Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

existuje i top pro 2 cerpadla, respetive je mozne je zapojit seriove, mozna pouvazuj o tom. budes mit ve skrini mene hadic a ucinek prakticky stejny.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

MK píše:Budu stavět vodníka a plánuji 2 okruhy

Chci se zeptat jaká čerpadla by jste volili, rozhoduji se mezi DDC a DDC Ultra (samozřejmě obě s TOPem)

Priorita je ticho, čerpadla budou v homemade SilentBoxu pro 2x DDC.
dva okruhy je nejvetsi blbost co te muze napadnout ;-) Už i ti blbecci na XS foru a jinde zjistili , že dva okruhy a vice jsou proste k nicemu.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Par vyhod to ma. Okruhy nekladou takovy odpor jako jeden velkej.
Zalezi na prvcich. Ale jsem spis zastance toho jednoho okruhu. Pumpy jsou dnes vykonne dost.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

Highlander píše:dva okruhy je nejvetsi blbost co te muze napadnout ;-) Už i ti blbecci na XS foru a jinde zjistili , že dva okruhy a vice jsou proste k nicemu.
Já nečekám přínos ve výkonu. Jde mi spíš o to, že budu zřejmě chladit 1-2xGPU, CPU, chipset, mosfety, RAM, 2-3x HDD. K tomu 2-3 radiátory.

Uvažoval jsem, že budou mosfety, ram a disky zvlášť (příp. i chipset) s jedním malým radiátorem. GPU a CPU na okruhu s dvěma 3x120 radiátorama.

Samozřejmě pokud to bez problému zvládne jedno čerpadlo, tak nebudu druhé přikupovat.

/malá korekce :-)
Naposledy upravil(a) MK dne čtv 21. úno 2008, 16:19, celkem upraveno 2 x.
Asus P5K Deluxe, E8400 @4200Mhz 1.4V, Thermalright Ultra-120 Extreme, 933Mhz 4x1GB A-DATA, WD5000AAKS + silencer, Gainward 8800GTS 512MB @780/1850/2230, X-Fi Fatal1ty, Corsair HX520, Lian Li A10, Nec 20WGX2
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

MK píše:Já nečekám přínos ve výkonu. Jde mi spíš o to, že budu zřejmě chladit 1-2xGPU, CPU, chipset, mosfety, RAM, 2-3x HDD. K tomu 2-3 radiátory.

Uvažoval jsem, že budou mosfety, ram a disky zvlášť (příp. i chipset).

Samozřejmě pokud to bez problému zvládne jedno čerpadlo, tak nebudu druhé přikupovat.
laing je neznicitelny. hodne lidi kupuje laing ultra s topem a maji vse co pises ze chces chladit ty a vystaci si s jednou pumpou :wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

pokud planujes takovy okruh, tak jak jsem psal. 2 okruhy zbytecnost, muzes zapojit 2 pumpy seriove a ziskas dvojnasobny vytlak.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

jedno čerpadlo to zvládne určitě pokud nepoužijes v okruhu XWB-1 s dvěma Fuzionama GTX...
Já používám v serii dva Laingy DDC+ s topama a mám prutok pres 700L/h ...tak nějak zjištuju, že to je v podstatě zbytečný...(je to extrem no)
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

Blok bude Fuzion s tryskou, čerpadlo mám zatím objednáno jedno obyč. DDC s TOPem.
Asus P5K Deluxe, E8400 @4200Mhz 1.4V, Thermalright Ultra-120 Extreme, 933Mhz 4x1GB A-DATA, WD5000AAKS + silencer, Gainward 8800GTS 512MB @780/1850/2230, X-Fi Fatal1ty, Corsair HX520, Lian Li A10, Nec 20WGX2
Zemo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zemo »

tak ked je ten jeden okruh vyhodnejsi, nemoze sa stat ze pojde voda do CPU ->GPU ->GPU -> CHIPSET -> MOSFET ...tak nebude sa mofset nasledne v podstatne oteplovat tou ohriatou vodou od cpu a grafik?? (toto je len cisty priklad)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

v bloku se voda "ohřeje" o cca 0,1°C, možná ani to ne
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Zemo píše:tak ked je ten jeden okruh vyhodnejsi, nemoze sa stat ze pojde voda do CPU ->GPU ->GPU -> CHIPSET -> MOSFET ...tak nebude sa mofset nasledne v podstatne oteplovat tou ohriatou vodou od cpu a grafik?? (toto je len cisty priklad)
Takhle to nefunguje. Voda má v okruhu takovej průtok, že teplotní rozdíl mezi vodou vstupující do radiátoru a vodou vystupující z radiátoru je skoro zanedbatelný.
Zemo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zemo »

takze ani po 4-jadrovom cpu a sli 88gtx + niaky zravy chipset nebude voda ani o 5 stupnov teplejsia?
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

|Pokud bude dobrej prutok ta rozdil bude maximalne 0,5st. Pokud je prutok malej tak to poznas.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Tohle všechno jde spočítat, když znáš průtok vody a tepelný výkon chlazených čipů.

Pro představu při celkovém tepelném výkonu 300W a průtoku 300l/h to dělá oteplení vody o 0,86 stupně.
Naposledy upravil(a) Partyman dne čtv 21. úno 2008, 22:16, celkem upraveno 1 x.
wonknu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wonknu »

Což je docela zanedbatelný. Takže tím pádem obvyklá rada dávat čerpadlo až za výměník je jaksi nepodstatná.
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus
Zemo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zemo »

no hej tak asi mate pravdu ale aj tak sa mi do tej mojej sprostej hlavy nechce zmestit to ze kam sa straca vsetko to teplo? take velke mnozstvo tepla sa straca tak pomaly?ja to nechapem... :oops:
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Teplo se nikam nestrácí. trik je v tom, že voda má obrovskou měrnou tepelnou kapacitu. daleko větší než třeba měď, nebo hliník. Zopakuj si fyziku :)
Zemo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zemo »

aha rakze kombinacia --cpu gpu gpu chipset rad rad rad-- a dokola nieje o nic horsia ako --cpu rad gpu rad gpu rad chipset-- ???
wonknu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wonknu »

I tak by se to dalo říct.
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

lidi pred casem jsem tady nasel test Laingu s modnutym topem
v tom testu byly rozdily pred tim modem a potom
bylo to ukazany na ruznych zapojenich a rozdily v prutocich a tak

ted to nemuzu nikde najit

nemate to nekdo nekde?

dik moc by me to pomohlo
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple