Jaký 3,5" hdd doporučíte...

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký 3,5" hdd doporučíte...

Příspěvek od izerS18 »

HentaiRush píše:...
Sám mám od WD My Book Studio
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49631

Nebo pak mám 750GB Samsunga v tomto rámečku - RaidSonic Icy Box IB-390StUS-B
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53289
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HentaiRush »

Nakonec jsem se rozhodl pro interní sata rámeček...

spíše mě sejří jakej disk.. tak do těch 1500,- - 2000,-.. Já osobně mám Samsunga F1 a rozbil se mi jen jednou díky výrobní vadě, ale jinak jede v pohodě.. poslední dobou se v nich moc neorientuju..
Wannabe dickface... :]
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

F3 na OS
F2 na data

Jednoduchá volba :)
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Osobne mám taktiež RaidSonic Icy Box s Samsung 1,5TB.

Ale späť k výberu ak by ti stačila 500GB tak napr Sasmsung F3.
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

A když bych se rozlížel případně nad vyšší kapacitou - tzn těch 1Tb?
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Taky F3 nebo F2
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

HentaiRush píše:Já osobně mám Samsunga F1 a rozbil se mi jen jednou díky výrobní vadě, ale jinak jede v pohodě.. poslední dobou se v nich moc neorientuju..
neexistuje spolehlivý harddisk, je to dáno technologií, zálohovat důležitá data musíš tak jako tak.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

arxeiss píše:Taky F3 nebo F2
Fajn fajn, dík
zombux píše:zálohovat důležitá data musíš tak jako tak.
Jestli bych chtěl spolehlivou zálohu tak zálohuju na pásky třeba.. Ale myslím, že na rodinný fotky a video to není potřeba, nemyslíš? A rozhodně je to pohodlnější než všechno pálit..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

HentaiRush píše:Jestli bych chtěl spolehlivou zálohu tak zálohuju na pásky třeba.. Ale myslím, že na rodinný fotky a video to není potřeba, nemyslíš? A rozhodně je to pohodlnější než všechno pálit..
ano i ne - harddisk prostě může kdykoli chcípnout a data vzít s sebou, a je mu fakt jedno jestli na něm jsou fotky nebo něco jiného. skutečně nenahraditelná data je třeba vždycky mít na více místech - třeba právě vypálené na DVD.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Já používám ext. HDD a DVD média, data mám i na svém systémovém disku :) .
Důležité data si zálohuju ale na vícekrát..

K těm HDD. Nejlepší volbou dneška s poměrem cena/výkon je SAMSUNG F3. Monotval jsem do raidu dva bratrovi - tiché, rychlé! Já sám vlastním starý F1, jeden 500GB systémový a jeden externí (spolu se starým Seagate 7200.10).
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

HentaiRush: pochybuji, ze fyzicka osoba bude investovat nemaly obnos do slusnejsi paskove mechaniky. musis take brat v potaz jeji udrzbu, skladovaci prostor se spravnymi fyzikalnimi vlastnostmi (teplota,vlhkost,odruseni magnetickych vlivu...)... na zalohu raid5 + kvalitni ups a prepetovou ochranu + pouziti dvd. to smrtelnikovi, ktery nedisponuje aktivacnimi kody k odpaleni nuklearni hlavice naprosto staci :roll:
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

kdyz uz zalohovat, tak do eteru. pri dnesnich rychlostech pripojeni...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

doufam, ze to myslis jen ze srandy :roll: . to je snad to nejvetsi bezpecnostni ryziko co muze byt. vzdyt vetsina tehle sluzeb ani nepouziva zabezpecenej tunel natoz nejake pokrocilejsi sifrovani... :stupid:
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

jak uz bylo receno, tak pokud nevlastnis kody k odpaleni atomovky, tak ti to muze byt jedno. data staci hodit do zaheslovaneho raru a mas to. placeene sluzby ti navic urcitou davku soukromi poskytuji.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Souhlas - jen nemít net O2, pak mohu dávat na net zálohu. Pač zálohovat několik Giga přes 512kbps je smrt :(
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Sice mezi mé dokumenty nepatří aktivační kódy pro odpálení nuklerání hlavice, ale i tak bych svoje data nesvěřil jen tak někomu ... to radši pořídím další disk a trezor.

Stejně jak píše izerS18 ... s ADSL na tohle může každý zapomenout ... mám přes 500GB, což bych uploadoval pomalu půl roku.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

zdar
moj stary seagate 7200.7 120GB mi prestava poskytovat to co ocakavam
* 120GB predsalen nie je mnoho ak na tom mate 2 linuxy a windows a este aj dajake pracovne veci
* hlavny problem vsak hluk pocas prevadzky (skusal som ist na XP z usb kluca a okrem toho ze odozva bola cca 5 sekund a instalacia cca 2,5 hodiny to bolo krasne tiche, ani o 11.00 vecer som PC nepocul, co sa so sucasnym seagate neda povedat)
v Linuxe to nie je az taka katastrofa, kedze tam je asi disk management rieseny nejako inteligentne a disk zapisuje v "burstoch" kdezto vo windowse zapisuje hlava nehlava

kapacita okolo 500GB a teda si myslim ze nejaky jednoplatnovy HDD s 500GB/platna bude ta spravna cesta, ktorou sa uberat.

priorita 1 je aby bol tichy (aj v noci, tzv dead silent)
rychlost je druhorada, aj ked by som rad zostal na 3,5" hdd (2,5" by bolo tichsie, ale hlavne drahsie a vyrazne pomalsie)
na SSD nemam bubaky

poradte

//edit:

netusim ci aj dnesne disky maju AAM (automatic acoustic management), ale aj to by bolo plusom
ze by sa dalo prepinat medzi silent a performance modom
...
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Samsung - F3, F2 (podle toho co preferujes); 500 - 1500 GB (podle toho kolik potrebujes). Kombinaci si zvol sam.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Ak jednopotňový 500GB disk tak asi jedine Samsung F3.
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

ok, a aky by som mal € aj na vacsi disk?
seagate 1TB 7200.12 LP 5900RPM
by bol dost tichy?
resp nebolo by ho pocut ani v noci ak by sa dal napr do nejakej gumy? (vibration killer)

//edit:
hmm teraz neviem co mu mam verit
Seagate 7200.12 LP 1TB je podla datasheetu vyrobcu tichsi ako Samsung F2 EcoGreen (jednotky su BELL)
uz v druhej recke vysiel ale Samsung F2 ako tichsi o dost oproti tomuto LP od seagate

hladam ultimativne tiche riesenie
...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“