ASUS A6T-AMD Turion™ 64 X2

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Gaspoda
Nováček
Nováček

Klávesnice

Příspěvek od Gaspoda »

Nebyl by prosim nekde obrazek, nebo fotka, co vsecno otevrit a rozroubovat, abych se dostal ke kvavesnici? Potrebovala by nutne vycistit
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

když otočíš notebook, tak to sou dva šroubky u kterejch je K, neni možný je přehlídnout :wink: sou docela hluboko.

Edit: Jinak měl sem rozdělanej kámošův notebook (má taky A6T) a konečně sem viděl jak vypadá chladič GPU, nevim nevim, ale podle mě je to docela prasečina, protože je tam tak 0,5mm pasty a ještě nějakej tenoulinkej plíšek (jakoby alobal, ale takovej trochu silnější), nezkoušel sem to ještě pořádně odstranit, protože kámoš má trochu problémy s napájením (když sem to rozdělal, tak měl úplně urvanej napájecí konektor, ale hlavně, nějak to tam rvap přes sílu a teď (ikdyž je to už spájený a řekl bych že dobře) tak v tom jiskří a hlavně to hřeje jako blázen, zahřívá to CPU a jde to pak celý do hajzlu, vlastně tohle neni ani možný udělat, protože se když by se to nechalo takhle dlouho tak se mu roztavil ten plast nad tim. Sem zvědavej jak se tohle vyřeší (jinak ještě dodám že už neni možný to reklamovat, ten notebook je tak zrasovanej že by vše musel platit...)
mrlicker
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrlicker »

zdravim,
jak se nejjednoduseji dostat k vetraku a k tem zebrum odkud vychazi teplo? Potreboval bych to vycistit. A nechtel bych rozebirat cely ntb :-).
Diky
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

mrlicker píše:zdravim,
jak se nejjednoduseji dostat k vetraku a k tem zebrum odkud vychazi teplo? Potreboval bych to vycistit. A nechtel bych rozebirat cely ntb :-).
Diky
Nijak, musíš vraknout celej notebook a navíc ještě budeš muset z těch žeber dostat takovej černou plastovou fólii a tu doporučuju taky vyčistit, jinak prostor mezi těma žebrama sem vyčistil tak že sem si vzal režnou (nevim jestli se tak přesně jmenuje) nit a třkrát jí přeložil a pak to postupně protahoval jednotlivejma žebrama, trochu sem to ještě navlhčil, ale pak bych radil ten pasiv buď hodně vysát, nebo vyfoukat fenem, aby tam nezástala žádná voda a nic. Jo na očištění tý černý fólie je dobrý použít technickej benzí, nádherně to odmastí a navíc se zbavíš veškerýho lepidla, kterýho je na žebrech stejně jak nasráno, takže pak už ani nemusíš nanášet nic další, drží to dobře, akorát to chce tu fólii pořádně vyrovnat. Jo a taky tam nezapomeň vrátit takovou tu hliníkovou fólii, dá se dobře tvarovat ale potřebuje taky mírně očistit :wink:

BTW jak sem kámošovi rozdělával ten ntb, tak mi zbyly dva šroubky a za boha nevim kam sem je zapoměl dát :oops:
mrlicker
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrlicker »

A sakra, tak do toho se mi kua fakt nechce jit, jeste neco poseru a co pak :-). Tak cistit nebudu no :-). Ale diky za vycerpavajici popis, treba se jednou naseru a vycistim to. Btw jak jsi na tom s baterkou, mam tento ntb cca rok a na baterce mi vydrzi kolem hodky, drive to byly cca 3 :(
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

týýý vole tak to je fakt docela málo, nevim jak dlouho je záruka na baterku, ale je tam podezřelích 24M, možná by stálo za to to vyreklamovat, jestli můžeš postrádat notebook, tak bych to udělal tak že se ti občas přehřívá např CPU, nebo GPU a ještě bych do popisku přidal že baterie má malou výdrž, protože mě vydrží klidně i 2:45 teda když nic moc nedělám, ale prostě, takhle masivní propad kapacity u mě fakt neni, ale je taky fakt že na baterii nejedu zas tak často, no teď přes prázky vůbec a ve škole jen na přednáškách :wink: . Jinak rozebrání ntb neni zas tak těžký, jde jen o to pamatovat si kterej šroubek patří kam, já to dělám tak že si je skládám na stůl tak jak sem je vyndal, takže mi pak vznikne taková mapa :wink: a jinak nemáš tam skoro co podělat, no kdyby si se chtěl do toho pustit, tak mi předtim ještě napiš, řeknu ti nějaký úskalí ;-) aby to neodnesli ulámaný plasty :lol:
mrlicker
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrlicker »

No bohuzel nemuzu si dovolit byt bez ntb, zivi me, takze pokud neni nejaka moznost ze bych zaslal jen baterku, tak je to bohuzel pro me pase. Tak to je super, az budu rozebirat ntb, vim na koho se obratit :-)
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

Jestli by šla reklamovat jen baterka to nevim, ale možná by stálo za to kdyby si se informoval přímo u Asusu tzn. napiš do toho jejich servisu.
mrlicker
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrlicker »

tam uz sem psal, 4 dny pryc a zadna odpovede :-(, takze asi to tak necham a kdyz budu potrebovat nejakou vydrz, tak si hold budu muset koupit novou baterku
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

no co sem se koukal na www.asus.as tak to bude docela umění jí sehnat a bude to docela drahý :( vůbec se mi jí tam nepodařilo najít, ale možná že sem jí přehlídl.
Korkacek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Korkacek »

Zdravím,
jen chci tady hodit info jak dopadla reklamace grafárny. Takže mi ji v poho vyměnili a to dokonce během 5ti dnů. Vynikající a přijde mi, že notebook je na tom o poznání líp co se týče teploty (ještě jsem neměl možnost měřit). Taky mi opravili to podělané USBčko, ale do papírů napsali, že žádnou takovou vadu nenašli :) ale co, hlavně že to jede.
A já budu čistit, až si tam vyliju kafe nebo něco =)
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

Tak se mi nějak divně kejval display, tak sem si řekl že zase utáhnu ty šroubky co sou dole u pantů, jam maj na sobě ten gumovej špunt :) no tak sem odloupl ty gumičky a jak sem tak utahoval, tak se koukám že se mi z toho drolí ten plast, tak sem si řekl a ku... a taky že konečně sundám celej ten rámeček co je kolem LCD, no jak sem si řekl tak sem udělal, po chvilce zkoumání sem přišel na to že pokud je chcete sundat tak musíte dát do háje ty krajní plasty který krejou samotný uchycení pantu ke zbytku notebooku, a taky ještě ten prostřední díl, taky sem musel ještě odšroubovat další dva šroubky co sou na protější (vrchní straně, prostě jak je webka a mikráč), pak sem si asi 5 minut hrál s těma plastovejma zámkama kterejma je celej ten rámeček uchycenej, když sem je končeně všechny odemkl :lol: tak sem čuměl jak tele na nový vrata, panty totiž nejsou uchycený těma šroubkama pod těma gumovejma špuntama, ale sou právě tady, sou asi 3 na každý straně, stačí je dotáhnout a LCD se otevírá jako před rokem, co mě trošku naštvalo, byl ten drolící se černej plast, pak sem přišel z čeho byl, je to totiž právě z těch šroubků co tam držej ten rámeček, takže bych doporučoval TYHLE ŠROUBKY MOC NEUTAHOVAT prakticky sou k ničemu, nic nedrží, jen je to pojistka když by se podělaly všechny ty plastový zámky. Jinak dávat to pak dohromady chce trochu štěstí a zručnosti, protože je třeba zatlačit jak ze shora tak z vnitřní strany jakoby od LCD, takže nejen že hrozí že si ho zas... zašpiníte, ale taky to že někdo šikovnější by ho mohl promáčknout, což by vyšlo draho ;-)

Ale jinak utažení těch šroubků vřele doporučuju!!!
Marcus
Nováček
Nováček

Vista 64

Příspěvek od Marcus »

Zdravim,... chtel bych se zeptat jestli nekdo nema zkusenosti s timto systemem na tomto NB, hodlam si ho poridit , ... jde mi hlavne o ovladace aby s nimi nebyly problemy,... na vebu asusu je spousta ovladacu, ale nektere jen pro 32bit verze a nekde i chybi. Predem dik za odpovedi.
NB: ASUS A6T (AMD TURION 64 X2 TL-52 1,6GHz , 1GB RAM, 120GB HDD , GF7600 256MB)
T-y-g-r-i-k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-y-g-r-i-k »

Zdarec,

jenom jedna otázečka, už jste někdo rozběhnul jakýkoliv LINUX? ---> viz předchozí topicy a problém ACPI...
T-y-g-r-i-k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zdarec, tak ještě jeden dotázek, rozšiřoval někdo už pamět? K Nanyi mi byla spíše doporučena tahle paměť: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46732 je kompabitilní? Díky, jinak Linux zatím jedu na Slaxu pod USB
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

T-y-g-r-i-k píše:Zdarec,

jenom jedna otázečka, už jste někdo rozběhnul jakýkoliv LINUX? ---> viz předchozí topicy a problém ACPI...
Jel sem na Sabainu, a to jak na live CD tak i instal, jinak taky sem na něm rozjel Ubuntu 7. něco, prostě to nový ;-), jinak vše to byl 64 bit

Jinak podle mě Visty sou totálně na ho... jestli si chceš na tomhle NTB ještě něco zahrát, tak se Vistám vyhýbej jako čert kříži, protože na tomhle NTB skoro se všema ovladačema jde výkon o dobrejch 20 % dolů, nehledě na to že Visty ještě ani neuměj pořádně pracovat s dvoujádrem. Ale pokud je chceš, tak skoro všechny ovladače maj visty už v sobě, kromě, GPU a ještě pár maličkostí, ale WiFi LAN, BT, modem, zvukovka a co já vim co všechno jde v pohodě.
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Sin@le píše:
T-y-g-r-i-k píše:Zdarec,

Jel sem na Sabainu, a to jak na live CD tak i instal, jinak taky sem na něm rozjel Ubuntu 7. něco, prostě to nový ;-), jinak vše to byl 64 bit

Jinak podle mě Visty sou totálně na ho... jestli si chceš na tomhle NTB ještě něco zahrát, tak se Vistám vyhýbej jako čert kříži, protože na tomhle NTB skoro se všema ovladačema jde výkon o dobrejch 20 % dolů, nehledě na to že Visty ještě ani neuměj pořádně pracovat s dvoujádrem. Ale pokud je chceš, tak skoro všechny ovladače maj visty už v sobě, kromě, GPU a ještě pár maličkostí, ale WiFi LAN, BT, modem, zvukovka a co já vim co všechno jde v pohodě.
Hele a ta WIFI jede už jak má nebo je to furt na h**no? když jsem si tam jednou dal vistu tak jsem nemohl rozchodit WIFI, když jsem to rozjel tak pouze nezabezpečené připojení a když jsem tam dal zabezpečení tak se to nepřipojí
ASUS A6T AP017
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

Budulman píše:Hele a ta WIFI jede už jak má nebo je to furt na h**no? když jsem si tam jednou dal vistu tak jsem nemohl rozchodit WIFI, když jsem to rozjel tak pouze nezabezpečené připojení a když jsem tam dal zabezpečení tak se to nepřipojí
Ty jo tak to se ptáš moc, já sem jí používal akorát na připojení do nezabezpečenejch siťí ve škole, takže v tomhle ti moc neporadim :( Jo a když sme u toho, tak v linuxu se mi moc reálně nepodařilo rozjev WiFi, ale je pravda že sem to moc nezkoušel a že sem do toho moc nefušoval :(
T-y-g-r-i-k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

T-y-g-r-i-k píše:Zdarec, tak ještě jeden dotázek, rozšiřoval někdo už pamět? K Nanyi mi byla spíše doporučena tahle paměť: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46732 je kompabitilní? Díky, jinak Linux zatím jedu na Slaxu pod USB
Tak jsem si ji nakonec koupil a tady jsou výsledky testíků...mohl byste kdo má dual vyzkoušet prosím propustnost atd? Díky

Obrázek
Jur@j
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jur@j »

T-y-g-r-i-k píše:
T-y-g-r-i-k píše:Zdarec, tak ještě jeden dotázek, rozšiřoval někdo už pamět? K Nanyi mi byla spíše doporučena tahle paměť: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46732 je kompabitilní? Díky, jinak Linux zatím jedu na Slaxu pod USB
Tak jsem si ji nakonec koupil a tady jsou výsledky testíků...mohl byste kdo má dual vyzkoušet prosím propustnost atd? Díky

Obrázek
Dneska jsem koupil další 1 GB Corsair
http://img88.imageshack.us/my.php?image=testwg6.jpg
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“