Hele retro thread je trochu jinde.
Jinak by me i zajímalo, jak kdo vlastne vnima barvy. Ono hodne lidi nevi, ze barvy skutecne serizeny vypadaji jinak. Když si monitor projedete sondou, budete se asi hodne divit, jak to vypada a jak to vypadat vlastne ma. Třeba serizeny barvy vypadaji "vyblitejsi", nez jak bych si je predstavoval. To jsem zkousel i na plazma TV, kterou jsem zkousel seřídit sondou a jakej to bude mit vliv. No filmy na to vypadaly laicky "hure", ale zase to usetri spotřebu

Vetsina TV ma barvy dost presaturovany by default.
Kazdopadne to je jedno. Vystupy obou karet mají byt stejny. Jedine kdyby někdo si hral se saturaci, nebo přes drivery primo dotycna firma "kurvila" obraz, aby byl vice cool. Když tu porovnam několik screenu, tak ja tam rozdil ve vystupu nevidim. Ostrost i saturace je vesmes stejna. Pamatuju problémy u videa, kde nV mela problém s vyblitosti. Dnes i v driverech se ma u videa nastavit plny barvy. Nejsou u nV nastaveny by default viz. DOC. Ale to je vedlejsi. Ve 3D a ve 2D musí byt obraz identicky na stejnem zobrazovadle. Zadny nadechy a spatny podani barev na vystupu. Pokud by nebyl identicky, tak ma výrobce vcelku problém a prislo by se na to, protože by to ovlivňovalo nejen pitomy hry, ale i profi scenu. Urcite by si všichni vsimli rozdilnosti barevnosti a ostrosti na vystupu u věcí, který na tom stojej. Mezi AMD a NV v tomhle dnes vesmes není rozdil.