Radeon RX 480 - testy, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Radeon RX 480 - recenze, obecná diskuze

Příspěvek od VeCkO »

Kratu sem vrátil a peníze mi příjdou na účet do 14dnů.. tak to můžu schválně porovnat s CZC kde mi taky říkali, že do 14 dnů a bylo to za měsíc.. tedy jednou tolik než slibovali.

Vše jsem mu vysvětlil co karta dělá atd..
Jinak nic neříkal a ptal se mě jestli to chci rovnou vyměnit za jiný kus.. já chtěl peníze zpět.

btw ten týpek co to se mnou v Alze řešil byl jiný "hromotluk".. já to vracel krásně čisté neopackané nepotrhané dokonce se mi podařilo i tu origo sapphire nálepku přes krabici sundat a nalepit tak, že by to málo kdo poznal..
No a on to utrhne.. dokonce natrhl i krabici jak vytahoval kartu :lol: :lol: koukl na ní a strčil jí z5.. ale jel bomby vůbec se s tím nesral :D
A já to tam tak piplám aby to bylo OK a on to cele přerve a natrhne krabici :mrgreen: :mrgreen:

Jinak OK alza zase klasicky bez problému a proffesionální přístup (až tedy na tu natrhlou krabici :mrgreen: )
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9

>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Hele i v CZC ti nové zboží vyměněj, ale neni to automaticky, musí být skladem + technik mít dobrou náladu aby ti to sám nabídnul. Pokud si ale objednáš další kus (stenej HW) a je na skladě tam kam jdeš a řekneš to, vyměněj ti ji. Člověk se nesmí nechat odbýt, tušim že jestli si to dobře pamatuji při závadě do půl roku od koupi se věci (pokud nemaj fyzické poškození) běžně měněj.
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Je pravda, že je to o lidech a pak interních postupech, jak jsem psal mě v klidu nechali čekat na vyřízení reklamace den staré karty 28 dní,.. osobně je nemám na reklamace rád.

Jinak pokud o reklamaci do 6 měsíců od koupě, považuje se tato věc od vadnou od počátku a máš větší volbu řešení, každopádně dle nového OZ pokud nakupuješ elektroniku je větší prostor na vracení peněz v dost případěch (pokud věc neopraví, ale vymění klidně za stejnou s jiným S/N) a tak.
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

VeCkO píše:Kratu sem vrátil a peníze mi příjdou na účet do 14dnů.. tak to můžu schválně porovnat s CZC kde mi taky říkali, že do 14 dnů a bylo to za měsíc.. tedy jednou tolik než slibovali.
Peníze ti musí poslat v té lhůtě, jinak já si u nich nechám buď pouze dát dobropis a ten mi proplatí na pokladně (Holešovice), připadně mi převedli dobropis na "alza kredit" a ten jsem si nechal poslat na účet to trvá 3-5 dní.
Kaco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kaco »

VeCkO píše:CZC jsou zmr*i taky že.. pro mě tenhle obchod už neexistuje.. řešil jsem tam 2x něco a 2x to bylo s brutálním čekáním a s problémy..
V alze sem reklamoval paměti ram které neměly doživotní záruku.. přišel jsem tam řekl problém on to ani netestnul a už mi objednal nové a řekl ať se pro ně zítra stavím..
V alfě mi taky vyměnili nefunkční HDD ve 14 denní lhůtě bez žádného problému.
Jen CZC má vždy něco.. fakt ten obchodu úplně hatuju :lol:
Prostě odpad shop.
Asi to sem úplně nepatří ale tento shitshop je fakt neuvěřitelně podělanej,reklamoval jsem GK a po 3 měsících mi vrátily peníze,po urgencích už mi ani nezvedali tel a neodepisovali na email,katastrofa!

Abych nebyl moc OT tak jsem fakt zvědavej na ty nereference,ta Sapphirka vypadá úžasně :-D
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Je to čistě dobropis na účet rovnou..
To samé jsem měl ale u CZC taky.. dostal sem přímo dobropis do ruky kde bylo i nejpozdější datum.. a termín byl 14 dní.. a když jsem se pak díval na účet tak mi peníze přišly za měsíc.. a né za 14 dní.
Bylo to spíše 12 nebo 13 dní po termínu co jsem měl na papíru :mrgreen: u CZC...
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30

>>>>INSTAGRAM<<<<
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

amd me ted docela stve ale protoze uplne nepodstatnej problem s odberem z pci-e opravili okamzite, ale aby opravili 2D odber pri pustenym videu/vic monitoru to je ani nenapadne

chtelo by aby to zas nejakej velkej denik poradne rozmaznul aby se s tim museli zaobirat pak by to bylo opraveny do tejdne :D
Naposledy upravil(a) oneb1t dne stř 6. črc 2016, 13:50, celkem upraveno 1 x.
https://SecreLocal.com - Local Singles Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Local Live Chat
Dusan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dusan »

Alza je na toto super, to je pravda, ale pokud se už stane a zboží vracím a neberu jiné, peníze v rámci vypsaného dobropisu ihned na ruku, žádná lhůta.
Pc- Intel- AMD
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

jinac to vypada ze biosy od polarisu nepujdou modifikovat jsou prej podepsany od AMD...
Ok, that settles it then.
They are signature protected and cannot be modified unless the bios is re-signed at AMD server. Business as usual.
https://SecreLocal.com - Local Singles Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Local Live Chat
Dusan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dusan »

VeCkO píše:Vracím.. zítra mi příjde bazarová Sapphire Fury Tri-X za slušný peníz v záruce..
To by musela vyjít jó slušná nerefka RX aby mě přesvědčila tu Furynu třeba pustit dále a vzít tu nerefku..
O spotřebu mi nejde a 4GB HBM mi na 144Hz/1080p monitor do Vegy ještě bohatě vystačí :-)
Chtěl jsem původně Sapphire RX 480 Nitro.. ale už mě nebaví furt čekat...
Plánuješ Vegu na použití se stávajícím monitorem? nebo už máš vyhlídnutej nějakej lepší monitor, promiň že se ptám... David a Goliáš )
Pc- Intel- AMD
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Pokud by Vega přinesla dobrý skok ve výkonu tak jinak mám v plánu 1440p monitor samozřejmě zase s 144Hz.. (kdo okusí už nechce nic jiného a na 60Hz hned zapomene :D )
4K by bylo fajn když už by na to byly karty.. ale jak jsem psal.. fakt už se mi nechce do 60Hz :P

Jinak ano, když jsem vracel u Alzy jinou kartu tak mi dali hned peníze na ruku a byla to mnohem větší částka než tohle.. ale mě to nevadí, na ty peníze nespěchám a Furyna už je zaplacená.. ta dorazí zítra tak hned zkusím nějaký Unlock/OC :lol:

>>>>INSTAGRAM<<<<
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

oneb1t píše:amd me ted docela stve ale protoze uplne nepodstatnej problem s odberem z pci-e opravili okamzite, ale aby opravili 2D odber pri pustenym videu/vic monitoru to je ani nenapadne

chtelo by aby to zas nejakej velkej denik poradne rozmaznul aby se s tim museli zaobirat pak by to bylo opraveny do tejdne :D
mě by úplně stačilo kdyby ve wattmanovi byla správa režimů pamětí, prostě by sis to nastavil dle sebe a nazdar
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Dusan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dusan »

VeCkO píše:Pokud by Vega přinesla dobrý skok ve výkonu tak jinak mám v plánu 1440p monitor samozřejmě zase s 144Hz.. (kdo okusí už nechce nic jiného a na 60Hz hned zapomene :D )
4K by bylo fajn když už by na to byly karty.. ale jak jsem psal.. fakt už se mi nechce do 60Hz :P

Jinak ano, když jsem vracel u Alzy jinou kartu tak mi dali hned peníze na ruku a byla to mnohem větší částka než tohle.. ale mě to nevadí, na ty peníze nespěchám a Furyna už je zaplacená.. ta dorazí zítra tak hned zkusím nějaký Unlock/OC :lol:
Jasně 1440p ips 4ms to je jiná liga, a co freesync ? To ten tvůj stávající podporuje ne? Jak si sním spokojený? Šlape jak hodinky ve všech hrách? Určitě ho budeš chtít i v tom novém panelu.
Pc- Intel- AMD
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

oneb1t píše:jinac to vypada ze biosy od polarisu nepujdou modifikovat jsou prej podepsany od AMD...
Ok, that settles it then.
They are signature protected and cannot be modified unless the bios is re-signed at AMD server. Business as usual.

neeee.... :( žadne voltage tweak ? jenom hardware mod ? a nereference na tom budou stejně ?
VeCkO píše:Pokud by Vega přinesla dobrý skok ve výkonu tak jinak mám v plánu 1440p monitor samozřejmě zase s 144Hz.. (kdo okusí už nechce nic jiného a na 60Hz hned zapomene :D )

to souhlas ale musím říct že stači koupit lepší monitor se zarukou a taktovat ho přez ovladač... jako 144 Hz je pěkných ale nevim jestli bych opravdu postřehl rozdíl, protože když mám přetaktovanou Yiimu z 60 Hz na 75 Hz tak tam je poznat rozdíl jako dost ale když sem měl vedle sebe 120 Hz monitor a moji taktnutou jimu tak ž jsem jako nějak moc rozdíl nepociťoval...
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

jj je tam rozdil mezi 60hz a cca 85hz a pak uz ta plynulost nijak zvlast neroste
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

120Hz je ideál. Nad 120hz GPU zvedaj idle takty, to zaprvé, a za druhé 120hz je přesnej násobek 60,30, i 24, tzn všechna videa přesně sednou na refresh a pojedou max plynule. + Spousta enginů má 120fps limit. Nad 120hz už je to celkem plejtvání.
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

ArgCZ píše:
oneb1t píše:amd me ted docela stve ale protoze uplne nepodstatnej problem s odberem z pci-e opravili okamzite, ale aby opravili 2D odber pri pustenym videu/vic monitoru to je ani nenapadne

mě by úplně stačilo kdyby ve wattmanovi byla správa režimů pamětí, prostě by sis to nastavil dle sebe a nazdar
jj, profil pro video mam pres wattmana, ale ty pameti by mohli jit nastavit :-(
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Dusan píše:

Jasně 1440p ips 4ms to je jiná liga, a co freesync ? To ten tvůj stávající podporuje ne? Jak si sním spokojený? Šlape jak hodinky ve všech hrách? Určitě ho budeš chtít i v tom novém panelu.

Můj monitor má při freesyncu podporu trošku divnou.. 35-120FPS je funkčnost freesyncu.
Mohli to dát až na 144FPS ale budiž.. to je fucq.

Jako jo je to dobrá věc.. ale jak jsem hrával hodně CS:GO tak jsem to musel vypnout páč mi freesync dělal bordel při přechodu jiných rozlišení..
Hrál jsem CS na 4:3 na nižším rozlišení a když sem tabnul do windowsu na 1080p tak se mi někdy jako by "sekl" monitor a začal vlnit zelenou barvu.. a musel si ho vypnout a zapnout.. zjistil jsem že to dělá freesync.

Takže freesyncu asi moc neprospívá přechody do jiných rozlišení :D jinak OK

>>>>INSTAGRAM<<<<
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

ja by som chcel hlavne to pc čo vám dáva 144fps pri WQHD :oops:
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“