Vyběr mobilního telefonu do 7000

Mobilní telefony, PDA a MDA zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Vyběr mobilního telefonu do 7000

Příspěvek od Blue Storm »

Jo, na topových modelech ten TouchWiz tak nějak funguje, byť si na to lidi stěžujou i u Galaxy S4, ale na ořezaném Galaxy S3 Mini je to katastrofa. Má to o dost pomalejší procesor jak Galaxy S3 a TouchWiz tomu nakopává zadnici...
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Blue Storm píše:Jo, na topových modelech ten TouchWiz tak nějak funguje, byť si na to lidi stěžujou i u Galaxy S4, ale na ořezaném Galaxy S3 Mini je to katastrofa. Má to o dost pomalejší procesor jak Galaxy S3 a TouchWiz tomu nakopává zadnici...
Mi to nedalo, dal jsem na muj SIII mini CyanogenMod 10.2 a vse zatim slape paradne. Intenzivne pouzivam druhy nebo treti den, zadne lagy, plynulejsi a vetsi vydrz baterky. Prozatim si telefon nechavam.
Takze opet ma Blue Storm pravdu :)
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

Je dobry kup THL 4400?
MTK čtverjadro v7 1,3GHz, 1GB RAM, 4GB ROM, SDkarta 1280x720 5" s barvama do žluta, 8MPx foťák, velká baterka
Sakra málo paměti, ale mělo by jít rootnout a cpát věci na sd
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Mediateku by som sa vyhol
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
mr.qeg
Začátečník
Začátečník

Mobilní telefon okolo 5000 Kč?

Příspěvek od mr.qeg »

Matka chce otci koupit na narozeniny nějaký smartfoun okolo 5k a tak výběrem pověřila mě. Otec rozhodně není žádná technická lama, jen u mobilu dosud potřeboval pouze volat případně smskovat, tudíž jej smartfouny zatím minuly.

No já bych byl spíše pro Windows Phone a napadlo mě ještě zkusit sehnat někde skladovou Lumii 820, kterou mám i já. Ovšem vypadá to, že na tento mobil je už pozdě.

Sám ovšem trh s mobily zase až tak moc nesleduji, tak by mě zajímaly Vaše návrhy v této cenové kategorii, jak z tábora WP, tak i Androidu. Požadavky nejsou nikterak zvláštní, snad jen asi aby úhlopříčka displeje nepřesáhla 4.5 ideál by byl asi 3.8-4 no a pak možná výdrž na baterku by mohla být trochu lepší, jelikož jeho současný mobil vydržel snad i déle jak týden, ale toto není(na rozdíl od displeje) žádná priorita, jen malé plus.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

skus zohnat tu L820, snad do 3000 by mohla ist bazarovka..
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
xakrurychle
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xakrurychle »

vazne bazar jako darek pro mamku? :?:
já bych vzal nějakou nokii klidne, proc ne, ten segment do 5K maj docela plnej, a myslím že staci vybrat to, co oku lahodi na pohled, zadny velky rozdily bych tam nehledal.

jinak z androidu tezko rict, kdyz chces malej displej tak to mas asi taky fuk co vyberes
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

panove, mate nejaky tip na androidi smart s malymi rozmery? Momentalne mam Sony Xperia U a jsem relativne spokojen (neoffiko rom 4.1.2), jenze nepouzivam data, takze aplikace jako skype, whatsup, gmail a podobne mi v telefonu nebezi.
Jenze ted mame v praci super tarif s daty a tak potrebuji telefon, kterej to da a nebude silene zalagovanej (problém 512MB ram u Xperia U).

Od telefonu potrebuji male rozmery aby sel ovládat jednou rukou (ruku mam malou, takze vetsi nez 4,3 displey nepripada v úvahu), musí vyborne fungovat GPS (takze ne MediaTeak chipset) a idealne alespoň dva dny vydrz při mensim zatizeni.

Nasel jsem nasledujici:
Samsung Galaxy S4 mini (mensi telo, diky hw tlacitku vetsi display, levnejsi, zalagovanejsi)
Sony Z1 Comapct (brutalni vykon, vetsi telo, drazzsi)

Mate někdo nejaky další tip?
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
xakrurychle
Začátečník
Začátečník

nevim proc by s4mini mela byt zalagovana...pritelkyne jede ofiko rom, ma tam bordel jak svine, a telefon slape..uprimne telefon to spatny rozhodne neni.

a pokud nemas rad touchwiz tak tam prdni cokoliv custom, a jses vysmatej
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

xakrurychle píše:nevim proc by s4mini mela byt zalagovana...pritelkyne jede ofiko rom, ma tam bordel jak svine, a telefon slape..uprimne telefon to spatny rozhodne neni.

a pokud nemas rad touchwiz tak tam prdni cokoliv custom, a jses vysmatej
mysleno jako odezva touhwizu proti Z1 Compact... , kde sony ma skoro stock droid... ani jeden z tech telefonu nezatracuji, spis me zajima jestli je ještě nejaka volba.
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Tip na nejaký foun do 150-200€? Samozrejme bazárovka.
Mám mnohé neblahé skúsenosti s Androidmi, sám momentálne používam android smartfón aj tablet, a veru nie som s nimi spokojný. Naprosto nespoľahlivý a zalagovaný systém, aj napriek custom a čistým ROMkám.
Tak ma napadá WP a iOS. iZariadenia sú ešte aj ako bazárovky celkom drahé, v mojom prípade by z toho mohol byť leda tak nejaká 4ka alebo prinajlepšom 4S.
Čo sa týka WP, za celkom dobré ceny sú Lumie 920 a 925ky. Ale zas s WP nemám žiadne skúsenosti.
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
xakrurychle
Začátečník
Začátečník

4s je stále fajn foun...
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

ale 3,5" fakt nie, dík :lol: momentálne používam 4,3" ale aj tých 4,7" sa ešte celkom dá zvládnuť. Asi risknem nejakú tú Nokiu. Dúfam, že aj WP sa dá všelijak upravovať tak, ako android.
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

jak upravovat..
iPhone 12 Pro 128GB
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

CageJ píše:Mediateku by som sa vyhol
Mediatek je to jediný, čeho se na thl nebojim. Ty loňský modely už nemají GPS bug. A nikde jsem o žádnym problému s MTK6592 neslyšel.
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Pridávať iné funkcie, možnosť meniť a upravovať inak nemožné etc. U Androidu máš root, custom ROMky a rôzne ďalšie možnosti úpravy systému. U iOS jailbrake.
Je sice pravda, že som WP ešte naživo nemal možnosť oskúšať, ale z mnohých videí na YT mi pripadá, že smartfón s WP nie je až tak "smart"...
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

Tak mně by na WP chyběly launchery a vlastní klávesnice. Jsem zvyklý na qwertz s extra řadou diakritiky a jednoduchým přepínáním na němčinu. A ty dlaždice, z těch bych umřel. Mám rád ten desktopový styl ikonek na ploše s mým vlastním obrázkem.
Jen mi na Androidu chybí možnost jednoduše měnit kurzor myši, předpokládám, že myš WP vůbec neumí
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ja mam v Motorola Droid 4 XT894 (maserati) Cyanogen 11 Snapshot a na lagovani si nejak stezovat nemuzu.

A ano je to jeden z tech male QWERTY telefonu co jdou sehnat.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Nejde ani tak o lagy ale o nespoľahlivosť. Niekto mi zavolá, zamrzne fón. Chcem nahrať video, obrazovka nereaguje na dotyk. Mobil sa z noci z 57% do rána naprosto vybije a nezobudí ma budík (zrovna dnes). Lagujúce otáčanie obrazovky. Padajúce aplikácie. Padajúci launcher. Skúsenosti s rôznými verziami Androidu na rôznych telefónoch rôznych značiek.
Android je super, nebyť tej nespoľahlivosti a hnusnej nevyladenosti (4jadro 2GB. RAM a mobil po hard resetu v naprosto pôvodnom stave laguje).
Možno, že WP bude v porovnaní s Androidom ešte horší, ale snáď keď niekoho budem chcieť zavolať, tak mi fón nezamrzne.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Maor píše:
CageJ píše:Mediateku by som sa vyhol
Mediatek je to jediný, čeho se na thl nebojim. Ty loňský modely už nemají GPS bug. A nikde jsem o žádnym problému s MTK6592 neslyšel.
slaby vykon

Rick,
tebou zmienene problemy WP skutocne nema.. to je totiz optimalizacia, ktoru MS a Apple narozdiel od Google vie.. A padanie aplikacii? Na WP nehrozi, ze ti dojde RAM ako na Androide... nehovoriac o tom, ze Android stale trpi Memory leakom, vraj to ma byt fixnute v Androide L/5.0 ale neverim..
iPhone 12 Pro 128GB
Odpovědět

Zpět na „Mobilní telefony a PDA/MDA“