Tak s tím nesouhlasím. DirectX 11 a Compute Shader není jen tahák navíc, ale to co může uživatel hned při vydání Windows 7 využít (a nepotřebuje k tomu ani SW třetích stran). Compute Shadery jsou ve Win 7 nativně využívány k dekódování videa atd., to by jsi mohl vědět. DirectX 11 je také slušný tahák. DX10/.1 3D aplikace s vyšším frameratem, to taky není na škoduKamikadze píše:DirectX 11 s Compute Shadery jsou prijemnym bonusem navic, avsak nelze zatim soudit, zda jej oceni majitele teto karty (proto bych z nej neudelal hlavni tahak nybrz jen bonus navic, v cemz se nase nazory lisi, viz 8800 GTX, unifikovana architektura a DirectX 10, coz diky CUDA a PhysX ocenili naplno lidi teprve dva roky po vydani)
ATi R8xx - informace, novinky, spekulace
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Re: ATi R8xx - informace, novinky, spekulace
- Youki
- Začátečník

Ved prave ze sa tu stale obmiela len to iste.Chcelo by to tu poriadne premazat,hlavne prispevky v ktorych sa stale agumentuje to iste.A uz vobec by sa tu nemala preberat minulost ale buducnost kedze ide o novu radu kariet.Takties sem nepatri osocovanie redaktorov,ma to byt tema o ATI kartach.dakujem za pozornost.Koniec hlasenia...
CPU: Core i7-3930K @ 4400Mhz / 1.30V, MB: Gigabyte GA-X79-UD5, RAM: G.Skill RipjawsZ 4x2048MB DDR3 2133 9-11-10-28,VGA: 2 x Gigabyte 580 GTX SLI @ 855/1710/4200, HDD: Corsair SSD Force Series 240GB,2x WD Caviar Black 1TB SATA3,PSU: Enermax Revolution ERV950EWT,Audio: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series,Keyboard: Logitech G19,Mouse: G9x + Razer Destructor,LCD: 30"HP ZR30w,Case: CM HAF X,OS: Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit
- beardie
- Středně pokročilý

toto ma zaujima, mas o tom nejaky clanok?Krteq píše:Compute Shadery jsou ve Win 7 nativně využívány k dekódování videa atd.,
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Jen to co jsem našel za 5 minut, je toho samozřejmě víc...
Bit-TechBit-Tech píše:COMPUTEX 2009: Microsoft’s Murray Vince yesterday revealed that Windows 7 features native support for GPU accelerated video transcoding.
TechReportTechReport píše:At Computex in June, AMD and Nvidia both demonstrated an automatic, profile-based video transcoding feature in Windows 7 that used DirectX Compute Shader.
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Jasne, tahak to je. Jenze kolik her dneska plne vyuziva DirectX 10 a prinasi proti verzi 9 opravdu neco navic? Pamatuju si stale dobre ty prvni hry s DX10 efekty, kde nebyl rozdil temer videt ani pri srovnani screenshotu. Napada mne napriklad Bioshock a jeho "DX 10 voda". A ani dnes si neuvedomuji, ze by byly hry, ktere by z DX10 nejakym vyraznym zpusobem tezily, vse co mne napada (Crysis, Far Cry 2, Call of Juarez, Hawk a dalsi) maji maximalne jen par fajnovych efektu.Krteq píše:...
Treba to u DX11 s Compute Shadery bude jine jako to bylo u DirectX 8 a 9, ale to je dneska tezke soudit. Btw tohle by se hodilo spis do DX11 threadu, ne?
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- no-X
- Středně pokročilý

U DX10 byl ten problém, že při MSAA potřeboval při renderingu jeden průchod navíc. Právě proto nepřinesl ten očekávaný nárůst ve výkonu. Vyřešeno to bylo až v DX10.1 (a DX11). Z toho důvodu má smysl na DX11 (nebo alespoň DX10.1) přejít. Těch zlepšení souvisejících s efektivitou je víc, ale tohle samo o sobě přinese 10-25% výkonu téměř v jakékoli hře, ve které přibyde podpora pro DX10.1 nebo DX11.
Youki: Pokud se redaktoři budou chovat nestranně, nebude mít nikdo důvod k jejich osočování. Do té doby nemůže být nikomu upíráno právo s nimi nesouhlasit.
Youki: Pokud se redaktoři budou chovat nestranně, nebude mít nikdo důvod k jejich osočování. Do té doby nemůže být nikomu upíráno právo s nimi nesouhlasit.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- smoula
- Mírně pokročilý

Podobné uvedení nové řady jsem předpovídal ještě o prázdninách,ale to jsem byl za velkého,černého přežvýkavce.Kamikadze píše:Tak nekteri uz znaji specifikace HD 5850/5870. Vesmes zadne prekvapeni (osobne nejsem zklaman, avsak ani ohromen) a rekl bych, ze se daly cekat. Na nekolika mistech uz tu v diskusi padly. Nicmene jak tu nektere znam, tak z nich budou mozna i skakat do stropu radosti. Ted uz jen aby je Fuad nebo Demerjian vyznvanili a muzeme se tesit na launch, ktery bude kvuli nedostatku karet (stale je nemaji ani novinari, prvno karty pry budou cca za tyden) nejspis odsunut na zacatek rijna.
- Youki
- Začátečník

no-X.Nesuhlasit je jedna vec a osocovanie druha,v tom hadam budes suhlasit a budes vediet co tym chcem povedat.Ku tej nestrannosti,skus si po sebe precitat kolko spiny si kde nakydal,to co tu pises je niekedy az fanatizmus.Bud aj ty nestranny a nezaujaty.Za vsetko hovori uz tvoj podpis.Mas z toho nieco okrem pocitu?
CPU: Core i7-3930K @ 4400Mhz / 1.30V, MB: Gigabyte GA-X79-UD5, RAM: G.Skill RipjawsZ 4x2048MB DDR3 2133 9-11-10-28,VGA: 2 x Gigabyte 580 GTX SLI @ 855/1710/4200, HDD: Corsair SSD Force Series 240GB,2x WD Caviar Black 1TB SATA3,PSU: Enermax Revolution ERV950EWT,Audio: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series,Keyboard: Logitech G19,Mouse: G9x + Razer Destructor,LCD: 30"HP ZR30w,Case: CM HAF X,OS: Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit
- no-X
- Středně pokročilý

Youki: Já si nehraju na nestranného redaktora, v tom je ten rozdíl. Jinak nevím, o jaké špíně mluvíš. Pokud ti přišlo, že jsem někde napsal něco nepravdivého, měl jsi reagovat hned (případně SZ, pokud si myslíš, že to nepatří do threadu) a mohl jsi to uvést na pravou míru. Mohl sis všimnout, že pokud v diskusi s někým nesouhlasím, uvádím pro svá tvrzení i podklady a důkazy, obvykle včetně konkrétních odkazů, pokud již nebyly zmíněny. Klidně se mnou nesouhlas, ale chceš něco z toho, co jsem tu napsal, vyvracet, pak bych tě prosil o konkrétní podklady tvých tvrzení.
Co se týče R8xx, je stávající situace taková, že všechny EU servery s mezinárodní čteností mají od včerejška vlastní kartu a jejich redaktoři jsou už pod NDA (proto většina veřejných diskusí utichla). Pouze pro Anglii jsou karty dvě, takže se redaktoři musí podělit. PR manažer pro východní Evropu karty nemá a tvrdí, že je času dost. Buďto je nebyl schopen pro své redaktory včas zajistit, nebo se na východ kašle.
Zkusím ještě zjistit víc.
Co se týče R8xx, je stávající situace taková, že všechny EU servery s mezinárodní čteností mají od včerejška vlastní kartu a jejich redaktoři jsou už pod NDA (proto většina veřejných diskusí utichla). Pouze pro Anglii jsou karty dvě, takže se redaktoři musí podělit. PR manažer pro východní Evropu karty nemá a tvrdí, že je času dost. Buďto je nebyl schopen pro své redaktory včas zajistit, nebo se na východ kašle.
Zkusím ještě zjistit víc.
- no-X
- Středně pokročilý

- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Tak to vykecani zase tak dlouho netrvalo 
Jeste chybi frekvence a fotka karty. Na tu jsem osobne docela zvedavy, jeste jsem ji nevidel. Doufam, ze se od minule generace poucili a daji tam neco poslouchatelneho.
Jeste chybi frekvence a fotka karty. Na tu jsem osobne docela zvedavy, jeste jsem ji nevidel. Doufam, ze se od minule generace poucili a daji tam neco poslouchatelneho.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- no-X
- Středně pokročilý

Nebyla referenční HD4870 1GB stejně hlučná jako GTX260-216 a HD4850 tišší než GTS250?
- Youki
- Začátečník

Urcite nebola HD4870 1GB rovnako hlucna ako GTX 260/280.Prave ze HD4870ka hucala jak svina.no-X píše:Nebyla referenční HD4870 1GB stejně hlučná jako GTX260-216 a HD4850 tišší než GTS250?
Naposledy upravil(a) Youki dne stř 9. zář 2009, 17:12, celkem upraveno 1 x.
- beardie
- Středně pokročilý

okrem toho ani velmi nezalezi na decibeloch ako skor na charakteristike zvuku, kazdemu moze vyhovovat iny typ zvukoveho prejavu
mohli by spravit zmluvu s AC a pouzivat ich chladice ako referencne
mohli by spravit zmluvu s AC a pouzivat ich chladice ako referencne
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Nevim jak je na tom 1GB verze, ale nepredpokladam, ze jinak nez puvodni 512MB, ktera je ve 3D naprosto otresna. Pro HD 4850 s minivetrackem plati to stejne, take strasny chladic. Obe karty a spoustu dalsich mam doma a pravidelne na nich testuji hry, takze o hlucnosti tech mam (alespon si to myslim) celkem dobry prehled. Neuveritelne hlucne jsou jeste dualni reseni (HD 4870 X2 je nejsilenejsi des bes, GTX 295 taky fuj, rekl bych uroven HD 4870), ktere jsem mel chvili ve svem vlastnim PC a kvuli hlucnosti jsem je dal pryc.
PS. Zcela urcite zacnes nyni narazet na hlucnost GeForce GTX 260 a dalsich. Nikde jsem nepsal, ze jsou tyto karty ve 3D tiche
Ted mam v PC GTX 280 a po hodine hrani GTA IV taky neni nejtissi, nicmene tak strasny hluk jako HD 48x0 nedela.
PS. Zcela urcite zacnes nyni narazet na hlucnost GeForce GTX 260 a dalsich. Nikde jsem nepsal, ze jsou tyto karty ve 3D tiche
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
to mas pravdu, ale existuji i jine chladice 3tich stran ktere jsou tiche, a nestoji az tak moc (v pomeru k cene gk
. osobne jsem taky vystridal vsemozny gk, ale subjektivne se mi nejvic slysitelna jevila prave 4870X2, GTX295 proti ni byla beranek 
- no-X
- Středně pokročilý

Kamikadze: HD4870 1GB měla nižší hlučnost, než původní model HD4870 512MB. Měla totiž i nižší spotřebu (vyladěný bios a napájení). Nové HD4870 512MB (tím myslím nově vyrobené) jsou na tom už taky jako 1GB verze. Podle Xbitu i ComputerBase vychází ve 3D jako tišší, než GTX260. S HD4850, 4870, GTX260 i GTX280 mám zkušenost a rozhodně se nepamatuju, že by nová HD4870 1GB byla hlučnější; odpovídá to i výsledkům testů. Pokud se nějaká karta vymyká konkurenci, je to imho spíš HD4890, která má tendenci se roztáčet podobně jako GTX280, tzn. v průměru víc, než GTX275.
U modelů, které jsou na tom podobně, jako konkurence, mi ale přijde taková kritika jako nemístná. Pokud by konkurence předvedla, že je možné za stejnou cenu dodat vyšší výkon a tišší chlazení, tak budiž, ale v tomhle případě na tom jsou oba stejně. I modely s alternativním chlazením jsou dražší než referenční (pokud to není šmejd, pod kterým se karta peče, jako třeba původní verze na -20R od Sapphiru, která byla dělaná, aby naoko připomínala chladič z Toxicu, ale ve skutečnosti chladil hůř než referenční, byl hlučnější a foukal teplo dovnitř).
U modelů, které jsou na tom podobně, jako konkurence, mi ale přijde taková kritika jako nemístná. Pokud by konkurence předvedla, že je možné za stejnou cenu dodat vyšší výkon a tišší chlazení, tak budiž, ale v tomhle případě na tom jsou oba stejně. I modely s alternativním chlazením jsou dražší než referenční (pokud to není šmejd, pod kterým se karta peče, jako třeba původní verze na -20R od Sapphiru, která byla dělaná, aby naoko připomínala chladič z Toxicu, ale ve skutečnosti chladil hůř než referenční, byl hlučnější a foukal teplo dovnitř).
- Robin_CG
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Charlie mel ve vsem pravdu, alespon co se tyce "Evergreens" a toho, co bylo dosud zverejneno. To se musi uznat. 
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja bych nejradsi kdyby delaly karty bez chladice a byly by o neco levnejsi, stejne si chlazeni uz 6 let zpatky delam od piky sam
Ale jinak 1600sp super cekal sem to taky, vykon bude urcite mega monstrozni
.
- no-X
- Středně pokročilý

Výkon bude jistě dobrý, ale vzhledem k faktu, že tyhle karty nebudou mít nějakou dobu konkurenci, nemůžeš čekat nijak extrémní frekvence (není důvod).