Gigabyte P35-DS3 / P35C-DS3 / EP35-DS3 (775, P35 + ICH9)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

nový bios vysel:

F13a
1. beta BIOS
2. update CPU ID (support Intel Yorkfield Q9xxx series CPU)
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Zdravím, hele dejte si bacha abyste při restartu neměli v USB třeba mobil apod (nevím jestli jakékoliv úložiště), srazilo mi to vždycky takty CPU a RAMek, pak to šlo. Zajímavé... Jakmile šel mobil doháje, už to šlapalo ok... :) :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

sleduji to take. kdyz mam mobil blizko otevrene case, tak se 3x restartne pc jako kdyby nemohl nastaveny oc prekousnout (pritom je to ok) a potom hodi default hodnoty... cim to je, cim to je :lol:
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Je to opravdu připojenými zařízeními v USB ? Mě to dělá taky občas, ale myslel jsem, že to je "feature" GB desky ?

Až se dostanu domu, tak to schválně také testnu. Ale dělá to i když mám připojené jenom USB kabely, ale nic na nich není.
Goldnoob team proud member!
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Thellwin píše:Ale dělá to i když mám připojené jenom USB kabely, ale nic na nich není.
To je blbost to by mi to hlásilo porád :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

hmm nokia E50 napojena pres ten USB kabel a nic
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

v kazdym pripade neco s tema usb bude, pac obcas mi po startu nefunguje klavesnice s myskou (oboje usb) :roll:
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

můj razer fungoje v pohodě (USB)
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Flegy píše:v kazdym pripade neco s tema usb bude, pac obcas mi po startu nefunguje klavesnice s myskou (oboje usb) :roll:
jezis kup si to co mam ja a nebudes mit problemy :-P
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

a co ze to mas ty? :roll:
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

tak mozna s tim USB neco fakt bude, mam v tom napichlou ctecku a ona sviti i kdyz je PC vyply. Na druhem PC to nedela. Ale rozhodne nemam problem to spustit.

2Flegy: ja mam vsecko pres PS/2 :oops: , ale i tak si to koupit muzes
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

To že ti svítí USB zařízení i při vypnutém PC není závada, mě to dělá třeba gamepad. Na minulé desce to nedělalo. Je to způsobené tím že tato deska pouští minimální proud do USB i při vypnutém stavu
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Keff
Nováček
Nováček

Rozdilne napeti Vcore v BIOS a v CPU-Z

Příspěvek od Keff »

Je normalni, ze na desce Gigabyte EP35 DS3R je rozdil v napeti oproti nastaveni v BIOSu a detekci ve winech v CPU-Z? Ktera hodnota je pak ta spravna. A posledni vec, jake je prurazne napeti u 65nm C2D (E4500)
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Re: Rozdilne napeti Vcore v BIOS a v CPU-Z

Příspěvek od faugusztin »

Keff píše:Je normalni, ze na desce Gigabyte EP35 DS3R je rozdil v napeti oproti nastaveni v BIOSu a detekci ve winech v CPU-Z? Ktera hodnota je pak ta spravna. A posledni vec, jake je prurazne napeti u 65nm C2D (E4500)
U kazdej dosky je vzdy rozdiel medzi nastavenym napatim v BIOS-e a realnym napatim. Za prve mas Vdrop a Vdroop, za druhe mas podtaktovanie cez EIST/C1E, kde pri nizsom takte pouziva procesor aj nizsie napatie.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

rika se tomu Vdroop, normalni to je.zalezi dost na zdroji.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

HADES píše:To že ti svítí USB zařízení i při vypnutém PC není závada, mě to dělá třeba gamepad. Na minulé desce to nedělalo. Je to způsobené tím že tato deska pouští minimální proud do USB i při vypnutém stavu
a proc to dela, je normalni? Co si to o sobe mysli
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Těžko říct proč to dělá, ale je to určo neschvál, jelikož u kámošový starý Asusácky desky to šlo vypnout... 8-)
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

[CZ]mike píše:a proc to dela, je normalni? Co si to o sobe mysli
A nemas nahodou zapnute zapinanie pocitaca cez USB zariadenia ? To by vysvetlovalo, preco musi napajat USB zariadenia (bohuzial, moja Asus doska toto nerobi a preto sa ani neda zapnut cez USB klavesnicu).
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já mám pocit, že na to je někde položka v BIOSu, kde se to dý vypnout/zapnout.
Goldnoob team proud member!
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

u nekterejch desek je na to na desce jumper...neco jako +5Vsb. sice mam doma P35-DS3P ale tohle sem nejak nikdy neresil...je to dobry pro wake by keyboard :)
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“