Sestavy od 20.000,- do 30.000,-
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Hladis
- Moderátor

Re: Sestavy do 30.000Kč.
Vejde se bez problemu. Ten Crucial je dobry ale diky mensimu poctu kanalu a velikosti je stejne rychly jako ten Kingston ,ktery navic ma vice mista i na nejake hry nez jen na cisty system.
- shelby_nr
- Čestný člen

-
no neviem neviem, síce ano menej ventil. = menej hluku, ale 2x ventil. musia ísť na vyššie rpm ako 3x aby to uchladili...Thomas235 píše:přece jen míň větráčků míň hluku(snad).
k tomu SSD: cca 60GB na OS a SW stačí a Hry dávať na SSD moc nemá význam, podľa mňa je Crucial spoľahlivejší ako Kingston, a podľa mňa ak bude ten Kingston dostupný tak sa zvýši cena a nebude tak výhodný (vid 64GB verziu)...
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- Hladis
- Moderátor

Ten ASUS je velice tichy i diky mohutnejsimu chladici coz mam odzkouseno ,ale ten Gigabyte je dobry tez. S zadnou nejde udelat vylozena chyba.
Nezapomenout ze SSD potrebuje 20% volneho mista pro optimalni chod a u nekterych her se urychleni projevi vyzname. Jinak oba jsou se spolehlivosti nastejno a neni problem z zadnym z nich. Poruchovost je u nich da se rici nulova. Skoda ze ten Kingston podrazil ,ale stale nabizi vetsi kapacitu.
Nezapomenout ze SSD potrebuje 20% volneho mista pro optimalni chod a u nekterych her se urychleni projevi vyzname. Jinak oba jsou se spolehlivosti nastejno a neni problem z zadnym z nich. Poruchovost je u nich da se rici nulova. Skoda ze ten Kingston podrazil ,ale stale nabizi vetsi kapacitu.
- Thomas235
- Nováček

-
Tak jop, já myslím že už mám jasno. Děkuji za váš čas a za vaše rady.
- Spoty
- Nováček

Dobrý deň,
chcel by som vás poprosiť o niekoľko rád.
ASUS P8P67 PRO stepping B3
Seasonic X-660 660W Gold
KHX1600C9D3T1K2/8GX
Intel Core i5-2500K BOX
Corsair Hydro Series H80
Crucial m4 - 128GB
Seagate Barracuda 7200.12 3.5" 1TB ST31000524AS
Fractal Design Define R3 + odhlučňovací materál Akasa AK-PAX-2
Gigabyte Radeon HD 6850 1GB DDR5 GV-R685OC-1GD
Dôraz kladiem na ticho, cenu chcem dosiahnuť na cca 22 000 CZK +- 1000CZK bez DPH
Grafiku chcem AMD, pre možnosť zapojiť 3xmonitor. Grafický výkon nepotrebujem enormný, stačí
mi Good performance na 1920x1200.
Otázky:
1. Oplatí sa ASUS P8P67 PRO?
stojí za to priplácať 800CZK za sieťovku intel? ostatné rozdiely sú pre mňa nepodstatné
2. V zhľadom na zostavu a ticho. Oplatí sa pri ATX štandard GOLD, alebo postačí Bronze
Seasonic M12II-620 620W Bronze vs. Seasonic X-660 660W Gold ??
3. V zhľadom na ticho/chladiace možnosti/cenu.
Noctua NH-D14 + Noctua NF-S12B ULN vs. Corsair Hydro Series H80
4. V zhľadom na pomer cena/výkon
Corsair Force Series 60GB vs. Crucial m4 - 128GB
EDIT: Pre situáciu na trhu s HDD som sa rozhodol vynechať platňový disk, kým sa ceny nevrátia
na pôvodné úrovne. Zoberiem preto Crucial 128GB SSD.
Ďakujem všetkým za rady.
Seasonic X-660 660W Gold
KHX1600C9D3T1K2/8GX
Intel Core i5-2500K BOX
Corsair Hydro Series H80
Crucial m4 - 128GB
Dôraz kladiem na ticho, cenu chcem dosiahnuť na cca 22 000 CZK +- 1000CZK bez DPH
Grafiku chcem AMD, pre možnosť zapojiť 3xmonitor. Grafický výkon nepotrebujem enormný, stačí
Otázky:
stojí za to priplácať 800CZK za sieťovku intel? ostatné rozdiely sú pre mňa nepodstatné
2. V zhľadom na zostavu a ticho. Oplatí sa pri ATX štandard GOLD, alebo postačí Bronze
EDIT: Pre situáciu na trhu s HDD som sa rozhodol vynechať platňový disk, kým sa ceny nevrátia
Ďakujem všetkým za rady.
- MIZ
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Zdravím
Chci si postavit domů další PC, tentokrát především na hry [pár hlavně RTS a online] a tentokrát na platformě Intel, v které se ale neorientuji. Potřebuji proto PLS poradit nějakou bezproblémovou kombinaci desky + CPU + RAM + případně SSD.
CPU nějaký i7 s "K"
Desku nechci Gigabyte [no flame PLS], takže asi nějaký Asus s porty SATA 6, USB 3 nebo já ani nevím, co je teď vše za novinky, ale určitě budu připojovat nějaký externí disk na zálohování.
Chci si s tím zkraje vyhrát, taktovat CPU, RAMky i grafárnu, takže bohatý BIOS. Až mě to přestane bavit, šoupnu to pod stůl a budou se na tom už jen střídat hráči.
Takže si raději připlatím za něco, co hned tak nezastará. Nemám přesnou cenovou představu.
RAM nevím vůbec značku, 4 nebo 8 GB celkem, vhodné na přetakt
Grafárna bude ATI, nejdřív na rozjezd 4870 [tu mám navíc] pak nějaký novější top model [2 monitory].
Zvažuji SSD disk [bez SandForce] tak samozřejmě aby chodil s tou deskou bez problémů pod Win7 64b nebo jestli už budou Win8. Měl by mít aspoň 1/4 TB.
Předem díky za všechny snahy.
Chci si postavit domů další PC, tentokrát především na hry [pár hlavně RTS a online] a tentokrát na platformě Intel, v které se ale neorientuji. Potřebuji proto PLS poradit nějakou bezproblémovou kombinaci desky + CPU + RAM + případně SSD.
CPU nějaký i7 s "K"
Desku nechci Gigabyte [no flame PLS], takže asi nějaký Asus s porty SATA 6, USB 3 nebo já ani nevím, co je teď vše za novinky, ale určitě budu připojovat nějaký externí disk na zálohování.
Chci si s tím zkraje vyhrát, taktovat CPU, RAMky i grafárnu, takže bohatý BIOS. Až mě to přestane bavit, šoupnu to pod stůl a budou se na tom už jen střídat hráči.
RAM nevím vůbec značku, 4 nebo 8 GB celkem, vhodné na přetakt
Grafárna bude ATI, nejdřív na rozjezd 4870 [tu mám navíc] pak nějaký novější top model [2 monitory].
Zvažuji SSD disk [bez SandForce] tak samozřejmě aby chodil s tou deskou bez problémů pod Win7 64b nebo jestli už budou Win8. Měl by mít aspoň 1/4 TB.
Předem díky za všechny snahy.
CPU AMD Phenom X4 9850BE; motherboard Gigabyte MA790FX-DQ6; CPU chladič Scythe Zipang; RAM 2*2GB 1066MHz CL5-5-5-15 Transcend; disk WD Velociraptor; grafika ATI 4870; zdroj Enermax MODU82+ 625W; case Antec P182; monitor NEC MultiSync LCD 2090UXi (IPS, 20", 1600*1200); myš Razer Lachesis; UPS APC Back RS 1500
W7 64b: Namoroka (FireFox 3 64b), MS Visual FoxPro 9, Open Office 3, C&C3
Mé skóre v distribuovaných výpočtech: BOINC projekty, český projekt
W7 64b: Namoroka (FireFox 3 64b), MS Visual FoxPro 9, Open Office 3, C&C3
Mé skóre v distribuovaných výpočtech: BOINC projekty, český projekt
- redd3vil
- Začátečník

-
Spoty píše:Dobrý deň,
Seasonic X-660 660W Gold
KHX1600C9D3T1K2/8GX
Intel Core i5-2500K BOX
Corsair Hydro Series H80
Crucial m4 - 128GB
Otázky:
Ďakujem všetkým za rady.
Zkušenosti s P8P67 PRO jsou zde ve fóru víceméně pozitivní. Intel vlastně obecně dělá nejlepší integrované síťovky, těch pár stovek bych snad i obětoval, protože zbytek komponent není také lowendových. Seasonici jsou do jisté zátěže skroo neslyšné, tedy 620W Bronze by na nepřetaktovanou sestavu boahtě dostačovala a díky nižšímu odběru by byl zdroj orpavdu stále tišší. U chladičů nevím, nakolik je H80 tichá. Asi záleží na spínání pumpy a nastavení otáček ventilátoru. Noctua NH D14 je však zcela jistě tichá.
- shelby_nr
- Čestný člen

-
to spoty:
- doska je zbytočne drahá...stačí verzia bez "PRO"
- zdroj je dobrý...ak máš na X-660 tak nie je o čom (oproti M12II je tichší - semipasívny chod, 5r. záruka...) ak nie tak stačí M12II
- tie ram-ky sú zbytočne drahé, stačia lacnejšie a najmä pri tých T1 by mohol byť problém či sa vojdu pod chladič kvôli nezmyselným pasívom
- ten Corsair radšej nie, ak chceš vodu tak počítaj s 4-5Kkč...zober Noctua NH-D14
- zober Crucial
- k R3 nie je treba dokupovať ďalšiu odhlučň. hmotu...ale treba vymeniť tie Fractal ventil. za iné
to MIZ:
- cpu: na hry stačí i5, ale keď chceš i7 čo už no
- mb: Asus P8Z68-V
- ram: Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz CL9...ram-ky nemá význam taktovať, rozdiel bežne nespoznáš
- ssd: Crucial M4 64/128GB
- skrinka: Fractal R3
- psu: Seasonic X-660...ak nechceš dať toľko za zdroj tak napr. Corsair TX650M
- hdd: ťažko zohnať (sú toho plné fóra) a ak áno tak za neskutočne veľa kč
- doska je zbytočne drahá...stačí verzia bez "PRO"
- zdroj je dobrý...ak máš na X-660 tak nie je o čom (oproti M12II je tichší - semipasívny chod, 5r. záruka...) ak nie tak stačí M12II
- tie ram-ky sú zbytočne drahé, stačia lacnejšie a najmä pri tých T1 by mohol byť problém či sa vojdu pod chladič kvôli nezmyselným pasívom
- ten Corsair radšej nie, ak chceš vodu tak počítaj s 4-5Kkč...zober Noctua NH-D14
- zober Crucial
- k R3 nie je treba dokupovať ďalšiu odhlučň. hmotu...ale treba vymeniť tie Fractal ventil. za iné
to MIZ:
- cpu: na hry stačí i5, ale keď chceš i7 čo už no
- mb: Asus P8Z68-V
- ram: Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz CL9...ram-ky nemá význam taktovať, rozdiel bežne nespoznáš
- ssd: Crucial M4 64/128GB
- skrinka: Fractal R3
- psu: Seasonic X-660...ak nechceš dať toľko za zdroj tak napr. Corsair TX650M
- hdd: ťažko zohnať (sú toho plné fóra) a ak áno tak za neskutočne veľa kč
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
- Hladis
- Moderátor

Spoty+MIZ
Do puntiku jak napsal Shelby. Jen i7 je na hry zbytecne moc penez navic. Staci bohate i5-2500K. Hlavne ve strategiich se sila tehle procesoru projevi.
Do puntiku jak napsal Shelby. Jen i7 je na hry zbytecne moc penez navic. Staci bohate i5-2500K. Hlavne ve strategiich se sila tehle procesoru projevi.
- Spoty
- Nováček

Aké fany by ste mi odporučili do tej R3?
Noctua NF-S12B ULN x4 1 800 1 440
Noctua NF-P12-1300 x1 455 379,17
takáto voľba je vraj na ULN najlepšia. Mne sa to zdá ako príliš drahé riešenie. Radšej by som ubral U a ostal len pri LN
ak chcem LN, musím meniť na grafike chladič za Arctic Accelero?
ďakujem.
Noctua NF-S12B ULN x4 1 800 1 440
Noctua NF-P12-1300 x1 455 379,17
takáto voľba je vraj na ULN najlepšia. Mne sa to zdá ako príliš drahé riešenie. Radšej by som ubral U a ostal len pri LN
ak chcem LN, musím meniť na grafike chladič za Arctic Accelero?
ďakujem.
- shelby_nr
- Čestný člen

-
NF-P12 nie je určená ako intake/outtake. Ak Noctuu tak S12B FLX (outtake) a ULN (intake). Sú aj lacnejšie možnosti, ale musel by si brať z iného e-shopu kvôli dostupnost: Scythe Gentle Typhoon 800rpm, Nanoxia DX12 900rpm, Antec True Quiet, Noiseblocker PL1 + samozrejme nejaký regulátor (či na pevno (pomocou odporu) alebo kúpiš "klasický" regulátor). Chladič na gpu zatiaľ nemusíš meniť, keď vyskúšaš uvidíš či ho treba vymeniť alebo nie...
- Spoty
- Nováček

"Pokud chceme ticho, nemine nas koupe ventilatoru Noctua S12B-ULN Verze FLX prichazi do uvahy tez, da se take zregulovat na 250rpm. Nicmene pro nove zakladni desky s jednookruhovou SW regulaci nejsou FLX -ka prilis vhodna. "
tak ako to je s tou FLX?
tak ako to je s tou FLX?
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
No já si osobně myslím, že tady kvete pěkný OT, tohle patří do jiný sekce.
Další věc je, že snad nikdo nemá šanci slyšet 500rpm 1200FAN, takže mi nějakých 250 rpm připadá jako dobrá přeháňka
Další věc je, že snad nikdo nemá šanci slyšet 500rpm 1200FAN, takže mi nějakých 250 rpm připadá jako dobrá přeháňka
- Spoty
- Nováček

Nemyslím si, že sa jedná o OT. Som totiž v rámci tichej zostavy, tlačený do komba:
Noctua NF-S12B ULN x4
Noctua NF-P12-1300 x1
V hodnote 2255 CZK, potrebujem poradiť, či je pre tiché PC niečo takéto v case R3, pre pretaktovanie i5 2500K nutné. či nie je lacnejšia alternatíva a ak áno tak aká (konkrétne).
Noctua NF-S12B ULN x4
Noctua NF-P12-1300 x1
V hodnote 2255 CZK, potrebujem poradiť, či je pre tiché PC niečo takéto v case R3, pre pretaktovanie i5 2500K nutné. či nie je lacnejšia alternatíva a ak áno tak aká (konkrétne).
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
No určitě je něco levnějšího a přitom to není šunt:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54749 v požadovaném množství ušetříš cca 1300 Kč, tyhle FANy mám vyzkoušený, rozjedou se na cca poloviční napětí, 5V jsem na startování nezkoušel.
Nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=90375 , ten podporuje PWM regulaci.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54749 v požadovaném množství ušetříš cca 1300 Kč, tyhle FANy mám vyzkoušený, rozjedou se na cca poloviční napětí, 5V jsem na startování nezkoušel.
Nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=90375 , ten podporuje PWM regulaci.
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Tie Nexus-y nie sú zlé, ale prečo nekúpiť niečo lepšie ak sú na to financie? nemyslím (zobrať) Noctuu, ale vyššie som dal iné lacnejšie možnosti...Ak nechceš ozaj iný značku tak do zadu by som dal S12B FLX a použil U.L.N.A adaptér (takto to mám aj ja), dopredu 1x S12B ULN...viac ventil. nie je treba a tie by som zapojil cez adaptére do zdroja a nie do dosky.
- Spoty
- Nováček

Dobry den, trocha som to prekopal, vzsledok je tu:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... VK010FQL01
poprosil by som vas o nazor.
Kladol som doraz na Ultra Low Noise, dakujem.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... VK010FQL01
poprosil by som vas o nazor.
Kladol som doraz na Ultra Low Noise, dakujem.
- PeITeeR
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Spoty , myslim ze to mas v cajku.
Kdybych to mel ale ja delat podle sebe tak vezmu vetsi skrin,asus zakladni desku,rychlejsi pameti a lepsi grafiku (ale tu ty nepotrebujes,jak jsi psal).Ale mym nazorem se nenech zviklat,neni to nic podstatnyho.
Btw nepremyslel jsi o silnejsich vetreccich spolu s regulatorem otacek,nebo regulovanim pres zakladni desku ,bo regulovanim pres speedfan ve woknech ?
Kdybych to mel ale ja delat podle sebe tak vezmu vetsi skrin,asus zakladni desku,rychlejsi pameti a lepsi grafiku (ale tu ty nepotrebujes,jak jsi psal).Ale mym nazorem se nenech zviklat,neni to nic podstatnyho.
Btw nepremyslel jsi o silnejsich vetreccich spolu s regulatorem otacek,nebo regulovanim pres zakladni desku ,bo regulovanim pres speedfan ve woknech ?
- Spoty
- Nováček

PeITeeR,
v prvom pociatku som tam mal ASUS P67, avsak ta GA mi bola odporucna kvoli ULN, pamate vraj nema zmysel kupovat 1666Mhz a vyssie, narast vykonu je 0-3% (povodne som tam mal rychlejsie, ale je to fakt zbytocne). Co sa tyka grafiky tak pre mna je to zatial na 1280x1024 uplne dostacujuce, ked kupim full hd monitor, tak pravdepodobne pojdem do dvojjadra (HD 7000 ??? )
uvidime. Takto mi to na dva roky graficky bude uplne stacit.
Co sa tyka fanov tak to bola pre mna najvacsia dilema, Noctua je dost draha, ale rozhodol som sa pre ticho, tak dufam, ze ho za tu cenu dostanem. Regulovat chcem dynamicky cez speedfan, este som ULN neoptimalizoval tak uvidim ako si s tym poradim
Hlavne zatial nemam ani potuchy ako to budem zapajat 
Btw, ak by sa nasiel niekto s chutou mi pomoct pri skladani, velmi rad to uvytam... momentalne zijem na Prahe 8
v prvom pociatku som tam mal ASUS P67, avsak ta GA mi bola odporucna kvoli ULN, pamate vraj nema zmysel kupovat 1666Mhz a vyssie, narast vykonu je 0-3% (povodne som tam mal rychlejsie, ale je to fakt zbytocne). Co sa tyka grafiky tak pre mna je to zatial na 1280x1024 uplne dostacujuce, ked kupim full hd monitor, tak pravdepodobne pojdem do dvojjadra (HD 7000 ??? )
uvidime. Takto mi to na dva roky graficky bude uplne stacit.
Co sa tyka fanov tak to bola pre mna najvacsia dilema, Noctua je dost draha, ale rozhodol som sa pre ticho, tak dufam, ze ho za tu cenu dostanem. Regulovat chcem dynamicky cez speedfan, este som ULN neoptimalizoval tak uvidim ako si s tym poradim
Btw, ak by sa nasiel niekto s chutou mi pomoct pri skladani, velmi rad to uvytam... momentalne zijem na Prahe 8
- PeITeeR
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
U me to je ciste subjektivni no,davam prednost Asusu.Jinak doporuceni ohledne desky byli v poradku.Co se tyce pameti tak souhlasim ,je to zase jen o honeni cisel
a ty ja rad honim 
Co se tyce tech vetraku tak jsme tim chtel rict ze muzes koupit naslapny vetraky s vysokyma otackama a vysokym prutokem vzduchu (nerikam ze to musi bejt Ultra Kaze 3000rpm) a regulovat otacky ,cize regulovat hlucnost dle potreby ,pripadne dle teplot,oc.Uln apod je spis na to ze se to zapoji a zdar ,niceho si nevsimas,nic neregulujes,otacky se drzi na stejne hladine a pritom je fan tichy.
Co se tyce tech vetraku tak jsme tim chtel rict ze muzes koupit naslapny vetraky s vysokyma otackama a vysokym prutokem vzduchu (nerikam ze to musi bejt Ultra Kaze 3000rpm) a regulovat otacky ,cize regulovat hlucnost dle potreby ,pripadne dle teplot,oc.Uln apod je spis na to ze se to zapoji a zdar ,niceho si nevsimas,nic neregulujes,otacky se drzi na stejne hladine a pritom je fan tichy.
Naposledy upravil(a) PeITeeR dne pát 4. lis 2011, 10:31, celkem upraveno 1 x.