48
18%
Jiné
48
18%

Celkem hlasů: 264
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

ja mam nastavený Laing D5 na 4z5 a dva radiatory do serie a ještě Swiftech Storm,což je celem dost restriktivni kombinace a na první nebo druhý stupen voda proudí celkem pomalu a na 5u to jede jak na screenu o pár postů výše,tak ta 4ka je optimální :) Kdyby ten obvod nebyl tolik restriktivní a já dal čerpadlo na 5ku,tak si ani nedovedu představit co by se v té expě dělo :lol:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

OBR píše:PS. existuje ted nejaka novinka blok na cipset, ale aby byl hodne nizkej? MCW30 mi prestava vyhovovat je moc rozmernej a vysokej ...
mips, restriktivita je ale oproti mcw 30 o dost větší, taky nejsou univerzální ale pro každou desku extra...
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Moje MCP655 (Laing D5) od trojky začíná houkat a s přidáváním otáček se tón zvyšuje, takže na 5ku už skoro píská. Dělá vám to taky? Naštěstí mám málo restriktivní okruh, takže jedu na dvojku a nejde prakticky slyšet.
Teploty se mi s průtokem stejně vůbec nemění takže je zbytečnost to honit na maximum.Navíc mi to taktak bere expa a čerpadlo sem tam nasaje bublinku.

Ještě jeden postřeh. Čerpadlo se vůbec nezahřívá, takže by neměl být problém ho celý zabalit do molitanu.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

j čerpadlo je uplně skoro studené a nepíská,jak ho máš dlouho?
KillerShot
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KillerShot »

Zdravím potřeboval bych poradit, chtěl bych si koupit nějaké díly na vodníka, ale chci je koupit z USA kvůli ceně a hlavně výběru. Proto bych se chtěl zeptat jestli s nakupováním v USA máte zkušenosti nebo jestli s tím jsou nějaká problémy. Díky za rady.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Jediné co je na objednávání dílů ze zahraničí složité je,že musíš mít PayPal účet,přes který to zaplatíš většina obchodů vyžaduje platbu právě přes PayPal) a druhou nevýhodou je doba než to dojde,než se to proclí atd. Ale celkově pokud objednáváš více věcí,nebo ještě s někým tak se to určitě vyplatí :)
KillerShot
Začátečník
Začátečník

Chtěl bych se zeptat jestli máte zkušenosti s nějakým dobrým obchodem kde mají velký výběr a bez problémů posílají do Česka.
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

http://www.sidewindercomputers.com/

A sleduj sekci smetiště - občas se pořádaj nákupy dílů z USA a lidi se pak podělej o poštovný ;-)
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Já zatím objednával ze 2 obchodů,jeden z USA a jeden z Německa
Sidewindercomputers
Aquatuning

Ale je i mnoho dalších,zkus trochu hledat :)
KillerShot
Začátečník
Začátečník

Ten sidewindercomputers je oprvadu dobry, ale nemaji tam pumpu kterou bych chtel. Nevite jeste o nejakem obchode v USA?
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

A kterou pumpu bys chtěl?
Asus P5K Deluxe, E8400 @4200Mhz 1.4V, Thermalright Ultra-120 Extreme, 933Mhz 4x1GB A-DATA, WD5000AAKS + silencer, Gainward 8800GTS 512MB @780/1850/2230, X-Fi Fatal1ty, Corsair HX520, Lian Li A10, Nec 20WGX2
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Proc tak daleko? I v UK mas obchody s peknym vyberem a nemusis platit clo.

http://www.watercoolinguk.co.uk/catalog/
http://www.watercoolingshop.com/catalog/
http://www.specialtech.co.uk/spshop/cus ... hp?cat=126

Pumpu ber u nas kvuli zaruce.

BTW Pokud by nekdo planoval nakup v shopu, kde maji Danger Den Maze5, rad se pridam
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
KillerShot
Začátečník
Začátečník

Nakonec se rozhoduji mezi Lainge D5 a Swiftech MCP655
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Jsou to uplně stejný pumpy, výhoda MCP655 je že má výstupy na 1/2 hadici a regulaci ... :wink:
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Kašpec píše:...a regulaci ... :wink:
tu ma aj Laing D5 si myslim. nemaju Laing D4=Swiftek MCP655B
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ted jsem si projizdel nabidku aquatuning.de a zaujala me expa odTecnofront.
http://www.tecnofront.com/flow_trap.htm

Podle konstrukce by v ni voda ani nemusela tak vyrit. Objem vypada taky OK. Jen najit nejake prakticke zkusenosti.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

ta cena neni nic extra, radši bych ty dvě kila přihodil za osvědčenou cape
nelíbí se mi, že závit na fitinky je přímo v plexi, který v tom místě neni zesílený
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

za 200 navic uz mas EK 250
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Tak aje to potvrzeno. Zakladni DDC (10w bez topu) utahne EK Supreme. Oproti Silveru nepozoruju nejak o moc mensi prutok. Po hodine bezneho provozu (Net + hudba) Ma moje Toledo (1,55v) podle cidel 35st, core1 36st, core2 34st. Poustim Orthos.

// Tak teploty se ustalili. Burn CPU 42st, core1 48st, core2 44st. Myslim ze na to ze mam jen 240mm rad Extreme II to jde. X1950 v zatezi uz moc vodu neohreje.
Naposledy upravil(a) Woyta dne pát 21. bře 2008, 14:49, celkem upraveno 1 x.

Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

já taky trochu obnovil svůj okruh, srabícky jsem do fuzionu nahodil jen 5,5mm trysku (a těsnění), mcw 60, ubral blok z SB a z disků chladim už jen scsi 15k cheetah, tryska ve fuzionu očividně nemá na průtok žádnej vliv, voda v expě je pořád dost divoká, časem asi nahodim 4,4mm
teploty idle kolem 34°C a burn 38°C
docela to jde :)
nepřál bych vám ale vidět ty tygony po roce používání, všechny kovový části mám v okruhu krásně čistý, ale hadice nazelenalý, u fitinek s nádechem do červeno černa

jinak plánuju case od MountainMods, vždycky se mi děsně líbili, sice cena je drastická, ale na to se člověk nesmí moc koukat :)
určitě beru duality front- tj. pro dva 360 radiátory, jen váhám jestli tam nechat rozestupy pro TC radiátory nebo jít klasiku

záď bude pro další 360ku radiátor, ale tam dám asi jen větráky a na každej držák pro disky, nebo ten TC co mám teď, MB bych chtěl horizontálně, ale nevim jestli by se mi tam vešla expa...
Odpovědět

Zpět na „Voda“