Sestavy od 20.000,- do 30.000,-
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Spoty
- Nováček

Re: Sestavy do 30.000Kč.
Tak prave SpeedFan by mi mal pomoct dosiahnut dynamicku regulaciu, cize RPM sa bude menit podla toho v akom stave pc bude, idle, zataz a pritom stale ostat ULN. Zatial o tom viac neviem
, takze len tak teoreticky.
- PeITeeR
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
To se ti prave snazim vysvetlit.
Ty fany ,(Noctua NF-S12B ULN) co tam mas, jsou uz beztak na plnej vykon (700ot.) ,jeste k tomu v R3, neslysny.Proto koupit radeji neco kolem 1200ot.Potom ta dynamicka regulace spolu s dobrym chlazenim ma vetsi smysl.Teda podle me.
Jestli totiz chces regulovat Noctua NF-S12B ULN tak to nema cenu.
Ty fany ,(Noctua NF-S12B ULN) co tam mas, jsou uz beztak na plnej vykon (700ot.) ,jeste k tomu v R3, neslysny.Proto koupit radeji neco kolem 1200ot.Potom ta dynamicka regulace spolu s dobrym chlazenim ma vetsi smysl.Teda podle me.
Jestli totiz chces regulovat Noctua NF-S12B ULN tak to nema cenu.
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Najprv k tej zostave
- viac menej ok
- ten zdroj nie (síce je kvalitný, ale je predražený a je to starý model), zober Seasonic X-560/660, ak nechceš dať toľko za zdroj tak S12II 520/620W
- Gigabyte dosku skôr nie ako áno a ešte aj ten model nepochopiteľne u Z68 nemá video výstup (Z68 chipset bez video výstupov nemá význam)...zober Asus P8P67
- chladič na gpu hneď neber, najprv vyskúšaj ten čo tam je a ak sa ti bude zdať hlučný tak buď kúp nový alebo kúp (a vymeň) len ventil.
K chladeniu
- chceš "riešiť" teploty v loade? pri vyladenej zostave to zväčša nie je treba "riešiť"
- ventil. budeš brať rovno s HW alebo môžeš ich objednať z iného e-shopu?
- ak chceš ticho tak nemalo by byť v skrinke veľa ventil. Ideálne/stačí 1x vpredu a 1x vzadu
Ak áno - SW regulácia nie, iba pomocou potenciometra resp. regulátora do 3,5/5,25" pozície. V tomto prípade budeš musieť zobrať S12B FLX (alebo iný viac ot. ventil., ale z iného shopu)
Ak ani nie - tak zober S12B ULN a nepoj ich priamo na zdroj (nech idú stále na 700ot.)
- viac menej ok
- ten zdroj nie (síce je kvalitný, ale je predražený a je to starý model), zober Seasonic X-560/660, ak nechceš dať toľko za zdroj tak S12II 520/620W
- Gigabyte dosku skôr nie ako áno a ešte aj ten model nepochopiteľne u Z68 nemá video výstup (Z68 chipset bez video výstupov nemá význam)...zober Asus P8P67
- chladič na gpu hneď neber, najprv vyskúšaj ten čo tam je a ak sa ti bude zdať hlučný tak buď kúp nový alebo kúp (a vymeň) len ventil.
K chladeniu
- chceš "riešiť" teploty v loade? pri vyladenej zostave to zväčša nie je treba "riešiť"
- ventil. budeš brať rovno s HW alebo môžeš ich objednať z iného e-shopu?
- ak chceš ticho tak nemalo by byť v skrinke veľa ventil. Ideálne/stačí 1x vpredu a 1x vzadu
Ak áno - SW regulácia nie, iba pomocou potenciometra resp. regulátora do 3,5/5,25" pozície. V tomto prípade budeš musieť zobrať S12B FLX (alebo iný viac ot. ventil., ale z iného shopu)
Ak ani nie - tak zober S12B ULN a nepoj ich priamo na zdroj (nech idú stále na 700ot.)
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- Spoty
- Nováček

Ach boze chlapi, na kazdom fore mi radite inaksie 
Tu ste za ASUS inde GA. GA mi radia kvoli lepsej regulacii ventilatorov; shelby ty mas na to aky nazor? ja som chcel tu GA len kvoli tej regulacii, Z68 ako taky ma nezaujima.
Seasonic X660 sa paci aj mne. Zoberiem ten.
- vent. mozem kupovat aj samostatne;
- v ramci ULN mi bolo povedane, ze je lepsie mat viac vent. beziacich na nizssich RPM.. vraj je to tichsie ako jeden/dva na vyssich RPM.
Chcem mat dynamicku softwerovu regulaciu, to znamena v idle chcem mat absolutne ticho cca 250RPM na Noctuach co je cca 30% vykon. Co sa tyka loadu tam chcem ist na 70%.
- a co sa tyka GPU chladica, tak tam sa mi ludia z nemenovaneho fora smeju, ze chcem davat do bedne WINDFORCE 3x + Noctua ... preto ten passiv...
Tu ste za ASUS inde GA. GA mi radia kvoli lepsej regulacii ventilatorov; shelby ty mas na to aky nazor? ja som chcel tu GA len kvoli tej regulacii, Z68 ako taky ma nezaujima.
Seasonic X660 sa paci aj mne. Zoberiem ten.
- vent. mozem kupovat aj samostatne;
- v ramci ULN mi bolo povedane, ze je lepsie mat viac vent. beziacich na nizssich RPM.. vraj je to tichsie ako jeden/dva na vyssich RPM.
Chcem mat dynamicku softwerovu regulaciu, to znamena v idle chcem mat absolutne ticho cca 250RPM na Noctuach co je cca 30% vykon. Co sa tyka loadu tam chcem ist na 70%.
- a co sa tyka GPU chladica, tak tam sa mi ludia z nemenovaneho fora smeju, ze chcem davat do bedne WINDFORCE 3x + Noctua ... preto ten passiv...
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Ak chcem tichú zostavu tak nebudem regulovať ventil. cez dosku...
Trochu zbytočné, ale ako chceš...tak daj 2x dopredu, 1x dozadu a 1x hore. Z 120mm (o niečo lacnejšie ako Noctua): Scythe Gentle Typhoon 1150rpm (alebo 800rpm verziu), Antec True Quiet, Noiseblocker PL1. Z 140mm (ten dáš hore): Antec True Quiet, Noiseblocker PK1
Kúp nejaký normálny regulátor do 5,25" pozície...sw regulácia nie je 100% a aj tak väčšinu času budeš v idle a keď budeš niečo robiť tak len po-otočíš potenciometrom na regul...
K tej graf. - tak tí čo sa "smejú" sú dobrý šašovia...ten chladič vyzerá byť ok, tak prečo ho hneď bez vyskúšania meniť? veď najprv vyskúšaj a potom poprípade vymeň (ako som už písal, ak by sa ti nepáčila hlučnosť tak nie je problém tie 3x ventil. vymeniť za iné a nemusíš meniť celý chladič)
Trochu zbytočné, ale ako chceš...tak daj 2x dopredu, 1x dozadu a 1x hore. Z 120mm (o niečo lacnejšie ako Noctua): Scythe Gentle Typhoon 1150rpm (alebo 800rpm verziu), Antec True Quiet, Noiseblocker PL1. Z 140mm (ten dáš hore): Antec True Quiet, Noiseblocker PK1
Kúp nejaký normálny regulátor do 5,25" pozície...sw regulácia nie je 100% a aj tak väčšinu času budeš v idle a keď budeš niečo robiť tak len po-otočíš potenciometrom na regul...
K tej graf. - tak tí čo sa "smejú" sú dobrý šašovia...ten chladič vyzerá byť ok, tak prečo ho hneď bez vyskúšania meniť? veď najprv vyskúšaj a potom poprípade vymeň (ako som už písal, ak by sa ti nepáčila hlučnosť tak nie je problém tie 3x ventil. vymeniť za iné a nemusíš meniť celý chladič)
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
- shazam
- Nováček

-
Čaute, cel bychom stavit pc.
už sem si něco postavil na alfě ( http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... QX01182N01 ) ale nejsem si jistý jestli některé komponenty k sobě pasují.
je tam i5 2500k, už jen kvůly tomu že je jen o zlomek pomalejší než i7 a o dost velký zlomek levnější, tak by mě zajímalo jestli jsem to moudře udělal, a ještě mě zajímá např. zdroj jestli zvládne grafickou kartu.
cel by sem na tom hrát např. nejnovější battlefield 3, gta 4, assassin creed relevation a spoustu dalších náročných her na co největší detaily. monitor bych k tomu zvolil 21,5'' ASUS s odezvou 2 ms.
předem díky za odpovědi
už sem si něco postavil na alfě ( http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... QX01182N01 ) ale nejsem si jistý jestli některé komponenty k sobě pasují.
je tam i5 2500k, už jen kvůly tomu že je jen o zlomek pomalejší než i7 a o dost velký zlomek levnější, tak by mě zajímalo jestli jsem to moudře udělal, a ještě mě zajímá např. zdroj jestli zvládne grafickou kartu.
cel by sem na tom hrát např. nejnovější battlefield 3, gta 4, assassin creed relevation a spoustu dalších náročných her na co největší detaily. monitor bych k tomu zvolil 21,5'' ASUS s odezvou 2 ms.
předem díky za odpovědi
- Sharp2448
- Nováček

-
Dobrý večer, potřeboval bych poradit. Mám 25-26tis. na střeva pc(hdd, monitor, myš, klávesnici a skřín mám vybranou).
Potřeboval bych tedy poradit nejvýhodnější věci, když; 1.Bych chtěl gtafiku nvidii(pc budu využívat převážně na hry, takže limit je max.10tis)
2.Desku aby podporovala sli (gruhou grafiku bych si koupil po vánocích)
3.Budu ho taktovat na maximum. Takže aby byly komponenty dobře taktovatelný a dobře chlazený(vodní chlazení bych zatím nechtěl).
4. Procesor intel(zatím uvažuji o Intel core i5 2500k)
Předem díky moc za rady.
Potřeboval bych tedy poradit nejvýhodnější věci, když; 1.Bych chtěl gtafiku nvidii(pc budu využívat převážně na hry, takže limit je max.10tis)
2.Desku aby podporovala sli (gruhou grafiku bych si koupil po vánocích)
3.Budu ho taktovat na maximum. Takže aby byly komponenty dobře taktovatelný a dobře chlazený(vodní chlazení bych zatím nechtěl).
4. Procesor intel(zatím uvažuji o Intel core i5 2500k)
Předem díky moc za rady.
- PeITeeR
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
shazam Mas to poskladany v pohode..i7 je zbytecnost,2500k momentalne nejlepsi volba co muze bejt.Zdroj to taky da v pohode,je to takova klasika.
sharpe nespamuj tu pls
staci ze mas zalozeny sve vlastni vlakno 
sharpe nespamuj tu pls
- shelby_nr
- Čestný člen

-
to shazen:
- vga http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX50M1409
- skrinku inú...tá CM nič moc...radšej Fractal R3
- ten chladič fakt nie, zober Noctua NH-D14
- inak ok
- vga http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX50M1409
- skrinku inú...tá CM nič moc...radšej Fractal R3
- ten chladič fakt nie, zober Noctua NH-D14
- inak ok
- shazam
- Nováček

-
vím že to tu sem asi nepatří (omlouvám se ale navazuje to na můj předchozí příspěvek) ale jak by to bylo s herním výkonem výkonem kdyby místo 22'' monitoru byla 32'' televize? obří televizi jsem u žádného pc ještě neviděl a tka nevím jaké to je s odezvou a kvalitou hraní, může mi to někdo osvětlit?
- PeITeeR
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Shazam Ja hraju obcas na 46" ,jediny co resim tak je nezvyk (mam 19" lcd na cs 1.6 , 24" led na hry+surf a kdyz mam chut nebo hraji s kamosema chujoviny tak pouzivam tu 46" no),jinak mi nejak moc nic nevadi.Odbornemu vyjadreni nekoho jinyho bych se taky nebranil.Jinak zalzi na rozliseni co se vykonu jakoze vykonu tyce 
- shazam
- Nováček

-
PeITeer sestavu už bych jako měl jen nevím jaký monitor k tomu, vzdálenost by byla 50-200 cm a chtěl bych hrát náročné hry v HD
- BROS
- Černá karta

-
PC mám připojeno přes HDMI k LCD TV 40" Samsung 1920x 1080 a žádné problémy jsem nezaznamenal...kdyby místo 22'' monitoru byla 32'' televize? obří televizi jsem u žádného pc ještě neviděl a tka nevím jaké to je s odezvou a kvalitou hraní
- shazam
- Nováček

-
Takže když budu mít 20'' monitor a 32'' televizi tak to pojede na stejný výkon a budu na tom moci dělat to stejné?
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... QX01182N01
A co kdybych graf. kartu u této sestavy viměnil za http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX50O1404 (tedy z 570 na 580), zvýšilo by se fps, nebrzdil by to procesor, a co zdroj, utáhne to?
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... QX01182N01
A co kdybych graf. kartu u této sestavy viměnil za http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX50O1404 (tedy z 570 na 580), zvýšilo by se fps, nebrzdil by to procesor, a co zdroj, utáhne to?
- PeITeeR
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
shazam ,ano chapes to dobre,myslim ze velikost monitoru vykon neovlivnuje, rozliseni je ten hlavni faktor.U 580 se fps zvysi,procesor by brzdit nemel,ale zdroj bych vzal uz mozna i silnejsi,tezko rict,at je nejaka vetsi rezerva,ale mel by na to stacit.
- Riku
- Začátečník

Velikost rozhodně neovlivňuje výkon/náročnost.. jedině rozlišení. Běžně maj televize maximálně full HD, teda 1920x1080.. takže je jedno jestli 24" monitor nebo 32" TV 
PS5 Pro | LG OLED CX55
- shazam
- Nováček

-
Ještě bych potřeboval šikovného matematika...
když budu mít tuto sestavu: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... PQ010SF901
+ desku ASUS P8P67 stepping B3 která je teďka nedostupná a ještě + 32'' televize LG(podle výrobce má frekvenci 100 HZ a tak dokáže vykreslit až 50 snímku za sekundu) která má spotřebu 111 W. Mohl by mi někdo zpočítat kolik zhruba protopím za rok když budu hrát 8 hodin denně?
Promiňte že pořád otravuji ale tohle bude asi poslední dotaz.
když budu mít tuto sestavu: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... PQ010SF901
+ desku ASUS P8P67 stepping B3 která je teďka nedostupná a ještě + 32'' televize LG(podle výrobce má frekvenci 100 HZ a tak dokáže vykreslit až 50 snímku za sekundu) která má spotřebu 111 W. Mohl by mi někdo zpočítat kolik zhruba protopím za rok když budu hrát 8 hodin denně?
Promiňte že pořád otravuji ale tohle bude asi poslední dotaz.
- PeITeeR
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo ,tak to me taky zajima, E! 
- alisan
- Začátečník

-
Co na tom chceš tak moc počítat? Jde ti stejně jen o "řád", ne přesné číslo. Sestavu počítej 300W (bude to plus mínus sedět) a k tomu 100W na zobrazovadlo. 0,400KWx8x365=cca. 1200KW ... z hlavy nevím, kolik stojí kilovata, ale 5,-? ... pak tedy protopíš 6.000,- Kč.
- pindras
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
zdravim, posteloval jsem sestavu k praci (corel, photoshop, a jine gr. programky - pokrocila prace s fotografiemi (RAW, tiff))
Za pripadnou odezvu predem diky
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 1101101H01
Za pripadnou odezvu predem diky
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 1101101H01
Intel C2D E4400; Gigabyte P35C-DS3R; 2GB DDR2 A-Data Vitesta EE 800MHz, NV 8800GTS 512MB, 320GB HD, Seasonic 500W