ASUS A6T-AMD Turion™ 64 X2

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
T-y-g-r-i-k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-y-g-r-i-k »

Budulman píše:
T-y-g-r-i-k píše:Zdarec,

tak mám docela velkej problém! Kdo tady reklamoval tu DVD-Romku? Zajímavý, že mně vypaluje RW, ale normální DVDčka nevypálí. Tedy vypálí, nero nahlásí dobrý, ale nenačte....nemáte stím zkušenosti? Zarazilo mě, že RW vypálí dobře!
já ji reklamoval protože nešlo pálit na CD, dostal jsem novou a zase nejde pálit na DVD +

Jak dlouho trvala reklamace a jak probíhala, potřebuju notebook ke svý práci... :(
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

T-y-g-r-i-k píše:
Budulman píše: já ji reklamoval protože nešlo pálit na CD, dostal jsem novou a zase nejde pálit na DVD +

Jak dlouho trvala reklamace a jak probíhala, potřebuju notebook ke svý práci... :(
poslal jsem to tam a za 28 dní mi to přišlo zpět a NB byl v ještě horším stavu a opraveno nic, tak jsem tam zavolal a udělal bordel a poslal znovu pak to trvalo asi 20 dní a opraveno vše až na tu mechaniku, nepálí na +DVD
ASUS A6T AP017
T-y-g-r-i-k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jasný, ale mně je divný, že DVD RW to vypálí a normal DVD ne, nevíte proč?
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

T-y-g-r-i-k píše:Jasný, ale mně je divný, že DVD RW to vypálí a normal DVD ne, nevíte proč?
co používáš za DVD?
ASUS A6T AP017
T-y-g-r-i-k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Budulman píše:
T-y-g-r-i-k píše:Jasný, ale mně je divný, že DVD RW to vypálí a normal DVD ne, nevíte proč?
co používáš za DVD?
Verbatim DVD pluska a zkoušel jsem i Emtec a taky nic :( V neru se to vypálí v pohodě a napíše success, ale když dám ověřit, tak "Verification data failed" a když to dám otevřít v Totalu, tak nenajde žádný DVDčko
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

T-y-g-r-i-k píše:Verbatim DVD pluska a zkoušel jsem i Emtec a taky nic :( V neru se to vypálí v pohodě a napíše success, ale když dám ověřit, tak "Verification data failed" a když to dám otevřít v Totalu, tak nenajde žádný DVDčko
+ mi to taky nebere dej -
ASUS A6T AP017
T-y-g-r-i-k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Budulman píše:+ mi to taky nebere dej -
ale pluska mi to bralo až ted po roce mi to přestalo, tobě to nebere od začátku?
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

T-y-g-r-i-k píše:ale pluska mi to bralo až ted po roce mi to přestalo, tobě to nebere od začátku?
ne asi po 3 měsících
ASUS A6T AP017
T-y-g-r-i-k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Budulman píše:ne asi po 3 měsících
No tak bohužel nejde ani minusko :(

//D.M. grrr... Proč citujete předchozí příspěvky a ještě to takhle zanořujete (kdybyste aspoň odmazali tu předchozí citaci)? Neštvěte mě :evil: ...
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

Tak sem si řekl že zkusim obědnat chladící podložku z CZC, obědnal sem tuhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47095 no můžu říct, nekupujte nic co je napájený z USB, protože ty větráky co tam byly, to byl prostě děs, neuchladili nic, takže sem jí hned taky šupem vrátil, no a když už sem tam byl, tak sem si koupil dva 120 mm větroně, s propustností vzduchu 78 CMF (ty mrňaví 70 měli jen 10CMF) a udělám si svojí napájenou ze sítě a hotovo. Jinak notebook sem vyslal dneska na reklamaci, tak sem zvědavej kdy mi ho vrátí a v jakým stavu.
Korkacek
Nováček
Nováček

Řadič sběrnice SM

Příspěvek od Korkacek »

Zdravím, tak mám malý problém s NB. Při nastartování oken se mě systém zeptal na instalaci USB 2.0 driverů. Přišlo mi to divné (mám SP2) a tak sem kukl do správce zařízení a tam mi také chybí "řadič sběrnice SM". Po pár minutách googlení sem zjistil, že to má co do činění s driverama zákl. desky, ale ty se mi na netu zatím nepodařilo najít. Pomůže mi někdo, kde hledat?
cd k notebooku zatím nemůžu najít btw :P

edit: Tak sběrnici SM sem úspěšně vyřešil (cd sem po půlhodině našel :)) Jenže problém s USB 2.0 přetrval. O pár stránek dál se píše, že je potřeba nainstalovat Service Pack, jenže ten já už tam mám, tak co včíl?
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

No hele asi takhle, měl sem desku od Asus a třikrát se mi u ní vysraly USB 2.0, na 1.0 to šlo v poho, ale když sem tam dal flashdisk kterej je na 2.0 tak to pořád řvalo že můžu zařízení připojit rychleji nebo tak něco, tak sem reinstalil okna a stejně to dělalo, nakonec sem to 3x úspěšně vyreklamoval a nakonec i vyměnil, takže bych ti radil znova to přeinstalit, hodit tam čistý okna, na ně všechny drivery z přiloženýho CD a pokud to bude dělat i potom tak to zaslat na reklamaci, myslim si že by ti měli v pohodě vyměnit desku (teda když to bude to co myslim).

Hodně štígra :wink:
Korkacek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Korkacek »

Sin@le píše:No hele asi takhle, měl sem desku od Asus a třikrát se mi u ní vysraly USB 2.0, na 1.0 to šlo v poho, ale když sem tam dal flashdisk kterej je na 2.0 tak to pořád řvalo že můžu zařízení připojit rychleji nebo tak něco, tak sem reinstalil okna a stejně to dělalo, nakonec sem to 3x úspěšně vyreklamoval a nakonec i vyměnil, takže bych ti radil znova to přeinstalit, hodit tam čistý okna, na ně všechny drivery z přiloženýho CD a pokud to bude dělat i potom tak to zaslat na reklamaci, myslim si že by ti měli v pohodě vyměnit desku (teda když to bude to co myslim).

Hodně štígra :wink:
Uhhh, teď nevím, jeslti ho mám ještě v záruce, protože je kupovaný na firmu (jen 1 rok :( ) no ale halvně si nedokážu představit být teď bez notebooku, začátek nového semestru, to bude kua fix potřeba... Ale dík za info, uvidíme, zkusím reinstall oken.
Btw, to by mělo jít přes ten recovery disc, ne? Jakože, chci jen reinstall (že se mi nic nesmaže, né jakodyby nové okna :))
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

Tak v tom ti nepomůžu, protože sem si bral verzi bez oken. No hele asi takhle zkus to a uvidíš, když to nepůjde, tak zkus ještě normoš reinstal a když ani tak ne tak jedině reklamace. Vim o čem mluvíš, taky sem se s NTB nerad loučil, už aby byl zpátky, taky sem na vejšce, ale začínám až někdy začátkem října, ale deně pendluju mezi přítelkyní (ta má vlastní komp a já se připojuju přes ní na net) a domovem (kde mam taky svůj vlastní komp kterej většinou okupuje ona a já sem na NTB) a můžu říct že je to peklo!!!! Už aby byl zpátky!!!! Doufám že příjde dřív než půjdu do školy, no ikdyž, kdyby nepřišel, tak mam nárok na vrácení peněz, a to by bylo aby nebylo, by se přeci jen žilo líp kdybych měl původních 34500 a koupil bych si jinej :wink:

Btw: Jak sem nad tím tak přemejšlel, tak přehřívání GPU je vlastně vada toho NTB, tzn. že to můžeme pořád dokola reklamovat kvůli tomu samímu, takže když to reklamuju ještě 2krát, tak by mi měli (jakožto u třetí reklamace) vrátit prachy (četl sem o tom na CZC). Takže když bych to udělal tak že bych do 3/4 roku ho ještě dvakrát vyreklamoval tak by se to docela vyplatilo. Ikdyž je to na jednu stranu docela sviňárna, ale zase na druhou stranu mam na to už ze zákona právo a na třetí stranu je to chyba konstrukce že se GPU přehřívá...

PS: Právě kvůli tomuhle bych tak NTB nekupoval.

Edit: Pánové co jste sběhlí v reklamacích, můžu se nějak dozvědět co se s NTB děje??? Od tý doby co si ho vyzvedli z DPD tak o něm nemam naprosto žádnou zprávu, myslel sem že alespoň příjde něco jako že NTB dorazil v pohodě nebo tak něco, ale ani prd. Tohle odesílá dokonce i CZC a to i když přímo na prodejnu jdu něco vyreklamovat. Dík moc za odp...

Edit: Tak už sem si to našel :oops:
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

Tak mi konečně přišel notebook ze servisu, takže postřehy, vyměnili mi celej spodní plast (měl sem ho tam trošičku praskej, jak končí mechanika, tak tam je takovej mrňavej předěl kterej spojuje část nad a pod mechanikou) plus kryt mechaniky (ani nevim jak ale jednou se mi trošičku urval :oops: ) taky mi vyleštili LCD. No a teď ke grafice, v protokolu bylo psáno že byla mechanická závada na větráku, když se teď kouknu do pasivu, tak je čistej jak boží jméno :lol: , teď sem zkoušel hrát asi 2 hodiny TOCU 3 a v pohodě bez jedinýho seknutí, po hodině sem tam hodil Riva Tuner a po další hodině hraní byla teplota GPU na 95 °C, ale na 96 °C se jí prostě nechtělo, takže by se dalo říct že problém je pryč, ale mam takovej pocit, že až se pasiv zase trošku zanese, tak to tady bude zase. Jinak ještě sem nerozdělával ten kryt od procáku, tak ani nevim co s tim provedli, zkusim ho dneska ještě rozdělat a mrknout se co změnili. Jinak v klidu mam teď teplotu GPU kolem 72 °C, což je taky pokrok dřív to bylo kolem 78 °C. Ale co se zvýšilo je ASI teplota CPU, včera při kopírování přes síť sem mi CPU dostal na 72 °C což mi příjde trochu moc, ale je možný že to bylo i dřiv, teď si to přesně nepamatuju. No sem na to zvědavej přijde mi, že ta GPU půjde nahoru, tak do čtvrtroku to bude zase tam kde to bylo předtim. Jo taky mam takovej pocit, že větroň se spouští víc než předtim.

Edit: Ještě dodám že na NHC teď prdim, když to takhle funguje tak ho instalit nebudu, teplotu CPU a HDD zjišťuju Asus NB Probe, někde sem našel odkaz, je to na webu asusu.
Korkacek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Korkacek »

Já zítra taky posílám notebook na reklamaci, nakonec se mi ke všemu vysrala grafická karta (při installaci driverů to hodí bluescreen a obraz teď vidím 4x do kříze monitoru :) ). Navíc k tomu přihodím stále nefunkční USB 2.0 a ještě mi někdy blbnul disk, tak uvidím co všecko vymění.

Jak dlouho ti trvala reklamace, jestli se můžu zeptat? Na stránkách píšou do 5ti pracovních dnů (já to teda posílám rovnou do servisu, né do Alzy kde jsem ho koupil), tak snad ho příští týden budu mít doma.
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Korkacek píše:Já zítra taky posílám notebook na reklamaci, nakonec se mi ke všemu vysrala grafická karta (při installaci driverů to hodí bluescreen a obraz teď vidím 4x do kříze monitoru :) ). Navíc k tomu přihodím stále nefunkční USB 2.0 a ještě mi někdy blbnul disk, tak uvidím co všecko vymění.

Jak dlouho ti trvala reklamace, jestli se můžu zeptat? Na stránkách píšou do 5ti pracovních dnů (já to teda posílám rovnou do servisu, né do Alzy kde jsem ho koupil), tak snad ho příští týden budu mít doma.
nic neposílej oni si pro to přijedou
ASUS A6T AP017
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

No se všim všudy skoro 2 tejdny. Jinak přehřívání se zase objevilo, taky sem konečně odšrouboval kryt od CPU a chladiče, čekalo mě docela zděšení, jak tam je taková ta střírná páska diky který se nedostane vzduch jinam a musí pokračovat do pasuvu. No tak tu tam sice jakš takš narvali, ale pak se to pokusili dolepit takovou tou papírovou izolačkou, no prostě hrůza!!!

No a jelikož mě to přehřívání už štvalo, tak sem si koupil dva 12 cm větráky, dneska sem vzal jen tak na test takovou malou papírovou krabici, do ní vystříhl díry pro tyhle dva větroně a ještě pro přívod, je to sice hnusný, dělá to randál a na NTB se moc ani hrát nedá, ale fungovalo to úplně bezvadně, takže seženu nějakej plech nebo plast a udělám si vlastní podložku a hotovo... Ty šmejdy co prodávaj na CZC už raději ne.
mirďa 2
Začátečník
Začátečník

Teplota

Příspěvek od mirďa 2 »

Sin@le píše:No se všim všudy skoro 2 tejdny. Jinak přehřívání se zase objevilo, taky sem konečně odšrouboval kryt od CPU a chladiče, čekalo mě docela zděšení, jak tam je taková ta střírná páska diky který se nedostane vzduch jinam a musí pokračovat do pasuvu. No tak tu tam sice jakš takš narvali, ale pak se to pokusili dolepit takovou tou papírovou izolačkou, no prostě hrůza!!!

No a jelikož mě to přehřívání už štvalo, tak sem si koupil dva 12 cm větráky, dneska sem vzal jen tak na test takovou malou papírovou krabici, do ní vystříhl díry pro tyhle dva větroně a ještě pro přívod, je to sice hnusný, dělá to randál a na NTB se moc ani hrát nedá, ale fungovalo to úplně bezvadně, takže seženu nějakej plech nebo plast a udělám si vlastní podložku a hotovo... Ty šmejdy co prodávaj na CZC už raději ne.

Ahojky,já mám tento noťas rok,a zatím se nestalo,že by se přehříval,a to už jsem odehrál her,teď hraji CMR Dirt a na media det.v pohodě,ani při zprac.videase nehřeje,, v klidu mám GPU kolem 62 st,a to ji mám na max,CPU 55 a HD 48-51,CPU mi při převodu videa vyleze na 70 ale noťas je na povrchu skoro studený,mám NHC2 release 06 a vše šlape v pohodě,ještě ani systém nespadl.Až na jeden mrt.pixel naprostá spokojenost.Vše šlape jak má jen vypalovačka je trošku hlučnější ale pálí dobře a to je na ty problémy co e tady píšou asi prkotina.Tak nevím.
ASUS A6T-AP017 15.4WXGA, TurionIITL52, nV7600, 1024DDRII, 120HDD, DVDSupM
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Sin@le píše:No se všim všudy skoro 2 tejdny. Jinak přehřívání se zase objevilo, taky sem konečně odšrouboval kryt od CPU a chladiče, čekalo mě docela zděšení, jak tam je taková ta střírná páska diky který se nedostane vzduch jinam a musí pokračovat do pasuvu. No tak tu tam sice jakš takš narvali, ale pak se to pokusili dolepit takovou tou papírovou izolačkou, no prostě hrůza!!!

já NB už jinak nepoužívám než na home made podložce, ještě jsem si koupil jednu na ebay za 2,5,- euro a je taky dobrá hlavně mimo domov
ASUS A6T AP017
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“