Začínám uvažovat o koupi LCD a s největší pravděpodobností už 19" protože 17" jsou už dnes asi krok zpět. A já to znám od kámoše (tu 19") a musím říct, že se mi opravdu líbí! Akorát nevím, který firmě se dá věřit, jakej model vybrat, prostě moc netuším. Tak nějak mám vytipováno (hlavně podle ceny) nechci nic extra. Měl by to být monitor s dobrým poměrem cena/výkon , tzn. taky relativně levnej a chci ho na všechno. Hry, filmy, práce atd. Jednoduše žádnej zázrak pro PROFIgamera nebo pro filmovýho grafika. Má to být monitor pro kybrexe domů. Tady je pár mých typů (docela mě totiž v poslední době překvapilo, že ty ceny tak spadly - teda spíš jsem déle nesledoval trh).
Ten první monitor (Acer) nemá digitální vstup. Myslím, že by bylo lepší DVI mít, protože na grafické kartě ho mám taky. Ten druhý ho má a celkově má asi i lepší parametry. Pokud jste někde zahlédli lepší monitor, než je ten druhý za podobnou cenu, tak mi sem hoďte link. Rád se podívám.
jj, spravna volba ... 17" je sice porad dobra, ale duvodu proc si ji koupit je dnes uz hodne malo.
1. LCD bez DVI bych v zadnem pripade nebral, protoze to ma vliv na kvalitu obrazu. proto na LCD bez DVI zapomene i kybrex .
poznamka: DVI (Digital Video Input) je primy digitalni vystup, takze nedochazi k prevodu digitalniho signalu na analogovy a jeho naslednemu prevadneni zase na digitalni. takze kde se nic neprevadi tak jsou ztraty kvality obrazu minimalni.
2. Ja bych ti mohl doporucit vybirat ze Samsungu, protoze je to zlata stredni cesta. Ale to jsi asi z predchozi diskuze jiz pochopil . Asi tam pujdu pracovat .
Tak sem koukal na tu 930BF a vypada to docela blbě. Na netu ji sice eště někde maj, ale většinou nad 8k. Což už je moc. Mam eště jeden obchod (net i kamenej) kde ho maj za přijatelnou cenu. A pak sem koukal na 940BF a ten je eště dražší. A ta 930BF na zlevnujeme.cz už taky neni po položení mýho dotazu na dostupnost prostě zmizela. Ale zas 940T má jen analog a to už se mi brát nechce.
jakozto stastni majitel tohohle lcd ti muzu rict nasledujici -
- jedna se o S-PVA panel
- cili pozorovaci uhly vyborne
- velice prijemne se na ni pracuje (barvy pekne, kontrast take)
- filmy uplne v pohode
- ma vybornou ergonomii
- interpolace je take vyborna - hral jsem na nem v 640x480, 800x600, 1024x768 i 1280x1024 a nebyl problem s neostrosti
- problem s rychlosti jsem nezaznamenal, ale verim ze je to asi linejsi model... (hral jsem NFS, Far Cry, UT2004, Oblivion, apod a nepozoroval jsem problem, mozna v Most wanted ale netusim jestli to nebyl efekt hry...)
resume je - ja jsem spokojenej, ale nejsem si jistej jestli by tento model vyhovoval praranum...
mam moznost porovnavat s HP 2035 profesional line, nejaky aoc, acery, benqy, prestigia...
tys editoval
Speedy FX píše:... Ale zas 940T má jen analog a to už se mi brát nechce. ...
940T ma i DVI , nepletes si nejaky modely?
Naposledy upravil(a) Nathan Rahl dne ned 3. zář 2006, 16:35, celkem upraveno 1 x.
Na problem s neostrosti nenarazis ve hrach (pri jakemkoli rozlišení), ale jen na ploše při použití jiného než nativního rozlišení.
S tim most wanted máš recht, mě to na CRT taky dělalo ten "efekt".
Pokud se mi nepovede sehnat 930BF nebo 940BF za přijatelnou cenu, zamyslim se nad 940T
//:edit: moc sorry, splet sem to, moje chyba . Přemejšlel sem o 940N (kdo se v těch pismenkach ma vyznat), ale ma jen ten analog. 940T je cenou trochu vejš...ale přesto dík za info
Speedy FX píše:...
//:edit: moc sorry, splet sem to, moje chyba . Přemejšlel sem o 940N (kdo se v těch pismenkach ma vyznat), ale ma jen ten analog. 940T je cenou trochu vejš...ale přesto dík za info
v pohode , aspon me to donutilo napsat nejaky info o nem (k cemu jsem se uz dlouho chystal ale byl jsem trosku linej )
jinak mas pravdu rozdil mezi 940n a 940t ja cca 2500...
nj, jsem koncem cervence sehnal poslednich par kousku, jeden jsem buknul i pro thelwina, ale nez se rozhoupal tak nemel ani moji 14dnu starou 730BFku, ale ani tu 930BF. Jinak reknu ti uprimne, nez koupit kvuli cene nejaky kram, tak radsi nekupovat akcni model a priplatit si. vsak jak dlouho ti vydrzel tenhle monitor v porovnani s normalnim PC.
pokud nechces lepsi technologii, ktera ovsem ma porad vyssi odezvy (ja jsem preferoval 4ms), protoze uhly mne nezajimaji (koukam na to sam) podsviceni mi prijde naprosto normalni , barvy jsou skvele, design taky ... proste z meho pohledu to byl idealni panel pro mne.
zadny rozmazavani se nekona, ale je to proste jiny nez CRT. nez jsem ho porizoval tak jsem prolezl pomerne hodne testu, kde se prave na realnou odezvu ve hrach zamerovali a byl popisovan pouze v superlativech. Ale stejne si myslim, ze 19" LCD se standradni cenou pod 8k je podezrela koupe. Proc by si za kvalitu nenechal vyrobce zaplatit ? jsem asi moc podeziravy .
Zdarec, už to pomalu vzdávám. To se tady nenajde člověk kterej se potkal se Samsungem 940BW??? Už je nějakej 4. měsíc v prodeji za dobrou cenu a fakt ho nikdo nemá?
Nikde na netu něj nevyšla recenze, našel jsem jen pár uživatelských "recenzí" v zahr. eshopech, jinak nic. To je ten panel nějakej prokletej či co?
oňa píše:Zdarec, už to pomalu vzdávám. To se tady nenajde člověk kterej se potkal se Samsungem 940BW??? Už je nějakej 4. měsíc v prodeji za dobrou cenu a fakt ho nikdo nemá?
Nikde na netu něj nevyšla recenze, našel jsem jen pár uživatelských "recenzí" v zahr. eshopech, jinak nic. To je ten panel nějakej prokletej či co?
V utorok sa dostane ku mne tak potom mozem nieco napisat...
Inac taka uzivatelska mini recenzia je napr tu: (skoda len ze nejdu obrazky) Samsung 940BW
I'm breathing so I guess I'm still alive even if signs seem to tell me otherwise.
k0$Ti píše:V utorok sa dostane ku mne tak potom mozem nieco napisat...
Inac taka uzivatelska mini recenzia je napr tu: (skoda len ze nejdu obrazky) Samsung 940BW
To by bylo super.
P.S. Tuhle uživatelskou recenzi jsem nenašel, takže dík.
Ten Samsung sem si včera objednal a asi ve středu bych ho snad měl mít doma tak sem něco napíšu a možná se pohusím i o nějaké fotky. Jinak na zive je o něm menší diskuze ale pod threadem o 205bw a maji ho tam zatim dva uzivatele jednoho z nich sem se vyptaval na nějake info před koupí přes icq
Takze je uz doma... som velmi milo prekvapeny. Farby, kontrast, odozva... vsetko super. Samozrejme ze 0 vadnych bodov. Mozem povedat ze nema pivot... co som uz sem-tam videl na nete napisane ze ma... takze NEMA. Hry su vo wide nieco super (kto neskusil nevie o com hovorim...) a o filmoch ani nehovorim. Osobne som sa obaval ako bude wide vhodny na office, net a podobne a mozem povedat ze je to v pohode, netreba sa toho bat. hmm keby ste este nieco chceli vediet tak s pytajte
I'm breathing so I guess I'm still alive even if signs seem to tell me otherwise.
k0$Ti píše:Takze je uz doma... som velmi milo prekvapeny. Farby, kontrast, odozva... vsetko super. Samozrejme ze 0 vadnych bodov. Mozem povedat ze nema pivot... co som uz sem-tam videl na nete napisane ze ma... takze NEMA. Hry su vo wide nieco super (kto neskusil nevie o com hovorim...) a o filmoch ani nehovorim. Osobne som sa obaval ako bude wide vhodny na office, net a podobne a mozem povedat ze je to v pohode, netreba sa toho bat. hmm keby ste este nieco chceli vediet tak s pytajte
mohl by si mi prosím přeměřit viditelnou plochu třeba metrem chtěl bych vědět kolik to má na výšku a šířku .... jinak jestli máš foťák tak by si mohl nahodit nějaké fotky diky
k0$Ti píše:Takze je uz doma... som velmi milo prekvapeny. Farby, kontrast, odozva... vsetko super. Samozrejme ze 0 vadnych bodov. Mozem povedat ze nema pivot... co som uz sem-tam videl na nete napisane ze ma... takze NEMA. Hry su vo wide nieco super (kto neskusil nevie o com hovorim...) a o filmoch ani nehovorim. Osobne som sa obaval ako bude wide vhodny na office, net a podobne a mozem povedat ze je to v pohode, netreba sa toho bat. hmm keby ste este nieco chceli vediet tak s pytajte
Mě by zas zajímalo, jak to vypadá s úhly? Jeden uživatel psal, že je to tak 45 stupňů na obě strany horizontálně a nějak podobně i vertikálně. Takže jak to vidíš ty? A hlavně jak to vadí/nevadí při používání. Díkec za info.
Hi all
kamarád by si chtěl pořídt nějakej 19 palcovej LCD monitor.Využití převážně na hry(strategie) a filmy.
Cena by měla byt do max 7 tisíc kč
mohli byjste mi poradit?nejlíp kdyby jste sem dali nějaky?
Díky
alebo ked tak ine co by ste mi doporucili okolo 10oooSK ! dikes za vase rady...
BENQ FP91GP MVA dobra odozva farby tiez bol pekny POLSKY test nanho a tam aj vyhral test .max odozvu namerali nejakych 11.7 ms co je slusne.chcel som aj ja Acer AL1923 ale ten BENQ je proste lepsi
Co kdybych chtěl monitor použít i na grafiku? Dělám v nakladatelství, kde se počítače používají především na sazbu knih, ve kterých jsou samozřejmě obrázky, které se předtím třeba i upravují, takže je trochu potřeba, aby monitor zobrazoval barvy co nejvěrněji, protože si děláme veškerou předtiskovou přípravu sami. Líbí se mi, že je širokoúhlý a že by se na něj vešlo více informací. Na DTP mi ale přijde toto LCD až moc laciné. Díky za odpověď.