Crysis 3 - porovnání výkonu atd.

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Crysis 3 - porovnání výkonu atd.

Příspěvek od havli »

webwalker píše:@havli: Psal jsem jasně, že bylo testováno i v pohybu, nebo ne? Když najdete nějaký lepší screen shot od Maxwella, tak dejte vědět :-D
A timhle chtel basnik rict co? Screenshot a pohyb nejak nejdou dohromady.

Proste konecne priznej, ze AMD AF je horsi, prestan se vykrucovat a psat nesmysly.
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; FireCuda 530 2 TB, MX500 4 TB ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

webwalker píše:@Hladis: A zdá se ti ten shot od Acheo lepší?? Je to vyprané úplně stejně jako u té GTX980!!! Tohle je spíše argument proti.
Sice jsem si dal sklenku cervenyho, ale bohužel se nechytam :?
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@havli: Po pravdě, nevím kdo se tu vykrucuje.

1. Psal jsem jasně, že ani v pohybu nic takového, co nasvědčovalo horší filtraci vidět nebylo
2. AMD má prostě lepší default barevnou hloubku a detaily. Pokud si myslíš, že je to nasvícením (já říkám že ne), hoď sem lepší screen shot od Maxwella (ten nejlepší, jaký pořídíš nebo najdeš).

@Hladis: Dej si ještě jednu, třeba to pomůže :)
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Cože jsi to žekl? Že karta maj jinej default uoutput či rozsah barev? To už snad nemyslíš vážně...

Ok, reupload:

http://uloz.to/x1uKrJug/amd-hawaii-bini ... hering-mp4

Tohle je R9 290 na max kvalitu AF. 720p 60fps max bitrate video. Je to tam jasně vidět že je tam binilear dothering. Pro majitele radeonů doporučim přehrávat ve VLC s OGL výstupem, či jinam do kterého nebude zasahovat driver. Mam tu zkušenost že když se přehraje pře MPC tak Radeony by default automaticky filtrujou video proti šumu kompresním artefaktům ( v době DVd a divX ripů to bylo cool ale dnes.... ), a potlačí to tento efekt kterej jsem se právě snažil natočit, tak se jen ujistěte že se toto neděje. Tohle video je prostě nezvratnej důkaz.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

webwalker píše:AMD má prostě lepší default barevnou hloubku a detaily.
@Hladis: Dej si ještě jednu, třeba to pomůže :)
Nevidim tam vůbec nic o cem tu mluvíš a teda zrak mi slouží perfektne :| Monas je zkalibrovany sondou.
Ne další si nedam. Jedna staci pro zdravi.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

webwalker ma pravdu :)
i7-12700K, 2x16GB DDR5-4800MHz, ASUS B660-I, 1TB WDS100T1X0E
i5-12400F@5.5GHz, 4x8GB DDR5-4800MHz CL40, Asrock B760M PG riptide, A-data 1TB XPG SX8200, Radeon MI25@WX9100 16GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
HP ENVY x360 13" Ryzen 3 4300U
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Jako v cem ? Ja tam nevidim jediny rozdil v barve ci ostrosti a to jsem si to hodil do PSka. To porovnavam s mym screenem spolu s Acheho a udajnymi screeny webwalkera z AMD.

PS: Mam tu i nastroje, ze tu barvu ze stejného mista muzu vyndat ven. Nevidim tam nic abnormálního. Skouknul jsem další screeny co tu jsou z nV i AMD a nic.

PS2: Jediny co se ruzne lisi je dynamicka mlha v pozadi a nasviceni sceny. To se lisi i mezi nV screeny navzájem. Ještě tam je pritomny efekt jakoby optiky, jelikož postava nemá cisty vyhled, ale kouka přes obrazovku v obleku. To je ale stejny u nV i AMD. Niceho dalšího jsem si nevsim.
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

DOC_ZENITH:
Klid, jemu to nevysvetlis. On je totiz klasickej AMD fan - a navic totalne mimo realitu (viz ty hlasky o TRAA nedavno). Tvrdil by, ze je AMD lepsi i kdyby obraz vypadal jako na GF 7900. :mrgreen:
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; FireCuda 530 2 TB, MX500 4 TB ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
maltra
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maltra »

Sorac za OT hosi, ale ak webwalker mysli celkovo kvalitu obrazu (farebnu hlbku, nie AF), tak moze mat pravdu. Som to kedysi aj ja spominal ze subjektivne ked to hodnotili pomocou nejakeho softweru ktory ale bohuzial nie je dostupny, tak AMD grafiky na tom boli lepsie. Obcas su tie Nvidiacke farby na defaulte dost vyblite, ako kedysi na Voodoo kartach (a kurva, to som zase strcil penis do vcelieho ulu, uz len po tom ule zabuchat :-)).
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ty mas oboje ne ? Zkus nejakou hru, která ma hezky barvy a ma statickou scenu, kde muzes dat identicky screen a udelej nekomprimovany obrazky. Pokud porovnam obrazky od lidi, co tu screen davali a to z AMD nebo nV, tak v tomhle tam nevidim rozdil.
maltra
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maltra »

Mam doma bojove podmienky teraz (staviam si PC stol), takze prehadzovanie grafiky nehrozi momentalne. Okrem toho od Nvidie mam poslednu zatial len GTX 580, tak by som to musel porovnat kvoli objektivnosti na HD 6970 a to je uz dost pase. Nech to skusi RAD-X alebo Ache, ti maju moznost porovnat R9 vs GTX 780, mne sa to zdalo dost vyblite aj v tom Crysise 3 ked som to skusal vtedy na tej dualnej GTX 590. Resp. hezky barvy a statickou scenu ma dajme tomu hocijaka Serious Sam hra.
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Tohle je věc historie. Já popíšu jak to šlo.

Přišla Voodoo1 a definovala určitej standard.
Pak přišla Nvidia Riva 128 a byla známá hnusnym obrazem, transparencí tahlou do zelena, atd.
Voodoo 2 měla jako jediný voodoočko nišší saturaci, ala zde by seděl onen popis vyblité barvy. Voodoočka co přišly po ní byly ale zase OK, navíc 3DFx si pak karty vyráběla jen sama (rozvázala partnerství s OEM partnery což se jim nakonec stalo osudné) a kvalita byla dobrá.
Pak se vraťme k Nvidii, ta byla (defakto až do NV40) notoricky známá tím že nehlídala kvalitu výstupů, od TNT až po FXka bylo teda zcela vše v rukou výrobců a obraz na VGA se skutečně lišil. Karty tpu inno3D byly otřesné, karty od Asusu nebo tehdy i MSI naopak solidní.

Další věc byla že ATI tehdy na toto dost tlačila, jejich 2D out byl vesměs OK napříč výrobci a solidní. V dobách před G80 dokonce měly prokazatelně lepší kvalitu přehrávání videa, jejich GPU uměly processing efekty přímo ovlivňující overlay pro lepší deinterlacing, deblocking, atd, atd. Měly tehdy prokazatelně lepší video. Ale to je vše minulost od G80 hraje prim spíš Nvidia. V 3D renderingu určitě a ve videu je to plichta, dnes mi naopak vadí že AMD zasahuje do mejch 1:1 pixel sedících high bitrate ripů, je to nežádoucí.

Člověk si musí jen dát pozor na 2 věci.

1. Rozsah barev videa. Nvidia by default nechácá nastavení na playeru a ten když si o to neřekne, bude omezenej rozsah. V driverech proto vždy nastavit 0-255 plnej.

2. Každej výrobce má jinak default a přístup k DVI a HDMI. Nvidia by default pere RGB, Radeony zase YBCR. Některé monitory či TV mohou tedy podat jinej obraz pokud člověk jen vymění kartu a nic nepřenastaví. To jsou ale uživatelské chyby. Při stejném výstupu je dnes podání barev 2D i 3D u obouch výrobců naprosto identické.

A GTX580 ti stačí u NV se na kvalitě obrazu 2D či 3D nic nezměnilo od G80.
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

@Ache
Tento test vznikol tak ze si to testoval na Gigabyte HD7950 WF3 alebo sa mylim?
Skoda ze uz nemam tu asusku HD7950, porovnal by som to s mojou sucasnou GTX680 od asusu. Ale pochybujem ze s mojim "orlim" zrakom by som postrehol rozdiel v kvalite obrazu. :-D

@DOC
Mal som kedysi Voodoo3 aj Riva TNT2 (Inno3D) takze si viem predstavit o com hovoris, aj ked bol som vtedy este v kategorii junior a nejake analizy obrazu boli pre mna velkou neznamou, hlavne ze som mohol drvit nove hry. :-D
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Kéž bych já mohl když fotr přinesl domu TNT2 M64. Jednak se nechal napálit na marketing 32MB Vram, ale to že má jen 64-bit sběrnici a méně jak poloviční výkon jak ta Ultra v recenzích to už samo sebou nevěděl, hlavně že měla stejně paměti.... A dále v Unreal enginech mi nefungoval detail texturing (vypadalo to citelně hůře, thedy fungoval jen pod Glide), samo sebou to jelo hůře jak pod Glide (těžkej CPU limit na tom celeronu 500Mhz) a každou +- hodinu to padlo do BSOD protože na desce byl hroznej VIA chipset a ta TNT 2 mu těžce nesedla. Musel jsem 14 dní brečet než jsem ho posunul do stavu že to letělo z domu. :P
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

sorry za OT ale nostalgia nepusti!
DOC takisto som sa ulakomil na TNT2 M64 s 32MB VRAM ( hlupy junior s balickom penazi od babicky) a ked som mal moznost porovnat vykon s Voodoo3 128bit 16MB VRAM tak som trpko zaplakal. Ale potom som mal aj prave tu Voodoo3 a neskor TNT2 128 bit a to uz bolo OK. :)

edit.
Sorry Hladis. Nechal som sa uniest spomienkami na mladost - pochabost - neinformovanost.
Naposledy upravil(a) ulver dne pát 24. říj 2014, 20:17, celkem upraveno 1 x.
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

no tyhle chytaky od nvidie to bylo fakt peklo.. viz treba Geforce 4 MX440 vs geforce 4 TI...
i7-12700K, 2x16GB DDR5-4800MHz, ASUS B660-I, 1TB WDS100T1X0E
i5-12400F@5.5GHz, 4x8GB DDR5-4800MHz CL40, Asrock B760M PG riptide, A-data 1TB XPG SX8200, Radeon MI25@WX9100 16GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
HP ENVY x360 13" Ryzen 3 4300U
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Hele retro thread je trochu jinde.

Jinak by me i zajímalo, jak kdo vlastne vnima barvy. Ono hodne lidi nevi, ze barvy skutecne serizeny vypadaji jinak. Když si monitor projedete sondou, budete se asi hodne divit, jak to vypada a jak to vypadat vlastne ma. Třeba serizeny barvy vypadaji "vyblitejsi", nez jak bych si je predstavoval. To jsem zkousel i na plazma TV, kterou jsem zkousel seřídit sondou a jakej to bude mit vliv. No filmy na to vypadaly laicky "hure", ale zase to usetri spotřebu :) Vetsina TV ma barvy dost presaturovany by default.

Kazdopadne to je jedno. Vystupy obou karet mají byt stejny. Jedine kdyby někdo si hral se saturaci, nebo přes drivery primo dotycna firma "kurvila" obraz, aby byl vice cool. Když tu porovnam několik screenu, tak ja tam rozdil ve vystupu nevidim. Ostrost i saturace je vesmes stejna. Pamatuju problémy u videa, kde nV mela problém s vyblitosti. Dnes i v driverech se ma u videa nastavit plny barvy. Nejsou u nV nastaveny by default viz. DOC. Ale to je vedlejsi. Ve 3D a ve 2D musí byt obraz identicky na stejnem zobrazovadle. Zadny nadechy a spatny podani barev na vystupu. Pokud by nebyl identicky, tak ma výrobce vcelku problém a prislo by se na to, protože by to ovlivňovalo nejen pitomy hry, ale i profi scenu. Urcite by si všichni vsimli rozdilnosti barevnosti a ostrosti na vystupu u věcí, který na tom stojej. Mezi AMD a NV v tomhle dnes vesmes není rozdil.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Hele historický koutek svojí sekci! Nedělejte tu další bordel, kvůli tomu že Webwalker se ukazuje jako naprosto nechápající ultra AMD fan co nehodlá připustit, že AMD cheatuje a naopak si najde nesmyslý "důkaz" o odlišnosti obrazu Nvidie. Doufám že tahle sada screenů vysvětlí vše ohledně webwalkerovo "důkazu"!! (když si je pustíte za sebou, tak skoro z toho bude animačka :-D )

http://abload.de/img/crysis3_2014_10_24_20y5pam.jpg
http://abload.de/img/crysis3_2014_10_24_206hrni.jpg
http://abload.de/img/crysis3_2014_10_24_20umohl.jpg
http://abload.de/img/crysis3_2014_10_24_20u8riz.jpg
http://abload.de/img/crysis3_2014_10_24_20quo2z.jpg
http://abload.de/img/crysis3_2014_10_24_20btr7p.jpg
http://abload.de/img/crysis3_2014_10_24_2038pu3.jpg
http://abload.de/img/crysis3_2014_10_24_20c7rrc.jpg
http://abload.de/img/crysis3_2014_10_24_20czo5z.jpg

Fakt jak na palici tohle to! :roll:
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ̶S̶a̶p̶p̶h̶i̶r̶e̶ ̶9̶7̶0̶0̶ ̶X̶T̶ . INNO RTX 4070Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ja myslim, ze webwalker asi mysli pozadi, nebo nevim. Barvy nevim kde vidi jiny. Ty jsou vesmes stejny a zkousel jsem to i na urovni pixelu. Pozadi je trochu mazly, jenze to zalezi na bluru, dynamicky (volumetricky) mlze, která se meni a uhlu pohledu. Co screen to rozdil i na nV. Dále to zalezi i na stinech a momentalnim nasviceni sceny. Je to vesmes stejny jak na AMD, tak na nV, co se tyka barev a ostrosti. Porovnal jsem několik zde postnutych screenu a mam i par svých.

Ta lajna při chuza tam videt před nejakym casem sla a nemyslim si, ze to AMD opravilo. Ja si overil, ze to co ukazovalo DOCovo video, ze to tam je. Jako hodne lidi si toho nevsimne, ale bylo to tam. A stejne, AF a porovnani kvality AF je tento thread http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=93&t=203856 zde se spis resi vykon.
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Hmm zeby som kupil na skusku R9 280X OC od asusu a porovnal to ? :?
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“