GeForce RTX 3080(Ti) - info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Adam Vágner
- Redaktor PCT

-
Re: GeForce RTX 3080 - info, recenze, zkušenosti
A nemůžete být už jen na stará kolena hluší? Jiné karty vám pískají? 
- Sobo
- Středně pokročilý

Vi nekdo neco o tom, podle ceho GPU-Z vyhodnocuje, co zrovna limituje boost?
Zapnul jsem tedka na rychlovku Heaven v okne a bylo tam toto:

Na ~330W karta pouziva 103% TDP z maximalnich 109%, cili teoreticky si muze vzit az 350W. Pritom ale nebere a GPU-Z ukazuje na power limit. Neco mi unika?
Jinak zadny coil whine jsem u svoji Gainward GS taky nezaznamenal.
Zapnul jsem tedka na rychlovku Heaven v okne a bylo tam toto:

Na ~330W karta pouziva 103% TDP z maximalnich 109%, cili teoreticky si muze vzit az 350W. Pritom ale nebere a GPU-Z ukazuje na power limit. Neco mi unika?
Jinak zadny coil whine jsem u svoji Gainward GS taky nezaznamenal.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Uz se tesim jak budu vracet nedostatkovou grafiku kvuli nizkemu boostu

- Elkim
- Redaktor PCT

Naposledy mi pískala 980 Ti KPE. Od tý doby jsem měl několik 1080, 1080 Ti a 2080 Ti (tři chcíply, takže si moc nezapískaly).Adam Vágner píše:A nemůžete být už jen na stará kolena hluší? Jiné karty vám pískají?
- Ache
- Pokročilý

Podle NVAPISobo píše:Vi nekdo neco o tom, podle ceho GPU-Z vyhodnocuje, co zrovna limituje boost?
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- webwalker
- Začátečník

@Sobo: to nevyhodnocuje GPUZ ale NVAPI přímo v ovladačích, GPUZ to jen čte. Problém, který řeším například já, je ten, že ovladače ukazují nižší spotřebu, než jaká je v reálu. U některých karet pak docela o dost 
Jinak, já jsem se snad nesetkal s kartou, která by vůbec nepískala. Spíš šlo jen o to, jak moc to bylo
Jinak, já jsem se snad nesetkal s kartou, která by vůbec nepískala. Spíš šlo jen o to, jak moc to bylo
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- nothing_
- Začátečník

Kazda karta piska na vysokych fps, ten kto pamata stalker menu vie o com.
COOLING: EKWB | CPU: i7 10700k | MB: ASUS ROG STRIX Z490E | CASE: Fractal 7 ( 7x Noctua NF-F12 Chromax ) | GPU: EVGA RTX 3080 XC3 ULTRA 10GB | RAM: G.SKILL 16 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 Trident Z RGB | SSD: Samsung 970 PRO NVMe M.2 512GB @ EKWB M.2 Heatsink + Samsung 850 EVO 500GB + Crucial MX500 2 TB | PSU: Corsair RM1000x | AUDIO: Creative Sound Blaster Z + Audioengine A2+ | LCD: Dell AW3423DW | KEYBOARD: ASUS ROG Strix Flare II Animate | MOUSE: Logitech G502 X Plus Wireless RGB | OS: Win 11 PRO 64-bit | PHONE: Xiaomi Mi 10 PRO 256GB + iPhone 15 Pro Max 256 GB
- Ache
- Pokročilý

Tak on se ten měřák dá ochcat, už když boost začal tak MSI ho obcházelo na GTX 670 PEwebwalker píše:@Sobo: to nevyhodnocuje GPUZ ale NVAPI přímo v ovladačích, GPUZ to jen čte. Problém, který řeším například já, je ten, že ovladače ukazují nižší spotřebu, než jaká je v reálu. U některých karet pak docela o dost![]()
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- Elkim
- Redaktor PCT

Jinak 20 loops TimeSpy + 20 loops TimeSpy Extreme stress test chtěl 850mV/1850 MHz. Tam už si to tahá 300W.
V Horizonu stále rozdíl 4 % výkonu za 70-80W ¯\_(ツ)_/¯
V Horizonu stále rozdíl 4 % výkonu za 70-80W ¯\_(ツ)_/¯
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
NVIDIA shop par dni nemel vubec k dispozici RTX 2070 SUPER model, dneska uz je opet k dispozici, takze bych cekal ze pridaji i par RTX 3080 ale bud nic nedoslo, nebo jsem to checknul pozde.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Dle toho co sleduju tak boost systém u Ampere je trošku jinej jak dosud.
Resp, dosud to bylo tak že jakmile se karta dotkla TDP limitu, tak hned šla dolu aby se v něm držela. Ampere ale zdá se že celkem klidně TDP dočasně přestřelí, viz výrazně větší odběr při furmarku, to by se dříve u NV nestalo. Proto také čáísté % sražení TDP limitu v afterburneru nemusí bejt vždy výhra, protože pak to může udělat takové ty zuby nahoru/dolu kdy karta pár vteřin zůstane nad TDP ale pak "už musí reagovat" tak to padne, pak zase naroste a pod. U ampere bude mnohem důležitější ta tabulka konkrétních voltáží ke konkrétním boost stepům, nespolehat se na automatiku přes power limit.
Resp, dosud to bylo tak že jakmile se karta dotkla TDP limitu, tak hned šla dolu aby se v něm držela. Ampere ale zdá se že celkem klidně TDP dočasně přestřelí, viz výrazně větší odběr při furmarku, to by se dříve u NV nestalo. Proto také čáísté % sražení TDP limitu v afterburneru nemusí bejt vždy výhra, protože pak to může udělat takové ty zuby nahoru/dolu kdy karta pár vteřin zůstane nad TDP ale pak "už musí reagovat" tak to padne, pak zase naroste a pod. U ampere bude mnohem důležitější ta tabulka konkrétních voltáží ke konkrétním boost stepům, nespolehat se na automatiku přes power limit.
- Elkim
- Redaktor PCT

- Alphabet08
- Začátečník

-
Dnes mi v CZC vyjel ochotný prodavač pořadí v objednávkách. Jsem dvacátej na Gainward GS. S tím, co očekávají, tak mi řekl, že mám čekat někdy na jaře. Jinak od mého kontaktu mám informaci, že do České republiky se karty dostaly a víc, než se oficiálně tvrdí. Hodně se rozebralo mezi překupníky a to formou obálkové metody. Mám počítat s tím, že další várky dopadnou stejně. Na FE prý ani nemám čekat.spajdr píše:NVIDIA shop par dni nemel vubec k dispozici RTX 2070 SUPER model, dneska uz je opet k dispozici, takze bych cekal ze pridaji i par RTX 3080 ale bud nic nedoslo, nebo jsem to checknul pozde.
Tolik OT.
Naposledy upravil(a) Alphabet08 dne stř 23. zář 2020, 19:23, celkem upraveno 1 x.
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak čekat 20. v pořadí půl roku, to je launch jak sviňa 
Mně teď po týdnu přišel email, že vytvořili objednávku na ASUS TUF udělanou 17.9. v 15:54, tak jsem zvědav, jestli se dočkám do vydání Hoppera...
Mně teď po týdnu přišel email, že vytvořili objednávku na ASUS TUF udělanou 17.9. v 15:54, tak jsem zvědav, jestli se dočkám do vydání Hoppera...
Naposledy upravil(a) Delarge dne stř 23. zář 2020, 19:25, celkem upraveno 1 x.
- Elkim
- Redaktor PCT

Surprise, surprise. Psal jsem to tu už několikrát, že to tak chodí. A chudákům z e-tailu se pak nadává, když se to k nim ani nedostaneAlphabet08 píše:spajdr píše: a to formou obálkové metody.
- Thellwin
- Administrátor

Nechce se mi věřit, že by ta nedostupnost trvala půl roku až do jara 
Ale fail to od NV je ...
Ale fail to od NV je ...
Goldnoob team proud member!
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hmm asi se zeptam jaky jsem v poradi na Alze 
EDIT.: uz jsem se zeptal, tak cekam co mi napisi.
- Elkim
- Redaktor PCT

Lidem co boostují karty nad 2 GHz padají hry, oh well.
https://videocardz.com/newz/geforce-rtx ... s-in-games
Zkoušel jsem dneska Death Stranding a tam s DLSS ON (QUALITY) jede GPU na ~60% a karta drží 2050 MHz, ale jak jsem naloadoval s offsetem +100 MHz, kterej všude jinde na default voltáži drží, tak to crashlo.
https://videocardz.com/newz/geforce-rtx ... s-in-games
Zkoušel jsem dneska Death Stranding a tam s DLSS ON (QUALITY) jede GPU na ~60% a karta drží 2050 MHz, ale jak jsem naloadoval s offsetem +100 MHz, kterej všude jinde na default voltáži drží, tak to crashlo.
- Thellwin
- Administrátor

To by mě taky zajímalo ...spajdr píše:Hmm asi se zeptam jaky jsem v poradi na Alze
Aby neřekli, že přijdeš na řadu až v létě příští rok
Goldnoob team proud member!
- KarlosK
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
co je to za blbost, že by se čekalo do jara? tomu se mě nechce věřit. to mám jako naběhnout do CZC a strčit jim dvojku do ruky že to chci hned? 
MB - MSI MPG Z490 Gaming Plus, CPU - Intel I7 10700K + Noctua NH-D15 chromax, RAM - HyperX Fury RGB 32GB (2x 16GB) DDR4 3200MHz
GPU - čekám na 3080. PSU - EVGA SuperNOVA 750 G2
GPU - čekám na 3080. PSU - EVGA SuperNOVA 750 G2